tartıştınız mı dediklerinde ne diyorsun.
"dikkatimi çekti kaçtır oğlum mutsuz, tartıştınız mı deyip duruyorsunuz.
biz gayet mutluyuz iyide anlaşıyoruz. tartışmıyoruz. kaldı ki tartışsakta
karı koca arasında olur böyle şeyler. sizde babamla tartışmışsınızdır.
bunları devamlı tartışıyorlar mutsuzlar diye dillendirmeniz hem beni hem de oğlunuzu üzüyor"
falan desen olmaz mı?
Bu yazdıklarınızın hepsini yaşadım desem size hemde evliliğimin ilk haftasından itibaren. hemde kv ile altlı üstlü oturmamıza rağmen o durumda bile burda yatın derdi . bizi hiç yalnız bırakmamalar. görümcemin evimize gelipte anca eşm uyuduktan sonra eve gitmesi aşağı inmezsek nerdesiniz özledim seni sizi vs deyip aşağı çağırtmalar.
kapıya gelip kapıyı açıncaya kadar çalmalar o çalıyorsa açacaksın ne yaptığının bir önemi yok . siz daha yenisiniz eşinin bu durumları anlamasını pek bekleme.
senin de yapabileceğin birşey yok aranızdaki dengeyi kocan kuracak çünkü ondan başka kimse yapamaz bunu. evli olduğu düşüncesine alışmaya başladıkça ve senin yaşadıklarını sezdikçe yavaş yavaş tavrını koyacaktır.
sizde şikayet tarzında değil de daha güzel bir dilde eşinize rahatsız olduklarınızı anlatın unutmayın şikayet etmeyin ama geri teper.
hele bi de anlatırken sinirlenirinize mutlaka hakim olamazsınız ve ağlamaya başlarsanız eşiniz bin pişman olur arayı bulamadığı için. ben sinirlendiğimde ya da üzüldüğümde ve birine bunu dile getirirken ağlarım genelde bu huyuma sevmesemde baya işe yarıyor.
bu kadar kinlendiğiniz için kv yaptığı senin gözüne batıyor senin yaptığın onun gözüne dokunuyor görümcen de aklınca annesini üzdüğün için seni üzmeye çalışıyor
Allah yardımcınız olsun
Bu ne yaa daha 1 aylik evlisin yatili kalmalar filan benim ailem ilk 2 ay filan gelmemisti bize yeni evliyiz diye..
Bende kayinvalidemlerden uzakta oturuyorum yani 1 saat filan, oda ilk baslarda ayy oglumu cok ozluyorum filan diyodu ben hic takmiyodum,
Sonra oda zirt pirt arayip yok iste iyimisiniz tartistinizmi diye usteliyordu, ben dediklerini takmiyodum yok yok cok sukur cok iyiyiz diyerekten gecistiriyodum.
Bir zaman sonra pes etti kayinvalidem o kadar sormaz oldu..
Biraz sabir canim guzelcene soyle kayinvalidene tartisma olsa bile her evlilikte olur boyle seyler diyebilirsin..
Ahh bu erkek anneleri cok fena yaa ilk zamanlar onlara gittigimizde oglunu gorunce gozleri doluyordu kaynanamin sanki bizimkilerde kizini vermemis gibi
Bilmezmiyim ben y3n.. Biz bi gidiyoruz kapıda ağlaşmalar aboooww diye ağıt yakmalar, neler neler ..Benin annem beni senede en çok 3 kez görür, babamda şuan başka il de yaşadığı için ayda bir kere en fazla.Peki onlar ne desin o zaman? Bir de ben tek kızım.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, böyle okuyunca hadi bir daha dene sakin ol sabırlı ol diyorum. Ama işin en kötü tarafı eşime aile delisi ana delisi.. kendimi çok çaresiz hissediyorum, yani saçma sapan hissediyorum kendimi. Güzel dille anlattım tamam konuşcam dedi konuşmadı, bağırdım çağırdım olmadı. Şimdi tutturdu oraya taşınırız diye..
Peki o tavrını nasıl koyacaktır? yani ben hani hiç birşey söylemiyim dimi artık? peki nasıl anlar o zaman benim üzüldüğümü, kırıldığımı, sinir olduğumu? Birşey anlamadıysam atladıysam af ola.. Bu arada beim 1 tane değil 4 görümcem ve 2 kaynım var. Bencede AMİN ALLAH yardımcım olsun.
lafını sok hiç çekinme ilk defa böyle bir yorumyazıyorum birine ama gercekten haketmişler
Yani haksızsın deseydin büyük bir ihtimal kalp krizi geçirirdim ..
senin görümce sayın çok benimse eşim evin tek oğlu ve kv dul bi kere oğlum benim kocam abim kardeşim herşeyim diyebilen biri
aynen biraz sabırlı ol ama sabırlı olcam diye de kendini ezdirme istemiyorsan hayır de ya da ne bileyim istemediğini yüz ifadenle belli et. o gidip ailesi ile konuşmuştur merak etmeyin.sadece sizi şımartmamak için size söylemiyordur. oraya taşınırız diyorsa hayatım şimdi çok erken zaten daha düzenimizi yeni kurduk düğünden yeni çıktık ben bir daha ev taşıyıp yerleştirmek istemiyorum. o sıkıntıları bir daha çekemem biraz daha deneyelim tarzı konuşarak vazgeçirmeye çalışırsınız.
ya söyleseniz bile şikayet tarzında olmasın dediğim gibi kadınların en büyük silahlarından biri gözyaşlarıdır. çok mu üzüldünüz ya da sinirlendiğiniz eşiniz ailesi yüzünden bunu eşinizden saklamayın ama eve gelir gelmezde pat diye söylemeyin böyle durgun ,üzgün , gözleriniz dalıyormuş gibi yapın eğer odun değilse eşiniz neyiniz olduğunu soracaktır o zaman da bak şikayet olarak algılama ama bugün böyle böyle oldu ve bu beni rahatsız etti üzüldüm biliyorum daha alışamadılar ama alışmaları lazım artık bizim bi aile olduğumuza diyebilirsiniz. erkekler geç anlıyorlar gerginlikleri onun için ondan birşeyinizi saklamayın sizin ne gibi durumlarla mücadele ettiğinizi bilsin.
yok canım ne haksızlıgı,öyle bir şey demezdim ama bugune kadar kimseye lafını sok demedim de sana direk söyleyesim geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?