galiba bosaniyorum...

sylvia_plath

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
757
1.112
Merhaba hanımlar.
yaklaşık bir yıllık birliktelikten sonra geçen sene ağustos ayında evlendik. Evlendigimizden beri hep tartışmalar oluyordu ama son zamanlarda hep aileme yansıtmaya başladı. Hep "kızınız çok sorunlu alın götürün ben katlanamiyorm" dedi anneme. En son yine aynısı yaşandı ama akşam tamam dedik, seviyoruz birbirimizi, sarıldık uyuduk. Sabah annem aradı. Çok içime oturuyor artık her tartismanizda bunları mi yaşayacağım, neden hep seni haksız çıkarıyor çok ağırıma gidiyor sabaha kadar uyumadm ağladım çok içime oturdu, dedi. anne istersen onunla konuş dedim. Konuşmaları bosanmamiza kadar gelmiş. Annem "hep mi gelinleriniz suçlu, hiç kendinizde suç yok mu " lafı kocamın ağırına gitmiş, beni aradı, akşama eşyalarımı hazırla ben ailemin yanına gidiyorum avukatla da görüşeceğim, yarın karşılıklı davayı açıyoruz, dedi.
Koskoca bir boşlukta kaldım, tek kelime edemiyorum, aradım tekrar açmadı. Konuşalım dedim dönmedi.
biz de bittik Galiba...

eeee annenize söylediyse bu kadar lafı da yemeye hazırlıklı olmalıydı eşiniz
anne o.. siz eşinize sarılıp uyurken o ağlamış sabaha kadar içinde tutamazdı tabiki söyleyecekti eşinize
demek ki yeteri kadar evliliği sürdürmek istemiyormuş hemöen başlamış yine boşanalım bilmemne

bana göre evliliğin ilk yılı çok zor. yani en azından biz çok zorlanmıştık. aileleri idare et evi çekip çevir evliliğe alış derken çok yıprandık, çok kavga ettik. hatta ben birinde gitmeye bile kalktım eşim zor ikna etmişti beni. ama şimdi çok şükür her şey yoluna girdi. severek evlendiyseniz hemen tüketmeyin bence birbirinizi. hele ki ailelere hiç yansıtmayın yaşadıklarınızı. aileler duyunca olayların boyutu değişiyor çünkü. bak gece sarılıp uyumuşsunuz sabaha annenizin bir lafı nelere mal olmuş. sakin kafayla oturup konuşursanız çözümlenmeyecek şey yok. eşiniz belli ki sinirli biraz siz alttan alın sakinleştirin onu ve gerçek fikrinin ne olduğunu anlamaya çalışın.

Karşılıklı inatlaşmışlar, anneniz de kızının eşiyle inatlaşmaktan geri durmamış hani, evliliği aralarında bitirmişler resmen.
Annenizin tavrını da çok tasdik etmemekle beraber, asıl hödük olan adam olduğu için, popişine tekmeyi basmasanız da en azından onu aramamaya çalışın, avukat meselesi de dahil hiçbir konu için telefonunu açmamanızı, bir süreliğine farklı bir şehre kafa dinlemeye gitmenizi, bu sürede telefonları açmayacağınızdan ikinize de mecburi bir kafa süresi tanımanızı önerebilirim.

Dogru veya yanlis annenle konusmussun bu ayrilmak icin yada esinin hemen avukat falan demesi icin yeterli bi sebep degil. Demekki zaten diger uyenin dedigi gibi bahane ariyomus yazik

Bence esin ne istedigini bilmiyo cunku yoksa sarilip uyumazdi bence tutun yinede ayrilmak icin henuz erken zamana birakin diye dusunuyorum ama birileri fisildiyo gibime geldi nedense basi bos birakma

Size bunlar söyleyen adamla sarılıp uyumakta iyiymiş, onun size saygısı yok ailenize yansıtması sizi rencide etmesi çok ayıp ama sizin kendinize neden saygınız yok?

Bu kaçıncı boşanma konusu? Ya konu sahibi dediğimi yanlış anlama ama keşke bir gün bende " kızlar boşandım" diye bir konu açsam şuraya. Valla rahatlıcam:) Senin konuna gelince de hiç koşma peşinden, anneni de araya katma. hallederseniz kendi aranızda halledin, halledemezseniz kendi aranızda konuşarak bitirin. Aile içine milleti sokarsan hepten çıkmaza düşersin.

O kadar haklı noktalara dokunmussunuz ki. Annem de aradı, seviyorsan yeniden tertemiz devam edelim hatalarımızı telafi edelim dersin kızım, sevmiyorsan çekme artık gel dedi.

bendede var böyle bir hödük. haketmiş lafı. altta kalmayın dicem ama iş iyice inada da binebilir.

Karşıdaki aile olaya müdahil olmasa eminim anneniz de laf söylemezdi. Ama bir kez ailesini karıştırma gafletine düştüyse sizin ailenize bir şey söyleyemez. Sorunlarını kendi çözmekten aciz demek ki. Sonra da çocuk gibi yakınmış.

yaşınız kaç ? sizin kocanızla olan sorunlarınıza neden annenizi karıştırdınız? çok çocukça geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…