Soruları cevaplayayım.
1-Size takılan altınları düğün videosu fotoğraf tanık ile ispat edebilir ve o miktarı talep edebilirsiniz. Altınların satılarak araba alınmış olması önemli değil. Tabi siz eşinizin araba aldığını, 1 sene içerisinde yaptığı alım satımların fazlalığından dolayı arabayı annesi üzerine yaptığını iddia edebilirsiniz. Boşanma esnasında bunlar öne sürülecektir zaten.
2- Siz çalışsanız dahi nafaka talep edebilirsiniz aslında. Talep etmekte sıkıntı yok, nafakaya hükmedilir mi o kısım karışık işte. Ne mezunusunuz mesela? Şöyle bir örnek vereyim, evlilik nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp meslek sahibi olmayan bayanlara daha fazla nafakaya hükmedebiliyor hakimler. Ya da hiç bir vasfı olmayan kadınlara. Çekişmeli boşanırsanız ve karşı taraf vekili aslında mesleğinizin olduğunu ve çalışmanız halinde ne kadar kazanabileceğinizi öne sürebilir. Ben mesela, meslek lisesi çıkışlı bir bayanın çalışmayı kendisinin istemediğini istediği takdirde ne kadar kazanabileceğini belirtmek için, bir bilgisayar şirketinden aynı niteliklerde ve mezuniyet durumunda kadın çalışıyor olsaydı ne kadar kazanacağına dair kaşeli imzalı belge almıştım. Nafaka bedelini düşürebiliyor bu gibi durumlar.
3-Anlaşmalı boşanmaz iseniz haklılığınızı ispat edip edemeyeceğinize göre zararlı çıkıp çıkamayacağınızı söylerim. Evliliğin bitimine neden olan taraf siz olarak tespit edilirseniz tazminat alamıyorsunuz evet. Olayı detaylı şekilde bilmem gerekiyor kesin bir şey söylemem için. Ancak altınların parasını talep edebiliyorken bir de nafaka ve tazminat talep edebilirsiniz. Tanıklarınız varsa ki bu tanıklar evliliğinize bire bir şahit olan (size gidip gelen, arkadaş olur aile dostu olur iş arkadaşı olur) kimselerse kazanma olasılığınız yüksek.
Eşiniz esnafmış, ben sizin avukatınız olsam vergi dairesine yazı yazılarak eşinizin ödediği vergilerin hesaplanarak kazancının aşağı yukarı belirlenmesinin tespit edilmesini talep edebilirdim. Tabi bu miktar azsa hiç talep etmezdim böyle bir şeyi, zararlı çıkardık .