- 21 Mayıs 2010
- 4.681
- 2.946
-
- Konu Sahibi AklinYolu1
- #4.601
bak o konuda dogru dedin , izlenilir dusuncesi ile .... ama yani illa örnek almalari gerekmiyorki. mesela aski memnu ; ya kim boyle bisey takdir ederki? birilerinin basina gelmis olmasi (ki nerdeyse 100 yil evvel yazilmis bir kitap) digerlerinin onu kopyalamamasi gerektigini biliyor olmalari gerekmiyormu? yani dogruyu yanlisi bildikten sonra, bir dizi insani neden etkilesinki? ben oyle dusunuyorumda, tabi farkli dusunende olurYaw aski meski cok abartiyolar pehhbide kimin eli kimin kocasinda karisinda belli degil kitu ornek cinim bunlar
intihar sebebi kizi alamadi diyemi?Hem o hem gencler bir tüketme sevdasina tutuldu. Kiz dizide fakir her bölüm ayri mont giyiyor. Genc kizlar kötü etkileniyor. Hep daha fazlasini istiyoruz artik. Sevdalar da mantiksiz. Hayat bu sartlar falan. Öyle sevilmek öyle sevmek istiyor. Kizi vermediler diye bir komsumuz intihar ettiöldü cocuk anacigina Allah sabir versin .
kizim sana ozelden yazacamNikitam gülmemim sebebi bir kac zaman önce evde sıkılrken dedim bir ünlü gelse KK. Durumuma yazdim. Demet Akalin gelse harika olur dedimama ben senin ne dedigini anlamadim tam ama sormicam anlatamayacagin bir sey. Ben de bazi seyleri acik acik yazamiyorum bazen
Evetintihar sebebi kizi alamadi diyemi?
Hem o hem gencler bir tüketme sevdasina tutuldu. Kiz dizide fakir her bölüm ayri mont giyiyor. Genc kizlar kötü etkileniyor. Hep daha fazlasini istiyoruz artik. Sevdalar da mantiksiz. Hayat bu sartlar falan. Öyle sevilmek öyle sevmek istiyor. Kizi vermediler diye bir komsumuz intihar ettiöldü cocuk anacigina Allah sabir versin .
Banada soyleee litfennnkizim sana ozelden yazacam
tamamda, dizilerden etkilenerek yapti diyemeyiz dimi? ben mi farkli okudum yoksa ( ay , Allahim ... ne agir imtihan
Durun kimse yazmasin mesaj grubu kutucam hepimiz gerçeği bilmek istiyoruzkizim sana ozelden yazacam
amaninnnDurun kimse yazmasin mesaj grubu kutucam hepimiz gerçeği bilmek istiyoruz
Tabi canim allah akil fikir vermis neticede koca insanlariz..ama gencler icin ozellikle boslukta olanlar kendilerini dizilerîn sihirli dunyasina kaptirip geri donulmez hatalar yapabiliyorlar malesefbak o konuda dogru dedin , izlenilir dusuncesi ile .... ama yani illa örnek almalari gerekmiyorki. mesela aski memnu ; ya kim boyle bisey takdir ederki? birilerinin basina gelmis olmasi (ki nerdeyse 100 yil evvel yazilmis bir kitap) digerlerinin onu kopyalamamasi gerektigini biliyor olmalari gerekmiyormu? yani dogruyu yanlisi bildikten sonra, bir dizi insani neden etkilesinki? ben oyle dusunuyorumda, tabi farkli dusunende olur
hmmm.... yas sinirlamasi koymalari gerek 18+ gibi ..Tabi canim allah akil fikir vermis neticede koca insanlariz..ama gencler icin ozellikle boslukta olanlar kendilerini dizilerîn sihirli dunyasina kaptirip geri donulmez hatalar yapabiliyorlar malesef
tamamda, dizilerden etkilenerek yapti diyemeyiz dimi? ben mi farkli okudum yoksa ( ay , Allahim ... ne agir imtihan)
aman dizi yi kim sallar ayol, benim oglan bile (10 yasinda ) ama bu gercek degil , film falan diyebiliyor, nasil bir etki olabilirki ? negatif olarak yani. Ama insallah diziden dolayi degildir.Genel olarak tüm yeni nesil böyle. Diziler de etki eden faktörler arasinda. Ama bu cocuk dizi izler miydi bilmiyorum.
Tabi canim allah akil fikir vermis neticede koca insanlariz..ama gencler icin ozellikle boslukta olanlar kendilerini dizilerîn sihirli dunyasina kaptirip geri donulmez hatalar yapabiliyorlar malesef
evet, cocuklar vaktinde yatmali , hay agzini yiyimmmOriginalNIKITA romanlarin ilk ciktigi dönemler , romanlar da zararli bulunurmus. Avrupa'linin cocugu saat sekizde uyuyor. Bizimkiler tüm dizileri biliyor. 9-10 yasindaki cocuklar izliyor. Yoksa alman tv sinde neler var.
aman dizi yi kim sallar ayol, benim oglan bile (10 yasinda ) ama bu gercek degil , film falan diyebiliyor, nasil bir etki olabilirki ? negatif olarak yani. Ama insallah diziden dolayi degildir.
Allah affetsin onu, intihara ne derler biliosun dimi? affi yol
nooolduuu, gecmis olsun tombisimValla bana nazar degdi giremiyorum yoğunluktankızlar 6 ekimde İstanbula Dr erbil yağmurla görüşmeye gideceğim heyecanlandım :)
kesinlikle katiliyorum, hade diyelim goz ucuynan sahit oldu , ona anlatilmasi gerek . Kesinlikle aciklayici olmasi gerekAmin. Biz de dizi izleyip büyüdük. Herkese ayni etkiyi yapmaz. Ama cocuklar bazi seyleri farkli algilar. Cocuklarin izlememesi gerektigini düsünüyorum ben