• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FSH ı yüksek olup hamiş olabilen var mı?...........

kızlar benimde fsh 13 civarındaydı hep yaklaşık 8 aydır ben her ay düzenli regli oluyordum,eylül ayında micro diye tedaviye başladım yüksek doz ilaç kullanmama rağmen sadece 1 yumurtam gelişebilmişti ve aşılamaya döndürmüştük tedaviyi,malesef negatif sonuç aldım,çok yıkılmıştım ama 1 hafta önce hamile olduğumu öğrendim,5 haftalık hamileyim şu anda,ben hiç bişey yapmadım,sadece kafamı çok rahatlattım,ben artık kendi yumurtamla hamile kalamıcam diye üzülüp ağlamları bırakmıştım,donör yoluyla hamile kalıcam nasıl olsa diye kendi kendimi telkin etmeye çalıştım,ve sanırım çokda kafama takmadığım için hamile kalabildim,stres çok önemli gerçekten,,çok mutluyum,inşallah Allah bütün isteyenlere nasip eder,, asla umudunuzu yitirmeyin,hayırlı zamanda olacak inşallah hamileliğiniz.artık tek dileğim sağ salim hayırlısıyla kucağıma almak bebeğimi,Allah gönlünüze göre versin arkadaşlar

Arkadaşlar mutlu haberlerinizi alınca ben de o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam.:dance: Benim de 11-12 civarında çıkmıştı fsh ancak doktorum muayene ve diğer tahlil sonuçlarına göre (adetin 12. günü e2 ve prolaktin ve 21. günü de progesteron bakıldı) yumurtlama problemi ve erken menapoz tehlikesi yok, 6 ay deneyin bir de eşine bakalım dedi. 3. ayımızı doldurduk henüz bebek yok. Ben de bunu kafama takıyorum istemesemde. Ancak mutlu haberleriniz umut veriyor. İnşaallah, Allah'ın izniyle ben ve isteyen herkes tez vakitte mutlu haberlerimizi veririz sizlere. Bizlere duanızı eksik etmeyin. Allah tüm hamilelerin bebeklerine sağlıkla kavuşmalarını nasip etsin. Hayırlı olsun, gözünüz aydın.

arkadaslar hayırlı olsun hepinizkiler...darısı bizlere...gül hayıtı nsl kullandın cnm ...tohummu...günde kaç sefer içtin....

teşekkürler canım allah sanada hayırlısıyla nasip etsin. 1 lt. lik bir kavanoza kaynamış su doldurdum içine 1,5 tatlı kaşığı hayıt tohumu attım kapağını kapatıp demlenmeye bıraktım ve sabah kahvaltıdan önce akşamda yatarken bir bardak içtim canım. ama herşeyden önce bu ay hamile kalacağım yada bu ayda hamile kalamayacağım diye kesinlikle kafana takma yani hiçbirşeyden haberin yokmuş gibi unut. hayırlısı olsun de inşallah faydasını görürsün canım dualarım sizinle. :1hug:

teşekkürler canım allah sanada hayırlısıyla nasip etsin. 1 lt. lik bir kavanoza kaynamış su doldurdum içine 1,5 tatlı kaşığı hayıt tohumu attım kapağını kapatıp demlenmeye bıraktım ve sabah kahvaltıdan önce akşamda yatarken bir bardak içtim canım. ama herşeyden önce bu ay hamile kalacağım yada bu ayda hamile kalamayacağım diye kesinlikle kafana takma yani hiçbirşeyden haberin yokmuş gibi unut. hayırlısı olsun de inşallah faydasını görürsün canım dualarım sizinle. :1hug:

canım benim hayırlı uğurluolsun ... senide babayıda tebrik ederim ...sağlıkla kucakla bebeğini inşallah.....darısı tüm annelik hasreti ile yanıp tutuşanların başına inşallah....:Saruboceq:

merhabalar bende yeni katılıyorum aranıza bugün dr. gittim 5 aylık evliyim ve hiç korunmadık
çocuk olmadı adetimn 2. gunudeki tahlil sonuçlarım FSH 5.41 LH 3.37 doktorum sorun olmadıgını ama poliskistliğin başlangıcı oldugunu söyledi bu degerlerle çok rahat çocuk sahibi olabilirmişim ama 5 aydır olmadı sorun olur die korkuyorum yardımcı olursanız bende tecrübelileriniz var aranıda :( bu arada adetlerim çok düzenli dr verdiği ilaçlar (FLAGYL ) (NEO- PENOTRAN fitili ) (diclomec ) ilaçlarını verdi akıntı ve sancımın çok oldugu

Son düzenleme:
merhabalar bende yeni katılıyorum aranıza bugün dr. gittim 5 aylık evliyim ve hiç korunmadık
çocuk olmadı adetimn 2. gunudeki tahlil sonuçlarım FSH 5.41 LH 3.37 doktorum sorun olmadıgını ama poliskistliğin başlangıcı oldugunu söyledi bu degerlerle çok rahat çocuk sahibi olabilirmişim ama 5 aydır olmadı sorun olur die korkuyorum yardımcı olursanız bende tecrübelileriniz var aranıda :( bu arada adetlerim çok düzenli dr verdiği ilaçlar (FLAGYL ) (NEO- PENOTRAN fitili ) (diclomec ) ilaçlarını verdi akıntı ve sancımın çok oldugu

canım reglinde sorun yok muş.. fsh da gayet normal..
bazı kadınların evlendikten sonra 1 yıl kadar korunmasız ilişki sonrasında bebek sahibi olduğunu dr söylüyor... ve bu çok normalmiş....zaten 1 yıldan sonra tedaviye başlanıyor..
bence sorun olmuyacaktır ... sabırla bekle...ve dr gitmeye devam et .. o seni yönlendirecektir...ben inanıyorumki çok kısa zamanda bize hamilelik müjdesiyle geleceksin.. rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin inşallah...a.s.

Arkadaşlar mutlu haberlerinizi alınca ben de o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam.:dance: Benim de 11-12 civarında çıkmıştı fsh ancak doktorum muayene ve diğer tahlil sonuçlarına göre (adetin 12. günü e2 ve prolaktin ve 21. günü de progesteron bakıldı) yumurtlama problemi ve erken menapoz tehlikesi yok, 6 ay deneyin bir de eşine bakalım dedi. 3. ayımızı doldurduk henüz bebek yok. Ben de bunu kafama takıyorum istemesemde. Ancak mutlu haberleriniz umut veriyor. İnşaallah, Allah'ın izniyle ben ve isteyen herkes tez vakitte mutlu haberlerimizi veririz sizlere. Bizlere duanızı eksik etmeyin. Allah tüm hamilelerin bebeklerine sağlıkla kavuşmalarını nasip etsin. Hayırlı olsun, gözünüz aydın.

tatlım.. sana mesaj yazmak istedim profiline ama açık diil ..açarsan yazabilirim....
bak sana hikayemi anlatayım.....
--------------------------------------------------------------------------------

yaşadıklarının hemen hepsini yaşadım...benim yaşadıklarım çok daha fena şeylerdi inan...senin durumun çok daha iyi benim kine nazaran...
kahroldum ağladım..gün geldi isyan ettim....ama hep bi umut vardı içimde....
dr ların YÜZÜME KARŞI---- ARTIK ASLA ANNE OLAMAZSINIZ,EĞER KENDİLİĞİNDEN HAMİLE KALIRSANIZ RİTARİTÜRE GİRERSİNİZ .. DEĞİŞİ DEVAMLI KULAKLARIMDA ÇINLIYORDU...DELİRMEK ÜZEREYDİM....
aklına ne geliyorsa bitkisel tüm denenmesi gerekenleri denedim...her macunu yedim zorla eşime yedirdim....ama olmadı...
en son mayıs ayında dr gittim... dr yeter bu kadar hem ruhen hem bedenen çok yıprandınız biraz dinlenin..olacağı varsada olmaz zaten bu durumda dedi...
yani artık beni dr bile kabul etmiyordu.. bana kıbrısı önerdi.. ve kız kardeşim varsa yumurta bağışı ile anne olabileceğimi söyledi...
bir başka dr da 2 kez tüp bebeği deneyelim olmazsa yumurta bağşına gideriz dedi.. ben ağlayarak eve geldim..senağlama
ve haziran ayında yazlığa geçtim .. eşim sadece hafta sonları yanıma geliyordu.. zaten hamile kalmam imkansızdı bide yumurtlama günü takibi yapmayayım dedim çünkü asla denk gelmez diye düşünüyordum...
ve ekim ayında tüp bebek yaptığımızda tutması için dualar ediyordum.. yani anlayacağın bi nebze bebek fikrinden uzaklaşmıştım .. çünkü tüm şartlar bana karşıydı....
en son temmuzda regli oldum...oda yalandan bi regli...öylesine ...
ne bi daha regli olmadım ..olmadığımı göründe eyvah kesiliyorum galiba dedim.. tüp bebek umutlarımda sona eriyor.....
çok ağladım o gün....olmadı regli diye...senağlama
sonra 1 hafta geçti eşim test almış geldi...hayır yapmayalım dedim bıktım artık yüzlerce test yapıp hepsini bozuk ilan etmekten...
ama yaptık daha damlatırken çift çizgi çıktı :1shok:
inanamadık -----hayır bu kez de bu bozuk dedik....eşim tekrar test almaya gitti...ve tekrar yaptık....o gün benim doğum günümdü...7 eylül.
ve test yine çift çizgiydi...:1shok:
dr aradık gelin dedi..apar topar ıst döndük...ve teyid için kan testi yapıldı.. ve ben hamileydim...İNANILMAZ......MUCİZE....
yani sakın umudunu yitirme...hep bişi orada kalsın...ve tevekkül et....rabbine sığın .. elinden gelenide yap...RABBİM ÇOK BÜYÜK...
NE OLUR RARBBİM BİZLERİ MUCİZELERİNLE AYDINLATMAYA DEVAM ET....
şimdi benim küçük mucize benimle .....tam 15 haftadır....rabbime şükürler olsun ...darısı tüm evlat hasretiyle yanıp tutuşanların başına:Saruboceq:
sevgiler...a.s.

tatlım.. sana mesaj yazmak istedim profiline ama açık diil ..açarsan yazabilirim....
--------------------------------------------------------------------------------

yaşadıklarının hemen hepsini yaşadım...benim yaşadıklarım çok daha fena şeylerdi inan...senin durumun çok daha iyi benim kine nazaran...
dr ların YÜZÜME KARŞI---- ARTIK ASLA ANNE OLAMAZSINIZ,EĞER KENDİLİĞİNDEN HAMİLE KALIRSANIZ RİTARİTÜRE GİRERSİNİZ .. DEĞİŞİ DEVAMLI KULAKLARIMDA ÇINLIYORDU...DELİRMEK ÜZEREYDİM....
aklına ne geliyorsa bitkisel tüm denenmesi gerekenleri denedim...her macunu yedim zorla eşime yedirdim....ama olmadı...
en son mayıs ayında dr gittim... dr yeter bu kadar hem ruhen hem bedenen çok yıprandınız biraz dinlenin..olacağı varsada olmaz zaten bu durumda dedi...
yani artık beni dr bile kabul etmiyordu.. bana kıbrısı önerdi.. ve kız kardeşim varsa yumurta bağışı ile anne olabileceğimi söyledi...
bir başka dr da 2 kez tüp bebeği deneyelim olmazsa yumurta bağşına gideriz dedi.. ben ağlayarak eve geldim..senağlama
ve haziran ayında yazlığa geçtim .. eşim sadece hafta sonları yanıma geliyordu.. zaten hamile kalmam imkansızdı bide yumurtlama günü takibi yapmayayım dedim çünkü asla denk gelmez diye düşünüyordum...
ve ekim ayında tüp bebek yaptığımızda tutması için dualar ediyordum.. yani anlayacağın bi nebze bebek fikrinden uzaklaşmıştım .. çünkü tüm şartlar bana karşıydı....
ne bi daha regli olmadım ..olmadığımı göründe eyvah kesiliyorum galiba dedim.. tüp bebek umutlarımda sona eriyor.....
sonra 1 hafta geçti eşim test almış geldi...hayır yapmayalım dedim bıktım artık yüzlerce test yapıp hepsini bozuk ilan etmekten...
inanamadık -----hayır bu kez de bu bozuk dedik....eşim tekrar test almaya gitti...ve tekrar yaptık....o gün benim doğum günümdü...7 eylül.
dr aradık gelin dedi..apar topar ıst döndük...ve teyid için kan testi yapıldı.. ve ben hamileydim...İNANILMAZ......MUCİZE....
yani sakın umudunu yitirme...hep bişi orada kalsın...ve tevekkül et....rabbine sığın .. elinden gelenide yap...RABBİM ÇOK BÜYÜK...
şimdi benim küçük mucize benimle .....tam 15 haftadır....rabbime şükürler olsun ...darısı tüm evlat hasretiyle yanıp tutuşanların başına:Saruboceq:
sevgiler...a.s.

canım yaa senin adına çok sevindim Allahım inşallah bizlerede nasip etsin hayırlısıyla... sende sorun neydide doktorlar bebeğin olmaz diyorlardı? sorun fsh mıydı?

canım yaa senin adına çok sevindim Allahım inşallah bizlerede nasip etsin hayırlısıyla... sende sorun neydide doktorlar bebeğin olmaz diyorlardı? sorun fsh mıydı?

bende fsh sorun du....ama bu durumu aşamadık bir türlü.. neler yapıldı ne ilaçlar kullanıldı ama olmadı....senağlama
dr bana fsh yüzünden bebeğin olmaz dendi..yumurtam hem kalitesiz hemde ...yeterli değildi.. erken menapoz yaşıyordum....senağlama
yukarda anlattığım gibi...ara verdiğim zaman tedaviye; inanılmaz ama ben hamiş kaldım .. bu arada paniğe kapıldım ya bebeğimde bişi varsa diye.. çünkü dr bana yumurtan kalitesiz demişti.. çok şükür tüm tetkikler yapılıyor bebeğimin bişiyi yok. rabbime binlerce şükür....:Saruboceq:
darısı başınıza olsun inşallah....:Saruboceq:
rabbim bu duyguyu herkese yaşamayı nasib eder inşallah....:Saruboceq:

sevgiler...a.s.

Ayy canım benim yaaa. İnan gözlerim dolu dolu şu an. Binlerce kez hamdolsun RABBİMİZE. ALLAH'IM bizlerede tez zamanda nasip etsin İNŞAALLAH annelik duygusunu.Sizlerin mutlu haberlerini almak bana da umut oluyor. Sizlerde sağlıkla kucağınıza alın ve sağlıklı, hayırlı evlatlar yetiştirin İNŞAALLAH. İlgin için teşekkür ederim tatlım. Görüşmek üzere.

Ağlayarak okuyorum. Hikmetinden sual olunmaz.....

arkadaşlar daha birkaç gün önce tv de hangi programdı hatırlamıyorum şimdi.....bir bayan izleyici dr a bağlandı aynı böyle tüp bebek ile ilgili tedavi protokolünü ve yaşını söyledi kısa dönemmi ne öyle birşeydi yada kısa last dedikleri bir yöntemle tedavi olmuş ama buna rağmen sadece 2 yumurta elde ettiler dedi...dr da yaşınıza göre neden kısa .... tercih edildi anlamadım ve bu tedaviye rağmen 2 yumurta çok az deyince bayan "peki fsh m 20 li rakamlarda bunun etkisi varmıdır deyince...dr o zaman iş değişti yaşınız genç olsada bu fsh değeri ile size uzun ....tedavi protokolü uygulanaamazdı zaten"dedi elinizi çabuk tutmalısınız bu değerle çok zor maalesef ama olmaz diye de birşey yok dedi....bu programın ertesi günü sabah programına bir kadın doğum uzmanı çıktı orda da bu fsh söz konusu oldu....ne kadar yükselirse,bebek sahibi olmak o kadar güçleşir dedi....çünkü bu değer yumurtalık rezervini göstrirmiş yükselmesi ise yumurtalıktaki yumurtaların tükendiğini veya tükenmekte olduğunu gösterirmiş...buna rağmen yüksek fsh ile bebek olmaz diyemeyiz olabilir çünkü dedi .heralde tükendiği an adet olayıda bitiyor mantıken bu olması gerekiyor...onun için diyorumki adet devam ettiği müddetçe her ay yumurtlama olmasada,o az kalan yumurtalarda sonuçta olgunlaşıp atılıyor(yada bazen yumurtlama olur ama çatlama olmaz)...eğer başka bir engel durum yoksa yani rahim ve tüpler normalse....sonuçta bebek için bir tane yumurta gerekli eğer o bir yumurta olgunlaşıp çatlar ve atılırsa iş onun spermle buluşmasına bakar bunun içinde tek bir sperm hücresi yeterli değil mi....bilmem anlatmak istediğimi anlaatbildim mi??bir tek yumurta,bir sperm hücresi ve bunların buluşması....yumurtaya can veren rabbim...size anne olmayı yazmışsa o bir tanecik yumurta spermle buluşacak ve istediğiniz bebeğe sahip olacaksınız demektir...dolayısıyla işi boşlaamyın,tedavilerinize devam edin ama yok fsh m yüksek yumurtalarım azaldı,Lh m indi çıktı,estradiol üm indi çıktı...bunları kafanıza takmayın...her şey birer hücre bir buluşma,bir tek an'a bakar...Allah'ım ol dediyse olacaktır...rahat olun stres ve kaygı yapmayın olumsuz düşüncelerden uzak durun,umudunuzu hiç kaybetmeyin...cenab_ı Rabbimin hazinesi boldur hayırlısı ile sizlerede bağışlar inşallah....

sizlere bir şey anlatacağım biraz uzun olabilir ama umudun kesilmemesi gerektiğini bizzat şahit olduğum bir olayla anlatacağım....bir komşum vardı 22 yıl uğraştılar...yapmadıkları şey,çalmadıkları kapı bırakmadılar...en sonunda adetleri artık düzensizleşince dr tamam dedi menapoza girdin...testler hormonların bunu gösteriyor..yaşı dolayısı ve yıllarca kullandıkları hormon tedavileri göz önüne alnca normal dediler ...onlarda bunu biliyordu ama tabii adet gördüğü müddet ümidi vardı çok üzüldü ...en azından her ay bir beklentim vardı oda bitti diye üzüldü...3_4 ay adet olmuyor olduğunda ise birgün oda çok az lekelenir gibi oluyordu...dr bir müddet sonra bunlarda biter 1 seneye kalmaz dedi...yaşı ya 44 ya 45 ti sanıyorum...o sırada doğumda çalışan bir tanıdıkları doğum üzeri vefat eden bir annenin eşinin doğan bebeği çocuk yuvasına vereceğini söylemiş...adamın 7. çocuğu o sırada mevsimlik işçi olarak gelmişler buraya...kadın sancılanmış kaldığı çadırda doğurtmuşlar diğer işçi kadınların yardımı ile ama kadının kanaamsı durmayınca hastneye getirmişler...ama ölmüş kadıncağız....adamda demişki ben zaten fakirim 7 çocukla kaldım...karımın cenazesini çıkarıp memlekete götürecek param bile yok bu çocuk ölür bizimle yuvaya vereceğim deyince...o çalışan kişi tanıdıklara haber verdi..onlarda zaten üzgün ve hasasstılar o dönem birde kız çocuğu olduğunu duyunca gidip baba ile görüştüler...adam hemen kabul etmiş para teklif ettiler adam kabul etmedi iyi bakılsın,iyi yetişsin yeter demiş....ama onlar yinede hastane masraflarını ödeyip,cenazeyi memlekete götürecek araba masraflarını felan verdiler....sonrası bir mutluluk bir saadet nasıl seviyorlar çocuğu karıkoca deli oluyorlardı...oda yavrum çok güzel bir bebekti..bebek yaşına geldi kadıncağızın o arada olan leke gibi kanamalarıda bitti...."ama umrumda değil kızımız var artık Allah onu bağışladı bize yeter....ama sıkıntılarım var karnım şişiyor sürekli,ağzımın tadı tuzu yok,halsizim uykudan kafamı kaldıramıyorum...dedi bizde bir dr'a git belki rahatlatacak birşeyler verir anti_depresan felan dedik oda "yok zaten uykudan alamıyorum kendim ilaçlar daah uyutur bebek var" dedi...ama bir zaman o kadar değiştiki dedik normal değilsin çok kilo aldın ...oda "evet menapozda kilo alınırmış ama eşimde kızıyor habire şişiyorsun diye karnım kımıl kımıl korkuyorum başka bişimi var diye ama gideceğim dr a dedi...neticede bir dahiliye uzmanına gitti...dr şikayetlerini dinledikten sonra bir muayne edelim diyor orasını burasını dinledikten sonra ultrasona alıyor...kalbine midesine bakıyor derken ne zaman menapoza girdiniz diye soruyor....1,5 yıl önce adetlerim seyrekleşti son 5_6 aydır tamamı ile kesildi diyor...dr tekrar tekrar karnında geziniyor...ben sizi bir kadın_doğumcuya yönledireceğim,benim ihtisas alanım değil ama sanırım karnınızda bebek var diyor....kadıncağız eşi şoka giriyorlar mümkün değil bizim çocuğumuz olmuyor_olmadı diyorlar ve hemen kısaca anlatıyorlar...o zaman dr benim yukarda dediğim şeyi söylüyor "olabilir ama bebek olması için bir tek yumurta,ve bir tek sperme ihtiyaç var...bunların karşılaşması ve buluşmasıda Allah'ın taktiri...bir kadın arada da olsa adet görüyorsa adet olduğu ay yumurta atabilir...o yüzden hekimler bayanlara son adetlerinin üzerinden en az kesintisiz bir yıl adet olamadan geçirdiklerinde menapoza girdiklerinden emin olmalı,o zamana kadar bebek istenmiyorsa korunma devam etmeli derler diyor...karı-koca ordan çıkıp hemen kendi kadın doğumcularıa gidiyorlar ve gerçekten nerdeyse 6 aylık hamile çıkıyor....sevinçlerini görülmeye değerdi karıkoca kah ağladılar kah güldüler....üç ay sonra oğulları oldu...ama onlar kızlarına çok daha fazla sevgiyle sarıldılar hep"onun yüzü gözü suyu hürmetine Allah bize oğlumuzu olmazdan oldurup verdi"diye sonra ben ordan taşındım,onlarda taşındı ilişkimiz koptu...ama ortak bir komşumuzla bir kabul gününde karşılaşmışlar konuşmuşlar o söyledi kız üniversitede mimarlık kazanmış...oğlanda sınavlara hazırlanıyormuş....(zaten karı koca eğitimli insanlardı)...kız ilkokula başlayınca dr yardımı alarak durumunu izah etmişler...erkek kardeşin senin için bize hediye edildi...sen varsın diye o oldu...felan demişler..çok üzülmeden atlatmışlar o olayı....ve artık konusu bile olmuyor çünkü bizden ve sevgimizden çok emin...demiş....

işte bu size bir örnek teşkil etsin...hiç o hormonlara kafanızı takıp ümidinizi üzmeyin....evlat sahibi olmak nasipse bu iki hücre ve onların birleşmesine bakar...onuda kainatın sahibi rabbimiz isterse yapar...bu kadar basit herşeyin hayırlısını dileyin..mevlam neylerse,güzel eyler unutmayın...inşallah tüm bebek isteyen arkadaşlarımızın istek ve niyazları kabul olur...pırıl pırıl sağlıklı bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız....sevgiler...:teselli::1hug::1hug:a.s.

Back