Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

Malzemeler

• 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2 buçuk su bardağı kadar)
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek çırpın. Kek hamuru
iyice karıştığında tarçın ve cevizleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.
Hmmm ben bunun aynısını 1 şu bardağı rendelenmis havuç ilavesi ile yapıyorum. Veya elma eklerim ama hiç sade cevizli yapmadım :)

oo son gunlerinmis
bol bol yuruyus yapmani tavsiye ederim canim
benim 3. dogum gecikdi biraz 41+3 de dogdu
daglar taslar astim desem yeridir,kendi gelmezse suni sanci verceklerdi korkumdan merdivenler indim çikdim çokk yurudum
iki çocugu kosuya birakip yuruyuse gidiyordum o derece ( okullar tatildi )
çok kolay bi dogumum oldu evde dogurcakmsim az kalsin :)
darisi basina oyle kolay dogumun ..

bide ben hurmayi çok yemsitim rahim açilmasina yardim ediyor diye duydum
Péridurale yaptın mi doğumda?

Düşünmem lazım iyi şükür 9.5 aylık oldu...bu benim 3.num hayirlisiyla buyusunlerde ismi selim...3 cocuk cok zormus....sarcelles pazarı mesur bir pazar ne ararsan var zaten pazarı iki tane biri uzun pazar deniliyor digeri yuvarlak pazar... hele uzun pazar acayip uzun...

Maral benim cocuklarda cok kg alirdi ayda 2 kg...ddr hep kızardı yedirme 3 saatte bir ver 20 dk gecme...nnekadar dikkat etsemde yine aliyorlardi...iilk oglumda dil bilmedigim icin ne adam akilli dr goturebiliyordum pmi ye gidiyorfu oradida tam ilgilrnmiyordu...2.ooglumda aynı ilk oglum gibi olunca pediatrisina goturdum baktigi dk bunda gaz var midesi asitli drmisti karnı resmen balon gibiydi dr egzersiz yaptı alttan öyle bir gaz kaka cikarttiki birikim yapmisti resmen verdigi ilaclar cok ise yaradı onun ustune rahatladi...
bu bebegimde yine ona kontrole goturdugumde baska ilac verdi ama hicbir ise yaramadi...

Yani bence kg pek bir alakası yok ama zirt pirt emzirmekte rahatsiz eder bebegi...bu bebegim iclerinden normal kilolu ilk aylar adam akilli kg almadi...yinede aglama krizleri vardi...

Serwelllllll inanır misin iki isim arasindayiz. Biri selim :) hatta bi ara bebekten bahsederken selim diye konuşuyorduk bayagi alismistim. Yani oğlunun ismini çok beğendim maşallah allah bagislasin..
bana da hastane doktoru suni sancı teklif etti. Şimdilik kabul etmedik yarın kendi doktoruma goruneyim onun fikrini alayım istedim. Dua edin bizim için...

dusunmemlazim dusunmemlazim Canim tebrik ederim hamileymissin :) Allah kolay dogumlar nasip etsin..
Benim iyi gidiyor sukur..
Catlaklar icin ne kdr krem kullandimsa kâr etmedi catladim :KK70:
Bebeğin imzasi olsun oda napayim :)
Araba kullaniyor musun hala ? Esim hic istemiyor kullanmami
xenforo-smilies-kk110.gif

dusunmemlazim dusunmemlazim Canim tebrik ederim hamileymissin :) Allah kolay dogumlar nasip etsin..
Benim iyi gidiyor sukur..
Catlaklar icin ne kdr krem kullandimsa kâr etmedi catladim :KK70:
Bebeğin imzasi olsun oda napayim :)
Araba kullaniyor musun hala ? Esim hic istemiyor kullanmami
xenforo-smilies-kk110.gif

Sağol inşallah sağ salim sağlıkla güzel bir doğum olsun senin için de.. çatlak kremleri sadece para tuzağı bence :) catlayacaksan çaTliyorsun. Ben ilkinde badem yağı sürerdim bazen bunda hiç birşey kullanmadım.
Araba sadece okul ve ev arası kullanıyorum o da 2 dk sürüyor sadece.

Sağol inşallah sağ salim sağlıkla güzel bir doğum olsun senin için de.. çatlak kremleri sadece para tuzağı bence :) catlayacaksan çaTliyorsun. Ben ilkinde badem yağı sürerdim bazen bunda hiç birşey kullanmadım.
Araba sadece okul ve ev arası kullanıyorum o da 2 dk sürüyor sadece.
Yine de kullaniyorum iste. Amin cumlemiz icin InSallah.

Serwelllllll inanır misin iki isim arasindayiz. Biri selim :) hatta bi ara bebekten bahsederken selim diye konuşuyorduk bayagi alismistim. Yani oğlunun ismini çok beğendim maşallah allah bagislasin..
bana da hastane doktoru suni sancı teklif etti. Şimdilik kabul etmedik yarın kendi doktoruma goruneyim onun fikrini alayım istedim. Dua edin bizim için...
Canim ben nette cok arastirdim islami isim olsun dedim anlamina bayildim cinsiyetini ogrendikten sonra selim olsun dedim anlamida cok onemli ismin selim ismin de kimi taniyorsam hepsi mukemmel insanlardi sanirim isim karekteri yansitiyor benim ismim selma bir buyuk oglumun ismi serhat uyumda sagliyordu...dusunursen terettut etme derim bir gelinimizde bu ismi dusunuyordu ben koydugum icin vazgecmisti simdi cok pisman bir oglum daha olursa kesinlikle bu ismi koyacam diyor....Ben araba hamileligimde cok kullandim uzun yollara bile ciktim 130 île uzun yol olunca biraz bel agrisi oluyordu...bu arada neden suni sanci. Alacaksinki dogumuna daha var....

Evet kesinlikle selim çok güzel bir iSim. biz peygamber ismi olsun diye de istiyoruz o yüzden arada kaldık. Inşallah hayırlısı ile bir doğsun da.. senin ismin de çok güzelmiş. Selim le aynı kökten geliyor Zaten.
Suni sancı almadım bekliyoruz bakalım

denizcim burda meslegine devam edebilirsin.
esim biriyle tanismis, cok sasirmis, hosuna gitmis aksam gelir gelmez anlatmisti :)

turkiyede matematik ogretmenligi yapan biri buraya damat olarak gelmis. fransizcayi iyice ilerletmis, bazi islemler sanirim formasyon falan yapmis. smdi fransiz okullarindan birinde matematik ogretmenligi yapiyormus.
bi arastir bence
merhaba mesajınızı okudum bende matematik öğretmeniyim ve önümüzdeki yıllarda eş nedeneiyle fransa ya gelme durumum var orda çalışabilirmiyim sizce?

X