Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

Kimse kalmadı mı yahu burda?
xenforo-smilies-kk110.gif
Selam canım gorusmeyeli nasilsin....ayyy cok sevindim hamile olduguna rabbim kucagina almayida nasip etsin saglikli sihhatli inss

İyiyim canım sen nasılsın?
Çok teşekkür ederim canım
xenforo-smilies-kk68.gif

Amin cümlemizin İnşallah neler yapıyorsun?
ruzgar gulum ben burda birinden cevizli kek tariif almistim, en az iki sene oldu belkide uç
tarifi bulamiyorum
senmi vermisdin acaba sankim sen gibi haturliyorumda

bi topic acilmisti denenmis hamur isleri gibi orda verilmisti bana tarif

oglen 3 de uyanmisti cnm; belki 10 kere uyudu geri kakdi
gazi oluyor agliyor susturamiyorum emziriyorum
bu sefer çok yedigi için karni agriyor yine aggliyor
3. çocuk ama bu velet bana ezber bozedurdu tecrubesiz gibi bocaliyorum susmuyor çok ben boyle bisey gormedim hiç
Maşallah maral. Allah bağışlaSin. Benim oğlum da tıpkı böyleydi. Ne gece ne Gündüz o uyumazdi ben de hayalet gibi dolaşıyordum yani. Ama ben hep biberonla beslenmesine başlamıştım. Acaba sen gazlı şeyler mi yiyorsun? Benimkisi en çok, karın üstü dirsegime doğru yatırıp kolumu hareket ettiRdigim zaman Rahat ediyordu. Dizlerinxen buküp gene karın üstü tutuyordum gazını alttan çıkarıyorDu. Bana da 40 i çıksın düzelir bi iki ay sonra geçer dediler aylarca geçmedi. Şimdi de uykuyu çok seven bir çocuk değil. Bazı şeyler gazdan kaynaklanmiyormus yani :) dün gece 2 yi geçiyordu yattı. Sabah 9 da kalktı mesela. Normal saatte yatınca 6 buçuk ta kalkıyor :)
Geçer bu yorucu günler biraz sabır biliyorum zor ama büyüyünce bir daha küçülmeZ o yüzden o uyumadikca sinirlenmk yerine kendin için de eğlenceli bir hâle getir. Kokla mincikla eşşek yerim onu.. ismine ne karar verdiniz son ana kadar belli değildi galiba..

Maşallah maral. Allah bağışlaSin. Benim oğlum da tıpkı böyleydi. Ne gece ne Gündüz o uyumazdi ben de hayalet gibi dolaşıyordum yani. Ama ben hep biberonla beslenmesine başlamıştım. Acaba sen gazlı şeyler mi yiyorsun? Benimkisi en çok, karın üstü dirsegime doğru yatırıp kolumu hareket ettiRdigim zaman Rahat ediyordu. Dizlerinxen buküp gene karın üstü tutuyordum gazını alttan çıkarıyorDu. Bana da 40 i çıksın düzelir bi iki ay sonra geçer dediler aylarca geçmedi. Şimdi de uykuyu çok seven bir çocuk değil. Bazı şeyler gazdan kaynaklanmiyormus yani :) dün gece 2 yi geçiyordu yattı. Sabah 9 da kalktı mesela. Normal saatte yatınca 6 buçuk ta kalkıyor :)
Geçer bu yorucu günler biraz sabır biliyorum zor ama büyüyünce bir daha küçülmeZ o yüzden o uyumadikca sinirlenmk yerine kendin için de eğlenceli bir hâle getir. Kokla mincikla eşşek yerim onu.. ismine ne karar verdiniz son ana kadar belli değildi galiba..
saol canim ilgilenip yazdigin için
ismimiz hakan

ne bulursam yiuyorum, yediiklerin bagirsaakdan sute geçecegine inanmiyorum da :))
evet seviyor o dedigin kol ustu pozisyonunu, kesin gaz çikariyor oyle birazda kusuyor eski eski
ama bizim sorun gaz çikinca bitmiyor , aglamaya devam ediyor ugrasince yine yine gaz çikiyor defalarca$
belki dedigin gibi gazdan aglamiyodur bilmiyorumki :)
bugun çok hastayim bogazim çok agriyor su içemiyorum,bakalim nasil doyurcam beyfendiyi
ben hiç biberon vermedim hep anne sutu aliyor

İyiyim canım sen nasılsın?
Çok teşekkür ederim canım
xenforo-smilies-kk68.gif

Amin cümlemizin İnşallah neler yapıyorsun?
Iyiyim canim cok şükür evde cocuklarla uğraşıp duruyoruz...
sanirim sen yün icin ip ariyordun onu genelde kışın saint_denis teki pazarda bulabilirsin...orda salı gunleri pazar oluyor...diger gunde cumaydi sanirim...birde sarcelles pazarı var orda biri var devamli satiyor...bazen lidl auchana da geliyor catalog dan takip et ama genelde kış ayları bulunuyor...

Meral hayirli olsun yeni bebisiniz...
malesef her bebek gazdan aglamiyor benim oglanlarda sorunlu bebeklerdi...migdede cok rahatsiz eder bebekleri...rreflü probleminden....ddr bana midesi asitli demisti...mmideyi rahatlatmak icin jel var suruplar var bir dr sor istersen...
birde gaz icin karnina masaj yagiyla majaj yap bacaklarini popodan dogru tutarak karnina dogru hafif it birkac kere yap o alttan gaz baya cikartiyor...mmumkun oldugunca karnini hafif sicak bezle sar umarim duzelir....

Dusunmemlazim...
sen nerelerdesin ne alemdesin nasil gidiyor...2.bebisi yapmadinmi...sen...

malesef her bebek gazdan aglamiyor benim oglanlarda sorunlu bebeklerdi...migdede cok rahatsiz eder bebekleri...rreflü probleminden....ddr bana midesi asitli demisti...mmideyi rahatlatmak icin jel var suruplar var bir dr sor istersen...
birde gaz icin karnina masaj yagiyla majaj yap bacaklarini popodan dogru tutarak karnina dogru hafif it birkac kere yap o alttan gaz baya cikartiyor...mmumkun oldugunca karnini hafif sicak bezle sar umarim duzelir....

Dusunmemlazim...
sen nerelerdesin ne alemdesin nasil gidiyor...2.bebisi yapmadinmi...sen...
Şükür allaha iyiyim.doğumu bekliyoruz dua et bana da :KK51:

Şükür allaha iyiyim.doğumu bekliyoruz dua et bana da :KK51:
Gözün aydın hamilesin oglusuna kardes geliyor....cinsiyet bellimi....

Yaaa ben cok ozlemisim grubu aylar oldu girmiyordum...bende dogum yaptim annelik grubu facede acilinca kk yi tamamiyle unuttum...sistemde degismis bu topigi aradım bulamamistim..

Gözün aydın hamilesin oglusuna kardes geliyor....cinsiyet bellimi....

Yaaa ben cok ozlemisim grubu aylar oldu girmiyordum...bende dogum yaptim annelik grubu facede acilinca kk yi tamamiyle unuttum...sistemde degismis bu topigi aradım bulamamistim..
Evet ikinci oğlumuz . son günler işte kısmet olusa 2-3 hafta içinde bekliyoruz inşallah.
Evet pek giren çıkan olmuyor buraya aslında buranin tadı da bir başka be :)
Senin bebek nasıl ne kadarlık oldu? Ismi ne? Nasıl geçiyor hayat?

Iyiyim canim cok şükür evde cocuklarla uğraşıp duruyoruz...
sanirim sen yün icin ip ariyordun onu genelde kışın saint_denis teki pazarda bulabilirsin...orda salı gunleri pazar oluyor...diger gunde cumaydi sanirim...birde sarcelles pazarı var orda biri var devamli satiyor...bazen lidl auchana da geliyor catalog dan takip et ama genelde kış ayları bulunuyor...
ya su sarcelles pazarı çok meşhur kaç senedir hiç gidemedim merak ediyorum :)

ruzgar gulum ben burda birinden cevizli kek tariif almistim, en az iki sene oldu belkide uç
tarifi bulamiyorum
senmi vermisdin acaba sankim sen gibi haturliyorumda

bi topic acilmisti denenmis hamur isleri gibi orda verilmisti bana tarif
Ben vermistim canim..
Yazayim tekrar..

...
tesekkur ederim

dr aglamasi normal çok yedigi için kolik sancisi oluyor diyor
ilk ay 2 kg aldi, bu ayda 1.5 u bulcak galiba : (
hazimsizlik sancisi yani daha çok
valla bende bilmiyorum napacagimi sasiriyorum
oyle agliyorki susturamayinca emziriyorum bu sefer doktorun dedigine geliyoruz

iki dk emsin çek memeden dedi dr,kiyameti koparir hayatda birakmaz iki firt çekmeyle :)
naapalim idare edecez Allah baska dert vermesin

hamilemisin?
ne kadarlik?
aLLAH YARDIMCIn olsun kolay dogumlar dilerim canim

Malzemeler

• 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2 buçuk su bardağı kadar)
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek çırpın. Kek hamuru
iyice karıştığında tarçın ve cevizleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.

Evet ikinci oğlumuz . son günler işte kısmet olusa 2-3 hafta içinde bekliyoruz inşallah.
Evet pek giren çıkan olmuyor buraya aslında buranin tadı da bir başka be :)
Senin bebek nasıl ne kadarlık oldu? Ismi ne? Nasıl geçiyor hayat?
oo son gunlerinmis
bol bol yuruyus yapmani tavsiye ederim canim
benim 3. dogum gecikdi biraz 41+3 de dogdu
daglar taslar astim desem yeridir,kendi gelmezse suni sanci verceklerdi korkumdan merdivenler indim çikdim çokk yurudum
iki çocugu kosuya birakip yuruyuse gidiyordum o derece ( okullar tatildi )
çok kolay bi dogumum oldu evde dogurcakmsim az kalsin :)
darisi basina oyle kolay dogumun ..

bide ben hurmayi çok yemsitim rahim açilmasina yardim ediyor diye duydum

Malzemeler

• 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2 buçuk su bardağı kadar)
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek çırpın. Kek hamuru
iyice karıştığında tarçın ve cevizleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.
tesekkurler canim
evet bu tarif
yagin az olmasindan hatirliyorum :)

Evet maralcim hurma doğumu kolaylaştırır sütü arttırır. Hz Meryem in doğumunun da bir hurma ağacının altında oluşunun büyük hikmeti var muhakkak :)
bakalım inşallah kolay olur sağlıklı güzel bi doğum olur... yürüyüş hiç yapamıyorum. Anca arabayi park edip okula yürüyorum okuldan arabaya kadar işte :-s şimdi tatil okullar her gün çıkar yürüyüş yaparız istiyordum akşam üstü.. ama hava bozdu yağışlıyken de çıkılmaz. Dr lar kızıp duruyorlar zaten yürümüyorum diye. yürümek lazım biliyorum Da işte...

X