Gunaydin kizlar...
Ruzgar gulu bu flan nasil bi flan canim? Hazir pskette olanlardan mi? Ben lait concentre sucre ile bi flan yapiyorum o da guzel oluyor :)
Iki guzel haberim var size;
1.si, turkiyrye gidiyirum insallah..
Ve daha guzeli, hac kaydimizi yaptirdik :) rabbim nasip etsin insallah...
Hmmm bu flani ben hazir toz olarak alip pisiriyordum. Hazir gidalari mumkun oldugunca tuketmemeye calisiyirum. Ev yapimi olarak tarifim yoktu. Esim cok sever bunu. Icine hindistan cevizi koyunca da guzel oluyo.. Peki misir nisastasi dedigin maizena mi?
bu tarifta cok guzele benziyor iyselir iylesmaz hemen deniycem..tesekkurler tarif icin(Flan Patissier)
3 Yumurta( 3 yumurta yerine 1 yumurta ve 2-3 kasik tereyagiyla da yapilabilir)
1 su bardagi misir nisastasi (tepeleme degil birazcik eksik)
1 paket vanilya
1 su bardagi toz seker
1 litre süt
Milfoy hamuru (tepsinin tabanini ve kenarlarini kaplayacak kadar)
YAPILISI
Tencerede once yumurtayi cirpiyoruz ve ardindan sekeri ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.. Sonra nisastasini ve vanilyasini ekleyip karistiriyoruz.. Sutunu azar azar ekleyip koyulasana kadar pisiyoruz...
Tabani yaglanmis borcama yada tart kalibina milfoy hamurunu yerlestiriyoruz(ben kare milfoyleri birlestirdim yaptim)
Muhallebiyi dokuyoruz... 190 derecede uzeri ve kenarlari kizarana kadar pisiriyoruz...
Slm kızlar nabersiniz... Bende ablama tatile geldim annemle beraber eşimi bekliyorum almaya gelecek bugün eve geri dönüş olacak kismetse...
Dusunmemlazim umarım sıran çabuk gelir hayırlısıyla sende görürsün.... Allah gitmek isteyen herkese nasip eder....
Ruzgargulu ben flani çok seviyorum cokta yemekten biraz tiksindim hep hazır aldım ben.... Neyse tarifi paylastigin iyi oldu aklımızda bulunsun artık istedikçe yaparım çocuklara....
Gecmis olsun delikanlina,agaclarla birlikte ciceklendiniz demek :)Hazirini yapmaktansa tabiki evde kendim yapmayi tercih ederim. Simdi evde tatli var o bitsin once :) sonra denerim kismetse.. Ben de bu gun alisverise cikicam jardeslerime bi iki hediye bakayim.. Bu arada biz cicek actik :) simdi yaralar iyilesmeye basladi ama Buna ragmen gece ateslendi. Disari cikmak pek iyi gelmeyecek galiba..
bu tarifta cok guzele benziyor iyselir iylesmaz hemen deniycem..tesekkurler tarif icin
Tadida cok guzel,deneyince paylasirsin artik..
Dun brioche ekmegi yaptim cok guzeldi
Selam canim,ben SIKI bir diyetteyim sporada basladim onla ugrasiyorum iste,yap evet cok guzel oluyo hazir almam ben hic biseyi..
Ara sira yapiom ben surekli yapmam
Bende diyete başlasam iyi olurda ama nerde canimin istediğini yiyiyorum helede yanlizim sıkıldıkça aburcubur yiyiyorum...
Aslında flandin alt tabanını tart hamuruyla yapmak daha iyi olmazmi?
mesela ben elmali tart yapiyorum hamuru flandin altındaki hamurla aynı gibi...
Pisirmeden yapilan krema tarifi mi istersin, pisirilerek yapilan krema tarifi mi? Bende tarif bol :)
Tadida cok guzel,deneyince paylasirsin artik..
Dun brioche ekmegi yaptim cok guzeldi
Pisirmeden nasıl oluyor hiç bilmiyorum...sen çikolatalı olanlardan yazarsan sevinirim... Senin en çok beğenerek yaptigin tarif hangisiyse özellikle o....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?