• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

Selam canim hosgeldin.. Neden korkuyorsun bakiyim :)

hoşbulduk canım benim

Ne bileyim ailemden ayrı kalmaktan yalnız hissetmekten en büyük korkum bu sanırım sen nasıl aştın bunları nasıl alıştın?
Bir de ben cok duygusalım zayıf bir yapım var cok ağlarım gibi hissediyorum bakalım inşallah korktugum gibi olmaz

Ben ilk oglumu hiç krese vermedim birkez bakıcıya biraktim o ilk günü ağlayarak kursuma gittim çok zor geldi..en fazla 3 gün dayanabildim sonra birdaha birakamadim... Daha önce krese yazdım yer yoktu daha sonra aradiklarinda ben gondermedim... Şimdi küçük oğlum garderille halteye gidiyor oyun oynama yeri gibi birşey... Daha önce 2 şer gün 2 saatliğine birakiyordum şimdi yarım gün gidiyor... Ordaki görevli istersen akşama doğruya kadar kalsin güzel zaman geçiriyor öğlen burda uyuturuz dedi istemedim belki önemli bir isim olursa öyle... Ama çok memnunum cokta ilgileniyorlar oğlum orda mutlu şimdi severek gidiyor... Keşke büyük oğlum küçükken onuda gonderseydim ama orayı bilmiyordum özel kreş zannediyordum.. Küçük oğlum şimdiden fransizcayi anlıyor bazı kelimeleri söylüyor.. Dil açısından çok önemli...ben genelde kendi isimi kendim hallediyorum çok önemli bir randevum olmadikca... Çarşamba günleri büyük oglumu kendi kursuma götürüyorum benim kurs hocamla ders çalışıyor orda birkaç çocukla beraber sonra isteyen kütüphaneden kitap okuyor isteyen oyun oynuyor...benimki oyunu tercih ediyor...yarından itibaren hersabah goturecem kurstaki diğer kadınlarda çocuklarını getirecekler hem oyun oynicaklar hemde activite yapacaklar...sende bulabilirsem böyle şeyler kizini götür... Güzel oyun yerleri var çocuklar için kurs hocam adresi verdide daha goturemedim her yaş grubuna göre mümkün...ben en çok ogluma faydam olsun diye dili daha çok ilerletmek istiyorum... Yoksa kendimi idare edebiliyorum... Ben daha iyi olmak istiyorum...[/

bende karsiyim cocukgumu aglatarak birakmaya allaha cok sukur benimki hic aglamamisti..garderille halteyi ilk defa duyuyorum...ne guzel sizin kursa cocuklarda geliyormus ben okul tatil olunca mecbur gitmiyorum..bende cnm kizim icin ogrenmeyi cok istiyorum..burda cocuk yetistirmek zor cocuklar iki kultur arasinda kaliyor...ne tam turkler nede fransizlar...bazi seyleri tam algiliycak yasta degiller..aciklayamiyorsun...ilerde ergenlik donemlerini dusunemiyorum bile

hoşbulduk canım benim

Ne bileyim ailemden ayrı kalmaktan yalnız hissetmekten en büyük korkum bu sanırım sen nasıl aştın bunları nasıl alıştın?
Bir de ben cok duygusalım zayıf bir yapım var cok ağlarım gibi hissediyorum bakalım inşallah korktugum gibi olmaz

Sen evlenip burayami gelceksin canim ?
Korkmana hic gerek yok,insan alisiyor zamanla..
en buyuk destek es oluyor zaten,ilk zamanlar beni yalniz birakmadi alismam icin gezdirdi beraber zaman gecirdik sonra yavas yvas kendim yapmaya basladim islerimi alisverise gittim,carsiya felan,sonra direksiyon kursuna gittim simdi araba bile suruyorum yani.. O kadar korkucak bisey yokmus,bende duygusalim birsey olunca aglarim annee diye :)
Ama bi kac gun sonra pisman olurum niye agladiysam diye,insan ozluyo annesini de alisiyo,simdi ben evimi cok seviyorum Turkiye ye gidince de ozluyorum...

Sen evlenip burayami gelceksin canim ?
Korkmana hic gerek yok,insan alisiyor zamanla..
en buyuk destek es oluyor zaten,ilk zamanlar beni yalniz birakmadi alismam icin gezdirdi beraber zaman gecirdik sonra yavas yvas kendim yapmaya basladim islerimi alisverise gittim,carsiya felan,sonra direksiyon kursuna gittim simdi araba bile suruyorum yani.. O kadar korkucak bisey yokmus,bende duygusalim birsey olunca aglarim annee diye :)
Ama bi kac gun sonra pisman olurum niye agladiysam diye,insan ozluyo annesini de alisiyo,simdi ben evimi cok seviyorum Turkiye ye gidince de ozluyorum...

İnşallah bir gün bende alışırım canım ya inşallah..
Küçük kız kardeşim var elimde büyüdü cocugum derim zaten en cok ondan ayrılmak üzüyor beni..
Bakalım nişanlım destek olurum gezdiririm falan diyo arabada aldı benim için geldiğinde eve tıkılıp kalma diye ama özlem korku karısık :)

Sen ne zaman gitmiştin anlatırmısın ?
Cok soru sordum sanki ama hazır bunları yasamıs birini bulunca kacırmak istemedim kusuruma bakma :)

Son düzenleme:
Garderille-halte. Çocuk bakıcısı gibi bir yer biraktigin saate göre ödeme yapıyorsun...fiyatida krese göre çok uygun... Sadece randevun olduğu zamanlarda verebiliyirsun 6 haftalikla 3 yaş arası bizim burdaki...her bölgede vardır internetten bak istersen bazı yerlerde isim farklida olabilir kreş famili yada munucipal diye burdaki yerler uygun fiyat olur... Bizim burda bir tane daha var orası biraz uzak birde fazla begenmedim bombos bir tane salon burdaki çok güzel ev ortamı gibi..okadar çok memnunumki önce çok zorlansamda şimdi severek gidiyor... Oranin müdürü çok tatlı çok ilgili hepsi öyle inaniyorumki oğlum orda hem mutlu hemde birşeyler öğreniyor...evime çok yakın...resim yapıyorlar oyun oynuyorlar ....benim kursum vardı dün çocuklarla gittim çocuklar oyun oynadı bizde kurs hocasıyla oturduk kimi ders çalıştı kimi kitap okudu tam kurs gibi değildi... Bugün yine vardı büyük oğlan evde zaman geçirmek istedi bende gitmedim... Yarın sabah giderim artık öyle ders calismasakta konuşarak egzersiz yapmakta iyi geliyor...

Garderille-halte. Çocuk bakıcısı gibi bir yer biraktigin saate göre ödeme yapıyorsun...fiyatida krese göre çok uygun... Sadece randevun olduğu zamanlarda verebiliyirsun 6 haftalikla 3 yaş arası bizim burdaki...her bölgede vardır internetten bak istersen bazı yerlerde isim farklida olabilir kreş famili yada munucipal diye burdaki yerler uygun fiyat olur... Bizim burda bir tane daha var orası biraz uzak birde fazla begenmedim bombos bir tane salon burdaki çok güzel ev ortamı gibi..okadar çok memnunumki önce çok zorlansamda şimdi severek gidiyor... Oranin müdürü çok tatlı çok ilgili hepsi öyle inaniyorumki oğlum orda hem mutlu hemde birşeyler öğreniyor...evime çok yakın...resim yapıyorlar oyun oynuyorlar ....benim kursum vardı dün çocuklarla gittim çocuklar oyun oynadı bizde kurs hocasıyla oturduk kimi ders çalıştı kimi kitap okudu tam kurs gibi değildi... Bugün yine vardı büyük oğlan evde zaman geçirmek istedi bende gitmedim... Yarın sabah giderim artık öyle ders calismasakta konuşarak egzersiz yapmakta iyi geliyor...

tamam cnm soyledin yerin adini ben kres olarak biliyordum bende kizimi oraya gondermistim gercekten cok iyi bir yerdi..bazen muduru esime beni soruyormus alistimi buraya diye..kursagitmek isterse istedininiz zaman getirin kizinizi alirim demis..normalde calismayan annelerin cocuklarini sadece carsamba gunleri aliyorlar...

İnşallah bir gün bende alışırım canım ya inşallah..
Küçük kız kardeşim var elimde büyüdü cocugum derim zaten en cok ondan ayrılmak üzüyor beni..
Bakalım nişanlım destek olurum gezdiririm falan diyo arabada aldı benim için geldiğinde eve tıkılıp kalma diye ama özlem korku karısık :)

Sen ne zaman gitmiştin anlatırmısın ?
Cok soru sordum sanki ama hazır bunları yasamıs birini bulunca kacırmak istemedim kusuruma bakma :)
Hic korkma benimde 4 yasinda kizkardesim vardi evlendigimde onu biraktim geldim cok zor oldu benim icin ben gelin giderken nasil aglamisti kiyamam zor tabi havalimaninda ayrilmak felan :5:
ama inan alisiyor insan canlari sagolsun gerisi onemli deil telefonla hergun ararim interntte hergun gorusuruz,inan bunlar olmasaydi daha zor olurdu simdi halimiz...
Orda dil kursuna gidersin arkadaslarin olur,benim turk arkadaslarim kurstan hepside..
Ilk arkadasligimi o sekilde kurdum devam ettiriyoruz gezip tozuyoruz burda...
Sen neresine geliyorsun fransanin ?
Ben 2010 temmuz da geldim 3 sene olcak ilk 1 senesi alisma suresi zaten :31:

kırmızı gibi benimde durumum benide alın benide

Hosgeldin canim,tabiki aliriz ne demek anlat bakalim kimsin necisin :)
Neresine geliyorsun ?

:3:

kursa baslamayi dusunursen birakirsin senin tercihin tabi gitmek istersen....

Son düzenleme:
hemen bahsedeyim ...malesef bende sizin gibi hayatımı burda bırakıcam burda üniversite mezunuyum şimdi vizemin çıkmasını bekliyrum fransadan beklentini çok yüksek tutma diyo ordaki arkadaşlarm artık bilmiyrum nasıldır ama ben parisin içi değil ama banliyösüne gelcekmişim öyle dediler:)
ama insan korkuyo alişamamaktan:26

hemen bahsedeyim ...malesef bende sizin gibi hayatımı burda bırakıcam burda üniversite mezunuyum şimdi vizemin çıkmasını bekliyrum fransadan beklentini çok yüksek tutma diyo ordaki arkadaşlarm artık bilmiyrum nasıldır ama ben parisin içi değil ama banliyösüne gelcekmişim öyle dediler:)
ama insan korkuyo alişamamaktan:26

Insan oğlu neye alismiyorki burayada alisirsin elbet... Cevren varsa alismak dahada kolay olur....

Dilemek ve kirmizi hoş geldiniz..
Ilk zamanlar zor gelir tabi alışmak için biraz zaman a ihtiyaç duyuluyor. Sonrasında kendinizi kasmazsaniz yeni hayatınız kolaylaşır..

Back