• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

Gunaydin kizlar...
Ruzgar gulu bu flan nasil bi flan canim? Hazir pskette olanlardan mi? Ben lait concentre sucre ile bi flan yapiyorum o da guzel oluyor :)
Iki guzel haberim var size;
1.si, turkiyrye gidiyirum insallah..
Ve daha guzeli, hac kaydimizi yaptirdik :) rabbim nasip etsin insallah...

Tarifini eklerim canim birzdan..
Yok elde yapilma bi flan,ama senin verdigin tarifi diyor galiba arkadas ilk baslarda vermistin..
Ben onu hic denemedim..
Ay cok guzel Allah nasip eder insallah canim,darisida bizlere olsun..

(Flan Patissier)

3 Yumurta( 3 yumurta yerine 1 yumurta ve 2-3 kasik tereyagiyla da yapilabilir)
1 su bardagi misir nisastasi (tepeleme degil birazcik eksik)
1 paket vanilya
1 su bardagi toz seker
1 litre süt
Milfoy hamuru (tepsinin tabanini ve kenarlarini kaplayacak kadar)

YAPILISI

Tencerede once yumurtayi cirpiyoruz ve ardindan sekeri ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.. Sonra nisastasini ve vanilyasini ekleyip karistiriyoruz.. Sutunu azar azar ekleyip koyulasana kadar pisiyoruz...
Tabani yaglanmis borcama yada tart kalibina milfoy hamurunu yerlestiriyoruz(ben kare milfoyleri birlestirdim yaptim)
Muhallebiyi dokuyoruz... 190 derecede uzeri ve kenarlari kizarana kadar pisiriyoruz... :56:

Hmmm bu flani ben hazir toz olarak alip pisiriyordum. Hazir gidalari mumkun oldugunca tuketmemeye calisiyirum. Ev yapimi olarak tarifim yoktu. Esim cok sever bunu. Icine hindistan cevizi koyunca da guzel oluyo.. Peki misir nisastasi dedigin maizena mi?

Son düzenleme:
Hmmm bu flani ben hazir toz olarak alip pisiriyordum. Hazir gidalari mumkun oldugunca tuketmemeye calisiyirum. Ev yapimi olarak tarifim yoktu. Esim cok sever bunu. Icine hindistan cevizi koyunca da guzel oluyo.. Peki misir nisastasi dedigin maizena mi?

Benim esim cok sevdi,hazirindan guzel olmus dedi..
Evet canim o bende ondan kullandim..
maizena.jpg

Dene bence cok guzel oluyo,yumurta kokusu sevmezsen yumurtayi 1 tane atabilirsin

Hazirini yapmaktansa tabiki evde kendim yapmayi tercih ederim. Simdi evde tatli var o bitsin once :) sonra denerim kismetse.. Ben de bu gun alisverise cikicam jardeslerime bi iki hediye bakayim.. Bu arada biz cicek actik :) simdi yaralar iyilesmeye basladi ama Buna ragmen gece ateslendi. Disari cikmak pek iyi gelmeyecek galiba..

Slm kızlar nabersiniz... Bende ablama tatile geldim annemle beraber eşimi bekliyorum almaya gelecek bugün eve geri dönüş olacak kismetse...

Dusunmemlazim umarım sıran çabuk gelir hayırlısıyla sende görürsün.... Allah gitmek isteyen herkese nasip eder....

Ruzgargulu ben flani çok seviyorum cokta yemekten biraz tiksindim hep hazır aldım ben.... Neyse tarifi paylastigin iyi oldu aklımızda bulunsun artık istedikçe yaparım çocuklara....

(Flan Patissier)

3 Yumurta( 3 yumurta yerine 1 yumurta ve 2-3 kasik tereyagiyla da yapilabilir)
1 su bardagi misir nisastasi (tepeleme degil birazcik eksik)
1 paket vanilya
1 su bardagi toz seker
1 litre süt
Milfoy hamuru (tepsinin tabanini ve kenarlarini kaplayacak kadar)

YAPILISI

Tencerede once yumurtayi cirpiyoruz ve ardindan sekeri ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.. Sonra nisastasini ve vanilyasini ekleyip karistiriyoruz.. Sutunu azar azar ekleyip koyulasana kadar pisiyoruz...
Tabani yaglanmis borcama yada tart kalibina milfoy hamurunu yerlestiriyoruz(ben kare milfoyleri birlestirdim yaptim)
Muhallebiyi dokuyoruz... 190 derecede uzeri ve kenarlari kizarana kadar pisiriyoruz... :56:
bu tarifta cok guzele benziyor iyselir iylesmaz hemen deniycem..tesekkurler tarif icin

Slm kızlar nabersiniz... Bende ablama tatile geldim annemle beraber eşimi bekliyorum almaya gelecek bugün eve geri dönüş olacak kismetse...

Dusunmemlazim umarım sıran çabuk gelir hayırlısıyla sende görürsün.... Allah gitmek isteyen herkese nasip eder....

Ruzgargulu ben flani çok seviyorum cokta yemekten biraz tiksindim hep hazır aldım ben.... Neyse tarifi paylastigin iyi oldu aklımızda bulunsun artık istedikçe yaparım çocuklara....

Selam canim,ben SIKI bir diyetteyim sporada basladim onla ugrasiyorum iste,yap evet cok guzel oluyo hazir almam ben hic biseyi..
Ara sira yapiom ben surekli yapmam
Hazirini yapmaktansa tabiki evde kendim yapmayi tercih ederim. Simdi evde tatli var o bitsin once :) sonra denerim kismetse.. Ben de bu gun alisverise cikicam jardeslerime bi iki hediye bakayim.. Bu arada biz cicek actik :) simdi yaralar iyilesmeye basladi ama Buna ragmen gece ateslendi. Disari cikmak pek iyi gelmeyecek galiba..
Gecmis olsun delikanlina,agaclarla birlikte ciceklendiniz demek :)
Sen niye simdi gidiyosun yaza az kalmisti

Ruzgar gulu bi aksilik olmazsa biz yazin gitmiyoruz, Tatil hakkimizi hac zamani kullanicaz insallh.

Selam canim,ben SIKI bir diyetteyim sporada basladim onla ugrasiyorum iste,yap evet cok guzel oluyo hazir almam ben hic biseyi..
Ara sira yapiom ben surekli yapmam

Bende diyete başlasam iyi olurda ama nerde canimin istediğini yiyiyorum helede yanlizim sıkıldıkça aburcubur yiyiyorum...

Aslında flandin alt tabanını tart hamuruyla yapmak daha iyi olmazmi?
mesela ben elmali tart yapiyorum hamuru flandin altındaki hamurla aynı gibi...

Oğlumun doğum gününe az kaldı... Geçen sene iki defa kutladık... Hem okulda hem evde... Bu sene bakalım c.tesiyede denk geliyor... Bildiginiz güzel kremasini kendim yapabileceğim denenmiş tarifleriniz varmı acaba... Normalde kendim güzel yaparım pastayı amma hazır krema tozuyla... Artık kendi kremami. Kendim yapmak istiyorum...

Pisirmeden yapilan krema tarifi mi istersin, pisirilerek yapilan krema tarifi mi? Bende tarif bol :)

slm kizlar,
bakiyorum da ulke falan fark etmiyo herkes çok hamarat ben hariç :29:
guzel tariflerinizi paylasin burda belki sizlerden bisey kaparim

Pisirmeden nasıl oluyor hiç bilmiyorum...sen çikolatalı olanlardan yazarsan sevinirim... Senin en çok beğenerek yaptigin tarif hangisiyse özellikle o....

3 su bardagi sut
1 yemek kasigi nisasta
5 yemek kasigi un
5 yemek kasigi seker
80 çikolata
Mascarpone

Muhallebi pistikten sonra mascarpone u ekleyip mikserle cirpiyorsun. Cikalata eklemezsen sade olur. Sade yaparsan icine vanilya koy.

Daha pratik ve bence super bi krema tarifi:

Vanilyali evde pisirdigin sogumus puding veya hazir kutu danone
Toz krem santi
Mascarpone

Once santiyle pudingi cirpiyorsun. Icine mascarpone ekleyip tekrar cirp. Mukemmel oluyo :)

Son düzenleme:
Son gunlerde yaptigim pastalar icin kullandigim krema da bu oldu:
Fransiz usulu creme i cirparak sert bir krema elde ediyorsun. Yeterince sertlesezse kivamarttirici veya toz santi ekleyip sertlestiriyorsun
Icine eritilmis cikolata ekliyorsun ve sonuc super oluyo.
1 kutu kremaya 1 tablet dessert cikolats koyman yeterli

Back