fotolarınızı koyun (: eller konuşsun (:

Bu da minik kedimin patisi ve kırmızı ojelerim :)
Pek net olmadı flash kullanıp rahatsız etmek istemedim

arakdaslr merak edıyorum da yanı buradakı paylasımlarda hep tırnaklar falan cok harıka gozukuyo hepınızın bu kadar uzun surelı nasıl tırnaklarınızı uzun tutabılıyosunuz ben sahsen dayanamıyorum kesıyorum uzun olunca cunku hanı ıs mıs yapılmıyo yemek yapamıyosun mesela ne bılım ya uzun tırnakla nasıl rahat edıyosunuz hoz benım zaten tırnaklarım hıc bole uzun olmadı kırıldıgı cın acıkcası cok uzun tırnakla yemek yapan bırını dusunemıyorum sahsen benım mıdem bulanırdı bı de nasıl bole tırnaklarınız temız tutabılıyosunuz ?? ona gore bende tırnaklarıma uzun soluklu bı bakım yapmak ıstıyorum
gecenlerde flormarın gordum bakım setını bayan 11 tl dedı kullnan varmı ya da bılen yardımcı olursanız sevınırım :)

Temizliğe dikkat edilmezse çok uzun tırnakta da mikrop olur fazla uzun olmayan tırnakta da
Çünkü mikropların barındığı yer tırnağın dibi
Az bir şey uzun da olsa mikropların birikmesi için gayet elverişli bir ortam
Uzunluk kısalık fark etmiyor o yüzden
Daha önce çoğu yere yazmıştım yaptığım bakımları
bu konu içinde de yazdım mesajlarımı aratırsan bulabilirsin
Temizliğime gelince ellerimi her yıkayışımda tırnaklarımı da fırçalarım
minik yuvarlak bir fırçam var antibakteriyel sabunla fırçalıyorum
Yemek pek yapmıyorum ama yaptığım zaman ellerim yiyecekle çok temas edecekse eldiven kullanırım
tırnak uzatmayanlar da öyle yapmalı zaten yoğurma vs gibi işlemlerde

Çok beğendim harika olmuş :)

Tesekkürler canim...

Catlayan ojeyi sürmeyi beceremeyenler icin tüyo. (Ben de eskiden süremezdim. )

Bu ojeyi normal oje gibi tirnagi kaplayacak sekilde sürmeye calismayin ve üst üste sürmeyin yoksa catlamiyor. Ince seritler halinde sürün o catladigi zaman zaten tüm tirnaga sürülmüs gibi görünüyor. Zaten bu ojelerin fircasi normal ojelerinkine göre daha ince oluyor serit halinde sürmek icin. Bir de zit renkler ya da benim yaptigim gibi ayni rengi tonlarini kullanin. Mesela yesil oje üzerine pembe catlayan oje, turuncu oje üzerine mavi catlayan oje.

Eki Görüntüle 338977

Pamuk gibi cok güzel...
Narcicegi rengi mi canim bu? Markasi ve numarasi ne?

Hatta aksine kisa tirnakta daha fazla pislik bariniyor Leydim hatirlarsan bunu benim basligimda tartismistik.
Tirnaklarimi kisa kullanirken beyaz kismini cok az bir iki milim uzatirdim ve yaptigim en ufak iste dipleri pislik dolardi, her seferinde temizlemek zorununda kalirdim. Simdi resimlerdeki uzunlukta kullaniyorum ve toprak ile ugrassam bile ellerimi yikadigim an tirnak diplerim temizleniyor, tabi ben daha iyi temizlenmesi icin kullanmadigim bir dis fircasiyla fircaliyorum tirnaklarimi. Cünkü dipleri cok acik, pislendigi zaman sIkIsmiyor, suyla akip gidiyor. Ama kisa tirnaklar resmen tutuyor pisligi.

Merve, gercek bir sterilizasyon islemi olmadiktan sonra tirnaklar ister kisa ister uzun olsun ayni sekilde pislenir. Elin tamamen tertemiz olmasi icin doktorlarin ameliyatlardan önce yaptigi sterilizasyon islemini yapmaliyiz ki o hijyen de en fazla ellerimizi kurulayana kadar sürer. Farkettiysen doktorlar ellerini kurulamadan ve hic bir yere degdirmeden direk eldivenleri giyerler. Zaten gözle göremedigimiz canlilar tirnak dibinde barindiklari kadar parmak aralarinda, gözeneklerde, derin kirisikliklarda da barinir. Tam anlamiyla hijyen icin elleri sterilize etmek gerekir.
Yani kisa tirnaklari olan bir insana tuvaletten ciktiktan sonra ellerini yikamiyorsa sirf tirnaklarini kesiyor diye temiz diyemeyiz.
Ayni sekilde uzun tirnaklari olan bir insana tirnaklarini ve ellerini en iyi sekilde temizledigi halde sirf tirnaklarini kesmiyor diye pis diyemeyiz.

pekı bu fırcayı oazellıkle tırnak ıcın fırca dıyemı alıyosun yoksa kafana gore bı fırcayla mı temızlıyosunuz ? bu arada ben eldıven kullnımını dogru bulmuyorum kullnmamada hamur vs seylerde kıvamını anlayamıyorum acemyım cunku bu ıslerde ogrencıyım bı de pek alakam yok yaparım ama dedıgım gıbı kıvamını cıplak elle anlarım bı de bu eldıvelnerı yaparkende kımyasal madde kullnıyolar plastık sonucta ve de zararlı bnence ama cıdden oje konusunda sabırlıymıssınız acıksaı kutluyorum :) ben hıc hayatımda tırnak fırcalamadım ılk kez duyuyorum hatta fırcalandıgını :) tırnaklarım kısa ve de ben sureklı yıkarım zaten mıkrop oldugunu sanmıyorum dıkkat ederım kontrolumu yaparım ama dedgım gıbı uzun tırnak yıkayarak gecmez dedgınız gıbı bende fırca temın etmek ısterım normal bı dız fırcasıyla temızlense olmazmı ya da tırnak fırcası dıye satılıyomu ?

Diş fırçası da olur tabi
Çok kalın olmayan aralara rahat girebilen bir fırça olabilir
Daha önce başka bir konuda kullandığım malzemeleri paylaşmıştım resmi buldum buraya da ekleyeyim
Fırçam da bu

Narçiçeği değil tam bayrak kırmızısı
Woo 594
Flashlı çekmediğim için karanlık oldu ışık ayarıyla oynadığım için açık görünüyor
Tam narçiçeği istersen GoldenRose 93 öneririm

şu kısa tırnak-uzun tırnak temizlik sterilizasyon hikayesini vs....okudum da,,aklıma geçmişte yaşadığım bi olay geldi,,,,,, bir erkek arkadaş aday adayı ile rendavum vardı ilk kez,,,,tabi buluştuk,sohbet hoş beş felan,,,,, nerden geldiyse konu geldi benim uzun tırnaklarıma,,, bakıyorum öyle elemanın gözleri tırnaklarıma takılıp duruyor ikide,,,ben sahlep bardağını tutarken,,,,bende de o an siyah öje mevcut....genelde kısa tırnaklarda daha sofistike durmasına karşın ben makul ölçüdeki uzun ve küt tırnakta daha çok hoşlanıyorum,,, benim tırnaklarda o an böyleydi,,,,neyse efem,,,,uzatmıyım,,,,eleman demezmi çok uzun ya bunlar,nasıl miden bulanmıyo,içim kalkıyo benim baktıkçaaa,,,, şarteller attı tabi bende o anda,,donakaldım,, o süper pratik zekam dumura uğradı,ne diceğimi şaşırdım,,,adamdaki cürete bak,,,,ilk rendavu ve elemanın dediği şey aynen bu yani.....eee,,, efem sonra ne oldu tabe,,,bu onun ilk ve son rendavusu oldu aklıma geldi işde,,ufak bir anektod size,,,

Benim GoldenLady 321e benziyor bu, ama daha narcigegi gibi bu sanki.
Bir ara alisverise ciktigimda bakarim canim cok sagol...

Bence insanlar, özellikle erkekler tirnaktan tiksiniyorlar yani tirnagin kendisinden. Mesela teyzem biz kuzenimle kücükken tirnaklarimizi dikkatsiz kestigimizde kizardi, "orda burda tirnak görmiyim, cok igrenirim tirnaktan" derdi, ama ojeleri falan kisa tirnakta begenmezdi oje uzun tirnaga sürülür derdi. Yani bu tip insanlar oturup düsünmüyor "tirnakta pislik birikir, o tirnaklarla yapilan yemek igrenctir, o yemek yenmez" vs. vs. diye... Senin o aday ve benim teyzem gibi tirnagin kendisinden igreniyorlar.

Benim de sevgilimle ilk tanistigim zamanlar tirnaklarim feci uzundu, konusurken göstermeye utanirdim, sanki görüp igrenecek gibime gelirdi. Neyse ki böyle bir muhabbet gecmedi aramizda. Onun ablasi da uzattigi icin aliskinmis uzun tirnaga.

O zamanlar cok takmistim bu "uzun tirnaklar igrenc mi?" meselesine. Cünkü yakin bir arkadasim uzun tirnaklari igrenc buldugunu, uzun tirnakli insanin elinden yemek yemeyecegini söylemisti. Hatta konu bile acmistim, baya uzamisti konu. Sonradan anladim ki uzun tirnagi igrenc bulan ve bunu sürekli dile getiren bu arkadas aslinda tirnaklarini deli gibi uzatmaya calisan ama sürekli tirnaklari kirilan ve soyulan, uzun tirnaga feci özenen biriymis.

Artık resimlerime filigran ekleyeceğim arama motorlarında çıkıyor çünkü
Eklediğim resmin olduğu mesaja oje numarasını eklemiyorum arama motorunda oje numarasını yazınca çıkıyor
O yüzden merak ettiklerinizi her zamanki gibi daha sonra sorabilirsiniz :)

Aynen ben de düsünüyorum bunu ne zamandir. Oje markasi ve numarasini yazdigim zaman direk cikiyor görsellerde.
Nasil yapiliyor canim bu? Ben photoscape shop programi var onda nasil yapilabilir?

Aynen ben de düsünüyorum bunu ne zamandir. Oje markasi ve numarasini yazdigim zaman direk cikiyor görsellerde.
Nasil yapiliyor canim bu? Ben photoscape shop programi var onda nasil yapilabilir?

Ben Adobe'dan ya da Photofiltre'den yapıyorum
Photoscape'i bilmiyorum muhtemelen Text bölümü vardır onun da ordan opacity ve angle ayarlarından yaparsın
Angle'ı -45 derece ayarla
Opacity'i de %50

Ben Adobe'dan ya da Photofiltre'den yapıyorum
Photoscape'i bilmiyorum muhtemelen Text bölümü vardır onun da ordan opacity ve angle ayarlarından yaparsın
Angle'ı -45 derece ayarla
Opacity'i de %50

Sagol canim hallettim..
Yaziyi yazip seffafligi en aza getirdim oldu. Yarin oje sürdügümde o sekilde eklerim. Keske daha önceden yapsaydik bunu.

Eki Görüntüle 338977

hiii canim benim ya yerim ben o minik patiyi
ellerin de cok guzelmis gercekten..tirnagimi hic uzatamiyorum surekli kiriliyorlar.. veya kenarindan biryerden soyuluyorlar. en son o kadar guzel manikur yaptim vs torpuledim sekil verdim 2-3 mm uzatmayi basarmisken yine bir tanesi kirilmis ta dibinden... ben bu isi basaramicam galiba. 28 yasindayim daha tirnak uzatmaktan acizim

Sana kesinlikle kalyonu öneriyorum. Onun sayesinde uzattim tirnaklarimi...
Seffaf parlatici seklinde bir ürün. Tirnaklari besliyor ve güclendiriyor, bir süre sonra kirilmiyor tirnaklar. Sürmesi ve kurutmasi cok kolay. Renksiz oldugu icin oraya buraya bulasmiyor, sürerken zorluk cikarmiyor.
Bir de el bakimiyla ilgili topikte tirnak kirilmasini önleyen cok güzel dogal tarifler var, ben pek kullanmadim ama kullananlar memnun. Menekse yagini da öneriyorlardi, alcam alcam diyorum alamadim bir türlü.

cok sagol canim onerilerini dikkate alarak hemen bakim yapmaya baslicam.. kalyon burada bulamam gerci ama benzer bir urun bulmaya calisirim artik veya anneme siparis ederim bana kargoyla yollar
tekrar tesekkur ederim

Benim siyah canavarın aksine bu minik sevdiriyor kendini kuacağımda uyuyor hep :)
İlk bulduğumuzda minicik beyaz bir top gibiydi o yüzden adını ponpon koyduk

Teşekkür ederim :)
Benim de lise yıllarımda çok güçsüzdü tırnaklarım hemen soyulurdu
Daha sonra yaptığım bakımlarla bu hale geldiler
Gliserinli bir el kremini tırnaklarında kullan bir de menekşe yağı ile masaj yap güçlendiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…