kızlar bende hamilelik düşünüyorum.doktorum folic plus verdi ama eczanelerde bulamadım.artık eczaneden folidoce adında bir ilaç aldım.günde 1 adet almam gerekirmiş.akşam veya sabah fark eder mi?
elevit hamilelerin kullandığı multivitamin ama içindeki folik asit yetmez günde 400mg folik asit içmeniz gerekli
kızlar selam
bende bir ay önce Medicana özgür hanıma gittim nisan gibi hamile kalmayı düşündüğümü ve neler yapmam gerktiğini sormak hemde bir sorun varmı diye öğrenmek için
simir testi yapıldı biraz iltihap olduğu çıktı ama doktorum bu dönemde ilaç kullanmanı tavsiye etmiyorum o yüzden hijyene dikkat etmemi söyledi.
Forlik asit içinde elevit verdi ayrıca folik asit kullanmana gerek yok zaten içinde var dedi ocak ayında kullanmaya başlıycam allah kısmet ederse.
sizler hamilelik öncesi neler yapmaya başladınız ne gibi değişiklikler yapıyorsunuz hayatınızda paylaşırsanız sevinirim.
ya kızlarrr ben şimdiye kadar hiç duymamıştım gebelikten önce folik asite başlanacağını.. ne kadar cahilmişim yaa.... şimdi ise hamile olduğumu tahmin ediyorum. tabi emin değilim sadece istiyoruz ve bazı belirtilerini yaşıyorum. 1-2 haftalık gebe olduğumu düşünüyorum, çok mu geç kaldım folik asite??? off ben ne çok kötü bişey yapmışımmmm
Merhaba leyla.. Bende 1 aylık hamileyim. Hamile kalamdan önce yaklaşık 4-5 ay yememe içmeme dikkat ettim. Zaten hayatımda cips, cola, kahve (nadir de ols ik ayda bir içiyorum), hazır gıda, hazır meyve suları, hazır çorbaların hepsini çıkardım..Sigara alkol yok... eğer varsa hemen bırak.. Beyaz ekmekle kepek ekmeğini yarı yarı yiyorum.. Hamur işlerini azaltmaya çalıştım.. Kızartma yerine hep fırın tercih ettim.. Sebze tüketimine özellikle karnıbahar brokoliye özen gösterdim folik asitten dolayı. Düzenli olamasada yrüyüyüşüü ihmal etmedim... Şimdi 1 aylık hamileyim. Folidoce diye bir ilaç kullanıyorum. çok kilo almaktan korkuyorum çünkü hafif kiloluyum. Bu yüzden hamur işi ve tatlıları minumuma indirmeye çalışıyorum. Mümkün oldukça akşam 8 den sonra bir şey yemiyorum saat 9 gibi yatmadan en az 2 saat öncee bir bardak süt ya da meyva tüketiyorum.. Bunlar oldukça önemli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?