Folik asit kullananlar buraya

Herkese merhaba..daha yeni üye oldum ilk mesajımıda buraya yazıyorum arkadaşlar..bildiğim kadarıyla (Hamile kalmayı düşündüğünüz zaman) ne kadar erken folik asit almaya başlarsanız o kadar iyi olur.Vitaminin bir zararı yok zaten..ben 6 aylık hamileyim..ilk 2.5-3 ayda doktor folibolü bıraktırdı şimdi elevit ve demir hapı kullanıyorum..bide kalsiyum alıyorum.Herkese rahat hamilelikler sağlıklı evlatlar inşallah.

benim doktorum folacin ve zinc verdi tüpbebeğe başlamadan 1ay önce başladım kullanmaya ve 11 haftalık hamileyim hala kullanıyorumkızlar

kızlr bugun vajinal iltihap nedeniyle doktora basvurdum. ayrıca 1 yıla kadar gebe kalmak istedigimi söyleyince bana folidoce verdi. gunde 1 tane kullanacagım. burda yazılanları da okuyunca iyi ki gitmişim ve başlamısım bu ilaca diyorum. cunku gebelikte bu kadar yararlı olabilecegini hiç duymamıstım daha önce. 9 kilo fazlam var. bu kiloları verince yazın bebek calısmalarına başlamayı dusunuyorum. hakkımızda hayırlısı. bebişi olanları tebrik ediyorum:)

kızla rbende 2 gün oldu evde folbiol vardı ona başladım eşim bebek ıstıyo 2 aydır korunmayı bıraktım ama dıkkat edıyordum nolur nolmaz dıye basladım bakalım

merhaba kızlar...
bende bir ay önce doktora gittim hamile kalmak istediğimi söyledim.. bir aydır GNC'nin 40 mg'lık folik asidi kullanıyorum.geçen ay çift çizgiyi göremedik bakalım bu ay neler olucak :)

kızlar bende hamilelik düşünüyorum.doktorum folic plus verdi ama eczanelerde bulamadım.artık eczaneden folidoce adında bir ilaç aldım.günde 1 adet almam gerekirmiş.akşam veya sabah fark eder mi?

Selam arkadaşlar ben yeni üyeyim
2 senelik evliyim eşimle bebek yapmaya karar verdik 2 ay önce doktora gebelik öncesi muayeneye gitmiştim herhangi bir sorun yok bana verdiği gebelik öncesi kullanmam gereken folbiol 5 mg.ateşlenme ve yüzümde kızarma yaptı ani gelip gidiyor menopozda olurya onun gibi 1 hafta ara verip yeniden başladım bu sefer karın bölgemde lekelenmeler yaptı şuan içmiyorum gebede değilim galiba ne yapmam gerekiyor yarım yarım içsem olurmu? prolaktin rahatsızlığım vardı yıllar önce geçen ay prolaktin testi yaptırdım 33.63 çıktı bir sorun varmı sizce? ne yapmalıyım ? adetimde 2 gün geçti karnım acayip şiş gaz var gibi ama hiç bir belirti yok sadece göğüslerim biraz dolgun ve sık wc gidiyorum o kadar bugün test yaptım negatif çıktı yinede hiç belirti yokken hamile olabilirmiyim? bilgi verirseniz çok sevinirim...
..

kızlar bende hamilelik düşünüyorum.doktorum folic plus verdi ama eczanelerde bulamadım.artık eczaneden folidoce adında bir ilaç aldım.günde 1 adet almam gerekirmiş.akşam veya sabah fark eder mi?

slm bende folidoce içiyorum.6 aydır hemde.aklıma nezaman gelirse ozaman içiyorum..ama genelde sabahları aç karnına içiyorum.unutursam aklıma gelince

kızlar selam
bende bir ay önce Medicana özgür hanıma gittim nisan gibi hamile kalmayı düşündüğümü ve neler yapmam gerktiğini sormak hemde bir sorun varmı diye öğrenmek için
simir testi yapıldı biraz iltihap olduğu çıktı ama doktorum bu dönemde ilaç kullanmanı tavsiye etmiyorum o yüzden hijyene dikkat etmemi söyledi.
Forlik asit içinde elevit verdi ayrıca folik asit kullanmana gerek yok zaten içinde var dedi ocak ayında kullanmaya başlıycam allah kısmet ederse.
sizler hamilelik öncesi neler yapmaya başladınız ne gibi değişiklikler yapıyorsunuz hayatınızda paylaşırsanız sevinirim.

elevit hamilelerin kullandığı multivitamin ama içindeki folik asit yetmez günde 400mg folik asit içmeniz gerekli

aslında benimde aklımda soru işareti kaldığı için tekrar maille sordum doktara başka kullanmana gerek yok dedi içinde var zaten folik asit dedi. Anlam veremedim bende şimdi anlaşılan başka bir doktora gözükmem gerekicek.

Merhaba leyla.. Bende 1 aylık hamileyim. Hamile kalamdan önce yaklaşık 4-5 ay yememe içmeme dikkat ettim. Zaten hayatımda cips, cola, kahve (nadir de ols ik ayda bir içiyorum), hazır gıda, hazır meyve suları, hazır çorbaların hepsini çıkardım..Sigara alkol yok... eğer varsa hemen bırak.. Beyaz ekmekle kepek ekmeğini yarı yarı yiyorum.. Hamur işlerini azaltmaya çalıştım.. Kızartma yerine hep fırın tercih ettim.. Sebze tüketimine özellikle karnıbahar brokoliye özen gösterdim folik asitten dolayı. Düzenli olamasada yrüyüyüşüü ihmal etmedim... Şimdi 1 aylık hamileyim. Folidoce diye bir ilaç kullanıyorum. çok kilo almaktan korkuyorum çünkü hafif kiloluyum. Bu yüzden hamur işi ve tatlıları minumuma indirmeye çalışıyorum. Mümkün oldukça akşam 8 den sonra bir şey yemiyorum saat 9 gibi yatmadan en az 2 saat öncee bir bardak süt ya da meyva tüketiyorum.. Bunlar oldukça önemli..

kızlar ben de 7 haftalık hamileyim.folibol yazdı doktorum.ama ben günde 3 kere alıorum.herks 1 kere mi alıo.eczacı da mı yanlışlık oldu acaba

ya kızlarrr ben şimdiye kadar hiç duymamıştım gebelikten önce folik asite başlanacağını.. ne kadar cahilmişim yaa.... şimdi ise hamile olduğumu tahmin ediyorum. tabi emin değilim sadece istiyoruz ve bazı belirtilerini yaşıyorum. 1-2 haftalık gebe olduğumu düşünüyorum, çok mu geç kaldım folik asite??? off ben ne çok kötü bişey yapmışımmmm

Hamile kalmadan önce aile hekimi kan tahlili muhakkak yaptırın demişti. hamile kalmadan 2 ay önce kan tahlili yaptrıdım sıkıntı çıkmadı folik asit kullanayım mı diye sordum hamilelik düşünüyoruz dedim, gerek yok dedi hamile kalınca kullanırsın dedi. 3 haftalıkken doktora gittm ve 3 haftalıktan sonra kullanmaya başladım folidoce diyeb ir ilaç. Doktor bir sıkıntı olmaz dedi. ama benim avantajım bol brokoli karnıbahar c vitamininden zengin besinler tüketmem sanırsam... Korkma canım Allahın izniyle bir şey olmaz inşeAllah..Eğer hamile olduğunu kesin öğrenirsen hemen doktora başvurup folik asit içerikli ilaca başla...

mavis tesekkur ederim cevabın için bende sigara yok alkolda sarap falan içiyorum arada yemekte falan ama onuda artık içiycem eşime de yasakladım 3 qy boyunca zaten kışın başından beri her hafta pırasa karnıbahar ıspanak brokoli kreviz tüketiyoruz sağlıklı oldugu için bu şekilde devam ederiz heralde başka şey için olsa insan dikkat etmez heralde ama konu bebek olunca zararlı şeyleri artık hiç canım istemiyor bile bir tek tereddutüm kaldı benim doktorum elevit verdi 3 ay once baslamak için folik asite gerek yok dedi ama okuduklarımdan etkileniyorum bazıları hayır folik asit kullanman lazım demiş forumda bazılarıda elevit yeterli doktorun dediğini esas almak en iyisi ama kurt düşüyo insanın içe yinede
sen ne kullandın hamlelilten önce?

Merhaba. Foblio kullandım bende. ancak bana , kan degerlerimde folikasit dusuk oldugu icin , zinco c ile beraber verdi doktor.
hamilelik isteğim de yoktu. 3 ay kullandım. seviyem gayet güzel şimdi. hamilelere ve hamile kalmak isteyen herkese kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…