bende kullanıyorum 1 aykadar oldu hamile kalamıyorum polistik over tedavisi oluyorum biryandanda ne işe yarıyoki bu folikasit
PKO yani polikistik over'in folik asitle biralakası yok diye biliyorum arkadaşım. Düzenli yumurtlayamama yada yumurtalıkta yumurtanın oluşup dışarıya atılaması durumu Polikstik Over rahatsızlığı diye biliyorum. Yumurta yumurtalıkta kalınca şekli ve yapısı bozularak folikül haline geliyor.Eğer oradan alınmazsa her ay düzenli adet olmana engel oluyor.Bunun için doktorlar genelde İnsülün ihtiva eden ilaçlar yazıyorlar. Çünki düzenli adet olamamak bu sistemleri bozuyor, onlar adeti bozuyor yani birbirlerini etkiliyorlar. Nacizane bilgilerim böyle.Doktor tavsiyesi ile bir ilaca başlarsan inşallah düzene girer ve hamile kalabilirsin.
ewet doktorumda tıpkı senin gibi yorumladı hastalığımı bana şu an metformin kullanıyorum 2 ay kadar oldu yine adet göremedim doktorum adet söktürücü verdi adet oluyosun 3, günü geliyosun dedi artık başlıyoruz dedi ama anlamadım herhalde yumurta takipine başlıcak çok dertliyim çok şimdide ilişki sırasında aşırı yanma oluyo ewleneli bi yüzüm gülmedi buna çok şükür diyorum görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler
Ben öyle bişey duymadım hatta şeçim öncesi diye 3 kutu birden yazdırıp aldım.Hamilede değilim. Ben onu elevit için yaşamıştım.Doktorun hamile olduğumu belirtmesi gerekiyormuş ama folbiol sürekli alıyorum.Bir yanlışlık olmalı.merb kızlar ben gebelik öncesi folik asit kullanmaktayım 3 aydır sağlık ocagından doktora yazdırıp eczaneden alırken bi problem yaşamıyordum ama dün yine sağlık ocagından folik asiti yazdırıp eczaneye gittiğimde bana bunu veremeyeceklerini söylediler. doktor güya recetenenin üstüne gebelik yok yazdıgı için gebe olmayanlara ücretliymiş folik asit öyle dedi. ben reçeteye hiç bakmadım ne yazıyor ne yazmıyor ama o da ilk bana sordu gebelik varmı diye ben de yok dedikten sonra hıımm veremem o zaman dedi. daha önce başka eczanelerden aldıgımı söyleyincede dikkat etmemişlerdir doktor reçeteye yazıyo gebelik olup olmadıgını dedi? o zaman ilk niye bana sordunuz dememişim bendeneyse diğer yazılı ilaçları verebilirim diyince de bende başka eczane yokmuş gibi tamam dedim dolayısıyla çetede onda kaldı. var mı acaba böyle bişey yoksa beni mi keklediler merak ettim?
Ben de hamile değilim ama doktor folbiol yazdı.1 ay onu kullandım. Şimdi de folik plus aldım. Bu kutu da bitince hala hamile değilsem folbiol almayı düşünüyorum. Hatta hiç almamayı:))))
kızlar ,ben korunmayı bırakmayı düşündüğümde kontrol için doktora gitmiştim.o zaman yazmıştı folbiolü bana.ama halime kaldıktan sonra gittiğim doktorum folbilolü önermedi.o ilacın içeriği çok yüksek gerek yok dedi.günlük almamız gerek folik asit miktarı 1 mg mış.folbiol 5 mg sanırım.
o ilacı sakat doğum yapan annelere veriyoruz dedi.ve değiştirdi ilacımı.FOLİC diye bişey yazdı bana.
siz bilirsiniz yine de..
beş buçuk haftalık hamileyim folic plus kullanıyorum doktorum günde 3 kez ve yemek arasında önerdi şimdi o şekilde kullanıyorum hamile kalmadan önce başlamadım folikasit kullanmaya çünkü nezaman hamile kalacağımızı bilemiyoruz bende hamile kalınca başladım oyüzden.
merhaba ,
ben de bebek istiyorum dün doktora gittim solgar verdi ama eczane folic plus al farketmez dedi, siz hamile kalmadan önce de mi 3 tane içiyordunuz bana da eczacı 3 tane dedi de, fazla mı acaba?
peki arkadaşlar size bir sor..folik asit zararlı bir şey değil deniyor,gebelikten 3 ay önce başlanması tavsiye ediliyor,ben bunu 3aydan daha fazla kullansam gebelik öncesi her hangi bir sakıncası olur mu acaba?bu konuda herhangi bir fikri olan var mıdır acaba=?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?