Folik asit kullananlar buraya

folidoce kullanıyorum bende. Doktorum verdi..B12 vitamını katlıkı ama eser mıktardaymıs. En ıyısı olarak dusunme..zaten destek olarak aldıgın seyde vitamın. Bu ıhtıyacı yıyebıldıgın yesıllıklerden de karsılayabılırsın. Sadece bebege hazır olabılmesı ıcın ek takvıye yapıyorlar. sonucta hepsı aynı kapıya cıkıyor..

bende kullanıyorum 1 aykadar oldu hamile kalamıyorum polistik over tedavisi oluyorum biryandanda ne işe yarıyoki bu folikasit

bende kullanıyorum 1 aykadar oldu hamile kalamıyorum polistik over tedavisi oluyorum biryandanda ne işe yarıyoki bu folikasit

Biliyorsunuz hamilelikte bebekte sizden beslendiği için kemik gelişimi, sinirsel gelişimi ve beyin fonksiyonları için folik asit alması şart.Normalde bizim vücudumuzdakiler bize yetiyor hamile iken ekstradan bebek için ihtiyaç oluyor.Sakın ihmal etmeyin derim. Yoksa Nöral Tüp Defekti (yani anomali) olma ihtimali ortaya çıkıyor.Allah korusun!.. Hamilelikten 3 ay önce alınmalı. MUTLAKA...

PKO yani polikistik over'in folik asitle biralakası yok diye biliyorum arkadaşım. Düzenli yumurtlayamama yada yumurtalıkta yumurtanın oluşup dışarıya atılaması durumu Polikstik Over rahatsızlığı diye biliyorum. Yumurta yumurtalıkta kalınca şekli ve yapısı bozularak folikül haline geliyor.Eğer oradan alınmazsa her ay düzenli adet olmana engel oluyor.Bunun için doktorlar genelde İnsülün ihtiva eden ilaçlar yazıyorlar. Çünki düzenli adet olamamak bu sistemleri bozuyor, onlar adeti bozuyor yani birbirlerini etkiliyorlar. Nacizane bilgilerim böyle.Doktor tavsiyesi ile bir ilaca başlarsan inşallah düzene girer ve hamile kalabilirsin.

beş buçuk haftalık hamileyim folic plus kullanıyorum doktorum günde 3 kez ve yemek arasında önerdi şimdi o şekilde kullanıyorum hamile kalmadan önce başlamadım folikasit kullanmaya çünkü nezaman hamile kalacağımızı bilemiyoruz bende hamile kalınca başladım oyüzden.

ewet doktorumda tıpkı senin gibi yorumladı hastalığımı bana şu an metformin kullanıyorum 2 ay kadar oldu yine adet göremedim doktorum adet söktürücü verdi adet oluyosun 3, günü geliyosun dedi artık başlıyoruz dedi ama anlamadım herhalde yumurta takipine başlıcak çok dertliyim çok şimdide ilişki sırasında aşırı yanma oluyo ewleneli bi yüzüm gülmedi buna çok şükür diyorum görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler

Arkadaş herşeyin başı moral.Ben her ay normal adet görebiliyorken kafama çok taktığım için kendimi pko hastası yaptım.Korunmayı bıraktığımızda hemen hamile kalırken 10 ay hamile kalamadım bile bile tüp bebek yaptırdım.Malesef anomali olduğu için sonlandırıldı. Ama artık kendime moral veriyorum.Kendime uğraşlar buldum. Yine çocuğum yok çoooookta istiyorum ama ya dermansız bir derdim olsaydı şimdi hastanelerde sürünseydim o evlat bana ne yapabilir di.
Çok şükür Rabbim bütün azalarım, organlarım ve çok çok önemlisi aklım başımda.. Böyle düşünmedim buna inandım arkadaşım şimdi adetlerim normale döndü.
Çocuk sahibi olmak artık benim için bir problem değil bir hobi, mutluluk kaynağı.Rabbim nasip ederse bebeğimle devam edicem bu mutluluğa...

merb kızlar ben gebelik öncesi folik asit kullanmaktayım 3 aydır sağlık ocagından doktora yazdırıp eczaneden alırken bi problem yaşamıyordum ama dün yine sağlık ocagından folik asiti yazdırıp eczaneye gittiğimde bana bunu veremeyeceklerini söylediler. doktor güya recetenenin üstüne gebelik yok yazdıgı için gebe olmayanlara ücretliymiş folik asit öyle dedi. ben reçeteye hiç bakmadım ne yazıyor ne yazmıyor ama o da ilk bana sordu gebelik varmı diye ben de yok dedikten sonra hıımm veremem o zaman dedi. daha önce başka eczanelerden aldıgımı söyleyincede dikkat etmemişlerdir doktor reçeteye yazıyo gebelik olup olmadıgını dedi? o zaman ilk niye bana sordunuz dememişim bende neyse diğer yazılı ilaçları verebilirim diyince de bende başka eczane yokmuş gibi tamam dedim dolayısıyla çetede onda kaldı. var mı acaba böyle bişey yoksa beni mi keklediler merak ettim?

Ben öyle bişey duymadım hatta şeçim öncesi diye 3 kutu birden yazdırıp aldım.Hamilede değilim. Ben onu elevit için yaşamıştım.Doktorun hamile olduğumu belirtmesi gerekiyormuş ama folbiol sürekli alıyorum.Bir yanlışlık olmalı.

slm ben aranıza yeni katıldım 7 hafta 3 günlük gebeyim mutluyum Rabbim olmayan kardeşelrime ve bizlere hayırlısıyla kucağımıza almayı nesip etsin bana da dr. folic plus verdi, dayım kadın doğum uzmanı maalesef başka şehirde bana telde elevit e de başlamamı söyledi 2 sini bir kullanıyorum...

bende folik asit kullanıyorum günde 1tane alıyorum şuan hamile değilim banada arkadaşım önermişti kendisi ebe hamilelikten önce kullanılırmış vitamin hapı bebeğin daha iyi gelişmesi için

banada doktorum folidoce verdi onu kullanıyorum ilk kutu bitmeden hamile olduğumu öğrendim şuan 8 haftalık hamileyim ve hala içiyorum

Ben de hamile değilim ama doktor folbiol yazdı.1 ay onu kullandım. Şimdi de folik plus aldım. Bu kutu da bitince hala hamile değilsem folbiol almayı düşünüyorum. Hatta hiç almamayı:))))

kızlar ,ben korunmayı bırakmayı düşündüğümde kontrol için doktora gitmiştim.o zaman yazmıştı folbiolü bana.ama halime kaldıktan sonra gittiğim doktorum folbilolü önermedi.o ilacın içeriği çok yüksek gerek yok dedi.günlük almamız gerek folik asit miktarı 1 mg mış.folbiol 5 mg sanırım.
o ilacı sakat doğum yapan annelere veriyoruz dedi.ve değiştirdi ilacımı.FOLİC diye bişey yazdı bana.
siz bilirsiniz yine de..

bende folbiol kullniyorum ama bir kere aç karnina kullandim şimdi korkuyorum inş bebeğime birşey olmaz bebeyim daha üç aylik...

ne alaka bence dr saçmalamış folbiolda aynı folicte aynı kullanan okadar insan var biride benim çok şükür sakat degilim ve degiliz sen her dr. her dediğine inanma insan kafasını karıştırıyolar..birazda biz mantıgını bilelim benimde üçüzlerim olcak ::)))

merhaba ,
ben de bebek istiyorum dün doktora gittim solgar verdi ama eczane folic plus al farketmez dedi, siz hamile kalmadan önce de mi 3 tane içiyordunuz bana da eczacı 3 tane dedi de, fazla mı acaba?

merhaba ,
ben de bebek istiyorum dün doktora gittim solgar verdi ama eczane folic plus al farketmez dedi, siz hamile kalmadan önce de mi 3 tane içiyordunuz bana da eczacı 3 tane dedi de, fazla mı acaba?

bu ilaç vitamin size ve çocukların gelişimi için önemli zararı olan bi ilaç degil üçte içsen farketmez eczacı dedikten sonra oyüzden dert etme ama hamileler genelde 1tane içiyo birde dikkat et iştah açıyo.

peki arkadaşlar size bir sor..folik asit zararlı bir şey değil deniyor,gebelikten 3 ay önce başlanması tavsiye ediliyor,ben bunu 3aydan daha fazla kullansam gebelik öncesi her hangi bir sakıncası olur mu acaba?bu konuda herhangi bir fikri olan var mıdır acaba=?

:)))zaten bunu kestiremessin hiç bişey olmas allah ne zaman verirse ozaman olur ya sadece vitamin gb düşün zaten yedigimiz bir çok şeyde folikasit var. oyüzden kullanmanda hiçbir sakıncası yok için rahat olsun bende ark. tavsiyesiyle başlamıştım 2.5 yıl olmadı kullanan çok kişi var çevremde...

Bana doktor folik plus verdi günde üç kere içmemi söyledi bugün ikinci gün.Henüz hamile değilim . Allah bana da isteyen herkese de nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…