Yani normalden farklı gecen günlerim yok. Sadece sol tarafımda hala hafif bi Ağrı var karnımın biraz Altın'da. Onun dışında herhangi bir farklılık yok. Saat on buçuk on bir gibi kalkıyorum. Eşim de ben de öpretmeniz tatildeyiz Dolayısı ile. Eşim benden bi yarım saat falan sonra Kalkıyor. Ben o Sırada büyük bi bardak süt ile bi kac ceviz yiyorum. Sonra kahvaltıyı hazırlıyorum yumurta yemeye özen gösteriyorum hergün. Normalde pek sevmem yumurtayı ama yine de yiyorum. Zeytin peynir domates yiyorum genellikle. Salam sosis falan tüketmemeye çalışıyorum. Diğer öğünler normal Allah ne verdi ise. Yalnız Ramazan'dan çıktığımız için öğle yemeği pek canım istemiyor. Bi de ekstradan gece yatarken bi kase yoğurt yiyorum.
Yanlış mı doğru mu besleniyorum açıkcası pek bilmiyorum.
Arkadaslar gebe degilim ama bu konuyu biraz arastirmistim internetten. Ogrendiklerimi yazacagim asagiya ama tabii ki her yaptiginizi doktora danismak en dogrusu. ozellikle de kucucuk bir can tasidiginizi dusunursek... :)
bu arada salam sosis sucuktan kacinmak cok dogru bir davranis. etlerin ve yumurtalarin cok iyi pismesi onemliymis. patatez ve beyaz pirincin cok faydasi yokmus, yerine bulgur ya da esmer ekmek yemek daha faydaliymis.
Adacayi gebelikte cok kotu, sakin icmeyin! kahve ve acik (siyah) cay gunluk az miktarda tuketilebilir deniyor. sanirim cok koyu oldugu icin ben turk kahvesini icmezdim...
ama asil ihlamur ve rezene caylari gebelikte icilebilen ve saglikli olan caylarmis. bunlari da alirken cok dikkatli olunmali ve acik ya da karma caylar alinmamaliymis.
onun disinda sunlari emailme kopyalamisim:
Bu dönemde uzak durulması gereken yiyecekler
Ton balığı, kılıç balığı gibi ağır metal içeren balık türleri, suşi gibi çiğ yenen balıklar, şarküteri etleri gibi az pişmiş etler ve çiğ yumurta.
Yumuşak ve pastörize edilmemiş peynir türleri ve sütler.
Alkol ve kafein tüketimine özellikle özen gösterilmeli ve hamilelik haberi alınır alınmaz alkol tüketimi tamamen kesilmeli, kafein alımı ise mümkün olduğunca kısıtlanmalıdır.
Beslenmenizi 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün olacak şekilde düzenlemeye çalışın.
Sebze ve meyveler: Günlük 7 porsiyon civarında bu 2 besin grubunda tüketilmesi önerilir. Örneğin 3 porsiyon meyve ve 4 porsiyon sebze gibi.
Süt ve süt ürünleri grubu: Günlük 4 porsiyon kadar bu gruptan tüketmek gerekir. Bu gruba süt, yoğurt, peynir ve diğer sütten yapılmış ürünler dahil edilebilir. Süt ürünleri, bebeğin ve sizin dişleriniz ve kemiklerinizin sağlığı açısından gereken kalsiyum desteğini sağlar.
Protein/ et grubu: Günlük ortalama 10-12 porsiyon et grubundan tüketim önerilir. Protein büyümeyi desteklediği için bu dönemdeki protein ihtiyacı normalde daha fazladır. Her gün düzenli çok yağlı ve derili olmayan tavuk, et, köfte ve balık tüketimine özen gösterilmelidir. Ayrıca yumurta, badem, fındık gibi çerezler; kuru baklagiller ve bezelye de zengin protein kaynaklarıdırlar.