• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Folbiol folik asit kullanan var mı

Cok şükür gebeyim.9+6
Ben 4.5 yıllık evliyim. Evlenmeden 2 ay kadar önce önerdi doktor öyle başladım. Kayıplarım oldu gebeliğe hazırlık dönemlerim. Aşılama ve tüp bebek tedavileri geçirdim ve bu dönemlerde folik asit olarak hep folbiol kullandım.bazen yarım bazen gün aşırı. Bu gebeliğimde de çift çizgiyi görünce kendim başladım. Kontrole gidince de doktor devam ettirdi. Sadece dozu yüksek olduğu için gün aşırı alabilirsin dedi.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏
Anladım teşekkürler yardımın için

Ciddimisin 🤦‍♀️ İyiki kullanmamışım o zaman
Bana dahiliye doktoru folbiol yazmıştı ben 3 ay bi kullandım sonra düşük oldu, tekrar kontrol vs
Derken endokrin doktorum aynı zamanda aile dostumuz bana folbiol hariç ne istersen kullan dedi. Sanıyorum ki folbiol de fazla miktarda folik asit varmış. O yüzden başka markalara yönelmek daha iyi.

Bana dahiliye doktoru folbiol yazmıştı ben 3 ay bi kullandım sonra düşük oldu, tekrar kontrol vs
Derken endokrin doktorum aynı zamanda aile dostumuz bana folbiol hariç ne istersen kullan dedi. Sanıyorum ki folbiol de fazla miktarda folik asit varmış. O yüzden başka markalara yönelmek daha iyi.

Haklısın çok teşekkürler iyiki söyledin

Kızlar bir sorum olacak ben 8 haftalık hamileyim folik asit kullanıyorum ama şehir değiştiriyor olmam sebebiyle düzenli doktora gidemedim ve sormayı da unuttum 5 mg folbiol içiyorum her gün fakat hamilelik olduğunda 8 mg çıkılmalı diye video izledim siz kaç mg içiyosunuz

Kızlar bir sorum olacak ben 8 haftalık hamileyim folik asit kullanıyorum ama şehir değiştiriyor olmam sebebiyle düzenli doktora gidemedim ve sormayı da unuttum 5 mg folbiol içiyorum her gün fakat hamilelik olduğunda 8 mg çıkılmalı diye video izledim siz kaç mg içiyosunuz
Folik asit miktari acisindan gunde 1 doz kullanimi yeterli. Ben hamileligimi ogrendikten sonra 3 ay onu kullandim. 3 ay sonra birakip vitamin takviyelerime gectim.
cicek1996 cicek1996 bu tip bilgileri burda herkese sormani ve kafani karistirmalarina izin vermeni onermem. Bana iyi gelen sana gelmez, sana gelen bana iyi gelmez. Doğal olarak bu tip durumlarda doktorun yazar; kullanirsin. Seni rahatsiz eden bisey olursa doktorunla paylasirsin o da gerekli gorurse degistirir baska bi takviye verir canım. :)

Hamile olduğumu yeni öğrendim. Pandemi sebebiyle doktora bir hafta sonraya sıra alabildim. Eczaneden folbiol folik asit (5mg) aldım, eczacı bunu önerdi yani. Aranızda kullanan var mı yan etkisini falan gördünüz mü yardımcı olurmusunuz 🙏
En kullandım mide bulantısı yaptığını hatırlıyorum . Doktorum normal olduğunu söylemişti

Folik asit miktari acisindan gunde 1 doz kullanimi yeterli. Ben hamileligimi ogrendikten sonra 3 ay onu kullandim. 3 ay sonra birakip vitamin takviyelerime gectim.
cicek1996 cicek1996 bu tip bilgileri burda herkese sormani ve kafani karistirmalarina izin vermeni onermem. Bana iyi gelen sana gelmez, sana gelen bana iyi gelmez. Doğal olarak bu tip durumlarda doktorun yazar; kullanirsin. Seni rahatsiz eden bisey olursa doktorunla paylasirsin o da gerekli gorurse degistirir baska bi takviye verir canım. :)
[/QUOTE çok teşekkür ederim ya kafam karışmıştı bayağı 😊

Back
X