- 18 Temmuz 2017
- 1
- 1
- 1
- 40
ay işte ben de öyleyim hep bunu düşünüyorum annem babam ya da kardeşlerimden biri hasta olsa ne yaparım diye korkularla yüzleşmek gerekiyo sanırım du bakalım bi özel hastanede başlayacam henüz açılmadı tadilatta inş orda olmakla yenerimarkadaşlar benim de ciddi hastane fobim vardı, hasta olduğumda bile gidemiyordum :/ en kötüsü de neydi biliyor msunz, anne babam hastalandığında onların yanında olamadım. O zaman psikoloğa gitme kararı aldım işte, çünkü düşünebiliyo msnz anneniz hastanede yatıyor ve siz içeri giremiyorsunuz. nyse, terapiye gittim, çok iyi bir psikolog ve kısa sürede hallettik. Gerçi ben hala devam ediyorum ama fobi meselesini geride bıraktık. Eğer yaşamınızı etkiliyorsa siz de profesyonel destek alın derim.
Fobiler tedavi edilebilir rahatsızlıklardırr. Fobilerin tedavisinde aranan şart işlevselliği bozuo bozmamasıdır. Yani var olan fobiniz günlük hayatınızı etkiliyorsa tedavi olmalısınkz etkilemiyorsa bu konuyu erteleyebilirsiniz. Sistematik duyarsızlaştırma terapisi, maruz bırakma gibi tekniklerle bir kaç seansta bu durumdan kurtulabilirsiniz yaşadığınjz şehirde bir uzmana görünmenizi tavsiye ederimBöcek fobim var evimiz bahçeli olduğundan böcekte çok var ama akrep örümcek tarzı da büyük hayvanlar genelde her akşam yatmadan odama şöyle bir bakarım sineklik olsada korkuyorum
İkinci olarak en çok çektiğim karanlık asla uyuyamıyorum karanlıkta
Ve son olarakta korku filmleri videolar vs inanılmaz derecede psikolojimi bozuyolar onun için izlememeye çok dikkat ederim 4 5 yıl önce sabah hava aydınlanana kadar uyumadığımı bilirim
Fobiler tedavi edilebilir rahatsızlıklardırr. Fobilerin tedavisinde aranan şart işlevselliği bozuo bozmamasıdır. Yani var olan fobiniz günlük hayatınızı etkiliyorsa tedavi olmalısınkz etkilemiyorsa bu konuyu erteleyebilirsiniz. Sistematik duyarsızlaştırma terapisi, maruz bırakma gibi tekniklerle bir kaç seansta bu durumdan kurtulabilirsiniz yaşadığınjz şehirde bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim
Terapi mi tedavi dediğiniz ? İşe yarıyor mu ?Yükseklik korkum var yaklaşık 1 aydır tedavi görüyorum.
Hangi ilde yaşıyor sunuz ? Psikolog tavsiyesi alabilirim sizdenarkadaşlar benim de ciddi hastane fobim vardı, hasta olduğumda bile gidemiyordum :/ en kötüsü de neydi biliyor msunz, anne babam hastalandığında onların yanında olamadım. O zaman psikoloğa gitme kararı aldım işte, çünkü düşünebiliyo msnz anneniz hastanede yatıyor ve siz içeri giremiyorsunuz. nyse, terapiye gittim, çok iyi bir psikolog ve kısa sürede hallettik. Gerçi ben hala devam ediyorum ama fobi meselesini geride bıraktık. Eğer yaşamınızı etkiliyorsa siz de profesyonel destek alın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?