• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

İşlenmiş gıdadan uzak durmak(salam,sosis,sucuk,büsküit,mars tarzı çıkolatalar,hazır çorbalar, hazır pastalar)kanser olmak istemiyorum (hazır gıda dahil)

karanlıktan çok korkuyorum. heleki geceleri sabah ezanını duyana kadar bazen içim rahat etmiyor. bazen ışık ve tv açık uyuyorum:s

Uçan böcekler,kelebek,arı,sivrisinek,karasinek,
Karşıdan karşıya geçmek,
İğne/aşı,
Boğulmak,
Kusmak(boğulma korkum olduğu için sanırım),
Palyaçolar,
Kurbağa

Son düzenleme:
denizde balik fobim war huylaniyorum tenime bisey dokunursa..:78:
büyük kanatli ucan böceklerden de cok korkarim..

Ucmaktan cok korkuyorum ve son 3 senedir ucaga binmiyorum oysa bu korkumun cok gereksiz oldugunun farkindayim ama nafile, ilacda kullandim sanamisin demiyor yenmeyi cok isterdim..

adına böcek,haşere artık ne denilirse hepsinden çok korkuorum yaaaa...
piknikler mahvoluo bu yüzden,aklımdan kırk tilki geçio herkes okadar rahatken ve onlara bişi olmazken bide hep bana musallat olmazlarmı ,
deliriorum..
artık en son paçalarımı çoraplarımın içine koyarak piknikte vakit geçirdim,evet çok komikti ama ya böcek girerse oralardan...
offff çiçek koklamak bile zulüm gibi ya içinde böcek varsa..
hamamböcekleri,kaloriferböcekleri,,
tek sıkıntım böcekler,bak yazarken bile kaşıntı tuttu..
en büyük fobim bu ama inanın hiçbi şekilde geçmio...
:52::52::52::52:

Son düzenleme:
Böceklerden Çok Korkuyorum .. :( Yükseklikten Korkmaya Başladım Yavaş Yavaş :( Geceleri Odamda Tek Başıma Yatamıyorum Korkuyorum. Vs. Vs. :85:

Çoğumuzda var olan fobinin nedenleri geniş olarak araştırıldığında sonuca ulaşılabiliyor ve çözüm bulunabiliyor diye biliyorum. Ben ''doktora gitmekten '' korkuyorum , bir nedeni var mı diye düşündüğümde net bi cevap bulamıyorum. Çok uzun süre doktorlarla haşır neşir olmak zorunda kalmadım , uzun süren ve can yakıcı tedavi de görmedim çok şükür ki ama grip olduğumda bile doktora gitmekten ödüm kopuyor , gitmek zorunda kaldığımda yalnız gidemiyorum , heyecanlanıp panik oluyorum , geriliyorum. Bununla başa çıkabilmek için sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum..

Sizin fobileriniz neler?

büyük ihtimalle küçükken sizi çok korkutmuşlar doktora götürmekle. sorununuzn üzerine gitmekle çözebilirsiniz ancak :/

yüksekten asagi bakamamm, köprülerdende gecemem :18:
Palyaçolardan, :31:
sarhos, serseri ve dilencilerden :53:
tüm böcek börtülerden :120:
veee gece yalnizken ,,ya hirsiz girerse,, :18: düsüncesinden bir türlü kurtulamadim :50:

böceklerden (özellikle örümcek) ve yüksekten feci korkuyorum. çok sinir bozucu birşey ya...hele yükseklik korkum rüyamda bile karşıma çıkıyor, senelerdir rüyamda pencereden atladığımı görüyorum (tabi bişey olmuyo, gayet normalmiş gibi yapıyorum, çok enteresan bi durum :)

bütün sürüngen hayvanlardan,
kusmaktan,
ve diş doktorlarından çok korkuyorum:52:

Ben de kansere yakalanma ve dr a gitmekten korkma var.Cipralexe başladım yarın 2 hafta olacak....İlaçtan midem arada bulanıyor iştahım kesildi acaba midemde kötü bişey mi var diye kuruyor ve çok mutsuz oluyorum.Dersiniz git dr a rahatla yaptır tetkikleri...Ama dr a gitme ve kötü bişey duyma korkusundan gidemiyorum.Kısır döngüdeyim...Ne söylense ikna olamıyorum.Bu bir fobiymiş bakalım ilaç yardımcı olacak mı bekleyeceğim.....sevgiler....

Maalesef bendede aynı sorun var. Ben de yarın gidiyorum dr. bakalım ne olacak.

Back