• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

kısaca özetlemek gerekirse böcekler özellıkle hamamböceği bide arıdan deli gibi korkar çığlık çığlığa kalırım :))) (herkes gülüyo nedense)
çok yüksekten asagı bakamam,geceler iyalnız kalamam daha bir sürü :)))

Arkadaşlar şimdi bi korkmak var birde tksinmek var..
Bunlar farklı şeyler..
Ben hiçbişeyden korkmam karanlıktan , gece kalkmaktan ,asansörden , yüksekten falan filan..
Ama böcekten tiksinirim .. Gördüğüm zaman peçeteyle alır atarım.. Öldürmemeye çalışırım evden dışarı yada balkondan atarım aşağıya..
Köpeklerden insnalar ısıracak zarar verecek diye korkuyolar ..
Kimiside süs köpeğinden kediden gerçek anlamda korkuyor..

Korkunun üstüne gidiliedebilir gidilemeyedebilir...
Çünkü insan kokrtuğu zaman hormonları devreye girer nefes ve kalp ritmi değişir..
Ben şöyle düşünürüm hep korksamda başıma gelecek gelir korkmasamda ..
O yüzden korkmaya gerek yok..

eskiden evde tek kalmaya korkardım artık öyle bir korkum yok.hiç korkum yok.sadece karanlık fobim var direk ışık arıyorum elektrikler filan kesilince insan önüne geçemiyro.karanlık korkusunu yenebilceğimi sanmıyorum.

ham,leyim,karnım büyümeye başladıktan sonra tuhaf bir fobi oluştu bende de.yolda yürürken karşıdan gelenlerden biri sanki karnıma vuracak,bıçaklayacak ya da yan taraf alçaktaysa itip oraya düşürecek gibi hissediyorum ve insanları buna göre değerlendiriyorum.eğer beni itebilecek bi tipse (nasıl bişeyse o işte kendimce karar veriyorum) yolun yüksek tarafından çekiliyorum falan...acayip bişey işte,bebğime bişey olmasından çok korkuyorum sanıyorum.

İşlenmiş gıdadan olabildiğince satın almıyorum kanser olmaktan korkuyorum

işlenmiş gıdadan olabildiğince satın almıyorum kanser olmaktan korkuyorum
kızlar bende kanser olmaktan çok korkuyorum bu ara bir sürü hastalık atlattım da delirecek gibi oluyorum birde ewde tek basıma kalamıyorum,panık atak ve anksıyate bozuklugu var tedaviye yenı basladım ama bazen delırecek gıbı oluyorum aklıma mukayet olmaya çalışıyorum.namazımı bile bu korkularım yuzunden kılamaz oldum yaa ellerım titriyor ve ter boşalıyor bazen korkumdan hemen herşeyden ürker oldum bu ara herşey fobi oldu sanki bende..

arıdan çok ama çok korkuyorum. arkadaşlarım ve ailem de çok gülüyorlar bu duruma, çunku yolda yururken bir arı görsem çığlığı basıyorum :53: sanırım bu da çocukken bakkal dönüşü arıların kovalamasından kaynaklanıyor deli gibi eve koşardım. eşek arıları sayesınde tüm arılardan korkar oldum zamanla :) :18:

karanlıktan aşırı derece korkuyorum kesinlikle ışık kapalı uyuyamam çocukken odamın ışığı açık uyurdum ama büyüdükçe ışık rahatsız etmeye başladı artık koridorun ışığını açık bırakıp odamı öyle aydınlatarak uyuyorum ışık kapandığı an uykudan uyanıyorum. elektirikler kesik olduğunda uyuyamıyorum . ne yaptıysam atlatamıyorum .

ayrıca evde tek kaldığımda banyo yapamıyorum . çok korkuyorum banyo sırasında bişey olcak diye. 1 yılda evde tek kalsam yinede o banyoya giremem korkudan.

Son düzenleme:
ilaç yutamama korkusu var bende ama bu sorunu aşmak için ufaktan kendimi alıştırmaya çalışıyorum benm için zor oluyor ama yapmam lazım. Sizin neler var ???

çok fena şekilde hamamböceği fobim var. hayatımı karartıyor bu benim.. gördüğüm an ağlamaya baslıyorum ya da 5 - 6 saat kendıme gelemıyorum. cok kötü..

aynennn..ama örümcekten dahada korkarım hele o bacakları yokmu krize gırıyorum tum gun gelemıyorum kendıme ruyalarıma gırer cogu zaman:14:

Son düzenleme:
Büyük memeleri sevmediğimden kahve içiyorum memeleri büyütmüyor ondan

çok saçma ama benim de kelebek fobim var. nedense kelebek görünce içim gıcıklanıyor buz gibi oluyorum kaşınmaya başlıyorum bu nasıl bi fobidir.

Back