• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

yılandan çok korkarım bende ..tv deki görüntüsüne bile dayanamam ...asansör fobisi tek başıma kullanamam ..doktor fobisi küçüklükten kalma bişey ...aşamadım halaa çok korkarım doktora gitmekten ...bi de son zamanlarda oluşan telefon fobisi başladı ..gece çalan telefondan...ev telefonunu etkisiz hale getiriyorum yatarken ...benneyaptımki

Ben de saplantı derecesinde karanlıktan korkuyorum evde biri varsa illa yanımda olmalı tek başımaysam daha fena ağlama krizine falan giriyorum.Neden bilmiyorum karanlıkla ilgili bişey de yaşamadım ama özellikle in ruhani kısmı korkutuyor beni en ufak sesten evde bi "şey" var zannediyorum.Bence bu hiç sağlıklı değil nasıl bununla başedebilirim bilmiyorum :(

karanlık ve böceklerden korkarım. karanlık korkumu yenmek için yaptığım ve işe yarayan yöntem:karanlıkta evde kimse yokmuş gibi oturuyorum ve ben en güçlüyüm diyorum.yenmeye başladım bu fobimi.böcek için yöntem: örümceği öldürmem, karınca, arının bana zarar vermediğini ve onların da böcek olduğunu düşünürüm.bu yüzden de (hamamböceği hariç) diğer böceklerin yanında durabilirim.

Ben de saplantı derecesinde karanlıktan korkuyorum evde biri varsa illa yanımda olmalı tek başımaysam daha fena ağlama krizine falan giriyorum.Neden bilmiyorum karanlıkla ilgili bişey de yaşamadım ama özellikle in ruhani kısmı korkutuyor beni en ufak sesten evde bi "şey" var zannediyorum.Bence bu hiç sağlıklı değil nasıl bununla başedebilirim bilmiyorum :(

benim yöntemimi dene ve sen şu anda bunları hayal ediyorsun kendine gel de.

karanlıktan bişey olsa bile (şeytan bile gelmiş olsa) en güçlü varlık insandır. onlar bana bişey yapamaz de ve besmele çek rahatla

Bence korkumuzun ne olduğunu bilmek önemli ve onu yenebilecek kadar güçlü olduğumuzu...asansör korkumu yendim.kapalı mekanlarda nefes alamaktan çok korkardım onu da yendim ancak hala yılanlarla aram hiç hoş değil yenemedim gitti.:kedi:birbirimize yıldızımız tutmuyor.a.s

bende böceklerden nefret ederim herhangi bi korkum yok küçücük hayvan sonuçta ama lafını duymayım kaşınmaya başlarım şuanda da olduğu gibi nefret ediyorum bu halimden lafını duyduğumda böyleyim görünce düşünün artık :bbo: :çok üzgünüm:

:icecream:karanlıkta oturmaktan bunaltı gelir ondan ışıklandırma evimde daha aydın

diğer evlere göre

ben çıplaklıktan yani yarı çıplaklıktan dahi çok korkuyorum bu nedenden havuza yada denize gidemiyorum bikini giyemediğimden..ayrıca bide partnerimle ilişkiye girerken üzerimi çıkaramıyorum hiç .. ve bide sokakta yürürken kalabalık olsun yada olmasın kasılıyorum nefesim kesiliyor adımlarım garipleşyor ve tuhaf yürüyorum :( nasıl bir sorunum var bende çözemedim

ben gece aynalardan çok korkuyordum çocukluğumda korkulu bir hikaye anlatılmıştı çocukluk işte baktığımda hayaller gördüğümü sanırdım odamdaki aynayı çıkarttırdım büyüyüp genç kız oldum bu sefer ayna mecbur gündüzleri sorun yok ama gece üstünü kapatırdım baktım olcak gibi dil evlenince odamın her yerini aynalı aldım dolap kapakları ayna karşımda ayna çok korkulu gece yaşadım ağladım ama zamanla yendim arada yine bazen ürperti geliyor ama sonra gülüyorum kendime :)

gökgürültüsünden şimşekten yıldırımdan korkuyorum. Bulutlar uzaklaşsın hava açsın güzelleşsin diye dua ediyorum. Dışarıya bakamıyorum. Pencerelerden uzak duruyorum.

Boş boş oturmak ve yapacak hiçbir işimin olmaması en büyük fobimdir.naniknanik

en büyük fobim tüylü seyler pek fobi de denemese tiksiniorum elleyemiyorum hiç bir şekilde dokunamıyorum.. farkettim ki canlılarde olmuyor bu sorun.. sırf bu korkumu yenmek için yatak örtüme tüylü süsler aldım ama dokunamadıgımdan kaldı öyle :( artık çabalamıyorumda :)

ateşten cok korkuyorum 30 yasındayım bır kere bıle cakmak yakmıs degılım kıbrıtı son 5 yıldır yakabılıyorum ocak mangal falan yaklasıyorum ama cakmaktakı ateş elıme cok yakın yakamıyorum kıbrıtıde yakmak ıstedıgım sey hemen yandı yanıdı aksı takdırde kıbrıtıde elımden atıyorum acaba yerde bısey yanarmı dıye dusunmuyorum kurtulmam lazım ama uzerıne gıdemıyorum korkunun kendı ırademle olmayacak sanırım nezaman nıyetlensem aman 30yıl boyle yasamısım bı30 daha yasarım dıyorum gecıyorum :))))

Ailurophobia- Kedi fobisi:1no2::1no2:
ayy bu fobi bende niye olusmus aceba yaf ciddi anlamda panik oluyorum bi kedi gordumde uzakta bile olsa rahat olamiyorum geldi gelcek diye kediyi gozlemekten deli oluyorum:1shok:
fobimi anlamayan insanlarada sinir oluyorummmmm aman kediden nolcak bi pist dersin gider fln:olmaz: gelde sen pist de hayrina alla alla:umursamaz:

bende küçük kapalı yerlerde tek fazla kalamam asansör gibi..şimşek yıldırım Allah korusun deprem gibi doğal afetlerden korkarım.

bende ciddi klostrofobim var.hatta yakında tedaviye başlayacağım.bütün dar kapalı yerlerde kötü oluyorum.yorganı bile kafama örtsem boğulacakmışım gibi hissediyorum.
fobiler insanın hayatını gerçekten zindana çeviriyormuş artık biliyorum:(

Back