• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

asansör korkum var çocukluğumdan beri.. Hepte beni korkuturlardı ben korktukça.. Bekarken hiç asansörlü evde oturmadım ama evlendiğim geldiğim apartman asansörlü 2 sene oldu alıştım artık ama yinede yalnızsam ve sallarsa bazen korkuyorum. Bir böcek felan acayip. Hatta geçen gün mutfak tarafında camlı kapının camında kelebek varmış ama yüzü dönük. Kanatları da arkasında. Oturma odamla mutfak arasına yaptırmış kapıyı ben odada dört döndüm böcek diye mutfağa giremedim ama sonra kanatlarını görünce kelebek olduğunu anladım... Garip ama öyle işte...

Hayatımı etkileyecek derecede değil ama kapalı alan korkusu var bende.Yenmeye çalışıyorum üzerine gidiyorum. Umumi tuvaletlerin zor açılıp kapanan bir kapısı varsa, giremiyorum. Bir de biri bir şey keserken bakamıyorum o da yeni çıktı. Geçtiğimiz yıllarda mutfakta bir kaza geçirdikten sonra oldu. İşin garibi ben mutfakta her şeyi kesip doğruyorum ama bir yakınım yaparken bakamıyorum.

Ben bir odada yatarken kapısı illa kapalı olacak.

Açık olunca karanlıkta ordan biri aniden çıkıcak gibi korkuyorum .

Karanlıktan korkarım.Eğer yattığım oda zifiri karanlıksa gece lambası kullanırım.

Düşünün yani Adana gibi bi yerde yazın yatarken nasıl zorlanıyorum.Allahtan biraz yendim kapı aralıkken,kapıyı görmeyecek vede çok yakın olmayacak bi yere yatıyorum.Tabi odada yanlız değilsem.Yanlızsam kaparım yinede.

kapının acık olması yatarken benı cok huzursuz edıyor sankı bırısı gırecek gıbı
bıde nefessız kalmak uzerıme bırsey örtülsun o da yüzüme gelsın nefessiz kalıyorum

Bende daglardan cok korkarım bakamam sanki üstüme yıkılcak gibi olur.
Karanlık fobim vardı hala var ama brz azaldı dualar rahatlatıyor.
Birde her türlü böcekden kücük hayvanlardan tiksinirim sanki suan da üstümdeler kasınıyor heryerim.Hele bunla ilgili cok kötü bir anım var.Bi keresinde gezmeden gelmistik gece saat 11-12 falan gibiydi.allahım iceriye bir girdik heryer kımıl kımıl kara fatma kaynıyor.Karanlık oldugu icin görmemistik üstlerine basıyoruz cıglıklar falan igrencti yani tabi herkes balkonlara döküldü noluyo falan diye..

Yükseklik ve karanlık veee sessizlik.sanki aniden bir şeyler patlıcakmış gibi olur. veya karanlıkta sanki birileri beni gözetliyor gibi,gözlerimi faltası gibi acıp o birilerini ararım bazen gece uykudan uyanıpda.bulsam rahatlıcam.bulamam,yorganı kafama çekip korka korka uyurum

Bende daglardan cok korkarım bakamam sanki üstüme yıkılcak gibi olur.
Karanlık fobim vardı hala var ama brz azaldı dualar rahatlatıyor.
Birde her türlü böcekden kücük hayvanlardan tiksinirim sanki suan da üstümdeler kasınıyor heryerim.Hele bunla ilgili cok kötü bir anım var.Bi keresinde gezmeden gelmistik gece saat 11-12 falan gibiydi.allahım iceriye bir girdik heryer kımıl kımıl kara fatma kaynıyor.Karanlık oldugu icin görmemistik üstlerine basıyoruz cıglıklar falan igrencti yani tabi herkes balkonlara döküldü noluyo falan diye..

ayy anlıyorum seni canım ben de hamamböceklerinden iğrenirim hatta her böcekten karıncadan bile.hele uçan karıncalar varya off...üstlerine mi bastınızz bir de ben öldürmeye bile korkuyorum üstüme sıçrar diye...

ama en büyük korkum YOSUNLAR.
denizde üstlerine basamam.kramp girmiş gibi olur ve ayağıma her birşey değdiğinde ciyak ciyak bağırırım.Yok bir şey,sadece bir yosun derim ama yine de basamam.hatta denize girmem bu yuzden.anca tekneyle açılırız öyle girerim.bazen yerde görürüm,ayagım yere degmese bile,yine korkarım.oyuzden de kafam havada yere bakmadan yuzerim.neden bilmiyorum,keşke bilebilsem,ama aşırı çok korkuyorum

ayy anlıyorum seni canım ben de hamamböceklerinden iğrenirim hatta her böcekten karıncadan bile.hele uçan karıncalar varya off...üstlerine mi bastınızz bir de ben öldürmeye bile korkuyorum üstüme sıçrar diye...

cnm görmüyorduk ki heryer karanlıktı biz üstüne bastıgımızı hissetmiyorduk lambayı bi actık aman allahmmm akannehir

ateşten cok korkuyorum 30 yasındayım bır kere bıle cakmak yakmıs degılım kıbrıtı son 5 yıldır yakabılıyorum ocak mangal falan yaklasıyorum ama cakmaktakı ateş elıme cok yakın yakamıyorum kıbrıtıde yakmak ıstedıgım sey hemen yandı yanıdı aksı takdırde kıbrıtıde elımden atıyorum acaba yerde bısey yanarmı dıye dusunmuyorum kurtulmam lazım ama uzerıne gıdemıyorum korkunun kendı ırademle olmayacak sanırım nezaman nıyetlensem aman 30yıl boyle yasamısım bı30 daha yasarım dıyorum gecıyorum :))))

aynen bende öyleyim. çakmak kibrik yakamıyorum deliricem.:(

küçük ,büyük bütün böcekgillerden nefret ederim,demiyim de üstümde görsem kıyameti kopartırım.
küçükken iğne vurulmaya bayılırken :bbo: 24 yaşımda korkudan ölüyorum
karanlıkta tek kalamam:1ninca:,elektriklerine kesilmesiyle çığlık atarım
kapalı dar alanlarda duramam,boğuluyormuşum gibi olur

Benimde böcekler,yükseklik gibi birçok korkum var.Ama en ilginç olanı; el bileklerime bakamıyorum,dokunamıyorum.Sadece kendi bileklerim değil hiç kimsenin bileklerine bakamıyorum.Eşim sürekli sıkıştırıyor 'neden böyle yapıyorsun,bir şey mi oldu daha önce' diye. Ama hiçbir şey olmadı. Görmeye dokunmaya dayanamıyorum.

benim en büyük fobim istifra etmek. birisinin kusması, midem bulanıyo demesi, çıkan o ses delirtiyor beni. mesela eşim midem bulanıyo diye uyusun sabaha kadar uyuyamıyorum başım ağrıyo vs. çok kötü bir durum.sebep ise babamı küçük yaşta kaybettik bir hastalıktan dolayı. 1 keresinde yemek yerken gözümün önünde bilinçsizce istifra etti . o günden bugüne bu kaldı bende.çok kötü bişey keşke böcek yılan vs olsaydı korkum.çünkü insanlık hali her daim olabilecek birşey. :(

bende karanlıktan çok korkarım 18 yaşıma kadar annemin yanına giderdim geceleri daha sonra gitmemeye karar werdim ve geçen yıla kadar da ışıklar açık uyurdum şimdi ışıkları kapatıyorum kapımıda kapatıyorum öyle yatıyorum korkuyomuyum evet korkuyorum ama korkumu görmezlikten geliyorum laelaelaelaelae

At tan korkuyorum ben :D gorunce kacıyorum hemen neden bılmıyorum :) halbukı bınmeyıde cok ıstıyorum sımdı aklıma geldıde ben 1 yaşına yenı gırdıgım gun annem ata bınmıs bende huysuzlanıyormusun benıde almıs yanına yıne durmamısım kıyametı koparmısım belkıde ondandır :) karanlık fobım vardı ama baska nedenlerden dolayı onu aştım hıc bıseyden korkmuyorum artık ama karanlıkda bırısı acayıp sesler cıkarırsa korkmakda degılde ıcım bı tuaf oluo anlatamam o duyguyu

Back