• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fobileriniz nelerdir, bunun için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

mafoldumbenBenimde feci derecede dişci fobim var...mafoldumben1 haftadır dişçiye gidemiyorum korkudanmafoldumbenkafayı sıyırıcam az kaldı..

bende böceklerden çok korkuyorum özellikle de KELEBEKLER den görünce çıldıracak gibi oluyorum:bbo::bbo::bbo:

örümceklerden asiri derece korkuyorum.. aklim cikiyo
ama bunun sebebini biliyorum kücüklüge dayaniyo yani

Nefes alamamaktan cok korkarım. Duşta bile yüzüme suyu çok fazla tutamam, boğulma korkusu bu aslında. Yüzüme çok yakın mesafede birşey varsa, örneğin yastık, duvar gibi nefes alabildiğim halde, soluklar yetersizmiş gibi gelmeye başlar. Uzun süre öyle kalamam. Dar alan korkusu da var doğal olarak. Rüyalarımda kapısı penceresi olmayan bir odadayımdır genelde ve tek çıkış duvardaki daracık, uzun, karanlık tüneldir. Ölmekten değil de daracık bir yerde kalıp, boğularak ölmekten korkuyorum.

normalde mesela yükseklik korkum yoktur ama çok yüksek katta bir evin balkonunda aşağı baktığımda sanki düştüğümü göz önüne getiriyorum kuruyorum kafamda sanki o anı yaşıyor gibi bu beni cok korkutuyor tabi hemen çekiliyorum
ayrıca balkon demirine falan oturmuş insanlara bakamam kaçarım hemen

Küçükken banyoda 1-2 saat kitli kaldım.
Sonra yine küçükken küçük ve dar asansörde kalmıştım ailem vardı yanımda
Bu sebeplerden dolayı kapalı yerlerde kalamıyorum:umursamaz:

gulmeyin ama benimde aşırı derecede karınca korkum var
yazarken bile tuylerim urperiyor..
tum hayatımı bu korkuya göre duzenliyorum, baharda evin her yerini ilaçlıyorum, Allah korusun uzerime falan çıkarsa neredeyse bayılma derecesine geliyorum, yolda yuvalarını görduğumde bir daha o yolu kullanmıyorum, yaz gunu bir pikniğe falan gittiğimde asla ama alsa rahat oturamıyorum :( o yuzden benimle piknik ortamı pek çekilmez oluyor. misafir gittiğim evlerde tesadufen o yaratığı görsem imkanı yok kimse beni oranın 1 mt yakınına yaklaştıramaz.. bunlar gibi bir çok şey var.. yaz mevsimini çok sevmeme rağmen bana işkence gibii geliyor.. korkum o kadar aşırı ki, eşime beni demir bir tabutla gömun diye vasiyet ettim :(
en kötusude insanların bu korkumla alay etmesi.. bazılarına çok basit bişeymiş gibi geliyor malesef
ha birde şu var, korkuyorum ama asla öldurulmesini istemem :)

benimde böcek ve köpek fobim var. hemde bartılcak derecede. ne yaptıysam yenemedim bunu. ve ne tuhaftıki kızımda aynı oldu. midem bulanıyor önları görünce ya...
ve en kötüsü fobim mantar. bildiniz yenen mantar. ki adını bile yazarken tüylerim diken diken oluyor. bööle ormanda filan gördüğüm an çığlık çığlığa kalıyorum. özlerimi açamıyorum. helde sofrada. aman allahım ya..ıyyy...

offff :( benimde jinekolojik muayene korkum var gitmek zorundayım ama senelerdir gidemiyorum defalarca yenmek için bu korkumu doktora gittim ama sonuc hep hüsran odadan kactım bir keresinde koltuga yatmısken apar topar kalktım resmen fenalasıyorum ya offf....

bende böcek korkusu var heleki arı
kaç defa balkondan düşüyordum
evliyken çamaşır asarken kaç defa atıyordum kendimi
karıncada ürkütür beni ama arı başka
böceklerden çok tiksiniyorum:gitme:

en çok yılanndan korkuyorm.aslında üstüne gdp bu korkumu yenmk istedm ama yook.yapamadm.deil resmine bakmk adını duymak bıle beni aşırı korkutuyor:((

Karanlık ve sessizlik:( nasıl aşacağımı bilmiyorum ve nişanlım polis memuru 2 ay sonra düğün var. Sırf benim bu korkularım yüzünden gececi olmayacağı bir birimi istedi ama şu an çalışıyor mesela 1 de bitecek mesaisi. Evlendiğimizde nasıl olacak bilmiyorum yalnız kaldığım an içimi elektrik kesilirse korkusu sarıyor hem karanlık, hem sessizlik. Ama alışacağım mecburen.(yani inşallah)

bende köpek fobisi köpek görünce dizlerimin bağı çözülüyor:(

Kelebeklerden korkarım..Ama sadece kelebeklerden sırnaşık şey Tabi korkuyorum diye kaçmam benden başka öldürecek kimse yoksa ben öldürürüm ya da kovarım yerimseniben

karanlıkta oturmayı sevmem bunaltı gelir bütün enerjim gider
kalabalıktanda kaçarım

Back