Fiziksel olarak aman aman bir cirkinligim yok. Daha dogrusu ben aynaya baktigimda kendimi begeniyorum. Ama nedir benim bu insanlardan cektigim. Cocuklugum igrenc gecti. Cirkinsinler, en agir lakaplar, senin ilerinden korkuyorumlar. Bunu yapan ailemdi bu arada. Bi sey icin izin isterim olmaz derler neden derim cirkinsin derler. Ben de herkes gibi kardesimle kavga ederim hem cirkinsin hem ne hakla kardesinle itisirsin derler. Yahu neden itiseyim. Allahtan dogustan ozguvenim var ve buyuk tramvalara neden olmadi bu durum. Ergenligimde de ayni seyler. Cirkinsinler ayiya donmussunler yine en agir lakaplar. Ben korkuyodum geleceginden yine iyi toparladinlar. Yurudugum zaman evi yikacksin demeler. Dans ertigimde igrencsin mide bulandiriyorsun demeler. Ergenligi de atlattik. Guzellik iddiam da yok. Kimseyle itistigim de yok. Sakin sakin kosemde duruyorum. Cok sukur saglik problemim yok. Asiri buyuk bi kusurum yok. Etrafimdaki herkes de Angeline Jolie degil. Ama benim cirkinligim batiyor arkadas. Yenice bi tanidik beni gercekten hos olmayan birisine benzetti. Saka yollu degil baya gercek gercek. Hos olmayan dedigim gercekten hos olmayan birisine. Burda hos olmayan derken asla kimseyi yargilamiyorum. Herkes guzeldir. Kimse digerinden daha guzel ya da cirkin degildir. Bunlar benim anlayisima ters. Sadece o insanın benim uzulecegimi hesap etmeden boyle bir benzetimde bulunmasina takiliyorum. Kendince cirkin demesine dalga gecmesine anlam veremiyorum. Hem de aramizda bir munakasa olmamasina ragmen. Tabi guldum gectim. Ama anlam veremiyorum. Neden insanlar kutuk gibi gelip kutuk gibi gidiyor? Bi bes dakika dusunmek bu kadar mi zor? Neden incelikten bi haberler? Bir kitap okumak bi insani gulumsetmek cok mu zor? Hadi gulumsetemiyorsun bi insanin uzuntusu olmamak icin kendini tutmak bu kadar mi zor?