Aksine ben arkadaslarimdan kucukken gormedim onlar daha vicdanlilardi. En azindan cocukken. Ben direk anne ve babamdan gordum. Hic unutmuyorum kardesime bisiklet surmeyi ogretiyorlardi. Ben de kenardan seyrediyordum. Babam durdu azarladi eve gonderdi. Cok cirkinsin izleme bile sen bakinca odaklanamiyorum demisti. Seyretmeme bile izin vermemisti. Simdi tabi umursamiyorum ama bazen boyle birisi can sıkıcı bir laf ediyor arada insan dusunuyor.Okul çağlarında herkes geçmiştir bu yollardan az çok , lakap takma ,küçümseme vs...ama bunu ailenin yapması çok ilginç...benim evladım şuan gozumde dünyanın en güzeli, bakıyorum bir kusur goremiyorum görememde
AYRİCA
İnsanlar eleştirmeyi ,bilerek kırmayı severler, hele de hassas noktani bilirlerse iyice o noktaya basarlar hiç takma boşver
Kesinlikle katiliyorum. Ben kendini seven bi kadinim. Kimse sevmeyince kendimi sevdim. Ozguvenimi ozsevgimi artirdim. Ama iste bazen munasebetsiz laflar insani dusuruyor. Dusmekten de ziyade bunu neden yaptiklarina anlam vermeye calisiyorum.Ben de lise ve üniversite yıllarımda kendimi hiç beğenmezdim. Oysa elim yüzüm düzgün kendi halimdeydim. Ama işte o yaşlarda insan fiziksel görüntüsüne baya takiliyor. Yıllar ilerledikçe kendini sevmenin aslında kişiyi ne kadar guzellestirdigini öğrendim. Şimdi biri bana hiç güzel değilsin dese mesela güler geçerim. Asla bir saniye bile kafama takmam. Çünkü kendi degerimin farkındayım.
Ve şunu da eklemek istiyorum, bu devirde çirkin kadın diye bir kavram yok bence. Herkes küçük dokunuslarla gayet hos olabilir. Küçük dokunuslardan kastım estetik müdahaleler değil, daha imkan dahilinde olanlar. Mesela hoş bir saç kesimi, belli bir giyim tarzı, hafif bir makyaj, alımlı bir parfüm kokusu vs..
Aynen oyle. Kendimi seviyorum. Cokta begeniyorum. Tesekkur erderim yorum icinHerkes önce kendine baksın.
Sen kendini seviyorsan gerisi teferruat
Direkt annem babam. Annem daha vicdanli olsada ailemdeki erkekler biraz zorbaydi. Simdi cok ustunde durmuyorum. Ama neden bu kadar onemsediler ya da su an insanlar bunu neden bu kadar umursuyor anlayamiyorum. Belki evlenilecek kisinin disina onem verebilinir ama evladinin disina neden onem veriyorlar ki. Anlam veremiyorum.siz baya baya zorbalığa maruz kalmışsınız. arkadaşları anlarım hadi onlarda çocuk-ergen ama ailenin yapması çok fena. bu arada aileden kastınız anne-baba değil umarım ? ben daha teyze amca gibi algıladım, yada öyle algılamak istedim.