Fiziksel konularda insanların kalpsizliği ve patavatsızlığı

Isimsiz20

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2020
230
126
34
Fiziksel olarak aman aman bir cirkinligim yok. Daha dogrusu ben aynaya baktigimda kendimi begeniyorum. Ama nedir benim bu insanlardan cektigim. Cocuklugum igrenc gecti. Cirkinsinler, en agir lakaplar, senin ilerinden korkuyorumlar. Bunu yapan ailemdi bu arada. Bi sey icin izin isterim olmaz derler neden derim cirkinsin derler. Ben de herkes gibi kardesimle kavga ederim hem cirkinsin hem ne hakla kardesinle itisirsin derler. Yahu neden itiseyim. Allahtan dogustan ozguvenim var ve buyuk tramvalara neden olmadi bu durum. Ergenligimde de ayni seyler. Cirkinsinler ayiya donmussunler yine en agir lakaplar. Ben korkuyodum geleceginden yine iyi toparladinlar. Yurudugum zaman evi yikacksin demeler. Dans ertigimde igrencsin mide bulandiriyorsun demeler. Ergenligi de atlattik. Guzellik iddiam da yok. Kimseyle itistigim de yok. Sakin sakin kosemde duruyorum. Cok sukur saglik problemim yok. Asiri buyuk bi kusurum yok. Etrafimdaki herkes de Angeline Jolie degil. Ama benim cirkinligim batiyor arkadas. Yenice bi tanidik beni gercekten hos olmayan birisine benzetti. Saka yollu degil baya gercek gercek. Hos olmayan dedigim gercekten hos olmayan birisine. Burda hos olmayan derken asla kimseyi yargilamiyorum. Herkes guzeldir. Kimse digerinden daha guzel ya da cirkin degildir. Bunlar benim anlayisima ters. Sadece o insanın benim uzulecegimi hesap etmeden boyle bir benzetimde bulunmasina takiliyorum. Kendince cirkin demesine dalga gecmesine anlam veremiyorum. Hem de aramizda bir munakasa olmamasina ragmen. Tabi guldum gectim. Ama anlam veremiyorum. Neden insanlar kutuk gibi gelip kutuk gibi gidiyor? Bi bes dakika dusunmek bu kadar mi zor? Neden incelikten bi haberler? Bir kitap okumak bi insani gulumsetmek cok mu zor? Hadi gulumsetemiyorsun bi insanin uzuntusu olmamak icin kendini tutmak bu kadar mi zor?

Bazı insanlar kendi özgüvensizliklerini başka insanlarla dalga geçerek kapatmaya çalışırlar, bazıları da bunu şaka adı altında yapıyorlar . Bu o insanlarin kötülüğünü gösteriyor , o insanları değiştirebileceğimizi sanmıyorum ,bence siz de o insanlara aynı şekilde şaka gibi olumsuz şeyler söyleyin. Bunu cok kafaya takıyorsanız da psikoloğa gidin bence ,kendimizi değiştirmek daha kolay çünkü.

Patavatsız, empati yoksunu insanlardan uzak durmak gerek .. Tavrını net yapmalısın, hoşlanmadığın şeyleri söylemeli ve tekrarlanmamasını istemek en doğal hakkın.. Ben olsam heralde dayanamaz sende mabedime benziyorsun derdim büyük ihtimalle sen daha olgun birine benziyorsun

Son düzenleme:
Bence bir kadını en güzel gösteren şey özguvendir. Mesela vasat güzellikte ya da çok da güzel olmayan kadın ozguvenliyse gerçekten herkes güzel algılıyor o kişiyi. Ya da tam tersi kadın ozguvensizse dikkat çekici olmuyor.
Mesela hande ataizi şu son dizisinde aynı dediğim gibi. Inceleyince güzel bulmuyorum ama davranış bütünü halinde bakinca inanılmaz seksi bir kadın.

İnanamıyorum böyle insanların varlığına, tek bir tüyünü yaratma becerisine sahip değilken dış görünüşü eleştirmek ne haddimize. Herkes çok ama çok sağlıklı olsun isterim ben, sağlıktan yana çok çektim. Kalbine bakarım zihniyetine bakarım niyetine bakarım insanı güzel yada çirkin yapan şeyler bunlardır, kaşı gözü boyu posu güzeldir herkesin. Umarım hep iyi insanlarla karşılaşırsın

Bunu abiler kız kardeşlerine çok yapar.
Benim de 4 abim var gördüğüm zulmü düşünün.
Etkisi kalmadı çünkü ben de onlarla dalga geçiyordum herkesin bir kusuru, yumuşak karnı vardır bunu kardeş olunca kolayca fark ediyorsun ama sonunda dayak yiyiyordum o kötüydü.
Günlük hayatta iltifat etmeyi çok severim.
Çok güzel biri olması şart değil kirpiği güzelse bunu belirtirim saçları güzelse söylerim bu sözleri duyunca yüzlerindeki ışıltı da beni memnun eder bilmiyorum neden böyle bir keyfim var.
Bunun aksi de olabilir birinin kusurunu söyleyince üzüntüsünden keyif alanlar olabilir.
Bence çok da takmamak lazım. Siz kendinizi beğeniyorsanız gerisi önemlisiz

Kime benzettiği önemli

X oyuncuya benzetmiştir bir halini bir bakışını vs bu ille de çirkinsin anlamına gelmez

Ayrıca bir çok kişiyi giyim kuşam da değiştirir

Aç survivor bak ada halleri ile parti halleri çok farklı

Mesela orada Ayşe var birine benziyor dedik bulduk komşu var yüz tipi ona benziyormuş

Şimdi benim 40 yaşında 3 çocuklu komşuma benzedi diye 20 yaşındaki Ayşe de bir eksiklik oluştu mu

Belki o da alınır iki katı yaşımdaki kadına nasıl benzerim diye ama o an andırıyor sadece yüz tipi

Alınmayın umursamayın

Gönül kimi severse güzel odur

Milyonlarca hatta milyarlarca evli, sevgilisi vs olan kadın var, herkes çok mu güzel

Lisede bir arkadaşım vardı, dişleri yamuktu. Allah yaratmış çözümsüz bir şey değil, ki çözümsüz olsa kaç yazar herkesin bir kusuru olduğuna inanırım. Neyse bir gün sabah gözleri ağlamaktan şiş geldi. Noldu dediğimizde abisi kahkaha atan arkadaşıma sen ağzını açarak gülme demiş. O kadar kırılmıştı ki. O gün bu gündür ben insanların bu şekilde rencide edilmesine tahammül edemiyorum.
İnsanı güzel yapan şey sadece yüz güzelliği değildir. Özgüven ve kıyafetin çok değiştirdiğine inanırım.
Size böyle söyleyenleri siz de bozun, onların da altın oran olduğunu sanmıyorum. Allah hepimizi kusurlarla yaratmış. Önemli olan o kusurları görmeden birbirimizi sevebilecek güzel kalbimizin olması. İyi günler dilerim sakın üzülmeyin, güzellik bakan gözle ilgilidir.

Ben küçükken kara kuru bir kızdım.
İnanır mısın annemin yanında seviyormuş gibi yapan bütün arkadaşları,komşuları,akrabaları yalnızken burun bükerdi bana.
Misafirlikteysek eğer güzel çocuk(!) olanlara ikramlıklar zorlayarak yedirilirken ben ikincisini istemeye utanırdım, teklif de gelmezdi.

Büyüdüm, bakımlıyım ve inanıyorum ÇOK GÜZELİM küçük kızdan eser kalmadı buna eminim ama eşim “güzel karım” dese “güzel miyim gerçekten?” diye sorarım.

Saç modelini değiştirebilirsin, giyim tarzını, ne bileyim duruşunu.
Ben üniversitede yurtta kalmıştım, o makyajlar silindikten sonra dışarıda güzelliğine imrenerek baktığım arkadaşlarıma şaşırarak bakardım.

Ben de lise ve üniversite yıllarımda kendimi hiç beğenmezdim. Oysa elim yüzüm düzgün kendi halimdeydim. Ama işte o yaşlarda insan fiziksel görüntüsüne baya takiliyor. Yıllar ilerledikçe kendini sevmenin aslında kişiyi ne kadar guzellestirdigini öğrendim. Şimdi biri bana hiç güzel değilsin dese mesela güler geçerim. Asla bir saniye bile kafama takmam. Çünkü kendi degerimin farkındayım.

Ve şunu da eklemek istiyorum, bu devirde çirkin kadın diye bir kavram yok bence. Herkes küçük dokunuslarla gayet hos olabilir. Küçük dokunuslardan kastım estetik müdahaleler değil, daha imkan dahilinde olanlar. Mesela hoş bir saç kesimi, belli bir giyim tarzı, hafif bir makyaj, alımlı bir parfüm kokusu vs..

Okul çağlarında herkes geçmiştir bu yollardan az çok , lakap takma ,küçümseme vs...ama bunu ailenin yapması çok ilginç...benim evladım şuan gozumde dünyanın en güzeli, bakıyorum bir kusur goremiyorum görememde
AYRİCA
İnsanlar eleştirmeyi ,bilerek kırmayı severler, hele de hassas noktani bilirlerse iyice o noktaya basarlar hiç takma boşver

Aksine ben arkadaslarimdan kucukken gormedim onlar daha vicdanlilardi. En azindan cocukken. Ben direk anne ve babamdan gordum. Hic unutmuyorum kardesime bisiklet surmeyi ogretiyorlardi. Ben de kenardan seyrediyordum. Babam durdu azarladi eve gonderdi. Cok cirkinsin izleme bile sen bakinca odaklanamiyorum demisti. Seyretmeme bile izin vermemisti. Simdi tabi umursamiyorum ama bazen boyle birisi can sıkıcı bir laf ediyor arada insan dusunuyor.

Kesinlikle katiliyorum. Ben kendini seven bi kadinim. Kimse sevmeyince kendimi sevdim. Ozguvenimi ozsevgimi artirdim. Ama iste bazen munasebetsiz laflar insani dusuruyor. Dusmekten de ziyade bunu neden yaptiklarina anlam vermeye calisiyorum.

Direkt annem babam. Annem daha vicdanli olsada ailemdeki erkekler biraz zorbaydi. Simdi cok ustunde durmuyorum. Ama neden bu kadar onemsediler ya da su an insanlar bunu neden bu kadar umursuyor anlayamiyorum. Belki evlenilecek kisinin disina onem verebilinir ama evladinin disina neden onem veriyorlar ki. Anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…