Fitness ile mükemmel vücutlar

Fitnes ile hayallerinizdeki mükemmelik


  • Ankete Katılan
    13

ebru_ersan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
174
0
ARKADAŞLAR HEP BİRLİKTE FİTNESS HAKKINDA BİLDİKLERİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERİM

FİTNESS EĞİTİCİSİ EBRU ERSAN


Fitness kelimesi sözlüklerde “uygunluk, sağlık” olarak yer alır. Dilimize de fitness olarak girmiştir. Fit olmak demektir. Bilindiği gibi fit olmak demek orantılı olmak ödeşmek anlamlarını da içerir. Spor ve egzersizle uğraşanlar fit olmayı vücudun orantılı ve kuvvetli olmasını belirtmek için kullanırlar. Fit olan vücut orantılıdır, sağlıklıdır. Hastalıklara karşı dirençlidir. Kas ve kemik yapısı sağlamdır. Tüm organlar gerektiği gibi çalışır. Hatta ortalama verimliliğin daha da üzerindedir. Dolayısıyla fit vücut daha sağlıklı, iyi ve uzun yaşar.
 
kolay gelsin.sayfan hayırlı olsun .bende fitness ve spor mutlaka insanı dinç ve zinde tutuyo inancındayım.ben 5 kilo verdim ve vücudumda sarkma olmadı bunu yaptıgım egzersizlere baglıyorum ben.sayfan hayırlı olsun ugrayacagım
 
her konuda yardımcı olurum diyet gereksiz saglıklı spor yaparak vücudunun güzelligini aynaları kıracak derecede ortaya çıkarabilirsin sana özel mesaj yazamıyorum 100 mesajı doldurmak için face yazdım gelmiyor virüs diyor link göndermini bu sitede bilmiyorum istersne ordanda eklebilirsin
 
Arkadaşlar ne hakkında bilgi almak isterseniz sorularınıza cevap veririm yardımcı olabilirsem ne mutlu her şey güzel vücutlar için :)
 
Işte günde en fazla 1 saat ile mükemmelik
 

Eklentiler

  • $karen.png
    90,5 KB · Görüntüleme: 146
  • $1.jpg
    43,5 KB · Görüntüleme: 130
  • $2.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 132
  • $3.jpg
    40,7 KB · Görüntüleme: 133
  • $4.jpg
    37,8 KB · Görüntüleme: 111
  • $5.jpg
    35,8 KB · Görüntüleme: 112
  • $6.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 151
  • $7.jpg
    36,2 KB · Görüntüleme: 119
  • $7d711cb2c372e3ae_Fitness_Women_A.jpg
    22,5 KB · Görüntüleme: 111
  • $8.jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 244
  • $9.jpg
    33,6 KB · Görüntüleme: 123
  • $9108147258e6f26b_Muscle_Fitness_Women_C.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 85
  • $fe0d80abe5f3a3fe_fitness_women_pics_B.jpg
    23,6 KB · Görüntüleme: 127
  • $fitness_women.jpg
    33,2 KB · Görüntüleme: 133
EGZERSİZLER
1. BENCH PRESS
pectoraller, deltoidler, tricepsler
Yüzünüz yukarı bir yer pedine uzanın ve ayaklarınızı yere sağlamca basın.Barı omuz genişliğinden biraz açık sıkıca kavrayın ve yerinden alın.Barı yavaşça alt göğüs üzerine doğru indirin ve kol uzunluğunca yukarı doğru sağlamca itin.
Antreman Tavsiyesi : Kaldırmanın son 1/3'ünde nefes verin ve glutelerinizi daima bench ile temas halinde tutun ve kavis yapmayın.

2. PEC FLY-REAR DELT
pectoraller, deltoidler
Sırtınız her zaman sırt pediyle kontakta olacak şekilde tam olarak pec-deck makinesine oturun.Tutamakları sıkıca tutun.Kollarınızın ve dirseklerinizin yere paralelliğini ve dirseklerinizin açısını sabit tutun.Göğsünüzü sıkıştırın ve tutamakları kontrollü bir hareketle bir araya getirin; Orada bekleyin ve kollarınızın yavaşça geriye gitmesine izin verin.Burada gösterilen ikinci tip pec-deck makinesi, kol ve dirseklerinizin bir ped setine yerleşmesine izin verir.

3. MILITARY PRESS
deltoidler,rapeziuler,tricepsler,bazı üst sırt kasları
Dikey pedli bir bench'e tam olarak oturun ve bir barbell'ı omuzdan biraz geniş olarak sıkıca tutun.Barı kollarınızın uznluğunca başınızın üstüne doğru kaldırın ve kontrollü bir şekilde başınızın arkasına kulak alt hizası civarına kadar indirin.

4. UP RIGHT
trapeziuler, deltoidler
Bir barbell'i kafanızın üzerinde elleriniz birbirinden yaklaşık 20 cm açık bir tutuşla kavrayın, dimdik ayakta ve ayaklarınız yerde sağlam durun.Kollarınız önde ve aşağıda olmalı ve barı çenenizin hemen altına kadar çekmelisiniz.Daima dirseklerinizi ellerinizin seviyesinden daha yüksekte tutun ve bar vücudunuza yakın olsun.Yavaşça kiloyu aşağı indirin.

5. SQUAT
Quadriceps'lerin bütün kasları, kalça ve glute'ler, diz arkaları ve alt sırtlar, alt karın-üst sırt ve kalflar daha az derecede çalışır
Trapezlerinizden geçen bir barla, dimdik ayakta durun ve iyi bir denge için barları ağırlıklara en yakın yerden tutun.Topuklarınızı 40-50 cm ayırarak yerleştirin ve ayak parmaklarınız hafifçe dışa açılı olsun.Gözleriniz karşınızda göz seviyenizden biraz daha yüksek bir noktada sabitleşsin ve bütün hareket boyunce sabitliği koruyun.Kalçalarınızı yavaşça çözün, dizlerinizi kıvırın ve vücudunuzu tam bir squat'a doğru indirin.Bunu yaparken bütün hareket boyunca kafanızın dosdoğru ve sırtınızın tam gergin olduğundan emin olun.Kalçalarınız paraleli geçtiyse tekrar başlangıç pozisyonuna yükselin.Ayaklarınızı yerde yayvan olarak tutun.

6. LEG EXTENSIONS
quadricepsler
Makineye oturun ve ayaklarınızı dairesel pedlerin arkasına koyun.Kalçalarınızı ve üst vücudunuzu sabit tutun, tam bir ekstansiyon için bacaklarınızı dışa doğru uzatın.Kasılmış pozisyonda duraklayın ve kontrollü bir şekilde indirin.

7. SEATED LEG CURL
hamstringler, adductorlar
Bir leg curl makinesinin üzerine yüzüstü yatın ve Achilles tendonlarınızı ped seviyesinin altında konuşlandırın.Temkinli olarak hareketinizi yapıp ayaklarınızı yükseltirken, sırtınızı yayvan tutun ve dizlerinizin sabitliğini bozmayın.Pedler kalçanıza kadar dokunmalıdır.Kasları sıkıştırın ve başlangıç pozisyonuna doğru yavaşça indirin.

8. SEATED ROW
latissimus dorsi, teres major, trapezius
Halat tutamağını emniyetle kavrayın ve pede neredeyse dik olarak oturun.Dirseklerinizi geri ve yanlara açarak tutamağı, kollarınızı bükerek üst karna doğru çekin.Omuz küreklerini birlikte çekmeyi düşünün, kasılmayı bir süre tutun ve sonra sırtınızda iyi bir gerilme hissedene kadar yavaşça bırakın.

9. FRONT PULLDOWN
latissumus dorsi, orta-sırt kasları
Dizlerinizin diz pedine değeceği şekilde oturağı ayarlayın.Başınızın üstündeki barı geniş bir tutuşla sıkıca tutun ve kollarınız uzatılmış şekilde oturun.Alt sırtınızda hafif bir kavis, göğsünüz yukarı kaldırılmış olsun ve dirseklerinizi arkada tuttuğunuzdan emin olarak barı kontrollü bir hareketle göğsünüze çekmek için dirseklerinizi bükün.Yavaşça salın.

10. BARBELL CURL
bicepsler, ön kollar
Ayakta dimdik durun ve bir ez-bar'ı omuz genişliğinde alttan tutun.Bütün hareket boyunca üst kollarınız yanlara sağlamca yapışık bir duruşta olmalıdır.Başlangıç aşamasında baldırlarınızın hizasında olan barı üst göğüslere değme noktasına kadar kıvırın.Bicepslerinizi sıkıştırın ve yavaşça indirin.

11. FRENCH TRICEPS
triceps
Bench press için aldığınız pozisyonun aynısını alın fakat daha dar bir şekilde ez-bar'ı tutun(parmaklarınız arasında açıklık yaklaşık 15 cm olsun).Üst kollarınız vücudunuza dikey şekilde ve hareketsiz olsun.Dirseklerinizi bükün ve ez-bar'ı kafanızın üstüne gidene kadar yarı daire çizerek kaldırın.Barbell'i aynı yarım daireyi çizerek başlangıç pozisyonuna döndürün.

12. HYPER EXTANTION
erectors (alt-sırt kasları), glute (kalça), diz arkaları
Arka ekstansiyon bench'ine topuklarınız pedin altında yüzüstü bir şekilde yatın.Bel hizasında ileri doğru uzanın, ellerinizi göğsünüzün üzerinde çapraz şekilde koyun ve üst vücudunuzu kontrollü hareketle yere paralel hale getirin ve daha sonra salın.

13. LEG RAISE
abdominaller, özellikle alt kalça fleksörleri
Yere sırtüstü düz bir şekilde, dizlerinizle kalçalarınız arasında 90 derecelik açı ile alt sırtınız yerde sağlamca duracak bir şekilde yatın. Vücudunuzu sabit ve alt sırtınızı yerde düz bir şekilde tutarak bacaklarınızı göğsünüzün üzerine getirin ve başlama pozisyonuna tekrar indirin.

14. ABDOMINAL CRUNCH
abdominaller, özellikle üst abdominaller
Bacaklarınız havada yada bir sıranın üzerinde yüz yukarı yatın.Diz ve kalça arası 90 dereceyi koruyun. Kolarınızı göğüs üstünde bağlayın yada ellerinizi kafanızın arkasında hafifçe tutun.Omuz küreklerinizi, göğsünüzü dizlerinize yaklaştırarak yavaşça yerden 5 cm'e kadar yükseltin.Bir saniye tutun, sonra yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.

15. CALF
gastrocnemius, soleus
Ayakta Kalf makinesi'ne yüzünüzü dönerek omuz pedlerinin altında dümdüz ayakta durun.Ayaklarınızın baş kısımları ayak pedlerinde, bacaklarınız dümdüz kalflarınızı germek için mümkün olduğu kadar kendinizi aşağı indirin ve sonra kalflarınızı tam bir saniye sıkıştırarak yapabildiğiniz kadar yukarı yükselin.Hareketi temkinli yapın.
Antreman Tavsiyeleri :
Aşağı inme hareketini kontrol edin ve tendonlarınızı yüklemenin daha altında gerdirmeyin.
 
Ben pilates yapıyordum ,dışarı gitmek zor geliyor.O yüzden eliptik bisiklet aldık oturaksız.Zayıflamak gibi bir isteğim yok.Sıkılığımı korumak için yapıyorum.Haftada kaç defa eliptikle çalışmalıyım?
 

Normalde haftada 3-4 kez 30-40 dakika arasında çalışma önerilir ancak düzelki olarak çalışın günde 20 dakika özellikle yemklerden 1 saat sonra 1 gün dinlenip bir gün de çalışma önerilir.
 
Bende plates yaıyorum gunluk 50 dakika cardio Programım var okadar. zaten 56 kiloyum kaçamda var göğüsümde avr bacaklarımda var ama işte bacak içinde azcık bir sallanma vardı 2 ayda sıkıştı ama selilüte cagre bulamadım aman onaltda nazar boncuugu olsun :) bu arada o otgraflardaki kadınalr Çok büyük porlarla çalışmalarla olan şeyler sanmayınki gunde 1 saaatli ftnslarla plateslerle olan yok yani ben biliyorum. mesela herkres vicudunu çekip gönderse ya yuzu şart değil bakalım kadınlarının vicudları nasılıl
 
Işte günde en fazla 1 saat ile mükemmelik

Hiç bir erkek arkadaşalrım hiç bir sevglim hiç bir tanıdıgım insan ki ebn yerli yabancı çoook şnsan kadın erkek tanırım. Hiçbir kadında erkekte kaslı erkek gibi akslı sevmez. düşünsene erkekte yok sende var ben sevişmem o kadınalr kadının düz ve sıkı akrınlısı makbul bnce guzel sexy olanı bu spor dalındaki hatunlar
 

o da senin tercihin sekerim
 
Gecen sene kalcalarım cok dık ve guzeldı bu sene duz oldu anlayamadım zayıfladıgımdanmı neden cok belırgın bıcımde bellı olyo farkı ne yapabılırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…