Makarnalar Fırında Kıymalı Mantı Makarna - Filiz Makarna Sponsorluğunda

Eslii

Aktif Üye
Pro Üye
11 Şubat 2022
2.310
5.776
Herkese merhaba

Malzemelerimiz ;

1 paket mantı makarna
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan ( rendelenmiş)
Tuz
Kara biber
Pul biber

Sosu için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Su

Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
2- 3 dal ince kıyılmış maydanoz

Pul biberli sos için;
2 yemek kaşığı yağ
Pul biber

Yapılışı;
İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Kıyma,rendelenmiş soğan,Tuz ve baharatları karıştırıp kıymayı yoğuruyoruz.

Mantı makarnaların içlerini tek tek doldurup, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Sosu için; rendelenmiş sarımsak ve salçayı yağda kavuruyoruz. Ardından 4 su bardağı kadar şu ekleyip kaynatıyoruz. Sosumuzu kepçeyle makarnaların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pul biberli sosumuzu hazırlıyoruz.

Pişen mantı makarnamızı sarımsaklı yoğurt,ince kıyılmış maydanoz ve pul biberli sosumuzla servis ediyoruz

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Aramıza hoş geldin
Yarışmada bol şans diliyorum

Çok güzel olmuş eslimm ellerine sağlık bol şans

Yaaaaaaaaaaaa ama bu çok güzel olmussss kiiiiii Esliiiiiiii kız sen daha önce nerelerdeydin sen parlayan bir yıldız olacaksın,iyi ki geldin muhteşem olmuş,işte tam doyumluk makarnaaaa yapması çok zor ama yemesi çok keyifli bir tarif, sende zaten fazlasiyla guzel yapmışsın kuzummm ellerine sağlık başarılar dilerim canım esliiii

Çok güzel olmuş ellerine sağlık,başarılar diliyorum

m u h t e ş e m m m

Ellerine sağlık çok güzel olmuş

1 kere yaptım bi daha da yapmam dedim o kıymaları koymak çok zahmetli bence ya

Çok güzel olmuş Ellerine emeğine sağlık canım. Yarışmada başarılar diliyorum

Kız muhteşem olmuş eline sağlık bayıldım

Çok sağ ol canım benim sizi hep uzaktan takip ediyordum. Sizlerin sayesinde katıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…