• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

film gibi ama....

Konu sahibinin bu kadar ustune gidip "bak ben su an suc duyurusunda bulunabilirim biliyor musun" gibi zaten korkmus bir insani bir de boyle korkutmak, evet haddi asmak demek bana gore. Zaten konu sahibi cocuklari karistirmadan once denildi bunlar. "Sen susuyorsan biz senin yerine konusuruz" tavirlari. Evet, son derece haddi asmak oluyor. Cocuklar sonradan dahil oldu olaya.
Arkadas kac yillik olaydan bahsediyor zaten.
Cocuklari bilmem. Nasil bir muhit orasi? Cocuklarin koruyani anasi babasi yok mu? Rahat rahat taciz mi ediyorlar cocuklari? Cok ilginc.
Sikayet etsen kimi kime sikayet ediyorsun? "Internetten birinin dedigine gore su muhitte sapiklik olaylari varmis, bir bakiverin" diye mi sikayet edeceksiniz? Bunu ciddiye mi alirlar saniyorsunuz emniyet teskilati? Kanit yok, birsey yok. Konu sahibi de nihayetinde ne oldugu belli olmayan, internetten bir insan. Hepimiz gibi. Herkesle kafa bulmadigi ne malum?
Kanitsiz sozlerle, varsayimlarla ortaligi ayaga kaldirmaya gerek yok.

Arkadaşım sen oku geç;
Ben okuyup geçmemeyi tercih ediyorum.

Ayrıca yorum yapmak ve eleştiride bulunmak için iyice okuyup geçiniz;zira ilk mesajlarından birinde bütün çocuklara yapıldı yazıldı.
Eğer bu doğruysa susmak ne kadar vicdani?
Yok değilse;kafa buluyorsa diye düşünmek , o benim vicdanımı rahatlatmaz.
Öyleyse kendi kendine eğlenmişdir.

Haddi aşmakla duyarlı davranmak arasında çok ince bir çizgi de yok hani:31: Nasıl karıştırdınız ki bu iki kavramı?

Gerekirse evet internetten birinin dediğine göre suç duyurusunda bulunulur...
Burası Türkiye, hergün ne olaylar oluyor pek haberiniz yok galiba?

Cok merak ettim. Elbet sizin yakinlarinizda da utanc verici durumlar oluyordur. Her olayda bu kadar duyarli mi davraniyorsunuz?
Daha 1-2 gun once konu acildi burda. Bayanin komsusunu mu bogazliyorlar ne, sesler geliyormus. kadin ne yapsam diye soruyor. Polis aramak filan yok. Sonu kotu bitmisti. Meger gercekten polisi aramalik bir olay varmis. Bir Allahin kulu da o konuya cikip bayana kizamadi niye aramadiniz diye. Herkes hak verdi. Allah askina, sadece internette mi boyle ornek vatandassiniz, yoksa gercekte de oyle misiniz? Siz her olayda cok duyarliysaniz, sizi tebrik ediyorum.

arkadaslar evet haklısınız ,reşit bır kıza rızası olmadan yardımcı olmaya calısmak

belkı de sacmalık,ama burada duyarlı olan arkadaslar da ona yardım etmeye calsıyor .

eğer sıkayet edılırse bu pıslık ınsanlar ,konu sahıbının bı sekılde yuregının acısı dıner .

eger bu yasadıkları gercek ıse bır ınsan bı omur boyunca

bu yurek acısına nasıl dayanır ?

en bast soyle ornek vereyım ; bir erkek tarafından duygularımızla kullanıldıgımızı

ogrendıgımızde canımız nasıl yanıyor degıl mı ? onunda canının yanmasını hatta elımızden

gelenı yapmaya calsırız .bu sadece kucuk bır ornektı dusunun .ama bu kızın yasadıkları asla

unutulur turden degıl ,ve bu nasıl bır korkudur kı kendı canı boyle yanarken sırf rezıl olmayayım

duyulmasın dıye bu konunun ustunu ortbas edebılıyor ınanın sasırıyorum ben .

yanı yuregı bu acıya nasıl dayanıyor hıc mı ıntıkam atesı yanmaz ıcınde sasırıyorum .

küçük bir ornek daha ; eşinin hergun dayagına şiddetıne maruz kalıp da hala "o benım esım

sıkayet edemem "deyıp korkan eşlerde var gunumuzde ,ee sımdı o kadının sıddet gordugunu

gore gore de gozumuzu kulagımızı kapatıp susalım mı ? bence eger gercekten konu sahıbının

yardımcı olacak ulasacak arkadaslar var ıse ulassınlar .herkes yaptıgını odesın ! susup koseye

cekılmekde ne demek !

Son düzenleme:
Cok merak ettim. Elbet sizin yakinlarinizda da utanc verici durumlar oluyordur. Her olayda bu kadar duyarli mi davraniyorsunuz?
Daha 1-2 gun once konu acildi burda. Bayanin komsusunu mu bogazliyorlar ne, sesler geliyormus. kadin ne yapsam diye soruyor. Polis aramak filan yok. Sonu kotu bitmisti. Meger gercekten polisi aramalik bir olay varmis. Bir Allahin kulu da o konuya cikip bayana kizamadi niye aramadiniz diye. Herkes hak verdi. Allah askina, sadece internette mi boyle ornek vatandassiniz, yoksa gercekte de oyle misiniz? Siz her olayda cok duyarliysaniz, sizi tebrik ediyorum.

Biz o olayda polisi araması gerektiğini söyledik...
İlk ifadesi biraz tuhaf olduğu için başka şekilde anlaşıldı...
ama sonradan neden polisi aramadığı sorgulandı..
Demek ki o ayrıntıları kaçırmışsınız...

Böyle şeylerde duyarlı olmak lazım..Özellikle devreye çocuklar girince, bir kaç sigortam atıyor benim..Eminim herkesin öyledir...

Valla kım haddı asmak derse desın suan evden cıkıp karakola gıdıp su sayfayı okutasım var bakalım cıddıye alıyolar mı almıyolar mı ...
Hem bakın sapıklarımız tasınmıs ya bızden bırının mahallesındeyse

ya nolur böyle diyipte dahada alevlendirmeyin ortalığı
ya ben elimden geleni yapıcam diyorum lütfen
şuan sadece bir korku saldı içimi hepsi bu
grçekten ilgilenicem
kimseye ellleyemicekler birdaha
ama şunuda diyim size
kendilernin artık herhangi bir dükkanı vesaireleri yok
biri memleketine gitti
diğeri zaten emekliymiş şerefsiz
içiniz rahat olsun
esnaflıkla alakaları kalmadıartık

Arkadaşım sen oku geç;
Ben okuyup geçmemeyi tercih ediyorum.

Ayrıca yorum yapmak ve eleştiride bulunmak için iyice okuyup geçiniz;zira ilk mesajlarından birinde bütün çocuklara yapıldı yazıldı.
Eğer bu doğruysa susmak ne kadar vicdani?
Yok değilse;kafa buluyorsa diye düşünmek , o benim vicdanımı rahatlatmaz.
Öyleyse kendi kendine eğlenmişdir.

Arkadasim zaten konu sahibi o kadar celiskili seyler yaziyor ki, kendi bile ne yazdigini unutuyor artik. Ben boyle bir insanin lafina bakip ne tur bir eylemde bulunabilirim? Burda 40 tane konu aciliyor savunmasiza yapilanlarla ilgili, her birinden sonra emniyete sikayette mi bulunuyorsunuz?
Peki sen ne yapmayi dusunuyorsun? Rica etsem bana bu konuyu okuduktan sonraki planini soyleyebilir misin? Cok goruyoruz burda uzaktan mangalda kul birakmayip, sonra pc'yi kapatip yatani. Guzel savunmanizi yapiyorsunuz, eyvallah. Peki simdi ne yapacaksiniz? Okuyup gecmemeyi tercih etmissiniz. Peki ne yapmayi tercih ettiniz?

ailem farklı bir yapıya sahp yetiştirilme tarzı olarak
yani kalkıp adamları öldürebilirler o açıdan diyorum

İyi de aynı aile aynı baba değil miydi ; sen ''baba ben tacize uğradım '' dediğinde kim diye bile sormayan?

Baban asıp kesecek biri olsa o zaman düşerdi bu işin peşine.

grçekten ilgilenicem
ama şunuda diyim size
biri memleketine gitti
içiniz rahat olsun

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ama:20::20::20:

Biz o olayda polisi araması gerektiğini söyledik...
İlk ifadesi biraz tuhaf olduğu için başka şekilde anlaşıldı...
ama sonradan neden polisi aramadığı sorgulandı..
Demek ki o ayrıntıları kaçırmışsınız...

Böyle şeylerde duyarlı olmak lazım..Özellikle devreye çocuklar girince, bir kaç sigortam atıyor benim..Eminim herkesin öyledir...

Elbette ki oyle. Ben de cocuklarara kotuluk yapilmasindan hosnut degilim tabii. Ama benim esas demek istedigim, boyle ne oldugu bilinmeyen insanin ortaya attigi birseye guvenerek ne yapabiliriz ki? Bir deli kuyuya tas atmis, 40 akilli cikaramamis derler ya, ayni o iste bu konu. Sizin duyarlilik orneginizi sormustum, cevap vermemissiniz ama neyse.
O gecen gunku konuyu okudum tabii. Ama yine de kimse o hanima da birsey diyemedi aramadigi icin, herkes hos karsiladi. Ben cok sasirarak ve icimden kizarak, cevap vermeden ayrilmistim o konudan bu sebeple hatta.

arkdaş şizofrense bile tedavi alması sağlanır maddi durumuda yokmuş

en azından bişiler olur yani sessiz kalınmaz

grçekten ilgilenicem
ama şunuda diyim size
biri memleketine gitti
içiniz rahat olsun

korktugun icin kıvırmaya calısıyorsun bence.
sımdı sana az once sunu dedın sımdı bunu dedın demeyecegım.celişkilerin cok evet zaten bir insanın uzerıne gıdınce ıstemese de sasırır celıskıde kalır. anlıyorum ama
olmuyor böyle yaa

bence diğer çocuklara yapabilirler diye boşuna endişeleniyorsunuz

konu sahıbının babası resmen evine alıyormuş adamları
ve ne olduklarını bildikleri halde rahatsız olmamıs adam bunlardan
kızı söylemıs
ama baba tepkısız kalmıs

başka çocukların başına gelmesı için
bu tarz bir aileye sahip olmaları gerekıyor bence.

baba her türlü kapıları açmış bu adamlara.

Elbette ki oyle. Ben de cocuklarara kotuluk yapilmasindan hosnut degilim tabii. Ama benim esas demek istedigim, boyle ne oldugu bilinmeyen insanin ortaya attigi birseye guvenerek ne yapabiliriz ki? Bir deli kuyuya tas atmis, 40 akilli cikaramamis derler ya, ayni o iste bu konu. Sizin duyarlilik orneginizi sormustum, cevap vermemissiniz ama neyse.
O gecen gunku konuyu okudum tabii. Ama yine de kimse o hanima da birsey diyemedi aramadigi icin, herkes hos karsiladi. Ben cok sasirarak ve icimden kizarak, cevap vermeden ayrilmistim o konudan bu sebeple hatta.

demek ki tek duyarsız onlar degılmış.
siz de sessiz kaldıgınıza göre

Sımdı bu arkadas panıkledıgı ıcın gerı adım atıyodu dımı su sekılde panıkleyen bırı tek odanın ıcınde coktan aılesıne yakalanmaz mıydı ???
Hanı psıkolojıden anlayanlar daha ıyı anlatır bence

bence diğer çocuklara yapabilirler diye boşuna endişeleniyorsunuz

konu sahıbının babası resmen evine alıyormuş adamları
ve ne olduklarını bildikleri halde rahatsız olmamıs adam bunlardan
kızı söylemıs
ama baba tepkısız kalmıs

başka çocukların başına gelmesı için
bu tarz bir aileye sahip olmaları gerekıyor bence.

baba her türlü kapıları açmış bu adamlara.

ya babam bilmiyoki adamın ruhu bile duymuyo
yani nerdn gelir aklına sapık olduğu?
cahl insanlar işte
akıllarının ucundan geçmez belkide
ama mantıklı insanlar olarak sorguluyoruz haklsınız
babam ilk başta tepki gösteri baya üzüldü çok
sonra bizim aramız zaten bir dönemdir bozuk o yüzden benle pek konuşmaz yani sanırım bundan dolayı sormadı bir daha
bilmiyorumm anlayamıyorumm

Back