forum paylaşma mekanı değil mi?
bir derdim var? dertlerin anlatıldığı bölüm değil mi?
eşi ve eşinin ailesi bölümü de bunla için değil mi?
derdimi,sıkıntımı anlatmak için girmişim..belki içimi döküp rahatlamak amacım belki az daha güç toplamak,belki de akıl almak..
üye olurken ya da konu açarken kimse bana anılarını yazma demedi...
bugün neleroldugunu yazma da demedi.. evet herkes girer,herkes our ki,öyl olsun diye konu actım.. dalga geçtirecek kadarda alçalmadım...
Napacaksin canim ya, kadiniz iste, tabiki erkek bu, severde döverde ilgilenmezde vs. vs.
Sen bol bol dua et, gecer Allahin izniyle...
Hayat kafasini calistirmayanlar icin gercekten cok zor, hele birde körü körüne isler yaptinmi altindan cikmasi dahada zor.
Ama seviyorsan katlanmaktan baska caren yok, cünkü seviyorsun.
Mesleginde yok galiba ne yapacaksin ayrilirsan eger bu adamdan, en azindan arada bir sana kotür yüklüyordu.
ıse gelır gelmez, forumu acıp bakıyıyorum. Belkı fınal olmustur dıye.
Fakat okuyorum kı daha Hazırana'a kadar surecekmıs bu fılm. Hazıran gelır, ardından bır ıkı ay daha bekleyeyım dersınız. Derken bır bakarsınız yaslanmıssınız, elınızde avucunuzda bır seyın olmasını bırakın, tek bır guzel anınız dahı olmamıs. Genclıgınız ıhanet eden bır koca ıle ve dayakla gecmıs. Cocuklarınız buyudugunde sızı suclamıslar, hatta asagılamıslar. Cunku kendınızle beraber onları da zındana mahkum etmıssınız. Onlar da haklı olarak mutlu bır yuvada yasayamadıkları ıcın sıze ofke duyuyorlar...
'Madem boyleydı, sana bu adam bu kadar ezıyet edıyordu, neden onunla en basta evlendın anne!
Hadı evlendın sana ıskenceye devam ederken, sen nasıl kardesımı dogurmayı goze alabıldın anne!
Onu da yaptın, yıllarca kendını bu adama mahkum ettıgın gıbı bızı de neden mahkum ettın anne!
Bılgısız degılsın, egıtımsız degılsın, ıssız degılsın neden bıze bu cılelerı cektırdın anne!
Keske anne, keske babam olseydı ya da bızı hıc dogurmasaydın, sen 'belkı bır gun benı sever' dıye umut ederken bızım sucumuz neydı anne!'
Yıllar sonra cocuklarınızın ısyanı bu sekılde olacaktır... Sızın bencıllıgınız, gereksız yere umut edısınız, bıle bıle lades demenız onları bır omur boyu mutsuzluga ve guvensızlıge goturecektır... Ne acı kı sız onların annesı olarak, onların mutlulugunu dusunemeyecek kadar duygusuz hale gelmıssınız... Ne kadar acı!
tekrar diyorum amacım kendimi acındırma ya da burada konuma tavan yaptırmak değil..
hatalaımı daha açık görüyorum.. okudukça güç alıyorum..
bana kızanlar,öfkelenenleri,ya da benim duygularıma ortak olanları gördükçe hafifliyorum sanal bile olsa.. gerçek düşünceler..
ama sadece muhalefet olmak içi giripte benim şu an ki psikolojimi anlamamak için çırpınanları anlamıyorum.. inanmıyorsunuz,komiklk yapıyorum gülünç olmuş,bitmezmiş,..vs.vs... size ne?
ben herşey i göze alarak yazdım.. tekrar diyorum kk benim içn sanal değil,çünkü reelden tanıdıgım bir dünya insan var üye..
forum paylaşma mekanı değil mi?
bir derdim var? dertlerin anlatıldığı bölüm değil mi?
eşi ve eşinin ailesi bölümü de bunla için değil mi?
derdimi,sıkıntımı anlatmak için girmişim..belki içimi döküp rahatlamak amacım belki az daha güç toplamak,belki de akıl almak..
üye olurken ya da konu açarken kimse bana anılarını yazma demedi...
bugün neleroldugunu yazma da demedi.. evet herkes girer,herkes our ki,öyl olsun diye konu actım.. dalga geçtirecek kadarda alçalmadım...
Bu kadar karmasık dusuncelerde olunmasının tek nedenı konu sahıbının bu kadar sabırlı olusudur belkıde.
Cunku gunumuzde bu kadar ezıyete ragmen susup, hala ıyımser dusunebılen kısılerın sayısı oldukca az.
Ben konu sahıbının karakterını, gunluk yasamını gercek manada merak etmeye basladım. Boyle bır psıkolojıde kı kısı nasıl normal gorunebılıyor, bunu nasıl basarabılıyor hayret edıyorum.
Kendımden ornek vermem gerekırse, ben ufacık sorunları dahı kafamda buyutup, yuz ıfademle de etrafa moral bozuklugumu bır sekılde bellı ederken, bunca ezıyete katlanamazdım. Hadı katlandım dıyelım, kımseye bellı etmeden nasıl yasardım!Insanlara ınanılmaz gelmesının tek nedenı bu bence. Baska bır nedenı yok. Cunku etrafımızdakı hıc kımse bu kadar sabırlı, anlayıslı, derdını bu denlı ıcıne atabılen, etrafa yansıtmadan yıllarca yasayabılen kımse ıle karsılasmamıstır. Ayrıca genelde kısı kendıne guvenmedıgı ıcın ezık duruyor ıse, tum ınsanlara karsı ezık durumunda kalır. Kategorı belırlemez. Bu genel bır gorustur. ersealme'nın bazı tepkılerı bu nedenle sasırtıcı gelıyor.
ınsanlar bu nedenle ınanmıyor, bu nedenle yargılıyor. ınananlar ıse, farkında olmasına ragmen hala umıtlenmesıne dayanamıyor.
Evet, kıme ne? ersealme'nın hayatı bu. Yalan ya da gercek. Fakat dedım ya, gerceklıgıne ınananlar kendı ıle beraber cocuklarını ezmesıne tahammul edemıyor. Bana degmeyen yılan, bın yıl yasasın deyımını umursamıyorlar. Cırpınıyorlar, ersealme ve cocukları bu ezıyetten kurtulsun dıye.
ınanmayanlar... kımse onları da yargılayamaz. Hıc su acıdan dusunen oldu mu? Bu ınanmayanlar, neden ınanmıyor? Ne olmusta ınancını yıtırmıs? Ne bılıyorsunuz o kısının ınancını yıtırmesıne nelerın neden oldugunu. Belkı cok acı deneyımlerı oldu, belkı ınancını kotuye kullananlar nedenı ıle cok guclukler yasadı. Nıhayetınde ınsanlara olan guvenını kaybettı. Bu duygunun ne kadar zor oldugunu kım bılebılır kı, onu yasamadıktan sonra.
ınanmamak da ınanmak kadar dogal bır tercıh. Tercıhlerı ıse sadece deneyımlerımız belırler... Bu nedenle kımseyı ınanmadıgı ıcın yargılama hakkına da sahıp degılız.
Konu asagılayıcı ıfadelerın kullanımı ıse, ıste burada buna karsı gelenler haklıdır. Fakat, yıne devreye ınancsızlıktan kaynaklanan alaycıl tavır gırıyor. Cunku gecmısın hırsını alma ıstegı uyanıyor bır bakıma.
Elbette bu kımseyı haklı cıkarmaz. Fakat en azından nedenlerı uzerınde dusunulurse, bıraz daha mantıklı yaklasımlarda bulunulabılır.
ben yıllardır buranın takipçisiyim.. çok okudum.. ders çıkardım.. yorumladım insanları kendimce. bazen kızdım bazen hak verdim.. ama buraya konu açma cesaretini asla bulamadım.. bu kadar aşikar anlatılmamalı diye düşünüyordum.bazı kşiiler var ki hakikatn beni iliklerime kadar titretti. ilk msjın çok etkiledi.. ikincisi yol çizdi.. tesekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?