Sanırım seni bu filmde tutan tek şey UMUT. Ama senin filminde doğru kelime umut değil.
Sen eşine, boşanalım dediğinde, eşinin çıkıp, yalvarması bile artık senin için çözüm değil. İnsan zamanla değişebilir bu mümkün birşey ama, bu adamın kadına bakışını, karaktersizliğini vs vs, değiştiremezsin, geçmişide silemezsin aynı zamanda. Bu anlamda umut senin için doğru kelime değil. Senin için doğru kelime, önüne bakmak.
Eşinin boşanma konusunda ki tepkisini ben kendi adıma hiç önemsemiyorum bu anlamda, çünkü ne tepki verirse versin, yalvarsa da olayları değiştiremez, çünkü kendisi değişmez. Bu yüzden şuanda onun vereceği tepkiden çok, senin bu gücü toplayıp, boşanalım demen ve en önemlisi de daha önce yaptığın hata gibi yapmayıp boşanalım deyip, tekrar arkana bakmaman lazım.
Şöyle düşün, daha önce de boşanalım dedin ve mahkemenin kapısından döndün, peki ne değişti. Bundan sonra ne değişecek. Hiçbirşey değişmeyecek. O zaman UMUT boşuna.
Defalarca denediğini denememek lazım.
En azından böyle birşeyin içinde boğulmaktansa, çıktığında daha iyi bir hayat seni bekliyor olabilir. Olabilmekten öte, bundan daha kötü bir evlilik düşünemiyorum ben. En kötü ihtimalle bundan daha iyi ve mutlu olursun. En iyi ihtimalle çok mutlu olursun. UMUT unu artık gelecekten yana kullan inş.