Fikrinize ihtiyacım var?

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
Kızlar bi konuda fikrinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
Bir kamu kurumda çalışıyorum kurumda ilk başladığımda aram bi bayanla çok kötüydü ismi Nazlı ( kendisi görev şehitinin eşi ve bundan dolayı işe alınmış) zamanla düzeldi aramız biraz mecburiyetten oldu daha doğrusu ama yinede çoğu yerde anlasabildigimizi sanmıyorum. Neyse kurum başka bir departmanda çalışacak kişileri belirlemek için adaletsiz şekilde isim belirledi bu liste o kadar adaletsizce yapıldı ki 28 kişilik servisten 10 kişi kura çekimine katıldı ve 5 kişinin ismi belirlendi bunlardan biri de benim. Nazlı da kuraya dahil edilmeyenler arasında. Ben yapılan adaletsizlik karşısında ofkelenmisim sinirliyim burnumdan soluyorum, itiraz dilekçesi yazıyordum o arada Nazlı aradı beni noldu diye bende adaletsizlik yapıldığını bazı personelin kuraya dahil edilmediğini kendisinin de bunlar arasında olduğunu söyledim " beni niye söylüyorsun" dedi :KK57: ( hem ben sehit yakını olduğum için kanunda hakkım var tarzında bir cümle kurdu) . İsim vererek şunları şunları kuraya katmadilar dedim, çalışanlardan biri için onun yaptığı iş çok zor o yüzden kuranın böyle yapılması haklı"dedi. Bende " bütün personel kuraya dahil edilip kura cekilmeliydi" dedim. " onun yaptığı işi sen yapabilir misin ki böyle söylüyorsun" dedi . " o üstün zekalı mı, hadi istifa etti , hadi başka bir kuruma geçti elbet biri o işi öğrenip yapacak " dedim. biraz telefonda çıkıştım açıkçası (çünkü kendi kuraya dahil edilmedi diye yapılanı doğru buluyor). Neyse Nazlıyı bayramda aradım açmadı Telefonumu , aramızda küslük olmasın diye bir gün sonra yine aradım yine açmadı msj attım "bayramını kutladım " bir iki saat sonra aradı beni hastayım falan dedi ama çok inandırıcı gelmedi açıkçası bana kırıldı o yüzden açmadı Telefonumu. Dün kurumda işe başladık yanına gitmedim gitmek istemedim, iki gündür görüşmüyoruz telefon dahi etmiyoruz birbirimize. 2 -3 haftaya başka biryere gecicem kimseyle kırgın ayrılmak istemiyorum ama bana ve diger arkadaslara yapılan haksızlığa sırf kendi kura dışı tutulduğu için doğru diyen birini de affedemiyorum. Siz olsanız böyle bir durumda napardiniz?

bu işler o kadar ince bi çizgide ilerliyorki..
bir yandan hakkınızı ararken diğer yandan da arkadaşınızı ortaya atmamalısınız. onun ismini vermek zorunda değilsiniz.
bazı şeyler onlar için daha zor.. birazcık anlayış.
konuşmak zorunda değilsiniz ama adını da anmak zorunda değilsiniz.

Anlaşamadığın insanlarla bu kadar çok iletişime geçiyorsan anlaştıklarını düşünemiyorum bile kısaca aramana hiç gerek yok bence.

bu işler o kadar ince bi çizgide ilerliyorki..
bir yandan hakkınızı ararken diğer yandan da arkadaşınızı ortaya atmamalısınız. onun ismini vermek zorunda değilsiniz.
bazı şeyler onlar için daha zor.. birazcık anlayış.
konuşmak zorunda değilsiniz ama adını da anmak zorunda değilsiniz.
Arkadaşımı ortaya atmadım, ama arkadaşım olduğu için de seni liste dışı tutsunlar ama diğerlerini katmaları gerekliydi tarzında bişey de diyemezdim yapılan haksızlığaydı itirazım ona değil ama o yapılanı doğru bulunca elimde değil sinirlendim ama hakaret tarzında bişey söylemedim sadece biraz söylendim yine de onu kıracak şekilde değildi soylemim

Arkadaşımı ortaya atmadım, ama arkadaşım olduğu için de seni liste dışı tutsunlar ama diğerlerini katmaları gerekliydi tarzında bişey de diyemezdim yapılan haksızlığaydı itirazım ona değil ama o yapılanı doğru bulunca elimde değil sinirlendim ama hakaret tarzında bişey söylemedim sadece biraz söylendim yine de onu kıracak şekilde değildi soylemim
bazı şeyler onlar için daha zor yazmıştım. yeterli olduğunu düşünmüştüm ama biraz daha açayım madem ; senin ufacık söylenmen bile onda fırtına etkisi yaratabilir.

bazı şeyler onlar için daha zor yazmıştım. yeterli olduğunu düşünmüştüm ama biraz daha açayım madem ; senin ufacık söylenmen bile onda fırtına etkisi yaratabilir.
Bende yaşadıkları sıkıntıların farkındayım soylemim ona değildi aslında ama o yapılan adaletsizligi savununca ( sırf kendini de kuraya dahil etmediler diye ) dayanamadım ama kırılacağı bişey söylemedim sadece biraz sesimi yükselterek konuştum

Bende yaşadıkları sıkıntıların farkındayım soylemim ona değildi aslında ama o yapılan adaletsizligi savununca ( sırf kendini de kuraya dahil etmediler diye ) dayanamadım ama kırılacağı bişey söylemedim sadece biraz sesimi yükselterek konuştum
digerlerinin kuraya dahil olmama sebepleri ne?

digerlerinin kuraya dahil olmama sebepleri ne?
Bazısı amir statüsünde, bazısı şef, bazısı tek çalıştığı için onun yapacağı işi başkası yapamazmış, bazısı için hiçbir açıklama dahi yapılmıyor bazıları statüsü gereği geriye 10 kişi kaldı onlar arasından kura çekildi. Bir de kura çekimi gizli saklı yapıldı göz önünde yapılmadı ben ve diğer bütün arkadaşlar itiraz ettik duruma

Anlamadim.
Gorev sehidi derken? Sizin meslek ne? O sehidin gorevi neydi? Nasil sehit oldu?

Anlamadim.
Gorev sehidi derken? Sizin meslek ne? O sehidin gorevi neydi? Nasil sehit oldu?
Silahlı Kuvvetlerde çalışmayan (yani asker polis değil ) kamuda gòrevli memurdu teröristlerce öldürülmüş, bu görev şehidi oluyor. Mesela doğuda görev yapan öğretmen terör belası yüzünden öldürülse görev şehidi oluyor

Silahlı Kuvvetlerde çalışmayan (yani asker polis değil ) kamuda gòrevli memurdu teröristlerce öldürülmüş, bu görev şehidi oluyor. Mesela doğuda görev yapan öğretmen terör belası yüzünden öldürülse görev şehidi oluyor

Hm. Anladim simdi. Uzuldum ben o kadim adina ya. Esi yok artik.. sehit olmus.. cok agir bisey olmasi gerek. Allahim sabir versin. Benim sehitler zafimdir. Maazur gorun o bayani derim.

Eğer kuraya dahil edilmemeyi gidip kendisi istemediyse bence ikili konuşmada kendisini de ortaya atmanıza gerek yokmuş.

Ben, benim elimde olmadan bir kuraya dahil edilmesem ve arkadaşım "sen de girmedin" diye çıkışsa ben de çok hoşlanmazdım.

X