• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinize ihtiyacım var

Annem beni de birakmazdi oraya gitme buraya gitme lise son sinifa gelene kadar arkadasima dahi gidemezdim son sinif kabugumdan cikma sebebim oldu sonrasinda hep gezdim istedigim yere gittim. Simdi ayni sey kardesimde yasaniyor bu sefer bende annemler gibi sakinmaya Basladim.
Staj zorunlu ama gitmek zorunlu degil canm orada staj yapiyor gibi gosterilebiliyor.
İnsallah sızı dinlemez stajına gıder ve hayatına bakar.

Stajin nasil bir sey oldugunu isverende ogrtmenlerde devlette cok iyi biliyor ve genede ogrenciler kise sonda staj yapmalidir diyor demekki bir bildikleri var. Siz neden daha iyi bildiginizi düşünüp staja gondermemek gibi sacma bir dusunceye kapildiniz? Bende staj yaptim hep ayak isiydi ama cok sey ogrendim ne yapacaklardi lise ogrencisine ciddi islermi vereceklerdi? Sen gore gore ogrenirsin bu boyledir. Hic yer bilmiyormussunuz heryeri ogrenmissiniz ne guzel ya universiteyede yol iz bilmeden gitseydiniz dahami iyi olurdu. Asosyal oyun bagimlisi eve kapatinca dersmi calisicak gercekci olun hayata atilip neyin ne oldugunu calisip okumayinca nasil bir hayatin onu bekledigini gormesi gerek. Staj kotu ve gereksiz olsaydi mufredattan kaldirirlardi zaten

Hanimlar hepiniz bana yuklendinjz ama ben zaten sordum dusunceme guvenmedigim icin sordum. Bende istemem ona kotuluk yapmayi. Dedigim gibi yeri herseyi aklimda sadece bir korkum var ama o korku ile de yasanmaz evet. Sizlere katiliyorum

Hepinize tesekkur ederim fikrimin yanlisligi sayenizre kabullendim. Kardesim icin staj yerleri bakmaya basladik bile bu onun sorumluluk almasinda is hayatinj ogrenmesinde ve mesleginde guzel bir baslangic olucak evet zorlanacak ama basa cikmayi ogrenmeli..
Ben sizden baska bir konu da daha yardim istiyorum yine kardesim icin.
Kardesim 150 kilo oldu bu karantina da evde oturup yemekten dolayi.. aktif hic olamadi ki bunyemiz zaten hemen kilo almaya musait.. simdi staja gidecek ona duzgun seyler almak lazim. Bizimki esofman hastasi okula bile oyle gidecek elinden gelse..
Simdi kilo aldigi icin giydigi hicbirsey olmuyor.. pantalon olarak. Buyuk beden kadin icin cok ama erkek icin yok gibi birsey.. bana tavsiye edeceginiz internet sitesi veyahut ist. Avrupa yakasinda tavsiye edeceginiz magaza var mi ?
Birlikte diyete girdik ama ha diyince kilo verilmio malesef 🙄

Bence kardesınızı salın koskoca adam olmus hala hıcbıryer bılmıyor dıyorsunuz. Bu kotu bısey o yasta kızlar bıle herseyden haber darken erkegın o sekıl olması sızın sucunuz kendı bastırdıgınız korkularla ne hale getırmıssınız. Bunu nerden cıkarıyorum stajına bıle sız karar verıyorsanuz demekkı baya sındırmıssınız. O cocuk degıl bunu anlayın. O yastakı kardesım kendını gayette korur gıder kampta yapar arkadaslarıyla gece cıkar ıckıde ıcer baska sehıre calısmayada gıder gezmeyede hıc bı sıkıntı yasamadık abartmayınn. Cocuk olsa dıyecemkı kucuk koruyamaz o yasta kendının tacız edılmesıne ızın vermez heralde. Gercı genc ı baya bastırmıssınız nasıl olur bılemıyorum ama hıc ıyı yapmamıssınız

Staj yaparken sadece mesleği değil iş hayatında iletişim kurmayı, sorun olduğunda çözüm üretmeyi ve daha bir sürü önemli şeyi öğrenecek. 18 yaş küçük bir yaş değil, zaman kötü evet ama 6 yaşındaki çocuk sakılınır bu nedenle 18 yaşında hayata adım atmak üzere olan bir birey sakınılmaz. 1 yıl avukatlık stajı yaptım, öğle yemeği fırsatı bulamadan adliyeden adliyeye koşturduğum, memurları adeta çeke çeke iş yaptırdığım dönemler oldu. O süreci yaşamayan (fiili staj yapmayanlar) arkadaşlarım şuan dosyalarıyla sorun yaşadığında beni arayıp soruyorlar ne yapayım diye. Kardeşinizin mesleğini öğrenebilmesi için staj yapmak çok iyi bir yol, şuan sorumluluğu yok, yapacağı hatalara tolerans gösterilir ama şimdi yapamadığı hataları meslek hayatında yapmaya kalkarsa çok sorun yaşar. Engel olmayın.

Yarın bir gün üniversiteye il dışına vs gittiğinde ne yapacak bence hayatı tanımalı staj da bir deneyimdir ezilmeden vezir olunmaz hepimiz ezildik staj yaptigimiz donemde sagi solu ogrensin kendi basinin caresine bakmayi ogrenmeli yarin uniye basladiginda birden acilmasi daha mi iyi

Hanimlar son msjima yanit verirseniz sevinirim. Yeterince bu konuda yuklenildi daha fazlasini cekemicem

Back