Yanlış mantık. Tek çocuğum herşeyden sakınarak büyütüldüm. Öyle fing fing gezeceksin aslaa. Ama her devlet dairesine , markete pazara sağa sola koşturuldum. Git öğren nasıl konuşulur öğren kendini ifade edebil , işini yapmıyorlarsa yaptır. Bizim zamanımızda fiş çok önemliydi bakkal babama demiş ki kurban olayım ben size toplu fiş keseyim . sakız alıyor fiş istiyor yaş 5Eger gezip tozup arkadaslariyla habire disari cikan biri olsa avucunun icindeymis gibi bulur elbet ama ne ben ne de kardesim disa donuk yetismedik. Ve oyle avrupa yakasindan anadolu yakasina tek gidip gelen su vergi dairesi ya da sigortaya hop diye giden birileri olamadik. 91 dogumluyum bende ve elime not seklinde yazarlardi su otobuse bin su durakta in su islemi yap vs vs. Adam akilli elime adres verilse belki daha az zorlanirdim yazdiklari yer hic dogru cikmazdi esnafa sorarak bulurdum anca.
Kardeşinize olan yaklaşımınız ve aşırı korumacı tavrınız doğru değil.
Stajı yapmış gibi gösterme niyetiniz de etik değil.
Bırakınız delikanlı sorumluluklarını yerine getirsin ve kendini idame ettirmeyi öğrensin.
Benim 2000 doğumlu oğlum lise 1. Sınıftan itibaren her yaz dayısının hukuk bürosunda mesaili çalıştı, çay söyledi, bulaşık yıkadı, evrak düzenledi, nereye gönderilirse gitti.
Geç gittiği günlerde ücreti kesildi.
Önümüzdeki Eylül'de lisans eğitimi için yurtdışına gidecek.
Onu rahatça gönderebilmemizde bu çalışma deneyiminin büyük etkisi var.
O kadarını bilemem, çocuk yetiştirenler daha iyi bilir.Esim dr her yere babasi tarafindan gonderilmis bu bir avantaj degil hayati sadece erken ogrenme asamasi.. ki suan hic uygun donem degil kimse o zamanki insan degil
stajdayken de staj öncesi öğrenci olarak çalışırken de bunları yaptım ya da yapanları gördüm
evet markete gidersin, eskiden fatura vs öderdi stajyer bol bol banka PTT kuyruğunda
çay kahve yaparsın çoğu yerde yer de silersin
ama bunlar tüm gün sürmez ki
bakın hiç resmi bir sıfatım yoktu
sekreter de olmayan bir büroda öğrenci olarak 2 ay çalıştım
çalıştığım kişiler görme engelliydi yani adamlar okuyamıyor yazamıyor vs vs
tuvalet de temizledim, yemek de yaptım, pazartesileri ofisi de sildim
işleri de yaptım ama dünya kadar da şey öğrendim o iki ayda
devlet kurumlarına da gittim, telefona da baktım,
bu kişilerle akşam yemeğe de gittim tavla oynamaya da
ortamı öğrendim vs vs
mezun olduğumda da ısrar ettiler farklı bir statü için
dedikodumu da yapmışlar çok azimli, hayatta elinden bir uçan kurtulur diye
ki suan hic uygun donem degil kimse o zamanki insan degil
Ay aklıma geldi ben lisedeyken sanayide çalıştım yahu, bildiğin sanayi. Öyle çay kahve falan değil torna tezgahının başındaKız çocuğuydum evet
Vayyy
sen de fenaymışsın
Sorma sorma, irkek çocuğu gibi büyüttüler beni. Orta bire başladım babam ilk gün götürdü okula burdan bincen burda incen dedi gittimecbur döndüm eve.
bak benzeri bende de var
şehir de yazayım
annemler Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşarlar tek çocuğum
ben ilkokulu bitirdim anadolu lisesi sınavı var girdik kazandık
Çinçin'in ortasında bir okula babam kaydımı yaptırdı yıl 1991 galiba
Çinçin o dönemin Ankara'sının bela ile aynı anda adı geçen semti
neyse okulun ilk günü bindik ilçeden otobüse 1 saat sürüyor
iniyorsun bir durakta anayoldan karşıya geçiyorsun 3 şerit çift yönlü o tobüs vs vızır vızır yol
20 dakika yol yürüyorsun
SGK hastanesi var şimdinin Yıldırım Beyazıt hastanesi onun ön kapısından girip arka kapısından çıkarak kestirmeden bir sokağa giriyorsun
sonra böyle tarla gibi arada kalmış boş arsalardan giderek okulun arka kapısına ulaşıyorsun
ilk gün götürdü, akşam almaya geldi
dönüş yolu da bir başka yerden gidiliyor, çıkış saatinde karşıdaki endüstri meslek lisesi falan da çıkıyor
yürüyorsun Mevki asker hastanesinin oradan da biniyorsun otobüse 1saat sonra evin oradaki durakta in yine 5-10 dakiki eve yürü
ertesi sabah beni okula bıraktı ve akşam gel dedi
akşam eve gittim anneme ayakta geldim yoruldum dedim baban dedi onu bilmem görmedim ki dedim
o sokaklarda kimlerle muhatap oldum, gerçekten bıçakla gezen, para isteyen tipler de vardı o zamanalr oralarda vs vs
bir de otobüsler genelevin oradan kalkardı
okulun oradan binip ayakta kalmayım diye otobüse binip genelevin oraya gidip ana duraktan da bindiğim çok oldu
eşim hala takılır ben seni genelevin önünde az beklemedim diye :))))
Ben mi tuhafım bilmiyorum ama bu şekilde yetiştirilmiş olmayı seviyorum ben. İyi ki böyle yapmışlar ki cevval kadınlar olmuşuz bence. Lise sona kadar okul dışında aktivitem olmamasını düşünemedim bile.
15 yaşında yeğenim var ankarada yaşıyor, pısırık korkak da bir kızdır. Geçen yaz izmire geldiğinde arkadaşıyla görüşmek istedi, teyze beni götürür müsün dedi, hayır dedim. Anlattım ona nasıl gideceğini bindirdim gitti. Arkasından takip etmiş olmamın bu konuyla bir ilgisi yok tabi
aman devir değişti üstat diyeyim
geçen eşimle konuşuyoruz
komşuların çocukları var liseli
bunlar dedik hiç mi dışarı çıkmıyorlar her yere ana babaları mı götürüyor biz neden görmüyoruz vs
aslında bu arabalı yaşam çocukları aileye bağımlı yapıyor
biz ortaokul sonra Sakarya da bar kapatıp parti yapmıştık sınıftan birileri ile
bir de eskiden telefon yok bir şey yok
lisede her yere girdik çıktık keza üniversitede de şimdi herkeste telefon vs var
üniversite okurken halama gittim başka şehire
orada da arkadaşım var onunla buluşacağız
onlar zaten yaya yaşamaya alışkınlar küçük bir ildi o zaman yaşadıkları il
kaçta geleyim hala dedim akşam
ben ne bileyim dedi,olsun dedim burası senin evin senin düzenin ben eve 11 de gitsem de sıkıntı olmuyor ama burada sen tedirgin olabilirsin söyle dedim
fark etmez dedi ben de 10 gibi gitmiştim
kimse de kaybolur diye düşünmemişti ki evde kuzenim de var benimle yaşıt erkek onu da takmamış peşime :))))
Bizimkiler o konuda biraz takıntılıydı sanırım. 18’den sonra akşam çıkmaya başladım ama alkol varsa evden biri alırdı dönüşte. Gerçi okuldayken onu kontrol etme imkanları pek yoktu tabi.
Kesinlikle arabalı yaşamın etkisi. Ben okuldan sonra antrenmana gider, koca spor çantasıyla o otobüsten iner öbürüne binerdim. Şimdikileri anne baba taşıyor her yere antrenman bitene kadar bekliyor falan.
Eşiniz dr mu ?Esim dr her yere babasi tarafindan gonderilmis bu bir avantaj degil hayati sadece erken ogrenme asamasi.. ki suan hic uygun donem degil kimse o zamanki insan degil
Kesinlikle staja gitmesi gerektiğini düşünüyorum, hayatı, insanları bu yaşta öğrenmeli, zor durumlarla nasıl başa çıkabileceğini asıl bu yaşta öğrenmeli. Ben üniversiteye başladığımda ATM'den para çekmeyi bile bilmiyordum çünkü hep evdeydim, öğrenmedim veya görmedim. Hayat evde sınava hazırlanırken öğrenilmiyor gerçekten, örnek olarak kendimi gösterebilirim. Bu yüzden staja göndermelisiniz.Merhaba Hanımlar,
Bu sefer size bir şey danışmak istiyorum çünkü kendi düşüncemin doğruluğuna güvenemiyorum kardeşimin kaderini etkilemek kötü yönde etkilemek istemiyorum.
Kardeşimle aramızda 12 yaş var 2003 doğumlu ve lise sona geçti. Meslek lisesinde okuyor ve bu sene staj yapması lazım. Staj yeri bulmak kolay ama ben kendi yasadıklarım yüzünden onun staj yapmasını istemiyorum aksıne evde oturup sınava hazırlanmasını ıstıyorum. Staj yerı olacak seceneklerımız var hepsi de güvenılır kısıler ama muhasebe de staj maalesef ofıs ıcınde olmuyor. Benım zamanım da olmuyordu evrak almaya gonderırler bılmedıgım vergi dairesi cart curt her yere giderdim ki asla yol iz bilmeyen biriydim. Kaç kere kayboldum kaç kere tanıdık kısılerle bulamadığım yere gittim yeri geldi babam eslık ettı bana cok zorlandım. Çok ezildim. Her türlü insanı gördüm.. kimseye güvenmemeyi daha o zamanlar öğrendim..
Şimdi ortamlar bozuk ınsanlar bozuk ben tacıze uğradım kı sımdı kızı erkegı yok kardesımın de böyle sey yasamasından korkuyorum. O da ev okul arası benım genclıgım gıbı yol ız bılmıyor kaybolacaktır mutlaka cunku cıdden saçma sapan yerlere gonderıyorlar.
Bır yanım o erkek cocugu ayaklarının ustunde durmayı da ezılmeyı de herseyı bılıp ogrenmelı meslegı olmalı evde ders çalışarak hayatı ınsanları öğrenemez bu onun ıcın ıyı bır fırsat ama dıger yanım sende staj yaptın mılletın agız kokusunu çekmekten başka ne ısıne yaradı anca yolları ogrendın her yere tek basına gıdıp gelmeyı ogrendın dıyorum. Belkı sınava hazırlansan sımdı daha ıyı yerlerde bambaşka bırı olurdun bırak kardesın sınava hazırlansın dıyorum.
Gerçekten cok kafam karışık kardesım oyunkolık oturup derste çalışmaz ama staja gıtse tembellik yapmaz arsız hırsız olmaz emınım o konularda guvenıyorum ama oyundan vazgeçemez gıbı geliyor evde olunca da.
Bana akıl verın lütfen staj yapmalı mı evde ders mı calısmalı sızce ona kalsa ders çalışırım staja gıtmıyım dıyor belkı de benden aldı gazı ondan oyle dıyor gerçekten zor benım ıcın karar vermek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?