FİKRİNİZE İHTİYACİM VAR HANİMLAR

Geline TURKİYE CUMHURİYETİnde yasadigini ve kendi babasindan bir cop dahi kalsa hak iddia edebilecegi icin MUSTAFA KEMAL ATATURKe bir fatiha okumasi gerektigini hatirlatirdim! Bu ulkede kadin erkek esittir. Ancak ve ancak su durumda belki erkek daha fazla pay alabilir ona ses edilmeyebilir. Aile isi oluyor erkekler de gencliklerinden beri babayla calisiyor ve mal mulk ediniyorlar arttiriyorlar. Veya kizlar evlenip baska sehirlere gidiyor ama oglan babasiyla tarlaya bakiyor ve orda calisarak isleri buyutuyorlar. Burda yillarca verilen emek de KARDESLER ARASİNDA KONUSULARAK VE RİZA GOSTERİLEREK yine miras dagitiminda gozetilebilir. Yoksa sadece pipisi var diye kimsenin daha fazla mal hakki yok.

eğer herkese eşit dağıtıldıysa "Allah razı olsun" demeyip "benim kocam erkek, ona daha çok vermeniz gerek" diye anneme had bildirmeye çalışan insanlara 5 tl bile vermem. kendinin çalışıp edinmediği malı, üstelik eşit dağıtılmasına rağmen müdahale etmeyi nasıl hak görüyor insanlar kendilerine şaşırıyorum.

Geline ne oluyor. Ona ne yani. Çok istiyorsa gitsin babasından miras istesin. Abin ve eşi aynı fikirdeler. Siz ve anneniz kışlık falan hazırlamayın. Onlar için bir şey yapmayın. Anne babanın yerinde olsam direkt reddi miras yapardım. El kızı ne hakla benle böyle konuşur. Dediğim gibi abiniz ve eşi hemfikirler. Gelin ne hakla böyle konuşuyor. Sakın tekrar paylaşmayın. O geline verilen adam olana çok bile. Ne hakla annenizi ağlatır.

Eşit şekilde yapıldi ise sakın taviz vermeyin,erkek kardeşiniz tek başına mallara konmak istiyor,gerekirse kötü olun ama taviz vermeyin..anne babanız hayattayken oğlana verirlerse öldüklerinde mahkemelerde sürünürsünüz..erkek kardeşe sorun nerde hangi noktada kırıldin , herşeyi eşit paylaştık diyin..benim dedem annemin babası yani toprak zenginiydi,hayattayken iki oğlunun üzerine yaptı,kızlarına kuruş vermedi,şimdi hepimiz bunun acısını çekiyoruz..taviz vermeyin

Aynen ..herşey değerlendi ya artık gelin hanım kocasının tek erkek evlat oluşunu kullanmak istiyor,adamı kardeşleriyle düşman yapıyor

Kırmızı kuşak adetinin çıkışını ve temelini de yanlış biliyorlarmış.

Kesinlikle tekrar paylaştırmayın. Geline veya erkek kardeşinize de söyleyin anne baba hiç bir şey kimseye bırakmak zorunda değil. Kaç yıl çalış büyüt çocukları düğünlerini yap sonra da terbiyesizlik yapılsın. Lütfen anneniz de babanız da üzülmesin. Annenizi üzmüşler ne gereksiz. Bir kere erkek kardeşiniz kızın aile işlerine kız da erkek kardeşinizin aile işlerine karışmamalı.

Kadın resmen şunu demiş. Bizde her şey erkek çocuğa kalırdı. Bakalım kendisi kendi annenbabasından bir şey istemeyecek mi

Tabiki yeniden paylastirmayin siz gelini arayip sen kimsin benim annemi aglatiyorsun diyemedinizmi ayrica abinizi arayip karinin derdi ne diye sorabilirsiniz erkek fazla alir kafasinda cahil bir gelininiz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…