• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FİKRİNİZE İHTİYACİM VAR HANİMLAR

Merhaba Hanımlar..Fikirleriniz benim için önemli. Biz 1 erkek 3 kız toplam 4 kardeşiz. Kardeşlerinden biri bekar biri eşinden ayrıldı.Ben evliyim 3 kızım var. Erkek kardeşimde başka bir ilde eşi ile birlikte bankada çalışıyor. Maddi durumlarımiz aşağı yukarı aynı. Annem ve babam mallarini yaz tatilinde geldiklerinde paylastirdi. Gerek yok desekte boş duracağına herkes yerini değerlendirsin dediler. Her birimize değerine göre kimine ev, kimine bahçe , kimine arsa şeklinde eşit şekilde paylastirdi. Kimse itiraz etmeden razı oldu gibi göründü . Kimseden uzun süre ses çıkmadı ama erkek kardeşim ve eşi arayıp sormamaya başladılar. İşleri yoğundur o yüzden arayamiyorlardir diye düşündük zaman zaman ben arıyorum gelinde kardesimde,ya açmıyor yada çocuklar açıyor. Dun annem aramış neden aramiyorsunuz deyince gelin açmış ağzını. Kizlarin niye fazla mal alırmış kendi memleketinde erkekler çok alıyormuş. Sizin akrabalarından da zamanında fazla alanlar varmış bize az verdiniz, kızların aç gözlüluk yapıyor diye bir sürü laf saymış. Annem ağlayarak aradı bizi çok üzüldüm. Razı degilseniz baştan söyleyebilirlerdi. Herkese eşit verildi nerde aç gözlüluk yaptık anlamadım. Memlekete geldiklerinde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz gezdirip tozduruyoruz. En iyi şekilde ağırlamaya calisiyoruz.Her birimizde ayrı ayrı kalırlar hep rahat ettirmeye çalışıyoruz. Annemde bizde elimizden geldiği kadar kışlık yiyeceklerini hazırlıyoruz. Hiçbir zaman annem babam, ne maddi ne manevi yuk olmadılar. Düğünlerinde herşeyi tam yapıldı. Annem babam çalışıyorlar yük olmayalim diye 1-2 gün kalıp dönüyorlar gittiklerinde . Hep düşünceli davrandılar şimdiye kadar. Ne bilim ya bilemedim aklıma gelmezdi boyle yapacakları . Yenidenmi paylastirsak diye düşünüyorum çünkü annem çok üzülüyor:KK43: Ne yapacağımızı bilmiyorum. sizce ne yapmalıyız nasıl davranmalıyız ? Şimdiden teşekkürler ediyorum.
Geline TURKİYE CUMHURİYETİnde yasadigini ve kendi babasindan bir cop dahi kalsa hak iddia edebilecegi icin MUSTAFA KEMAL ATATURKe bir fatiha okumasi gerektigini hatirlatirdim! Bu ulkede kadin erkek esittir. Ancak ve ancak su durumda belki erkek daha fazla pay alabilir ona ses edilmeyebilir. Aile isi oluyor erkekler de gencliklerinden beri babayla calisiyor ve mal mulk ediniyorlar arttiriyorlar. Veya kizlar evlenip baska sehirlere gidiyor ama oglan babasiyla tarlaya bakiyor ve orda calisarak isleri buyutuyorlar. Burda yillarca verilen emek de KARDESLER ARASİNDA KONUSULARAK VE RİZA GOSTERİLEREK yine miras dagitiminda gozetilebilir. Yoksa sadece pipisi var diye kimsenin daha fazla mal hakki yok.

eğer herkese eşit dağıtıldıysa "Allah razı olsun" demeyip "benim kocam erkek, ona daha çok vermeniz gerek" diye anneme had bildirmeye çalışan insanlara 5 tl bile vermem. kendinin çalışıp edinmediği malı, üstelik eşit dağıtılmasına rağmen müdahale etmeyi nasıl hak görüyor insanlar kendilerine şaşırıyorum.

Geline ne oluyor. Ona ne yani. Çok istiyorsa gitsin babasından miras istesin. Abin ve eşi aynı fikirdeler. Siz ve anneniz kışlık falan hazırlamayın. Onlar için bir şey yapmayın. Anne babanın yerinde olsam direkt reddi miras yapardım. El kızı ne hakla benle böyle konuşur. Dediğim gibi abiniz ve eşi hemfikirler. Gelin ne hakla böyle konuşuyor. Sakın tekrar paylaşmayın. O geline verilen adam olana çok bile. Ne hakla annenizi ağlatır.

Merhaba Hanımlar..Fikirleriniz benim için önemli. Biz 1 erkek 3 kız toplam 4 kardeşiz. Kardeşlerinden biri bekar biri eşinden ayrıldı.Ben evliyim 3 kızım var. Erkek kardeşimde başka bir ilde eşi ile birlikte bankada çalışıyor. Maddi durumlarımiz aşağı yukarı aynı. Annem ve babam mallarini yaz tatilinde geldiklerinde paylastirdi. Gerek yok desekte boş duracağına herkes yerini değerlendirsin dediler. Her birimize değerine göre kimine ev, kimine bahçe , kimine arsa şeklinde eşit şekilde paylastirdi. Kimse itiraz etmeden razı oldu gibi göründü . Kimseden uzun süre ses çıkmadı ama erkek kardeşim ve eşi arayıp sormamaya başladılar. İşleri yoğundur o yüzden arayamiyorlardir diye düşündük zaman zaman ben arıyorum gelinde kardesimde,ya açmıyor yada çocuklar açıyor. Dun annem aramış neden aramiyorsunuz deyince gelin açmış ağzını. Kizlarin niye fazla mal alırmış kendi memleketinde erkekler çok alıyormuş. Sizin akrabalarından da zamanında fazla alanlar varmış bize az verdiniz, kızların aç gözlüluk yapıyor diye bir sürü laf saymış. Annem ağlayarak aradı bizi çok üzüldüm. Razı degilseniz baştan söyleyebilirlerdi. Herkese eşit verildi nerde aç gözlüluk yaptık anlamadım. Memlekete geldiklerinde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz gezdirip tozduruyoruz. En iyi şekilde ağırlamaya calisiyoruz.Her birimizde ayrı ayrı kalırlar hep rahat ettirmeye çalışıyoruz. Annemde bizde elimizden geldiği kadar kışlık yiyeceklerini hazırlıyoruz. Hiçbir zaman annem babam, ne maddi ne manevi yuk olmadılar. Düğünlerinde herşeyi tam yapıldı. Annem babam çalışıyorlar yük olmayalim diye 1-2 gün kalıp dönüyorlar gittiklerinde . Hep düşünceli davrandılar şimdiye kadar. Ne bilim ya bilemedim aklıma gelmezdi boyle yapacakları . Yenidenmi paylastirsak diye düşünüyorum çünkü annem çok üzülüyor:KK43: Ne yapacağımızı bilmiyorum. sizce ne yapmalıyız nasıl davranmalıyız ? Şimdiden teşekkürler ediyorum.
Eşit şekilde yapıldi ise sakın taviz vermeyin,erkek kardeşiniz tek başına mallara konmak istiyor,gerekirse kötü olun ama taviz vermeyin..anne babanız hayattayken oğlana verirlerse öldüklerinde mahkemelerde sürünürsünüz..erkek kardeşe sorun nerde hangi noktada kırıldin , herşeyi eşit paylaştık diyin..benim dedem annemin babası yani toprak zenginiydi,hayattayken iki oğlunun üzerine yaptı,kızlarına kuruş vermedi,şimdi hepimiz bunun acısını çekiyoruz..taviz vermeyin

Miras paylaşmaya gelince erkeğe çok düşer diyen gelin hanıma ,

Anne babama bakmakta size düşer, erkek evlat bakar kızlar olarak biz el kapısında nasıl bakalimmmm...
Diyiverin..

Adetse o da adet ya hani ...

İşine geldiği gibi olmasın o adetler...

Vallahi siz böyle iyi olduğunuz için gelin hanım bu kadar arsız, öyle denk geliyor niyeyse. .bir taraf azıcık iyi niyetli olunca karşısına had bilmez kıymet anlamaz insanlar denk geliyor .

Anne babanız yapması gerekeni yapmış.
Gelin hanım buyurdu diye yeniden mal paylaşmak iyice yüz vermek olur.
Hiç kalkışmayın böyle şeylere.
Aynen ..herşey değerlendi ya artık gelin hanım kocasının tek erkek evlat oluşunu kullanmak istiyor,adamı kardeşleriyle düşman yapıyor

Ben hep diyorum bu sözde ataerkil toplumdaki kurallari bir cok kadin da isine geldigi gibi kullaniyor ve sürdürüyor. Örnegin dügünümde kirmizi kusak baglattirmadim. Bunun hesabini sadece kadinlar sordu. "Ah nasil baglatmazsin. Dul musun sen" felan filan. Islerine gelse erkek de tabi daha cok pay alicak. :sopa:

Kırmızı kuşak adetinin çıkışını ve temelini de yanlış biliyorlarmış.

Kesinlikle tekrar paylaştırmayın. Geline veya erkek kardeşinize de söyleyin anne baba hiç bir şey kimseye bırakmak zorunda değil. Kaç yıl çalış büyüt çocukları düğünlerini yap sonra da terbiyesizlik yapılsın. Lütfen anneniz de babanız da üzülmesin. Annenizi üzmüşler ne gereksiz. Bir kere erkek kardeşiniz kızın aile işlerine kız da erkek kardeşinizin aile işlerine karışmamalı.

Kadın resmen şunu demiş. Bizde her şey erkek çocuğa kalırdı. Bakalım kendisi kendi annenbabasından bir şey istemeyecek mi

Tabiki yeniden paylastirmayin siz gelini arayip sen kimsin benim annemi aglatiyorsun diyemedinizmi ayrica abinizi arayip karinin derdi ne diye sorabilirsiniz erkek fazla alir kafasinda cahil bir gelininiz var

Back