FİKRİNİZE İHTİYACİM VAR HANİMLAR

Haksız paylastirilsa bile ona laf düşmez çok ayıp. Madem akıllarına yatmadı mallar paylaşılırken kardeşiniz fikrini belirtseydi. Böyle hadsizliklere lüzum yok. Anneniz de keşke ağlayıp üzülecegine kızlarıma vereceğim malın hesabini sana mı vereceğim düdük diye cevap verseydi. Ayrıca konunuz da tam neden malları çocuklara bırakmayım da sağken satıp saçıp yemeliyim kamu spotu gibi olmuş. Sen yeme içme mal yap çocuklara pay et. Hadsizin biri evladına verdiğin malın hesabini sorsun.

Bazen tek çocuk olduğum için halime şükrediyorum. Ailemi bu şekilde üzecek bir gelinin ağzını yırtardım sanırım. Ne münasebet ailenizin malı hakkında konuşuyor. Kusura bakmayın ama siz de fazla iyimsersiniz hanımefendi. Onun arsızlığı yüzünden siz niye tekrar mal bölüştüresiniz yahu. Ay annenizde çok yumuşak yüzlü. Niye ağlıyor onlar için? Bırakın görüşmeyin böyle aç gözlü doyumsuz insanlarla. Hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Hiç böyle düşünmedim haklısınız istediklerini yapsak bile eskisi gibi olmayacağız. O kadar saskinimki ihtiyaçları olsa inanın çok görmeyeceğim bunu yapmalarını.

Hiç böyle düşünmedim haklısınız istediklerini yapsak bile eskisi gibi olmayacağız. O kadar saskinimki ihtiyaçları olsa inanın çok görmeyeceğim bunu yapmalarını.
İşte insanlar böyle durumlarda kendini belli ediyor, hiç de kötü hiasetmeyin madem itirazlari vardı ilk başta söyleselerdi, dediğim gibi bir kere bu konu yüzünden yüz göz olmuşsunuz tekrar dagitsaniz daha çok yüz göz olacaksınız 4 kardeşsiniz kimin ne tepki vereceği belli olmaz, en iyisi eşit şekilde dağıtıldığı gibi kalsın, daha çok verseniz bile eskisi gibi olmayacaklar daha çok karışmasın ortalik

O tiyniyetteki nankör ve açgözlü insanlara bütün mal varligini verseniz yine doymazlar.
Nasil pay edildiyse oyle kalsin.

Ben anne babaya üzüldüm. Bu insanlar muhtemelen 60 yaş uzeri ve hâlâ calisiyorlar ama bedavadan mal varligina konan oğullari aileye tavir yapiyor.

Görüşmeyin. Net. Annenler keske hayattayken paylastirmasaydi. Olunce miras esit paylasilacak zaten o zaman mahkemeye gıklarini cikaramazlardi. Sizde hata zaten kışlıklarini yapmak falan. Boyle el birligiyle erkek cocugu el ustunde tutarsaniz boyle tepenize cikarlar.

Miras paylaşmaya gelince erkeğe çok düşer diyen gelin hanıma ,

Anne babama bakmakta size düşer, erkek evlat bakar kızlar olarak biz el kapısında nasıl bakalimmmm...
Diyiverin..

Adetse o da adet ya hani ...

İşine geldiği gibi olmasın o adetler...

Vallahi siz böyle iyi olduğunuz için gelin hanım bu kadar arsız, öyle denk geliyor niyeyse. .bir taraf azıcık iyi niyetli olunca karşısına had bilmez kıymet anlamaz insanlar denk geliyor .

Anne babanız yapması gerekeni yapmış.
Gelin hanım buyurdu diye yeniden mal paylaşmak iyice yüz vermek olur.
Hiç kalkışmayın böyle şeylere.

Abin dururken geline neymiş. Çok büyük terbiyesizlik yapmış. Zaten ailenin içine böyle tipler girdi mi o aileyi birbirinden koparır

Bekarken "arabani kocan alir, tatile kocan goturur, evini kocan alir, kocanin parasini yersin, gezmeye kocan götürür, altinini kocan alir" diye mahrum birakilan kadinlar baska ailelerin kendi kizlarina nasil deger verip, evlat ayrimciligi yapmadigini gorunce kiskancliktan catliyorlar.
Zaten dugununde herseyi tam yapilmis. Mirasta yasal olarak hakki bile yok. Gelin hanima sadece bir bardak su icmek düşer

Açarım telefonu sen kimsinde benim anamın,babamın malı üstünde hak iddia edip,karışabiliyosun derim. Kendi memleketlerinde erkeğe daha fazla mal düştüğü için kendi ailesinden koparamadığını sizden koparmaya çalışıyor heralde.

Sonra kardeşimi ararım sende mi karın gibi düşünüyosun,madem öyle bir derdin var karına mı kaldı neden gelip konuşmadın usulünce derim. Kardeşimi de silerim.

Onun memleketini bilmiyoruz ama Türkiye’de bu şekilde yapılıyor. Başka ülkeden mi kendisi?

Anne baba hayatta, isterlerde eşit dağıtırlar, isterlerse hepsini yerler, isterlerse de hepsimi tek bir çocuğa bırakırlar, bu ne terbiyesizlik, yuh. İstifinizi bozmayın ve asla ciddiye de almayın. Anneniz de aramasın bu ne ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…