• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FİKRİNİZE İHTİYACİM VAR HANİMLAR

KARADUT15

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2022
44
61
18
34
Merhaba Hanımlar..Fikirleriniz benim için önemli. Biz 1 erkek 3 kız toplam 4 kardeşiz. Kardeşlerinden biri bekar biri eşinden ayrıldı.Ben evliyim 3 kızım var. Erkek kardeşimde başka bir ilde eşi ile birlikte bankada çalışıyor. Maddi durumlarımiz aşağı yukarı aynı. Annem ve babam mallarini yaz tatilinde geldiklerinde paylastirdi. Gerek yok desekte boş duracağına herkes yerini değerlendirsin dediler. Her birimize değerine göre kimine ev, kimine bahçe , kimine arsa şeklinde eşit şekilde paylastirdi. Kimse itiraz etmeden razı oldu gibi göründü . Kimseden uzun süre ses çıkmadı ama erkek kardeşim ve eşi arayıp sormamaya başladılar. İşleri yoğundur o yüzden arayamiyorlardir diye düşündük zaman zaman ben arıyorum gelinde kardesimde,ya açmıyor yada çocuklar açıyor. Dun annem aramış neden aramiyorsunuz deyince gelin açmış ağzını. Kizlarin niye fazla mal alırmış kendi memleketinde erkekler çok alıyormuş. Sizin akrabalarından da zamanında fazla alanlar varmış bize az verdiniz, kızların aç gözlüluk yapıyor diye bir sürü laf saymış. Annem ağlayarak aradı bizi çok üzüldüm. Razı degilseniz baştan söyleyebilirlerdi. Herkese eşit verildi nerde aç gözlüluk yaptık anlamadım. Memlekete geldiklerinde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz gezdirip tozduruyoruz. En iyi şekilde ağırlamaya calisiyoruz.Her birimizde ayrı ayrı kalırlar hep rahat ettirmeye çalışıyoruz. Annemde bizde elimizden geldiği kadar kışlık yiyeceklerini hazırlıyoruz. Hiçbir zaman annem babam, ne maddi ne manevi yuk olmadılar. Düğünlerinde herşeyi tam yapıldı. Annem babam çalışıyorlar yük olmayalim diye 1-2 gün kalıp dönüyorlar gittiklerinde . Hep düşünceli davrandılar şimdiye kadar. Ne bilim ya bilemedim aklıma gelmezdi boyle yapacakları . Yenidenmi paylastirsak diye düşünüyorum çünkü annem çok üzülüyor:( Ne yapacağımızı bilmiyorum. sizce ne yapmalıyız nasıl davranmalıyız ? Şimdiden teşekkürler ediyorum.

Ay neden gelininizin arsızlığı yüzünden eşit dağıtılan malları yeniden dağıtıyorsunuz? Herkese hakkını vermiş aileniz, gelininiz belli ki ayrıcalık istiyor kocası için. Bence hiçbir şey yapmayın yaparsanız bu sefer hep bir geri adım atmak zorunda kalırsınız. Erkek ayrıcalığı istiyorlar belli yani(eğer mallar eşit dağıtıldıysa). Kadın erkek eşitse her konuda eşit mirasta da. En gıcık olduğum şey sanki kendi ailesinin parası. Tövbe!

Tam tersine bundan sonra iyi yaptigim ne varsa yapmam onlara annenizde kislik felan hazirlamasin. Nankorlugun bu kadari sakin tekrar bolusturmesin anneniz niye bu kadar sakin kaldiginizi anliyamadim annemi aglatacak bende kusuru kendimde aricam oldu. Bende abime acardim agzima geleni soylerdim acmazsa da guzel destan gibi bir mesaj yazardim.

Merhaba Hanımlar..Fikirleriniz benim için önemli. Biz 1 erkek 3 kız toplam 4 kardeşiz. Kardeşlerinden biri bekar biri eşinden ayrıldı.Ben evliyim 3 kızım var. Erkek kardeşimde başka bir ilde eşi ile birlikte bankada çalışıyor. Maddi durumlarımiz aşağı yukarı aynı. Annem ve babam mallarini yaz tatilinde geldiklerinde paylastirdi. Gerek yok desekte boş duracağına herkes yerini değerlendirsin dediler. Her birimize değerine göre kimine ev, kimine bahçe , kimine arsa şeklinde eşit şekilde paylastirdi. Kimse itiraz etmeden razı oldu gibi göründü . Kimseden uzun süre ses çıkmadı ama erkek kardeşim ve eşi arayıp sormamaya başladılar. İşleri yoğundur o yüzden arayamiyorlardir diye düşündük zaman zaman ben arıyorum gelinde kardesimde,ya açmıyor yada çocuklar açıyor. Dun annem aramış neden aramiyorsunuz deyince gelin açmış ağzını. Kizlarin niye fazla mal alırmış kendi memleketinde erkekler çok alıyormuş. Sizin akrabalarından da zamanında fazla alanlar varmış bize az verdiniz, kızların aç gözlüluk yapıyor diye bir sürü laf saymış. Annem ağlayarak aradı bizi çok üzüldüm. Razı degilseniz baştan söyleyebilirlerdi. Herkese eşit verildi nerde aç gözlüluk yaptık anlamadım. Memlekete geldiklerinde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz gezdirip tozduruyoruz. En iyi şekilde ağırlamaya calisiyoruz.Her birimizde ayrı ayrı kalırlar hep rahat ettirmeye çalışıyoruz. Annemde bizde elimizden geldiği kadar kışlık yiyeceklerini hazırlıyoruz. Hiçbir zaman annem babam, ne maddi ne manevi yuk olmadılar. Düğünlerinde herşeyi tam yapıldı. Annem babam çalışıyorlar yük olmayalim diye 1-2 gün kalıp dönüyorlar gittiklerinde . Hep düşünceli davrandılar şimdiye kadar. Ne bilim ya bilemedim aklıma gelmezdi boyle yapacakları . Yenidenmi paylastirsak diye düşünüyorum çünkü annem çok üzülüyor:KK43: Ne yapacağımızı bilmiyorum. sizce ne yapmalıyız nasıl davranmalıyız ? Şimdiden teşekkürler ediyorum.
Bence tekrar paylaştırmayın. Eşit bölünmüş paraya bu kadar kıymet verdikleri için ailesine tavır alan biri için neden fazla pay veresinizki. Maddi durumlarıda aynıymış. Oturup onlar düşünmeli biz neden böyle olduk diye

Ataerkil toplumun temelini, bu gelin atmış olmalı. Erkekler daha fazla hak almalıymış bak sen. Hakkı olanı aldıysa bitmiştir,erkekler fazla almalı ne saçmalık. Erkeklerin bu kadar soz sahibi olduğunu düşünüyorsa, kadın olarak mirasçısı bile olmadığı malin dağılımına, neden itiraz ediyor. Sussun da erkeği konuşsun

Eşit şekilde paylaşıldığından eminseniz, ki herkes başta razı olmus. Hiç o topa girmeyin. Geline ne oluyor ben de bunu anlamıyorum, sanki bir hakkı varmış gibi. Laflara bak.
Kardeşiniz ne diyor?
Kardesim
Eşit şekilde paylaşıldığından eminseniz, ki herkes başta razı olmus. Hiç o topa girmeyin. Geline ne oluyor ben de bunu anlamıyorum, sanki bir hakkı varmış gibi. Laflara bak.
Kardeşiniz ne diyor?
Kardeşimden yorum yok simdilik ne düşünüyor bilmiyorum

Ataerkil toplumun temelini, bu gelin atmış olmalı. Erkekler daha fazla hak almalıymış bak sen. Hakkı olanı aldıysa bitmiştir,erkekler fazla almalı ne saçmalık. Erkeklerin bu kadar soz sahibi olduğunu düşünüyorsa, kadın olarak mirasçısı bile olmadığı malin dağılımına, neden itiraz ediyor. Sussun da erkeği konuşsun

Ben hep diyorum bu sözde ataerkil toplumdaki kurallari bir cok kadin da isine geldigi gibi kullaniyor ve sürdürüyor. Örnegin dügünümde kirmizi kusak baglattirmadim. Bunun hesabini sadece kadinlar sordu. "Ah nasil baglatmazsin. Dul musun sen" felan filan. Islerine gelse erkek de tabi daha cok pay alicak. :sopa:

Neden arsız insanların böyle konuşmasına izin veriyorsunuz, neden ağızlarının payını vermiyorsunuz?
Çıldırıyorum böyle durumlarda ya.
Bir de tekrar yapıp fazla mı versek diyorsunuz alttan alıyorsunuz.
O gelin de kendini haklı sanır artık öyle yaparsınız iyice.
Verin ağzının payını. Kızlarınızın hakkını neden veresiniz ona?

Sakın tekrar dagitmayin eşit bolunduyse öyle kalsın, zaten tekrar dağıtıldı onlara fazla verilse bile sizinle ve annenize hiç hirzaman eskisi gibi olmayacaklar siz de malları verdiğinizle kalacaksınız...ayrıca geline ne oluyor sanki onun mali, miras hakkı bile yok ama eminim kardeşiniz de aynı fikirdedir

Tekrar mı düzenlesek annem üzülüyor demenizi hayretle okudum. Ne münasebet gelin istedi diye hakkınızdan vazgeçeceksiniz. Annenize de diyemiyor musunuz para için aramalara dönmeyen görüşmeyen oğlun için üzülmeye değmez, sevgini satın alamazsın diye.

Kendi ailesinde değer görmemiş, bu ailenin kızları da görmesin isteyen tuhaf insanmış gelin.
Sonuçta mal mülk anne babanızın. İster eşit böler, ister bölmez, ister zırnık koklatmaz.
Mirasa güvenerek mi gelmiş aileye, ayıp ya hu!
Anne baba henüz hayattayken bunun kavgası çok ayıp olmuş.

Back