- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Bu yazdıkların ciddi sorun bunları en baştaki mesajında belirtmemişsin. Şimdi işin rengi fazlasıyla değişti..Ben bu süreçte başka şeyleri de farkettim. Annem yaklaşık 3 haftadır rahatsız. En başından beri biliyor. Ilk iki gün sordu nasıl diye. Sonra hiç sormadı. Bu beni müthiş rahatsız eden bi durum. Ben annesi hasta olduğunda mutlaka ararım. Sormaya özen gösteririm. Geçen gün sitem ettim evet sormadım haklisin dedi ama o gün dahil olmak üzere yine sormadı.
Veya ben 8 9 ay önce kendisine bir sohbet arasında bi işçinin bakışlarını beğenmediğimi söyledim. Üzeri kapalı olarak resmen adam beni süzüyor rahatsız oluyorum dedim. Bakin o günden sonra bir kez bile sormadı bana rahatsız eden biri var mı diye. Gelip adamı dövmesini beklemiyorum elbette ama bu benim hayatımda bi sorun ve adamın bu sorunla alakası yok. Belki taciz edildim bilmiyor bile. Merak edip sormadı bir kez olsun.
Yanı ben düşündükçe buluyorum böyle şeyler kafamda. Evet şuan çok stresli ve düşünceli ama bu stresli hali iş bulunca düzelecek. Ama ben sonrasında devam etmek ister miyim bilmiyorum bile. Çünkü iş bulduktan sonra görevmiş gibi yaptığını hissedeceğim. Ben muhtaç değilim ki. Biri ile 5 sene kaç çocugumuz olsun dahi konuşulmadı ki. 5 sene önce doğan çocuklar okula başlıyor. Ama biz bu 5 senede bir arpa boyu yol alamadık. 5 senede sadece onun hayatını düzene sokması için çabaladım.
Ben bu süreçte başka şeyleri de farkettim. Annem yaklaşık 3 haftadır rahatsız. En başından beri biliyor. Ilk iki gün sordu nasıl diye. Sonra hiç sormadı. Bu beni müthiş rahatsız eden bi durum. Ben annesi hasta olduğunda mutlaka ararım. Sormaya özen gösteririm. Geçen gün sitem ettim evet sormadım haklisin dedi ama o gün dahil olmak üzere yine sormadı.
Veya ben 8 9 ay önce kendisine bir sohbet arasında bi işçinin bakışlarını beğenmediğimi söyledim. Üzeri kapalı olarak resmen adam beni süzüyor rahatsız oluyorum dedim. Bakin o günden sonra bir kez bile sormadı bana rahatsız eden biri var mı diye. Gelip adamı dövmesini beklemiyorum elbette ama bu benim hayatımda bi sorun ve adamın bu sorunla alakası yok. Belki taciz edildim bilmiyor bile. Merak edip sormadı bir kez olsun.
Yanı ben düşündükçe buluyorum böyle şeyler kafamda. Evet şuan çok stresli ve düşünceli ama bu stresli hali iş bulunca düzelecek. Ama ben sonrasında devam etmek ister miyim bilmiyorum bile. Çünkü iş bulduktan sonra görevmiş gibi yaptığını hissedeceğim. Ben muhtaç değilim ki. Biri ile 5 sene kaç çocugumuz olsun dahi konuşulmadı ki. 5 sene önce doğan çocuklar okula başlıyor. Ama biz bu 5 senede bir arpa boyu yol alamadık. 5 senede sadece onun hayatını düzene sokması için çabaladım.
Onun karakteri bu. Birşey sonuna kadar gelip bittiyse dönüşe gerek yok. Ayrılığın bir kez olabilecek birşey olduğu görüşünde kendisi. Çocuk oyuncağı değil böyle bir karar vermek. Insan buna emin olmadan vermez. Bu onun görüşü. Yanı ben bitirirsem zaten içimde bitmiş demektir ona göre.
Çok detay verip uzatmak istemedim. Adam benimle hayal kurmadı şunumuz şöyle olsun demedi. Diyorum ya ilk 3 sene okulu bitirmesi için yanındaydım. Bunun ilk iki yılı bende aynı sehirdeydim. Derslerim daha az olduğu için sınav zamanı aman sen yemek düşünme diye her gün yemek götürüyordum. Mezun oldum issizdim tezini ben yazdım dersleri çok yoğun bir de onunla zaman kaybetmesin diye. Mezun oldu 4 ay sonra yurtdışına gitti. 4 ay kaldı pandemiden dolayı döndü aramız hiç iyi değildi ve korona patlamış durumdaydı 2 ay boyunca görüşmedik aynı şehirde olmamıza rağmen. Annesi çok korkuyor ve kronik rahatsızlıkları var diye..Bu yazdıkların ciddi sorun bunları en baştaki mesajında belirtmemişsin. Şimdi işin rengi fazlasıyla değişti..
5 yıldır onun hayatını toparlamaya çalışıyoruz. Onun hayatını düzene koymaya çalışıyoruz. Bizim hayatımızı değil.şimdi anlaşıldı ki mevzu aslında sadece iş bulma değil. adam oldukça benmerkezci biri.. yahu ben 13 yıldır eşimle birlikteyim 2 hafta önce çok eski bi arkadaşımla ağır bi tartışma yaşadık, eşime anlattım bir daha o adam ağzına seninle ilgili bi laf alsın mahvederim dedi. yani biz eşimle ne birbirimizi kıskanırız ne eşim öyle maçodur, ne birbirimizin özel hayatına karışırız, ama böyle beni kıran/üzen bir mevzu varsa muhakkak ilgisini bilirim mesela. ben de keza aynen sorarım.
evlenmeden önce de böyleydi, 8 sene geçti hala öyle.
insanın hayatında birisini tutması için aslında önemli olan para pul değil. böyle küçük şeyler o kadar etkili ki. ve sen de fark etmişsin aslında erkek arkadaşının ne kadar bencil olduğunu..
ama şu sebeple son ana kadar beklemekte haklısın. bu ayrılık senin yazdıkların üzerinden görüşümle kesinlikle olacak. ama bu sürede geri dönmemek için kafanda tamamen bitirmelisin..
sana tavsiyem evlilik beklentisi içine girmemen yönünde olur. gittiği yere kadar gitsin..
5 yıldır onun hayatını toparlamaya çalışıyoruz. Onun hayatını düzene koymaya çalışıyoruz. Bizim hayatımızı değil.
Ben aileme karşı zor durumda mı kalmışım benim işim çok kötü ilerliyor çok meselemiz olmadı yani. Veya bu işin adını koyalım demedi. Tamam o an başka sorumlulukları vardı ama 5 senede insan hayatını yoluna koyamaz miydi. Benim için hiç birseye acele etmedi.
Bana deseydi ki ya ailen senelerdir biliyor seni zor durumda bırakmayayım adını koyalım sen mahcup olma deseydi. Ben düşünmen yeter derdim zaten ama adam bunu dahi düşünemedi.
Ben surda çok iyi anlamıştım zaten. Bi kaç ay önce yemek yediğimiz yerde bu retro plakalardan vardı üzerinde amblem olan. Ya şundan bulsam da odama alsam dedi sonra yandaki bime girdik birkaç mutfak eşyası baktım. Ileride almak zor olur diye yavaş yavaş alıyorum bazı şeyleri. O an bakarken farkettim. Ben biz kullanırız diye bakarken 2 dakika önce kendi odasında kullanmak için birşey düşündü. Bu çok basit birşey belki takılacak bir durum bile değil ama kapsamlı düşününce sanki bu olay puzzleın bi parçasını tamamlıyor gibi.
Hayatım boyunca hep karşı taraftan daha fazla elini taşın altına koyan oldum. Bu aile, arkadaşlık veya ilişki farketmiyor. Hepsinde böyleydi. Ve dönüp ben bunu yaptım sen şunu yapmadın demek tarzım olmadı veya gözüme batmadı. Şimdi neden batıyor diye soruyorum. Çünkü benim beklentilerim minimumdu. 1 2 senede duzeltemezsin anlarım . 3 4 yılı da anlarım. Hayat herkes için aynı şekilde işlemiyor. Ama belli yani karşındaki insanın bir beklentisi olur 5 yılda. Yanı en azından ben geç kaldım biraz kusura bakma der insan. Ben bunu bile duyamadım. Insan 10 dakika geç kaldığı yere varınca kusura bakmayın diyebiliyorken ben 5 senedir yanında destek oldum. Ama bir kusura bakma duyamadım..böyle olmayacağı kesin. bir üstteki yazdıklarını da okudum da gelecekte evlenseniz dahi hep böyle ilerleyecek. ve sen hep ben daha fazla yaptım diye kendi kendini yiyeceksin. bir zaman sonra da birbirinizi yemeye başlayacaksınız. kurtaralım diye çocuk vs derken bakmışsın hayatından bi 10-15 yıl gitmiş. insanlar evlenmeden önce fragmanı izletiyor zaten bunu göre göre 1 kere yaşadığını ömrünün çok kıymetli zamanlarını kesinlikle harcama.
ben küçükken annemle bi misafirliğe gidiyorduk. uzun bi merdivenli yok vardı, çıktıktan sonra arkama baktığımda anne ne kadar çok merdiven tırmanmışız demiştim. annem de bana bir gün geriye dönüp baktığında ne kadar çok tırmanmışım diyeceksin demişti. hiç unutmam. hep onu baz aldım kendi hayatımda, pişman olacağım veya keşke diyeceğim seçimler yapmamaya çalıştım hep.
bir gün geriye dönüp baktığında giden yıllarına üzülmeni istemem. yani kimsenin üzülmesini istemem.
sen aklı başında bilinçli bi genç kadınsın. kıymetli yıllarını heba etmemelisin.
Nasıl sarsılır bilmiyorum kiBence erkek arkadaşınızla aynı hayaller ve hedeflerde değilsiniz.
İş bulmakta da gevşeklik ediyor gibi geldi. Ailesi zenginmiş, altında 350binlik araba, e diploma da var tamam işte acele etmesi gerekmiyor, bir maddi kaygısı yok ki.
Sizin beklentileriniz çok makul. "Biz de alırız, ne çok film izleriz birlikte, şurayı merak ediyorum, gideriz bir tatilde" falan filan.. Bu tarz hayaller ciddi ilişkilerde çok olur.
Sarsın adamı. Sizi kaybetme korkusu hissettirin.Baktınız oralı olmuyor, siz de daha fazla haksızlık yapmasına izin vermezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?