Fikirlerinizi merak ediyorum

Aslında vardı çevreleri ama maalesef şuana dek iş bulamadı

Arabasını satabilir anlamında söylemedim onu. Maddi kaygıları olacağı bir pozisyonda değil bunun için örnek verdim. 350 bin liralık arabasi olan biri 3 bin liralık projeksiyon cihazı alamam endişesiyle yaşıyor. Bu bana tuhaf gelen.
Ailesini tanıyorum. Ailemden de anne baba hariç geri kalan kısmıyla tanıştı.

Tabiki de istiyorum ama şuan işim yok nasıl adım atabilirim ne yapabilirim demişti .

Şuan param yok işim yok ben sana nasıl şunu alalım ileride diye alamayacağım şeyler için umut vereyim

Artık ezbere biliyorum ben hangi lafın ne anlama geldiğini...Artık çok iyi biliyorum..
Keskin konuşucam ama yaşarak görürsün; bu laf seninle evlenmeyi düşünmüyorum anlamına geliyor ve hiçbi zaman değişmeyecek...Olay maddiyat, şu bu sebepler değil....Ya evlenmeyi bi 5-6 yıl hiç düşünmüyor ya da senle düşünmüyor..

Zaman kaybetme derim bununla sonra keşkelerin çok olur.

Tek başına hayal kurulmuyor .Beş yıllık bir ilişkide nişan yapılmamışsa,ilişkiye bir yol çizilmemiş demektir .Dediğim gibi adam evliliğe hazır değil anlaşılan .Evlilikten ,eşyadan önce bence sevgilinizle konuşun .Bu ilişkiye bir ad koyun aile arasında nişan yapmak istediğinizi söyleyin ,şayet yaklaşmazsa.Üzgünüm ama sizi oyalıyor .

benim çok yakın bir arkadaşım buna benzer şeyler yaşadı. hatta çocuktan ayrıldı 1-2 sene ayrı kaldılar. kendisi çalışıyordu vs.
sonra çocuk işe girdi, tekrar kızın peşine düştü, ikna etti, çook romantik şeyler yaşattı ve evlendiler.
geçen hafta da bebekleri oldu :)

bu örnek üzerinden diyeceğim o ki erkekler kendilerine ait kazanç sahibi olmadıkları sürece hayal dahi kuramıyorlar. onlar için hayal bile parayla. ben eşimle 8 senedir evliyim, 13 yıldır birlikteyim, adamın cebinde para yoksa hayal bile kurmaz, hatta ben kursam hangi parayla yapacağız der. ama parası oldu mu ne fikirler ne fikirler.. böyle odunlar.

biraz da bu taraftan bakabilirsin mevzuya.. yani bu adamın iş bulmasını bekleyecek kadar seviyor ve ondan sonra evleneceğinizle ilgili şüphe duymuyorsan sabır derim..

Bizim 5 yıllık bir geçmişimiz var birbirimizin en iyi arkadaşıyız aynı zamanda. Böyle zor bir durumda terketmem doğru değil. En azından iş bulana kadar hem kendimi dinlemeyi hem de onun psikolojisini düzeltmesini bekleyebilirim. O zamana dek kafamda bir fikir oluşacaktır.

Bu cevap sizi tatmin ediyorsa zaten benim daha soyleyebilecek birseyim yok.
Bazi seyler tavsiye ve nasihatle anlasilamiyor.
Bazen yasayarak ogrenmek gerekiyor demekki.
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Etmediği için konu açtım ya zaten :) Ben kestiremiyordum işi yok şuan beklentim fazla mı diye. Ama kimse de haksızsın demedi çıkıp.

Dediginiz mümkün. Ama emin olamıyorum

Bu adam niye çalışmıyor tek onu anlamadım
Genç insan 3 yıl sıkılır evde, ne yapıyormuş evde??

Bundan adam olmaz bence (umarım yanılıyorumdur)

Bu adam niye çalışmıyor tek onu anlamadım
Genç insan 3 yıl sıkılır evde, ne yapıyormuş evde??

Bundan adam olmaz bence (umarım yanılıyorumdur)
Patlamak üzere.
Kısacası babasına çok güvendi. En iyi yerler olur zannetti ama pandemi ve işsizlik yüzünden zorlandilar. Dil eğitimi için yurtdisindaydi nisan ayında gelebildi zaten. O dönemde biraz izole olmak için bir-kac ay başvuru yapmadı. Son aylarda da iş arıyor. Çizim kursuna gidiyor.

Ben ayrılsak sevgilimin peşimden kosacağına ihtimal bile vermiyorum :)

Erkekler düz mantıktır onlardan çok zeka gerektirecek şeyler beklememek lazım. Biz kadınlar gibi de evlilik hayalleri kuran romantik tipler değiller yapı olarak. Belki aklına gelmıyor olabilir böyle konuşmak. Ona biraz daha izin ver işe girsin hayatını düzene soksun. Eğer hala aynıysa o zaman tekrar değerlendirirsin

Ben anlattiklariniza bakarak sunu anladim.Erkek arkadasiniz sizi seviyor ki 5 yıllık bir iliski sevmeden yürütülmez. Ancak evliligi henuz düşünmüyor. Yani hemen is bulsa dahi size evlilik teklif etmez.350 binlik araba babasının mi yoksa erkek arkadasinizin sahsina mi ait? Eğer sahsi arabası ise aile zaten baya varlikli sayilir.Bu durumda erkek arkadasiniz evliligi istese zaten coktan evlenmis olurdunuz.Bana cok karakterli geldi bu kisi sahsen.Neden derseniz bekarken babanin parasını yemek baska(erkek- kadin farketmez burada)evli iken baba parasi yemek bambaska seyler.Erkek arkadasiniz ne istedigini bilen biri.Gunun birinde evlenirseniz evinin ve sizin sorumluluklarini tasiyabilecek biri..Seviyor ve seviliyorsaniz hemen evlilige takilmayin..Akisina birakin derim.Insallah mutlu olursunuz

Ben anlattiklariniza bakarak sunu anladim.Erkek arkadasiniz sizi seviyor ki 5 yıllık bir iliski sevmeden yürütülmez. Ancak evliligi henuz düşünmüyor. Yani hemen is bulsa dahi size evlilik teklif etmez.350 binlik araba babasının mi yoksa erkek arkadasinizin sahsina mi ait? Eğer sahsi arabası ise aile zaten baya varlikli sayilir.Bu durumda erkek arkadasiniz evliligi istese zaten coktan evlenmis olurdunuz.Bana cok karakterli geldi bu kisi sahsen.Neden derseniz bekarken babanin parasını yemek baska(erkek- kadin farketmez burada)evli iken baba parasi yemek bambaska seyler.Erkek arkadasiniz ne istedigini bilen biri.Gunun birinde evlenirseniz evinin ve sizin sorumluluklarini tasiyabilecek biri..Seviyor ve seviliyorsaniz hemen evlilige takilmayin..Akisina birakin derim.Insallah mutlu olursunuz

Ben bu süreçte başka şeyleri de farkettim. Annem yaklaşık 3 haftadır rahatsız. En başından beri biliyor. Ilk iki gün sordu nasıl diye. Sonra hiç sormadı. Bu beni müthiş rahatsız eden bi durum. Ben annesi hasta olduğunda mutlaka ararım. Sormaya özen gösteririm. Geçen gün sitem ettim evet sormadım haklisin dedi ama o gün dahil olmak üzere yine sormadı.
Veya ben 8 9 ay önce kendisine bir sohbet arasında bi işçinin bakışlarını beğenmediğimi söyledim. Üzeri kapalı olarak resmen adam beni süzüyor rahatsız oluyorum dedim. Bakin o günden sonra bir kez bile sormadı bana rahatsız eden biri var mı diye. Gelip adamı dövmesini beklemiyorum elbette ama bu benim hayatımda bi sorun ve adamın bu sorunla alakası yok. Belki taciz edildim bilmiyor bile. Merak edip sormadı bir kez olsun.
Yanı ben düşündükçe buluyorum böyle şeyler kafamda. Evet şuan çok stresli ve düşünceli ama bu stresli hali iş bulunca düzelecek. Ama ben sonrasında devam etmek ister miyim bilmiyorum bile. Çünkü iş bulduktan sonra görevmiş gibi yaptığını hissedeceğim. Ben muhtaç değilim ki. Biri ile 5 sene kaç çocugumuz olsun dahi konuşulmadı ki. 5 sene önce doğan çocuklar okula başlıyor. Ama biz bu 5 senede bir arpa boyu yol alamadık. 5 senede sadece onun hayatını düzene sokması için çabaladım.

o zaman ayrılmak için neyi beklediğini sorabilir miyim?
Onun karakteri bu. Birşey sonuna kadar gelip bittiyse dönüşe gerek yok. Ayrılığın bir kez olabilecek birşey olduğu görüşünde kendisi. Çocuk oyuncağı değil böyle bir karar vermek. Insan buna emin olmadan vermez. Bu onun görüşü. Yanı ben bitirirsem zaten içimde bitmiş demektir ona göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…