- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.194
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Benim işim yok ailemden aldigim harclik ile mi evlenme teklifi edeyim demiştiŞuana kadar en azından evlenme teklif etmesi gerekiyordu bence. Bana biraz garip geldi.
Ne gibi pekiErkekler biraz daha somut düşünüyorlar bence
Ailesinin parasıyla 350binlik arabayada binmesin ozamn te allam ya bana saçma geldi, manevi degeri olan bir yüzük (herşey para degil zaten paraya deger vermedigininde farkındadır gümüş bile olurdu) romantik bi an, güzel bir kaç söz, güzel anılar biriktirmek zor olmasa gerek.Benim işim yok ailemden aldigim harclik ile mi evlenme teklifi edeyim demişti
Ben açtığımda olur tabi çok güzel olur hatta der. Ama kendisi açmaz.Ona böyle şeyler beklediğini söylemektense,
yeri geldiğinde sen söyle doğal bir şekilde.
Bir ülkeden bahsederken balayımızda buraya gitsek ne güzel olur gibi. Yada nasıl bir düğün istiyorsan kendi hayalini anlatsan.
O zaman tepkisi ne olacak bak bakalım.
Zormuş ya da ben haketmemisim baksanıza. Ki benim maddi olan şeylere düşkünlüğüm yokturAilesinin parasıyla 350binlik arabayada binmesin ozamn te allam ya bana saçma geldi, manevi degeri olan bir yüzük (herşey para degil zaten paraya deger vermedigininde farkındadır gümüş bile olurdu) romantik bi an, güzel bir kaç söz, güzel anılar biriktirmek zor olmasa gerek.
Gerçekten sevgisinden eminmisiniz yani sizi seviyirmu,. Buna şüpheniz yoksa yani cevabınız evetse.sevgliniz sorumluluk almaktan korkuyor ya da rahat takılma hallerinde. Hayelleroni paylaş ve geleceğe dair beklentini her fırsatta dile getir ya da belli et.ayrica yaşanmış tecrübeyle sabit bı örnek verecem.Taktir edilmek için demedim elbette :) beklentim zaten yok bu nedenle karşılayamama gibi bir derdi olmaması lazım bunun için belirttimbelirttim
Sana olan sevgisinden eminsen bu işin altında başka bir şeyler vardır mutlaka. Bana hikaye sacma geldi çünkü. Ailesiyle tanıştın mı?Zormuş ya da ben haketmemisim baksanıza. Ki benim maddi olan şeylere düşkünlüğüm yoktur
Sana olan sevgisinden eminsen bu işin altında başka bir şeyler vardır mutlaka. Bana hikaye sacma geldi çünkü. Ailesiyle tanıştın mı?
Evet. Ailesi ile 4 5 kez görüşme imkanım oldu onda da hiç bir zaman gelecekten bahsetmedikSana olan sevgisinden eminsen bu işin altında başka bir şeyler vardır mutlaka. Bana hikaye sacma geldi çünkü. Ailesiyle tanıştın mı?
İyi işte. Sen aç beraber hayal kurun. Sen yönlendir madem, sorular sorarak onu da dahil et. Belki konuştukça hoşuna gider. Hayalleriniz olsun. Ortak hayaller sizi bir arada tutmaya yardım eder diye düşünüyorum.Ben açtığımda olur tabi çok güzel olur hatta der. Ama kendisi açmaz.
Ben bunu içinde yoksa kimseye gorev gibi hissettiremem ki. Gerek yok. Yetiskin insanlariz. Ne istedigini bilmiyorsa benimle yürümemeli zatenİyi işte. Sen aç beraber hayal kurun. Sen yönlendir madem, sorular sorarak onu da dahil et. Belki konuştukça hoşuna gider. Hayalleriniz olsun. Ortak hayaller sizi bir arada tutmaya yardım eder diye düşünüyorum.
Ben de emin değilim istiyor mu istemiyor mu.Bence hoş değil tavırlar. Aynı beklentiler içinde değilsiniz gibi. Evlenmeyide düşünmüyor bence
Tam olarak bundan bahsediyorum. 5 yıl önce doğan çocuklar bugün okula başlıyor. Ve biz çocuk yaşta görüşmeye başlamadık. 27 yaşındayım şuan ve hayatla ilgili planlarımın olması gerekirdi.5 yil cok uzun bir sure 5 yilda kac cocuk yapacagiz nerde oturacagiz hersey konusulurdu bence pek niyeti yok tam olarak evlenmek sorumluluk almak istemiyor gibi. Sevgisine bisey demiyorum ama sevmekte evlenmek icin yetmiyor bazen yada daha fazla beklemek icin
Ailem yıllardır biliyor ilişkimi ve normal şartlarda buna müsamaha gösterecek insanlar değiller. Çok rahat bir aile yapım yok. Ama sevgilim ben seni zor durumda mı bırakıyorum bırakıyor isem ailene karşı zor durumda kalma birşeyler yapalım diyebilirdi. Ben buna sitem ettiğimde gelip babanla tanışayım beni tanısın niyetimin ciddi olduğunu anlasın iş bulamadigim için böyle olduğunu anlasin dedi. Benim babam ciddiyet ister resmi bir adım ister ve bu tanışma durumundan sonra beklenti içine girer. Ben evlilik teklifi almamışım zoraki yapar gibi neden kendimi bu duruma sokayım. Tabiki kabul etmedim gelip tanışmasınıBazen yaşadıklarımızı unutuyoruz ve bir tek cümle geriye o ana götürüyor ya bizi. Sizin konunuzun bana etkisinde aynen bu oldu.
5 sene önce aynen sizin yaşadığınızı yaşadım. Yani öyle bir yerdeydim ki var ama aslında yokmuş gibi. Dediğinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Eşiminde aynen bu tavırda olduğu dönemi oldu. İşi vardı ama babasının borçlarını ödüyordu. Doğal olarak bana hiç bir vaatle gelmiyordu. Çünkü sanki söylediği an onu yapması gerekiyormuş gibi hissediyordu. Yani sonradan bana söylediği buydu. Zaman geçti borçlar bitti. Kendini toparladı hemen geldi istedi. Hemde benim ikinci evliliğimken hiç sanki düğünüm olamamış gibi anlı şanlı halde.
Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur benim durumum. Allah hakkınızda hayırlısını, hayırlı zamanda versin sizede inşallah.
aile zengin ise az cok cevrelerin vardir ogullarina is bulmak icin ki makine muhendisi ogullari ,bi is bulurlardi diye dusunuyorum sizin ki pek calisma hevesi olmayan biri olmasin cnm ? okulu uzatmasi falan ne bileyim okulu uzatmis birinin yabanci ulkeye gidip dil egitimi imis sirf gezmek icindir bence okulu uzatanlar pek kendini gelistirmeyi ister mi bilemedim ,seni anliyorum hakkin da var ama karsi tarafi anlamiyorum ,sen pek ileri dusunup kendini uzme bence onunla ha seviyorsan devam et ama cok beklentiye girme ama daha daha da baglanma ola ki seni uzecek bsy olursa az hasar ile yoluna devam edersin kaldi ki kac seneni vermissin ona niye isin yok peki pekala bulabilirsin deme hakkina sahipsin senin de yillarin geciyor burada ve daha ne kadar gecer belli degil belirsizlikte yasamak en kotu seydir...Herkese merhaba
Oturup uzun uzun anlatsam çok uzun sürecek sizi sıkmak boğmak istemiyorum. Sadece üstünkörü yaşadığım bir problemi size açmak istiyorum. Ben mi sağlıklı düşünemiyorum acaba diye
üniversite 3. Sınıfta görüşmeye başladığım bir ilişkim var. Şuan 5 seneyi devirdik. Ben 3 senedir çalışıyorum. Kendisi 3 sene okulu uzattı dil için yurtdışına gitti ve son 8 aydır Turkiyede. Bu sürede iş bulamadı henüz. Kendisini geliştirmek için kursa devam ediyor. Makine mühendisi..
Buraya kadar çok büyük bir problem yok benim için ki bence 3 sene okulu beklemiş üzerine 2 senede mezuniyetten sonra hayatini toparlanmasını beklemiş biri için hadi artık diyebilme hakkım var.
Ama adamın şuan işi yok ve para kazandığını görmeden tepesine çöküp hadi diyecek değilim. Kaldı ki kimseye gorevmis gibi hadi artık demem.
Ama beni çok rahatsız eden bir durum var. Evet şuan evlilik için plan kuramıyoruz çünkü işi yok. Bence seviliyorum ve evlenilmek istiyorum . Ama biz hiç oturup ileriye yönelik hayal kurmamışız. Yanı mesela yeni evlenen arkadaşlarımızın evine gidip çok hoşuma giden birşey görüp övdüğümde biz de alırız dememiş hiç. Veya çok beğendiğim bir ülkeden bahsederken balayına gideriz ileride gibi ileriye yönelik sözler duymamışım. Ben dün biraz içimizi dökerken bunlardan bahsettim biraz. Bu tarz örnekler verdim. Bana söylediği şey şu oldu. Şuan param yok işim yok ben sana nasıl şunu alalım ileride diye alamayacağım şeyler için umut vereyim gibi konuştu.
Ben o şey alınmadığı için problem yaratacak veya üzülecek bir insan değilim. Ama hayalini kurmak bile yeterdi benim için. Veya isimlerden konu açıldığı zaman ya bende şu ismi çok seviyorum çocuğumuz olursa su ismi koymak isterim gibi bi cumle duymadım. Kendimi çok net ifade edemiyor olabilirim şuan ama ben ileriye yönelik böyle planlar hevesler istekler duyamamak beni çok üzmüş bunu farkettim.
Bana alamayacağım diyor ama şuan kendi arabası 350 bin tl ediyor ve ailesi zengin. Kimseden maddi bir beklentim yok ama bahsettiği alamayacağım dediği şey çok basit şeyler. Iş bulamadığı için psikolojim olarak çok iyi bir dönemde değil farkındayım. Çok üzerine gidiyor da değilim.
27 yaşındayım ve 5 yıldır görüşüyoruz. Böyle bir şeyi beklemek istemek benim hakkım değil mi ? Kuruntu mu yapıyorum yoksa. Sizlerde de benzer beklentiler oldu mu veya her erkek bu şekilde mi reaksiyon veriyor. Fikirlerinizi bekliyorum
Nasıl farklı yön pek anlayamadım daHer zaman fazla iyi niyet zarar getirir size diyeyim.
Iki gonul bir olunca samanlik seyran olur mantigi ile devam ettiginiz surece de bu boyle olacak.
Erkek arkadasinizda bir terslik var cunku 2- 3 sene degil 5 senelik bir iliski var ortada.
Daha neyi bekleyeceksiniz ki?
Umarim bir an once hayatini yoluna koyar veya o kafasinda baska seyler kuruyor.
Iyi gozlemleyin erkek arkadasinizi, farkli yonlere kaymasin.
Ya da oyle bir durum var mi bence onu bir arastirin derim.
Nasıl farklı yön pek anlayamadım da
Beş senelik bir ilişkinin adı koyuldumu ?nişan vs .Şayet bu ilişkinin adı daha konulmadıysa.Evlilik hayali kurmak ,biraz afaki geldi açıkçası .Ailesini tanıyormusunuz?o sizin ailenizi tanıyormu ?5 yıl az bir süre değil .Fakat karşınızdaki erkek işsiz ,maddi kaygıları var .Size verdiği cevaplara bakılırsa ,kendini şu an evliliğe hazır hissetmiyor .Sizin hayal kurmanız veya onun bu hayallere iştirak etmemesi .İlişkinin tek taraflı adlandırılmak istenmesi .Bir kadın için kırıcı ,350 bin TL arabası var satabilir demişsiniz .Ancak araba bazı erkeklerHerkese merhaba
Oturup uzun uzun anlatsam çok uzun sürecek sizi sıkmak boğmak istemiyorum. Sadece üstünkörü yaşadığım bir problemi size açmak istiyorum. Ben mi sağlıklı düşünemiyorum acaba diye
üniversite 3. Sınıfta görüşmeye başladığım bir ilişkim var. Şuan 5 seneyi devirdik. Ben 3 senedir çalışıyorum. Kendisi 3 sene okulu uzattı dil için yurtdışına gitti ve son 8 aydır Turkiyede. Bu sürede iş bulamadı henüz. Kendisini geliştirmek için kursa devam ediyor. Makine mühendisi..
Buraya kadar çok büyük bir problem yok benim için ki bence 3 sene okulu beklemiş üzerine 2 senede mezuniyetten sonra hayatini toparlanmasını beklemiş biri için hadi artık diyebilme hakkım var.
Ama adamın şuan işi yok ve para kazandığını görmeden tepesine çöküp hadi diyecek değilim. Kaldı ki kimseye gorevmis gibi hadi artık demem.
Ama beni çok rahatsız eden bir durum var. Evet şuan evlilik için plan kuramıyoruz çünkü işi yok. Bence seviliyorum ve evlenilmek istiyorum . Ama biz hiç oturup ileriye yönelik hayal kurmamışız. Yanı mesela yeni evlenen arkadaşlarımızın evine gidip çok hoşuma giden birşey görüp övdüğümde biz de alırız dememiş hiç. Veya çok beğendiğim bir ülkeden bahsederken balayına gideriz ileride gibi ileriye yönelik sözler duymamışım. Ben dün biraz içimizi dökerken bunlardan bahsettim biraz. Bu tarz örnekler verdim. Bana söylediği şey şu oldu. Şuan param yok işim yok ben sana nasıl şunu alalım ileride diye alamayacağım şeyler için umut vereyim gibi konuştu.
Ben o şey alınmadığı için problem yaratacak veya üzülecek bir insan değilim. Ama hayalini kurmak bile yeterdi benim için. Veya isimlerden konu açıldığı zaman ya bende şu ismi çok seviyorum çocuğumuz olursa su ismi koymak isterim gibi bi cumle duymadım. Kendimi çok net ifade edemiyor olabilirim şuan ama ben ileriye yönelik böyle planlar hevesler istekler duyamamak beni çok üzmüş bunu farkettim.
Bana alamayacağım diyor ama şuan kendi arabası 350 bin tl ediyor ve ailesi zengin. Kimseden maddi bir beklentim yok ama bahsettiği alamayacağım dediği şey çok basit şeyler. Iş bulamadığı için psikolojim olarak çok iyi bir dönemde değil farkındayım. Çok üzerine gidiyor da değilim.
27 yaşındayım ve 5 yıldır görüşüyoruz. Böyle bir şeyi beklemek istemek benim hakkım değil mi ? Kuruntu mu yapıyorum yoksa. Sizlerde de benzer beklentiler oldu mu veya her erkek bu şekilde mi reaksiyon veriyor. Fikirlerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?