Dört yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum. o beni daha çok seviyor bunu söylemekten biraz utansam da :) neyse ailemden 6-7 yıldır ayrı ilde yaşıyorum. Gittiğimde oraya artık uyum sağlayamıyor çok bunalıyorum. Gitmek istemiyorum ama ailem gitmemi istiyor. Annemi erkek arkadaşım ve ailesiyle ttanıştırdım ama sanki hiç nişan için tanıştırmadım gibi davranıyor babamla da konuştum o da aynı şekilde sanki ben bişey demedim gibi davranıyor. Onları kırmak istemiyorum ama bu durumu nasıl tatlıya bağlarım onu da bilmiyorum. Maddi açıdan yeterli güce sahip olmadığını düşünüyorlar ama herşey maddiyat mı tartışılır. Erkek arkadaşımın ailesinden herkesle aram çok iyi annesiyle çok mükemmel olamasa da :)
Çıkmazda hissediyorum...
Maddi olarak yetersizse ailen haklı.Evler, arabaları olsun demek değil maddiyat.Ama bir insanın geçimini sağlayacak sağlam işi,güvencesi,evlenecek ev kuracak birikimi olması şart.Dört yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum. o beni daha çok seviyor bunu söylemekten biraz utansam da :) neyse ailemden 6-7 yıldır ayrı ilde yaşıyorum. Gittiğimde oraya artık uyum sağlayamıyor çok bunalıyorum. Gitmek istemiyorum ama ailem gitmemi istiyor. Annemi erkek arkadaşım ve ailesiyle ttanıştırdım ama sanki hiç nişan için tanıştırmadım gibi davranıyor babamla da konuştum o da aynı şekilde sanki ben bişey demedim gibi davranıyor. Onları kırmak istemiyorum ama bu durumu nasıl tatlıya bağlarım onu da bilmiyorum. Maddi açıdan yeterli güce sahip olmadığını düşünüyorlar ama herşey maddiyat mı tartışılır. Erkek arkadaşımın ailesinden herkesle aram çok iyi annesiyle çok mükemmel olamasa da :)
Çıkmazda hissediyorum...
Evet çalışıyorum burada okuyup, iş bulup çalışmayı tercih ettim. ailem biraz inatçı ama ben daha inatçıyım ama onları kırmadan üzmeden çözmenin bir yolu olmalısiz çalışıyor musunuz ailenizden neden ayrısınız, bu arada eğer doğru insan olduğuna inanıyorsanız ailenizi ikna edebilirsiniz eğer çok inatcı bir aile değilse :)
İşi var tabiki ev kuracak durum da sıkıntı yok onların istediği evi olsun maddi sıkıntı çekmeyelim.Maddi olarak yetersizse ailen haklı.Evler, arabaları olsun demek değil maddiyat.Ama bir insanın geçimini sağlayacak sağlam işi,güvencesi,evlenecek ev kuracak birikimi olması şart.
Ama bide şu var evleri arabaları falan falan olupta mutsuz olacağım bi insan olması daha mı iyi yani ben mutlu olacağıma inanırken onlar beni resmen mutsuzluğa itiyor.Maddi olarak yetersizse ailen haklı.Evler, arabaları olsun demek değil maddiyat.Ama bir insanın geçimini sağlayacak sağlam işi,güvencesi,evlenecek ev kuracak birikimi olması şart.
Bak güzelim bu senin dediğin yuvarlak bir cümle.Her evi arabası olan mutsuz da değil.Ailen senin için en iyisini düşünendir.Bunu unutma.Sen şu an sevgi ve gençlikten bazı şeyleri görmezden gelip anlayamayabilirsin.Ama yarın öbür gün evlenipte sorumluluklar artıp geçim sıkıntısı çekmeye başladığında ne sevgi kalır ne enerji.Ama bide şu var evleri arabaları falan falan olupta mutsuz olacağım bi insan olması daha mı iyi yani ben mutlu olacağıma inanırken onlar beni resmen mutsuzluğa itiyor.
Bence 19 yaşından beri farklı ilde olmanız ve evlenince de uzakta olacağınızdan dolayı konuyu konuşmuyor olabilirler.Ama ciddi anlamda adım atılacağı zaman sorun çıkmaz belki de. Sonuçta evleneceksiniz bir gün.25 okul zamanında da çalışıyordum ben 19 yaşımdan beri çalışıyorum yani
Pff çok sinir bozucuBak güzelim bu senin dediğin yuvarlak bir cümle.Her evi arabası olan mutsuz da değil.Ailen senin için en iyisini düşünendir.Bunu unutma.Sen şu an sevgi ve gençlikten bazı şeyleri görmezden gelip anlayamayabilirsin.Ama yarın öbür gün evlenipte sorumluluklar artıp geçim sıkıntısı çekmeye başladığında ne sevgi kalır ne enerji.
Hiçbir insan okulu bitmeden,işe girip ufakta olsa birikim yapmadan evlenmemeli.Aceleye gerek yok.
Ay siz ne tatlısınız öyle ağzınızdan bal damlıyor dimi ya bende öyle düşünüyorum çünkü gerçekten kendimi buraya ait hissediyorum oraya gidince yabancı gibi sanki hbişey benim değil gibi ben çok seviyorum ailemi annemi babamı hepsini ama illa dibinde mi olmak lazım ilerde bu düşüncem değişir mi çok ikilemde kalıyorum işteYani ben anlamiyorum bu aileleri, herkesin mi evi arabasi var?
Hayat sartlari zor Turkiye'de , herkes kizini zengin adamla evlendirmek istese ohoooooooo..........neyse.
Dogru kisi olduguna eminseniz varin gitsin, mali mulku calisip beraber kazanirsiniz.
Ay inşlh evet aslında tam olrak beni anladınız sanırım onlar istiyor ki yanlarında olayım. Ben istiyorum ki burada kalayım ama yaşım büyüdükçe oraya istek özlem duyar mıyım pişman olur muyum korkusu sarıyor insanı onlar öyle yaptıkçaBence 19 yaşından beri farklı ilde olmanız ve evlenince de uzakta olacağınızdan dolayı konuyu konuşmuyor olabilirler.Ama ciddi anlamda adım atılacağı zaman sorun çıkmaz belki de. Sonuçta evleneceksiniz bir gün.
Nasıl biliyorsan öyle ya o zaman.Yalnız şunu unutma,hayat,elini taşın altına koylardan,arabası evi olan mutlumulardan,sevgi herşeyi yenerlerden,aşığım mutlu eder benilerden...ibaret değil.Bir insan önce maddi,hayattaki yeri ve iş anlamında yere sağlam basacak ve elini ondan sonra taşın altına sokacak.Bu forumda çok var öyle seviyorum aşığım samanlık seyran deyip evlenen ve mutsuzluk yaşayan.Pff çok sinir bozucuama elimizi taşın altına sokmadan nasıl bir gelecek kurabiliriz kişi
Çok tşkr ederim. tabiki mantıklı konuşuyorsunuz mantık mı aşk mı gibi bi durum oldu sanırım. :)Nasıl biliyorsan öyle ya o zaman.Yalnız şunu unutma,hayat,elini taşın altına koylardan,arabası evi olan mutlumulardan,sevgi herşeyi yenerlerden,aşığım mutlu eder benilerden...ibaret değil.Bir insan önce maddi,hayattaki yeri ve iş anlamında yere sağlam basacak ve elini ondan sonra taşın altına sokacak.Bu forumda çok var öyle seviyorum aşığım samanlık seyran deyip evlenen ve mutsuzluk yaşayan.
Hayır öyle birşey demiyorum.Ben bu mantık mı aşk mı olayını anlamam.Sevmediğim bir insnla sırf maddi yönü var diye de evlenmek mantık evliliği gelmiyor bana.O hem apoayrı bir konu.Bir insan aşık diye,şartlarına yaşına aile fikirlerine bakmadan evlenmemeli.Ben aşığım oldu bitti diye birşey yok.Yaşın kaç bilmiyorumama aşk bir evlilik için tek başına yetmez.Çok tşkr ederim. tabiki mantıklı konuşuyorsunuz mantık mı aşk mı gibi bi durum oldu sanırım. :)