Fikirlerinize ihtiyacım var.

Iki cocuğum var,kızım 7.5 yaşında artık rahatım kimsenin evini karıştırmaz etmez ki bebekken de yapmazdı,ama oğlum var ya 18 aylık ve kesinlikle herşeye dokunmak istiyor. Bu sebeple kimsenin evine gitmiyorum,biliyorum 2 dakika oturamayacağım,çocuğa da yapma etme diyip diyip darlayacağım mecburen. Oturuyorum evimde. Görmek isteyen buyursun gelsin diyorum.
Haliyle ben cidden anlamıyorum bu insanları. İnsan çocuğunun huyunu suyunu bilmez mi?
Bile bile getiriyorsun madem,kalk peşinde dolaş yani.
Haklısınız kesinlikle.
Birşey yapmayın zira hemen çocuğun olunca anlarsın diyip üste çıkacak potansiyel var arkadaşınızda. Görüşmeyi de bırakın hepsiyle.
Once telefon edip dedikodu yapmaya calisan amacını yazacak gruba. Sonra da karsılasırsam selam kelam. O da yazın sahilde olur anca.
Bunca soyledıgım seylerden sonra görusmeye devam edersem farkım olmaz cunku.
Bır görmedim iki duymadım, uc bıttı.

Bı dönem kendi sesimi özleyecek kadar yalnız kaldım. Annemden baska duydugum ses yoktu desem abartmış olmam.
Sonra biraz sosyallesmek ıyı gelir dıyedusundum. Ama ıyı gelmedi
Herkesin vardır Bı kotu huyu. Mesela yemegı sapırdatarak yersin, ne bileyim cok sigara ıcıyosundur. Veya cımrısındır.
Ama iste seni cok seviyorum dedıgın insanın arkasından sallamak buna dahil degıl.
Tavsıyen basımın ustunde, zaten yapmam gerekende bu .
Bukadar yazıp canım cicim görusmeye devam edersem, farkım olmayacak.
Sizi cok iyi anliyorum arkasindan konusup yuzune gulmek bana cok agir geliyor.ben boyle seyleri kaldiramadigim icin uzak duruyorum azicik aşım agrisiz basim kafasindayim.boylesine yalniz kaldiktan sonra hayatindaki arkadasliklarda daha sorgulayici ve dikkatli oluyor insan sanirim bu yuzden zor geliyor bana can ciger kuzu sarma arkadasliklar.

Geçmiş olsun. Kadındaki yüz değil, astar mübarek. İnsan yarım ağız özür diler, zararını telafi edelim der. Bu anneler bir de çocuk yetiştiriyor!

Telefonla arayan da az tehlikeli değil, yerinde olsam tekrar, "Anlamadım canım; zaten konuşmuştuk, akabinde niye böyle bir cümle kurdun ki?" der, gelecek cevaba göre aramanın ekran görüntüsünü atar, gruptan çıkardım. Nedense o şahsın, çocuğun annesini arayıp "Ah canım, uslu da çocuğun, iki saat idare edemedi gördün mü bak" dediğine o kadar eminim ki...

Neyse, keskin sirke küpüne zarar der, ısınmadığım insanlarla görüşmeyi hemen kesmeyi öğrenmemin bedeli, akıl parası sayardım. Olmaz olsun böyle kalitesiz arkadaş ve yavruları.
İcimdekileri yazmıssın.
Ve o arayan gruba yazana kadar soracagim. Aradı beni acmadım. Arayıp muhtemelen sınsı sınsı sebebini anlatacaktı
E gruba yazdın, gruptan sordum. Neden arıyorsun?
Zaten su saatten sonra onca sey dedım sizlere, görusmeye devam edersem onlardan farkım kalmaz. Görusmeyecegım. Gorursem verırım allahın selamını.
Denedik olmadı. Mutlu olmadım yanı ben.

Kızlar guncelleme nasıl yapılıyor bilmiyorum, cocugu herseyımı kıran özel sayfasından gruptan degıl noldu termostat mı bozuldu yazdı evet dedim. Dun calisiyodu dedı, evet dedim, xın ayagının altından aldım ıcerı gidip ses çıkardığında git bak dediniz ya hani... ama sen kasılma diye söylemedim yanınıza geldıgımde... muhtemelen ozamanda beri calısmıyor gece fark ettim ev soguyunca dedım..

Ne yazdı biliyor musunuz

ANLADİM YAVRUM.

Bukadar.

Kızlar guncelleme nasıl yapılıyor bilmiyorum, cocugu herseyımı kıran özel sayfasından gruptan degıl noldu termostat mı bozuldu yazdı evet dedim. Dun calisiyodu dedı, evet dedim, xın ayagının altından aldım ıcerı gidip ses cıkardıgınsa ama sen kasılma diye söylemedim muhtemelen ozamanda beri calısmıyor gece fark ettim dedım ev soguyunca

Ne yazdı biliyor musunuz

ANLADİM YAVRUM.

Bukadar.

Ben de bozulan cihaza "Anladım yavrum derdini" dedim ama, "Anlamak yetmiyor, 550 TL'e tamir olmam lazım dedi" yazardım. :KK70:

Ben de bozulan cihaza "Anladım yavrum derdini" dedim ama, anlamak yetmiyor, 550 TL'e tamir olmam lazım dedim yazardım. :KK70:
Suan o kadar uzgunum ki.
Ben bu insanları kıracak ufacık birsey yapmadım yuzlerıne gulup arkalarından hasa konusmadım. Cocuklarını hep sevdim.

Dertlerini dinledim. Isın ilginci hepsinin derdini anlattığı tek kısıydım. Sohbet ıcınde bir tek sen biliyosunlarına maruz kalıp dertlerini dert edindim.

Kadın tek acaba parası var mı diye insan endıselenır. Cocugun kırmadı diyelim ve magdurum arkadassın ya hani, paran var mı peki diye sorulur. Ben sorarım.
Kı var param cok sukur ama insan samimiyetsiz de olsa sunu sorar.
Kendimi degersiz hissettiren herkes deger verdıgım insanlar oluyor bende sadece buna uzuluyorum sadakam olsun gidenler. Su saatten sonra yokum ben

Açıkçası ben yine nickimin hakkını vererek acayip sinir olurum böyle şeylere :sinirli:
O sizi arayan arkadaşınızın yarın bir gün sizin arkanızdan da diğerlerini gizlice arayıp konuşmayacağının garantisi yok ki bana sorarsanız sizin dışınızda da bu konu konuşulmuştur. Birbirlerini arayıp mahkemeyi kurmuşlardır. Bu hiç şaşmaz.
Ben sizin yerinizde olsam, eğer bundan sonra görüşmeyi de düşünmüyorsam ‘en azından ufak bir özür beklerdim ama zaten xxx az önce arayıp senden özür beklemememi söylemişti, haklıymış demekki’ der gruptan çıkardım. Şimdi onlar düşünsün.

Ben sizin yerinizde olsam o aletin parasını ödetirdim kendisine.
İhtiyacım olduğundan değil, herkes kadının ve çocuğunun hatasının üstünü örter, yanına kar bırakırsa o kadın da çocuğu da her gittikleri yere zarara sokar ve yaptıklarının asla kötü olduğunu idrak etmezler.
Lütfen masrafı üstlenmeyin ve o ücreti o kadına ödetin. Ödetin ki böyle böyle öğrenir ve öğretir kimsenin malına zarar verilmemesi gerektiğini.

Açıkçası ben yine nickimin hakkını vererek acayip sinir olurum böyle şeylere :sinirli:
O sizi arayan arkadaşınızın yarın bir gün sizin arkanızdan da diğerlerini gizlice arayıp konuşmayacağının garantisi yok ki bana sorarsanız sizin dışınızda da bu konu konuşulmuştur. Birbirlerini arayıp mahkemeyi kurmuşlardır. Bu hiç şaşmaz.
Ben sizin yerinizde olsam, eğer bundan sonra görüşmeyi de düşünmüyorsam ‘en azından ufak bir özür beklerdim ama zaten xxx az önce arayıp senden özür beklemememi söylemişti, haklıymış demekki’ der gruptan çıkardım. Şimdi onlar düşünsün.
Konumu guncellemeye calıstım yapabildim mı bilmiyorum hem olmus mu diye hemde ne olduguna bakarsanız sevinirim ♥️

Ben sizin yerinizde olsam o aletin parasını ödetirdim kendisine.
İhtiyacım olduğundan değil, herkes kadının ve çocuğunun hatasının üstünü örter, yanına kar bırakırsa o kadın da çocuğu da her gittikleri yere zarara sokar ve yaptıklarının asla kötü olduğunu idrak etmezler.
Lütfen masrafı üstlenmeyin ve o ücreti o kadına ödetin. Ödetin ki böyle böyle öğrenir ve öğretir kimsenin malına zarar verilmemesi gerektiğini.
Kadın yazdı bana konuyu anlattım.
Soyledıgı tek sey

ANLADİM YAVRUM oldu. Kurduğu tek cumle

Suan o kadar uzgunum ki.
Ben bu insanları kıracak ufacık birsey yapmadım yuzlerıne gulup arkalarından hasa konusmadım. Cocuklarını hep sevdim.

Dertlerini dinledim. Isın ilginci hepsinin derdini anlattığı tek kısıydım. Sohbet ıcınde bir tek sen biliyosunlarına maruz kalıp dertlerini dert edindim.

Kadın tek acaba parası var mı diye insan endıselenır. Cocugun kırmadı diyelim ve magdurum arkadassın ya hani, paran var mı peki diye sorulur. Ben sorarım.
Kı var param cok sukur ama insan samimiyetsiz de olsa sunu sorar.
Kendimi degersiz hissettiren herkes deger verdıgım insanlar oluyor bende sadece buna uzuluyorum sadakam olsun gidenler. Su saatten sonra yokum ben

İnsan olan zaten ne zaman tamir edileceğini öğrenir, ev soğuk, tamir edilene kadar bizde kal, üşüme der mahcubiyetini belli ederdi.

Üzülme tatlım, zaten aksini yapmış olsaydın, el üstünde tutuluyor olurdun. Bu karakterdeki insanlar birleşince büyük bir kara delik oluşturuyorlar. Hepsi birbirine düşman, ama görsen bir aradayken can, ciğer kuzu sarması.

Bu tarz kişileri etrafımdan ayıklayalı rahat 12 yıl oluyor. Ama öncesinde ödediğim akıl parası ile mutlu günlerinde aldığım hediyeler yerine kuyumcu dükkanı alabilirdim. Bazı tecrübeler pahalıya patlıyor.

İnsan olan zaten ne zaman tamir edileceğini öğrenir, ev soğuk, tamir edilene kadar bizde kal, üşüme der mahcubiyetini belli ederdi.

Üzülme tatlım, zaten aksini yapmış olsaydın, el üstünde tutuluyor olurdun. Bu karakterdeki insanlar birleşince büyük bir kara delik oluşturuyorlar. Hepsi birbirine düşman, ama görsen bir aradayken can, ciğer kuzu sarması.

Bu tarz kişileri etrafımdan ayıklayalı rahat 12 yıl oluyor. Ama öncesinde ödediğim akıl parası ile mutlu günlerinde aldığım hediyeler yerine kuyumcu dükkanı alabilirdim. Bazı tecrübeler pahalıya patlıyor.
Kara delik, en dogru benzetme
Bundan sonra herseye verecegım tek cevap ANLADIM YAVRUM olacak.

Dıgerı de gruba yazdı. Evet konustuk ama söyleyeceklerim vardı söyleyemedim onu demek istedim yazıp opucuk emojısı koymus.
Yas ortalaması 35 40 Bu arada.

Kadın yazdı bana konuyu anlattım.
Soyledıgı tek sey

ANLADİM YAVRUM oldu. Kurduğu tek cumle

Anladığına sevindim yavrum o zaman 550 TL bir ücreti var ulaştır lütfen tamir ettiricem 1 gece daha soğukta uyumasını istemezsin değil mi yavrunun diye cevap atın lütfen.
Çok terbiyesizmiş. Böylesi zaten uzak olsun sizden.

Kara delik, en dogru benzetme
Bundan sonra herseye verecegım tek cevap ANLADIM YAVRUM olacak.

Dıgerı de gruba yazdı. Evet konustuk ama söyleyeceklerim vardı söyleyemedim onu demek istedim yazıp opucuk emojısı koymus.
Yas ortalaması 35 40 Bu arada.

Anladım yavrum. :KK70:

"Yok ya, söylediğin yetti, aynen dediğin gibi hiç oralı olmadı. Özelden yazdı, durumu anlatınca da Anladım Yavrum dedi, haklı çıktın" deyip bombayı kucaklarına bırakırdım. Yesinler birbirlerini.

Anladım yavrum. :KK70:

"Yok ya, söylediğin yetti, aynen dediğin gibi hiç oralı olmadı. Özelden yazdı, durumu anlatınca da Anladım Yavrum dedi, haklı çıktın" deyip bombayı kucaklarına bırakırdım. Yesinler birbirlerini.
Sunu yazmayı gercekten isterdim direkt yazıyı alıp gruba atıp haklı ciktın arkadasım bak anladım yavrum dıyıp gectı demek. Sanırım fazladan olan 7-8 kiloda yaglarımla erir giderdi.

Hiç sevmediğim insan tipi eve de almam bu yüzden.çocuk yaramaz olabilir laf dinlemiyor olabilir ama o zaman gidip başında bekle veya insanların evine gitme,kendi evinde görüş.olan olmuş artık parasını verecek,mahçup olacak bir tip olsa şimdiye zaten harekete geçerdi.zaten çok sevdiğiniz tipler değilmiş.hepsiyle görüşmeyi kesip gruptan çıkın bence.

Merhaba arkadaslar. Moralim dunden beri cok bozuk hıcbısey yapmadan durmak canımı sıkıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var buyuzden.

Dun cokta Sevmedıgım, hatta ıclerıne girdikce tanıdıkça sogudugum bir arkadas grubum evime oturmaya geldi, cocuklarıyla.

Daha once davetlerine icabet ettıgım ıcın, istemeye istemeye kabul ettim. Baslarda eglencelıydıler oyuzden cagırdıklarında gıtmıstım. Henuz ıclerıne cok girmediğim zamanlardı yanı.

Neyse geldiler, bır tanesinin cocugu asırı yaramazdı. Kendısı de kahve sigara ıcmekten kalkıp dogru duzgun hıc bakmadı.
Terrenyum cıcegımı kırdı cocuk önce, sonra semazen heykelim vardı dogum gunumde hediye gelmisti,onu kirdi.
Arkadasım sadece ay cok uzuldum dedı yuzum dustu dusmedı fark etmedim, acıkcası suan umrumda da degıl.

Sonra kombıden sinyal sesi geldı. Oturma odamda termostat aparatı var ya, o duruyordu. Kıtapliktaydı. Kosarak ıcerı gittim, cunku ona dokununca ses cikiyor bilen bilir.
Bır gırdım odaya, bu arkadasın cocugu almıs onu yerde basmıs ustune ayagını sallıyor ustune basarak... hemen kaldırdım ve baska odaya koydum.

Icerı girip Sıkayet eder gıbı olmasın diye söylemedim bisey.

Bunlar gittiler, evdeki soguklugu gece farkettim. Baktım aparat calısmıyor ve derece 15e ınmıs.
Aldım baktım ettim, pillerini degıstırdım duzelmedı. Hal böyle olunca kombım devreye girmedi ve yorganı ustume ortup uyudum. Sabahta dukkana gelirken, bayiye bıraktım aparatı baksınlar diye.

Az önce vatsap grumuzdan Benneyangınlargordum sesin cıkmıyor diye yazdı ıclerınden biri.
Bende moralim bozuk dunden beri termostat calısmıyor, x ayagının altında donduruyordu odaya bakmaya gıttıgımde, bozuldu mu noldu bayiye bıraktım aklım onda dedım.
(aparat 550 TL elbette aklımda onda)

Sonra bu yazan arkadas hemen aradı beni, ondan ozur bekleme dilemez onu butun arkadasları bu rahatlığında dolayı sildi zaten minvalinde kotuleyen sacma sapan yorumlar yaptı.
Kapadık teli. Baktım bu bir dk önce arayan kişi, gruptan soyle bisey yazmıs,

"benneyanginlargordum senı arayacagım canım islerim biraz azalınca"

Yani bu su demek, aradıgımı caktırma. Hem arayıp hem aramamıs onu kotulememıs gibi davranmak nedir. Bı de ben böyle saçmalıklarla ugrasmak ıstıyor muyum bakalım. Ne demek ıstedıgını anladıgım halde "anlamadım" yazdım. Cevap vermedi tabiki de.

Tum bu komusmaları cocugun annesi okudu.

Cocugunun ayagının altından almısım, 100 liralik cıcegımı ve senelerdir duran hediyemı kırmıs oglun belki bu da bozuldu onun yuzunden, bir mahcup ol. Uzul. Yaz. Ara. Okudu ve bıraktı.

Simdı kendimi kadına saldırmamak ıcın zor tutuyorum. Yemin ediyorum hatayla Hersey olur asla esya delisi bırı degılım ama, boyle umursamaz olunca karsı taraf kibritim kırılsa uzuluyorum.

Ozaman iste bu neyin rahatlığı diye sormak istiyorum.
Sormayacagımın da garantisi yok, simdilik sormadım ama kendimi tutma konusunda kendime de asla guvenemıyorum.

Aparat bozulduysa yenisini almam lazım. Insan bir mahcup olur ya. Sadece bekledıgım mahcubiyet.

Sızce dimdirmek kadına bu neyin umursamazlığı yazmalı mıyım. Diger arayan dedikodu yapip, aramamıs gıbı davranan
Kadına napmalıyım.

Ben biraz sinirliyim ve sonrasında uzulecegım seyler yapmak istemiyorum ama ellerim falan buz gıbı, resmen sinir bozukluğundan kanım cekıldı. Tek delırdıgımı sey, umursamazlık.
, **********"" "" "**************,
Kızlar guncelleme nasıl yapılıyor bilmiyorum, cocugu herseyımı kıran özel sayfasından gruptan degıl noldu termostat mı bozuldu yazdı evet dedim. Dun calisiyodu dedı, evet dedim, xın ayagının altından aldım ıcerı gidip ses çıkardığında git bak dediniz ya hani... ama sen kasılma diye söylemedim yanınıza geldıgımde... muhtemelen ozamanda beri calısmıyor gece fark ettim ev soguyunca dedım..

Ne yazdı biliyor musunuz

ANLADİM YAVRUM.

Bukadar.
Sizi az çok yorumlarinizdan bildigim kadariyla otokontrolu muazzam bir insansiniz. Çok da sabirlisiniz. Ben direkt iletişimi keserim gitsin yuzsuzlugunu baskasina sacsin. Misafirlikte cocuguna ekstra göz kulak olmali insan. Sahip çıkamıyorsa otursun evinde. Coluklu cocuklu bir suru insan var hepsi bir değil malesef. Utanmasi da yok.

Sunu yazmayı gercekten isterdim direkt yazıyı alıp gruba atıp haklı ciktın arkadasım bak anladım yavrum dıyıp gectı demek. Sanırım fazladan olan 7-8 kiloda yaglarımla erir giderdi.

Stresin dağılsın diye yazıyorum canım. Sen yine de öfkeyle hareket etme.
Şu süreçte hepsinin üstüne çizgi at, ama sonrasına sakin kafayla karar verirsin. :KK200:

Sizi az çok yorumlarinizdan bildigim kadariyla otokontrolu muazzam bir insansiniz. Çok da sabirlisiniz. Ben direkt iletişimi keserim gitsin yuzsuzlugunu baskasina sacsin. Misafirlikte cocuguna ekstra göz kulak olmali insan. Sahip çıkamıyorsa otursun evinde. Coluklu cocuklu bir suru insan var hepsi bir değil malesef. Utanmasi da yok.
Durumu bizzat simdı kendisine anlattım
Verdıgı cevap ANLADIM Yavrum oldu
Mahcubıyet ozur asla yok. Sadece anladım yavrum.

Hiç sevmediğim insan tipi eve de almam bu yüzden.çocuk yaramaz olabilir laf dinlemiyor olabilir ama o zaman gidip başında bekle veya insanların evine gitme,kendi evinde görüş.olan olmuş artık parasını verecek,mahçup olacak bir tip olsa şimdiye zaten harekete geçerdi.zaten çok sevdiğiniz tipler değilmiş.hepsiyle görüşmeyi kesip gruptan çıkın bence.
Gectı harekete grupta dönen muhabbeti iki saat önce okudu. On dk önce kendi sayfasından yazdı sordu
Acıkladım.
Tuh falan der diye beklerken

ANLADİM YAVRUM yazdı sadece ve muhabbet bttı.
Anladım yavrum.? Sinirden agladım inanın.
Tavıra sinirden ama gidene degıl.

X