Fikirlerinize ihtiyacım var.

:oha::oha: bir gelişi 750 tl yi bulmuş. Ne tuhaf bir anneymiş o öyle. Ses yapmasın ben oturayım naparsa yapsın diyen annelerden nefret ediyorum.
Sen çok bile iyi dayanmissin ki buradaki yorumlarından kaynaklı böyle sabredecegini dusunmezdim. Ben sabretmezdim mesela.
Benimde oda termometresi bozdu biri tepkimi verdim. Evinde böyle mi yapıyorsun sus pussun valla diye. Ama böyle anneleri iyi bjlirim malesef. Evde çocuklar mum çiçeği dışarıda atmaca.
Ben olsam hepsini tek tek söylerim birdaha hic biriyle konuşmam. Terbiyesiz hepsi belli ki.

Hadi allah hepinizin yolunu açık Etsin deyip gruptan çıkardım :)

Ararsalar açmaz engeli basardım.
Terbiyesizlik yaptıkları..

Parasını falan boşverin mahçubiyet önemli..
Ne rahat insanlar var ya zorla kndinilerini davet ettirip bebesini beliğini ortaya salmak Nedir..

Çocuğunun huyunu bilen evinde oturur arkadaşım net...
Öyle hayayausauttt hiiiiyitititit ya-ma-mazzz .

Yaa gercekten mı falan yazsa hani ozur de dinlemesin ama böyle ufacık uzuldugunu göreyim yemin ediyorum yapmazdım lafını
Hanı hatayla insan ölür.
Napayım olacagı varmıs derdım.
Ama herseyı once gorup sonra okuyup susmak, kendimi salak gıbı hissettiriyor.
Hata 1 kere olur çocuk azman çıkmış senin gibi biri altta kalırsa ohoo

“Hepiniz özünüzde iyi insanlarsınız fakat bu tarz umursamaz tavırlar ve Birbirinizin arkasından yaptığınız konuşmalar pek benim harcım değil. Başkası için bunu bana yapan aynısını benim için de yapar. Sağlıcakla kalın” deyip bombayı ortaya bırak ve çık gruptan bence 😁
Ya iste bombadan hasar alırlar mı orası muamma.
Bu tip insanlar görmezden de gelebilir bu tip seyleri. Sonucta dertleri dostluk degıl, vaktim gecsın ıkı insan göreyim egleneyım. Zaten birbirlerini tanıyorlar ezelden beri.
Hatta bence bunun huyunu bildikleri ıcın, anlayacaklar diye aradıgını bu dupdururken aramamıs gibi davrandı 🤣

Böyle çok anne var, kendi evinde olmasın ama başkasınınki tepesine yıkılsın umurlarında olmaz.
O arkadaşınız da çok ilginç, hem arkadan vuruyor hem yüze gülüyor.
Siz nereye düştünüz böyle yahu?
Bana boyle söylediklerinde cok uzuluyorum kuzenımde bunlarla tanıstıgında sen nereye dustun boyle demisti.
Bana arkadasını soyle sana kim oldugunu söyleyim sozue inanırım ama kesinlikle onlara benzemiyorum. Fakat bunu kimseye anlatamam.

Hakettıklerı bu aslında.

Ama iste sonradan uzulecegım kendimi tanıyorum, bı de bunlar yuzunden mutsuz olacagım kendi kendime.
Ama ona taktım. Hala cevap vermesini bekliyorum, vermezse yeniden ne demek istedin yazacagım. Zaten konusmustuk ya oyuzden bu cumleyı yanlıslıkla yazdın sandım yazacagım. 😌
Sevmediğin insanların kaybı 2 gün üzer o da vicdanlı insanlar onu bile kendine dert ettiği için 😊 Komşunun yemeği yansa kendime dert ediniyorum da bazı insanlar dünya yansa bir bardak suyu dökmeye ek kadar rahat oluyorlar ona şaşıyorum. Maalesef bu çocuklar topluma karışacak ve herkes komşu teyze anne baba kadar toleranslı davranmayacaklar onlara. Anneler de bugün basit olaylar için özür bile dikemezken 2 gün sonra patronundan iş müdüründen okul dilenecekler çocuğumu alsınlar diye.

2 gundur cocugumla annemdeyim supurge yer bezi sirtimda geziyorum resmen ve boyle rahat insanlara bende sinir oluyorum
cocuk olabilir dur dersin anlamazsa artik rahatsizlik vermeye basladiysa ortami terk edersin.
evinde ne istiyosa yapsin cocuk ama disarda kendini sasiran cocuk kendiminkiysede benimde tahammulum yok ne demek kirilan bozulan bisey icin ozur bile dilememek
Ozuru de gectım AA sogukta mı durdun de. Cıcegı kırdık zaten uzgunum acaba aparat bozuldu mu de. Ama bisey de ya.
Bana bisey de. Uzuldugunu belli eden ufacık bir sey.
Mal delisi olsam aparatı cocugun ayagının altından altıgımda yanlarına geldıgımde susmak yerine, senın olan ustunde tepınıyordu derdım.

Ufacık Bı uzuntu istiyorum.

Bana boyle söylediklerinde cok uzuluyorum kuzenımde bunlarla tanıstıgında sen nereye dustun boyle demisti.
Bana arkadasını soyle sana kim oldugunu söyleyim sozue inanırım ama kesinlikle onlara benzemiyorum. Fakat bunu kimseye anlatamam.
Bu lafa çok inanırım.
Benzeri insanlarla zaruriyet hariç görüşmüyorum, eskiden görüşürdüm ama ayağımı kestim çocuk bahanesiyle:)

Sizi her anlamda temsil edeceğine güvenmediğiniz ortamlara girmemek en güzeli.
Hatta temsil de değil samimiyet, işin temeli samimiyet.
Ve hiçbirinde yok belli.

Çok sevmediğim insanlar yazdığınız için onların hayatınızdan çıkmasına da üzülmezsiniz sanırım. Bu durumda içinize atmaktansa daha rahat tepki gösterebilirsiniz. Yeni termostat almanız gerekirse bence tazmin beklentiniz olmasa bile faturayı gruptan göndermelisiniz. Evet utanip verecek insanlar değil belli ki ama en azindan bilsin verdiği zararı. Sonra da ben olsam bir daha görüsmezdim ya da onlarin evine giderken kedi, köpekle falan giderdim bu da benim oğlum/kızım diye.

Gerçekten bu ne piskinliktir. Ben olsam mahcupluktan da ote aynılarını hemen alırdım. Ve çok üzülürdüm.
Ama bende sizin gibi asla bunu yaptir çocuğun kırdı falan diyemem. Yalnız arkadaş grubu çok karaktersiz kadınlardan oluşuyormuş. O arayip aramadım ayağına yatan kadından özellikle herşey beklenir. Diğerlerini de arayıp sizin arkanizdan konuşmuştur kesin.
Ben olsam eğer yüzyüze bakmıyorsam iletişimi tamamen keserdim. Ama yüzyüze bakacağım kişilerse iletişimi azaltır merhaba merhaba şeklinde ilerlerdim.
550 tl bu zamanda çokta az bir para değil ve yok yere gitmiş resmen durup dururken. Gerçekten çocuğun annesi çok karaktersizmis.

2 gundur cocugumla annemdeyim supurge yer bezi sirtimda geziyorum resmen ve boyle rahat insanlara bende sinir oluyorum
cocuk olabilir dur dersin anlamazsa artik rahatsizlik vermeye basladiysa ortami terk edersin.
evinde ne istiyosa yapsin cocuk ama disarda kendini sasiran cocuk kendiminkiysede benimde tahammulum yok ne demek kirilan bozulan bisey icin ozur bile dilememek
Ozuru de gectım AA sogukta mı durdun de. Cıcegı kırdık zaten uzgunum acaba aparat bozuldu mu de. Ama bisey de ya.
Mal delisi olsam aparatı cocugun ayagının altından aldıgımda yanlarına geldıgımde susmak yerine, senın olan ustunde tepınıyordu derdım.

Masallah cocukta cocukmus canavardan hallice.bu kadar rahat annede ne desen umursamaz umursayan insan cocuk herseye zarar verirken mudahale ederdi.biliyodur cocugun huyunu ilk degildir onun icin.ben olsam bidaha gorusmezdim.kirilan esyalara uzuldugum icin degil karsi tarafin saygisizligindan manevi degeri olan seyler geri alinamiyor sonucta.

Merhaba arkadaslar. Moralim dunden beri cok bozuk hıcbısey yapmadan durmak canımı sıkıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var buyuzden.

Dun cokta Sevmedıgım, hatta ıclerıne girdikce tanıdıkça sogudugum bir arkadas grubum evime oturmaya geldi, cocuklarıyla.

Daha once davetlerine icabet ettıgım ıcın, istemeye istemeye kabul ettim. Baslarda eglencelıydıler oyuzden cagırdıklarında gıtmıstım. Henuz ıclerıne cok girmediğim zamanlardı yanı.

Neyse geldiler, bır tanesinin cocugu asırı yaramazdı. Kendısı de kahve sigara ıcmekten kalkıp dogru duzgun hıc bakmadı.
Terrenyum cıcegımı kırdı cocuk önce, sonra semazen heykelim vardı dogum gunumde hediye gelmisti,onu kirdi.
Arkadasım sadece ay cok uzuldum dedı yuzum dustu dusmedı fark etmedim, acıkcası suan umrumda da degıl.

Sonra kombıden sinyal sesi geldı. Oturma odamda termostat aparatı var ya, o duruyordu. Kıtapliktaydı. Kosarak ıcerı gittim, cunku ona dokununca ses cikiyor bilen bilir.
Bır gırdım odaya, bu arkadasın cocugu almıs onu yerde basmıs ustune ayagını sallıyor ustune basarak... hemen kaldırdım ve baska odaya koydum.

Icerı girip Sıkayet eder gıbı olmasın diye söylemedim bisey.

Bunlar gittiler, evdeki soguklugu gece farkettim. Baktım aparat calısmıyor ve derece 15e ınmıs.
Aldım baktım ettim, pillerini degıstırdım duzelmedı. Hal böyle olunca kombım devreye girmedi ve yorganı ustume ortup uyudum. Sabahta dukkana gelirken, bayiye bıraktım aparatı baksınlar diye.

Az önce vatsap grumuzdan Benneyangınlargordum sesin cıkmıyor diye yazdı ıclerınden biri.
Bende moralim bozuk dunden beri termostat calısmıyor, x ayagının altında donduruyordu odaya bakmaya gıttıgımde, bozuldu mu noldu bayiye bıraktım aklım onda dedım.
(aparat 550 TL elbette aklımda onda)

Sonra bu yazan arkadas hemen aradı beni, ondan ozur bekleme dilemez onu butun arkadasları bu rahatlığında dolayı sildi zaten minvalinde kotuleyen sacma sapan yorumlar yaptı.
Kapadık teli. Baktım bu bir dk önce arayan kişi, gruptan soyle bisey yazmıs,

"benneyanginlargordum senı arayacagım canım islerim biraz azalınca"

Yani bu su demek, aradıgımı caktırma. Hem arayıp hem aramamıs onu kotulememıs gibi davranmak nedir. Bı de ben böyle saçmalıklarla ugrasmak ıstıyor muyum bakalım. Ne demek ıstedıgını anladıgım halde "anlamadım" yazdım. Cevap vermedi tabiki de.

Tum bu komusmaları cocugun annesi okudu.

Cocugunun ayagının altından almısım, 100 liralik cıcegımı ve senelerdir duran hediyemı kırmıs oglun belki bu da bozuldu onun yuzunden, bir mahcup ol. Uzul. Yaz. Ara. Okudu ve bıraktı.

Simdı kendimi kadına saldırmamak ıcın zor tutuyorum. Yemin ediyorum hatayla Hersey olur asla esya delisi bırı degılım ama, boyle umursamaz olunca karsı taraf kibritim kırılsa uzuluyorum.

Ozaman iste bu neyin rahatlığı diye sormak istiyorum.
Sormayacagımın da garantisi yok, simdilik sormadım ama kendimi tutma konusunda kendime de asla guvenemıyorum.

Aparat bozulduysa yenisini almam lazım. Insan bir mahcup olur ya. Sadece bekledıgım mahcubiyet.

Sızce dimdirmek kadına bu neyin umursamazlığı yazmalı mıyım. Diger arayan dedikodu yapip, aramamıs gıbı davranan
Kadına napmalıyım.

Ben biraz sinirliyim ve sonrasında uzulecegım seyler yapmak istemiyorum ama ellerim falan buz gıbı, resmen sinir bozukluğundan kanım cekıldı. Tek delırdıgımı sey, umursamazlık.
bende burdan sinirlendim emin ol şimdi sakin ol arkadaşım ve bir daha evine asla kabul etme çağırırlarsada gitme o arayan arkadaşında fitne fesat onlada görüşme bence sana öyle yazmış ya arıcam diye burnuma pis kokular geldi sanki sonrada onu arayıp benneyangınlargördüm senin umursamazlığına çok kızmış çocuğun şöyle böyle yapmış diyebilecek bir kapasite hissettim uzak dur ondanda bence

Çok haklısın,terbiyesiz yetiştiriyor bazı ebeveynler çocuklarını terbiye nedir bilmiyor bazı çocuklar :işsiz: öfkeyle kalkan zararla oturur derler ama eğer sonradan pişman olup uzulecekseniz fevri davranıp kötü konuşmayın o kişiye derim,eğer yüzyüze bakacaksınız bundan sonrasinda.
Diğer sizi arayıp öbür kadını kötüleyen arkadaşı anlamadım ne ayaksa ama,inşallah alet bozulmamistir ya
Zaten o da yazacak gruba. Yazdırana kadar soracagim, aradı acmadım. Gruba yazdı o cumleyı gruptan cevaplayacak sorumu
Böyle salak sacma seylerle ugrasmak istemiyorum yorulmak istemiyorum ben.

Mal delisi olsam aparatı cocugun ayagının altından altıgımda yanlarına geldıgımde susmak yerine, senın olan ustunde tepınıyordu derdım.

bunun mal delisi olmakla alakasi yokki bahsettiginiz cihaz bir evin bir aylik mutfak masrafi fiyatinda ucuz bisey degil yani madem cocuguna sahip cikmiyor isteyin parasini hatasina sahip ciksin mal delisi paragoz derlersede desinler
kuzenimin kizi annemin telini dusurup kirmisti annemde boyle seylere hic onem vermez ama kuzenim kizina ders olsun diye akulu araba icin biriktirdigi kumbarasini gozunun onunde acip parasini anneme verdi ihtiyacimi vardi yok ama her hatanin bir bedeli oldugunuda ogrenmeli cocuk dedi verdi parayi kiz

Masallah cocukta cocukmus canavardan hallice.bu kadar rahat annede ne desen umursamaz umursayan insan cocuk herseye zarar verirken mudahale ederdi.biliyodur cocugun huyunu ilk degildir onun icin.ben olsam bidaha gorusmezdim.kirilan esyalara uzuldugum icin degil karsi tarafin saygisizligindan manevi degeri olan seyler geri alinamiyor sonucta.
Beni anlamışsınız. Eger esya umrumdaysa insan degılım.
Umrumda olan tavır. Uzuntu duyulmaması.
Ne bileyim gece sogukta mı durdun falan de. Bisey de ya. Ozur de dileme ama uzul. Tek istegim buydu. Su saatten sonra napsa önemli de degıl benım ıcın.
Gorusmeyecegım. Zaten gorusmek ıcın delırmıyordum ama yalnız da olmuyor ıyı kotu kahve ıcıyoruz guluyoruz diyordum.
Gulmek istemiyorum artık.

Seni arayan arkadaşının kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum seni anlamış ve bilgilendirmek istemiş beklentiye girme diye. Diğerine gelince tüm iletişimini kes bence. Ama zaten çocuğunun yaptıklarını söylemişsin yapacağın başka bir şey de yok🤷‍♀️ Önemsememiş alışık ve pişkin demek ki

bunun mal delisi olmakla alakasi yokki bahsettiginiz cihaz bir evin bir aylik mutfak masrafi fiyatinda ucuz bisey degil yani madem cocuguna sahip cikmiyor isteyin parasini hatasina sahip ciksin mal delisi paragoz derlersede desinler
kuzenimin kizi annemin telini dusurup kirmisti annemde boyle seylere hic onem vermez ama kuzenim kizina ders olsun diye akulu araba icin biriktirdigi kumbarasini gozunun onunde acip parasini anneme verdi ihtiyacimi vardi yok ama her hatanin bir bedeli oldugunuda ogrenmeli cocuk dedi verdi parayi kiz
Kuzenin ne tatlı bir ınsanmıs. Keske etrafımda boyle ınsanlar olsa. Hatta bi tane olsa kafi.
Yalnız olmuyor diyorum ama boyle tipler olacagına yalnız olayım.

X