• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var

Mavisuperisi_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
38
15
3
33
İyi akşamlar kk’nün güzel kadınları. Eşimle boşanma aşamasındayız evet ne yazık ki bir işim yok. 2.5 yaşında cocugum var. Lisan mezunuyum. Evlendiğimizden beri hep çalışmak istedim ama hep devlet kapısı ya da düzenli bir iş olursa diye önüm kapatıldı.Velhasıl o benden baskın çıkarak beni susturmayı başardı. Çok detaylı konular var ama bunlara girmeden direkt konuya geçeyim en iyisi.
En son kavgamızdan sonra boşanma kararı aldım o evden gitti. Boşanmayla ilgili Şartları sundum cvbını bekliyorum.​
Benim sorum asgari ücretli bir işe girsem kendime ev açıp cocugumla birlikte geçinebilir miyiz? Yer Ankara . Cok zor biliyorum ama bir umut kapısı arıyorum nasıl olur ne yapabilirim diye. Babası cocugumuzun masraflarını karşılama tarftarı ama nedense bana fazla güven vermiyor. Her ay düzenli oder mi ne olur bilemiyorum. Zaten onu odemezsse ben eve felan cıkamam bu şartlarda diye düşünüyorım. Suanda bir işim bile yok ama dort koldan araştırma içindeyim. Ve hayatımı kurana kadar bana zaman tanımak, yardımcı olmak zorundasın dedim. Sonuçta beni çalıştırmayan kendisiydi.
Neden ailenin yanına gitmiyorsunuz diyorsanızda arkamda durmadıkları için buniş bu kadar uzadı o yuzden orası olmaz.

Asgari ücretle maalesef aile geçindirmek zorunda olan da var :( başarabilirsiniz Allah yardımcınız olsun. Siz işe başladığınızda çocuğa kim bakacak peki?

Asgari ücretle maalesef aile geçindirmek zorunda olan da var :KK43: başarabilirsiniz Allah yardımcınız olsun. Siz işe başladığınızda çocuğa kim bakacak peki?
Kreşten başka alternatif bulamadım. O yuzden onun saatlerine uygun bir işte bulmam lazım nasıl olacağı konusunda aslında hiçbir fikrim yok. Sadece cocugumuda alıp kurtulmak istiyorum artık.

Alanınızda bir iş bulamazsanız bile asgari ücretten biraz fazlasına iş bulabilirsiniz çocuk kaç yaşında kreş yaşındaysa devlet kresine yollarsınız allah büyük yardım eder siz yeterli mücadele edin rizik rabbimden
Alanımda iş bulmak çok sıkıntılı zaten orda bile asgari ücretle başlatıyorlar. Yani ben asgari ücretten fazla vericekleri konusunda çok umutsuzum. Ülkenin durumu koşulları bu malesef ki . 2.5 yaşında devlet zor gibi bu yaşa diye biliyorm

Tüm gün olan kreşlerden birine vermeniz gerekecek. Ankara’da ekonomik olarak uygun olan semtlerden birine taşınmanız gerekiyor aynı zamanda. Eşinizden de mutlaka çocuk için yeterli desteği almayı sağlayın, onu tek başınıza yapmadınız sonuçta. Keşke eskiden bunları düşünebilseydiniz, kimse yarın ne yaşayacağını bilmiyor.. Şu anda iyi kötü bir işiniz olsaydı kendinize güveniniz de daha yüksek olacaktı. Neyse geç olsun güç olmasın. Dualarım sizinle. Yaşınız kaç bu arada

Alanımda iş bulmak çok sıkıntılı zaten orda bile asgari ücretle başlatıyorlar. Yani ben asgari ücretten fazla vericekleri konusunda çok umutsuzum. Ülkenin durumu koşulları bu malesef ki . 2.5 yaşında devlet zor gibi bu yaşa diye biliyorm
Devletin belirlediği pilot bölgeler var bakıcı maaşını devlet karşılıyor çalışan annelere bı araştırın belki onlardan faydalanırsınız

Avm lerdeki alışveriş merkezlerinde satış danışmanlığı yapabilirsiniz onun maaşı biraz yüksek en azından fakat saatler uyar mı bilmem Allah yardımcınız olsun inşallah

Tüm gün olan kreşlerden birine vermeniz gerekecek. Ankara’da ekonomik olarak uygun olan semtlerden birine taşınmanız gerekiyor aynı zamanda. Eşinizden de mutlaka çocuk için yeterli desteği almayı sağlayın, onu tek başınıza yapmadınız sonuçta. Keşke eskiden bunları düşünebilseydiniz, kimse yarın ne yaşayacağını bilmiyor.. Şu anda iyi kötü bir işiniz olsaydı kendinize güveniniz de daha yüksek olacaktı. Neyse geç olsun güç olmasın. Dualarım sizinle. Yaşınız kaç bu arada

İnanın evlendğim ilk günden beri kendi ayaklrımın üzeirnde durma kavgasını verdim. Çünkü her şey insanoglu için bunu biliyorum. Bugun evlisin yarın bir bakmıssın ayrılmıssın. Benimki çok bariz belliydi aslında ama yaşadıgım onca sıkıntıları bir bilseniz keşke. Keşke zamanında çalıştırmıyor diye ayrılabilseymisim coktan hayatımı kurup başlardım. Ama kolay olmuyor işte . Yaş 27

İnanın evlendğim ilk günden beri kendi ayaklrımın üzeirnde durma kavgasını verdim. Çünkü her şey insanoglu için bunu biliyorum. Bugun evlisin yarın bir bakmıssın ayrılmıssın. Benimki çok bariz belliydi aslında ama yaşadıgım onca sıkıntıları bir bilseniz keşke. Keşke zamanında çalıştırmıyor diye ayrılabilseymisim coktan hayatımı kurup başlardım. Ama kolay olmuyor işte . Yaş 27
Sıkıntılarınız uzun süredir varsa çocuk yapma konusunda nasıl karar verdiniz peki? Bizler bir şekilde kendimizi kurtarıyoruz da olan o minik canlara oluyor :( Allah onu bağışlasın size

Avm lerdeki alışveriş merkezlerinde satış danışmanlığı yapabilirsiniz onun maaşı biraz yüksek en azından fakat saatler uyar mı bilmem Allah yardımcınız olsun inşallah
Amin inşallah . Avmlerddki işlerde saat sıkıntısı yaşarım büyük ihtimalle ama her yere de bakmak zorundayım..

Çocuğa kim bakacak?
Kreşe verip bir iş bulsanız iyi olur
Orsa kiralar nasıl bilmiyorum ama
Allah kolaylık versin

Sıkıntılarınız uzun süredir varsa çocuk yapma konusunda nasıl karar verdiniz peki? Bizler bir şekilde kendimizi kurtarıyoruz da olan o minik canlara oluyor :KK43: Allah onu bağışlasın size
Evlendikten 6 ay sonra kaldım. Oda kararlaştırdıgımız bir şey degildi. Zaten ozmanlar bu kadar sıkıntılı süreç degildi. Sonrasında başladı. Evet onlar bunu haketmiyor ama bende ayrılmak için evlenmedim. Yada cocugu evliligim kurtulur mu acaba diye yapmadım . Rahmine düştükten sonra o cana kıyamıyrsun. O suanda benim kolum ,kanadım , gücüm, en büyük destekçim . Evet ona bunu yaşatmaya hakkımız yok bunu da biliyorum. Ama İnanın çok cabaladım.

Sizi üzmek istemem ama medya öğrencisiyim son sınıfım 3 senedir sektörde sadece staj yapabiliyorum malesef bu sektör çok lanet bi sektör bedavaya işçi çalıştırmanın peşinde herkes.Trt gibi bir kurum bile stajyere para vermiyor hiçbir şekilde ne yol ne maaş harçlık bile vermiyor.
Uzun yıllar ara verip tekrar bu sektöre atılmak çok zor.
Sekreterlik vs. gibi bir alan deneyebilirsiniz.Halkla ilişkiler elemanı da olabilir.Dil kurslarında,eğitim kurslarında pazarlamacı danışman gibi iş alanlarına da bakabilirsiniz.
Umarım iş bulursunuz.

Sizi üzmek istemem ama medya öğrencisiyim son sınıfım 3 senedir sektörde sadece staj yapabiliyorum malesef bu sektör çok lanet bi sektör bedavaya işçi çalıştırmanın peşinde herkes.Trt gibi bir kurum bile stajyere para vermiyor hiçbir şekilde ne yol ne maaş harçlık bile vermiyor.
Uzun yıllar ara verip tekrar bu sektöre atılmak çok zor.
Sekreterlik vs. gibi bir alan deneyebilirsiniz.Halkla ilişkiler elemanı da olabilir.Dil kurslarında,eğitim kurslarında pazarlamacı danışman gibi iş alanlarına da bakabilirsiniz.
Umarım iş bulursunuz.
Biliyorum zaten ben kendi mesleğimi yapmayı gözden çıkarttım. Ona hiç bakmıyorum bile . Keşke medya sektörü her meslekten kişiye açık olmasada işini sevenler bu mesleğin eğitimini almış kişiler yapsa ama ne yazık ki magduruz da magduruz.. medya okuryazarlıgı derslerini bile biz veremiyoruz. Sizinde allah yardımcınız olsun umarım iyi bir iş kapısı bulursjnuz mezuniyetten sonra

Bir şey daha sormak istiyorum .acaba bir kreşte işe başlasam cocugumuda o kreşe göndersem olur mu kabul ederler mi ? Cocugum için de saglıklı olur mu bilemedim.

İyi akşamlar kk’nün güzel kadınları. Eşimle boşanma aşamasındayız evet ne yazık ki bir işim yok. 2.5 yaşında cocugum var. Lisan mezunuyum. Evlendiğimizden beri hep çalışmak istedim ama hep devlet kapısı ya da düzenli bir iş olursa diye önüm kapatıldı.Velhasıl o benden baskın çıkarak beni susturmayı başardı. Çok detaylı konular var ama bunlara girmeden direkt konuya geçeyim en iyisi.
En son kavgamızdan sonra boşanma kararı aldım o evden gitti. Boşanmayla ilgili Şartları sundum cvbını bekliyorum.​
Benim sorum asgari ücretli bir işe girsem kendime ev açıp cocugumla birlikte geçinebilir miyiz? Yer Ankara . Cok zor biliyorum ama bir umut kapısı arıyorum nasıl olur ne yapabilirim diye. Babası cocugumuzun masraflarını karşılama tarftarı ama nedense bana fazla güven vermiyor. Her ay düzenli oder mi ne olur bilemiyorum. Zaten onu odemezsse ben eve felan cıkamam bu şartlarda diye düşünüyorım. Suanda bir işim bile yok ama dort koldan araştırma içindeyim. Ve hayatımı kurana kadar bana zaman tanımak, yardımcı olmak zorundasın dedim. Sonuçta beni çalıştırmayan kendisiydi.
Neden ailenin yanına gitmiyorsunuz diyorsanızda arkamda durmadıkları için buniş bu kadar uzadı o yuzden orası olmaz.
Bir kadının hele de 27 yaşında ki bir gencin tek başıma hayat kurması çok zor yanlız çok yıpranırsın ailenden destek alsan ne bileyim en azından sen çalışırken bebeğine bakarlar. Bende 29 yaşındayım çocuğum yakında dört olacak aynı yollardan geçtim fakat ben devlet memuruyum ve kazandım iyi şimdilik babası da oğlumuza destek veriyor maddi acıdan. Evim kira ailem yanımda bazen diyorum ki ne zor be ve düşün daha altı ay oldu bosanski. Eylikende bütün yük bendeydi ama artık hem yük hem sorumluluk bende. Çocuğuma ailem bakıyor ben çalışıyorum yakında kreşe gidecek. Ankarada kreşler de kiralar da çok pahalı allah yardımdın olsun rabbim eşine hidayet versin çocuğuna da sana da sahip çıkar umarim

Back