- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
Insallah aile probleminiz cozume kavusur canim bazen kendi ailen bile sana inanmaz belki seninkiler de sevgilinin esinden ayrilmasina sebep olarak seni goruyordur aslinda boyle birsey olmamasina ragmen
Iyice anlattin konustun mu canim bu konulari?
Bu ne ya yalan rüzgârı gibi. Benim etkim yok diyorsunuz ama adam boşanmadan çok önce gelip size duygularını açmış evli insanın yapacağı iş mi. Hiç sağlam ayakkabı gelmedi. Tabii siz vay seviyorum ölüyorumlarla bunu görmeyip her şeyi aşk kisvesinin altına saklıyorsunuz..Hem anneniz babanız da istemiyormuş koskoca insanlar bir bildikleri vardır heralde
Ailen kendince hakli tabiki. Onu kizlarina uygun gormuyorlar. Eger cocugu olmasaydi sikinti yapacak bir durum olmazdi. Ama simdi cocuktan dolayi eski esiyle gorusecekler. Bu ileride senin canini sikabilir. Ama asilamicak bir sorunda degil benim arkadsim kendinden 10 yas buyuk Cocugu olan biriyle evlendi genel olarak mutlular bazen sorunlar cikabiliryor tabi. Sen kendinden ve sevdiginden eminsen pesini birakma. Ama ailenide ikna ederek tabi.
Biliyor musunuz cok benzeri basima geldi. Ama ben bu hikayede terkedilen esin konumundaydim. Evlenmek üzere olduğum onca yillik sevgilimle aramizda ufacik bir problem oldu. Onun yakininda olan guya uzaktan akraba bizden yas olarak da buyuk bir kadin vardi. Surekli aramizi duzeltmeye ugrasti, ben onun ablasiyim bilmem ne dedi. Ikimizi evine çağırdı kendince aramizi duzeltip hayir yapacak. Ben biraz gozumu actim allahtan bir baktim bunlar gece gündüz dememis yazismis, bensiz de görüşmüş. Telefon dökümünü yüzüne carpinca ikisi de guya benimle ilgili bizim iliskimizi kurtarmak amacli konustuklarini iddaa edip kivirmaya çalıştılar. Veee sonuc, suan evliler! Eski sevgilimi unuttum gitti ama benim acimdan beslenen, beni aptal yerine koyan o hemcinsime öfkem asla dinmiyor. Oyle bir ah ettim ki allah biliyor. Mutlu olamasin. Allah bin turlu belasini versin.
Bu devirde ailesi bile insana guvenmiyor canim onlar da isin aslini anlamak istemedikleri icin boyle dusunuyorlar tabii ama emin ol ailenin istemedigi birseyi yapinca mutsuz oluyorsun yoksa evliligin dort dortlugu zaten yok copsuz uzumle evlenmiyor ki kimse mutlaka ciftler arasinda puruz oluyor ama aile meselesi cok baska asilmasi cok zorEvet tamda dediğiniz gibi düşünüyorlar anlattım ama her konuşma teşebbüsüm kavga ile sone eriyor dinlemiyorlar yani önyargılarını yıkamadım bir türlü
valla benımde esımın ıkıncı evlılıgı + cocugu var.Selam ben 26 yaşında bir bayanım...
yaklaşık 4 yıldır başka birine aşığım... aynı yerde çalıştığımız evli ama eviyle sorunları olan bir arkadaşım bana duygularını açtı tabi ben kendimi geri çektim eşiyle arasındaki problemleri çözmesine yardımcı oldum. eşi ile görüştüm konuştum anlattım bu arada erkek arkadaşım o sıra 35 yaşında idi yani aramızdaki yaş farkı 13. neyse her ikimizde duygularımıza gem vurduk bir şekilde dillendirmedik. dostça yardımcı olduk.
sonra ben nişanlandım yaklaşık bir sene nişanlı kaldım ama sevemedim nişanlımı ama saygımı ne ailesine ne ona eksik etmedim. tabi ara ara tartışmalarımız kavgalarımız oldu. düğünüme 1 hafta kala ayrıldık. onunda isteği ile benim onu sevemediğimi anlamış olmalı diye düşünüyorum. bir tarafdan da diğer tarafda hiç bir şey yolunda gitmiyordu erkek arkadaşımın evlilik durumu. gel zaman git zaman 2 sene önce boşandılar ama benimle bir ilişki yok yani boşanmaları benden ötürü benim adım geçerek olmadı. 3 ay ayrı kaldılar çocuk var diye benimde araya girip ara bulmamdan vs geri birleştiler.
şuan 8 aydır ayrılar net bir şekilde iki tarafında istemesiyle boışandılar. ve tam anlamıyla açık açık ilişkimize başladık. Ailem öğrendi tepki verdi çünkü sevgilimi ve eşini çocuğunu tanıyorlar. hiç bir şekilde kabul etmediler. 3 aydır biliyorlar bu durumu. evden kaçtım sırf babam için ertesi gün geri geldim. dedim ki onayınızla olsun herşey ama hala ısrarla görüşmiceksin diyorlar. şunu da söyleyeyim aramızdaki bağ gerçekten kuvvetli çok ağladık birlikte çok üzüldük çok bitirelim arkadaşlığımızı dostluğumuzu dedik. onun tek sıkıntısı benim ailem ve kendi çocuğu idi. şuan evliliğide tam anlamıyla bitti tek sıkıntı benim ailem kaldı. onlarda nuh diyor peygamber demiyor. çok seviyorum oda beni seviyor. ben elimden geleni yaptım evliyken duygularımı hep gizledim sert çıktım. ama artık bende açtım duygularımı çünkü o olmazsa eğer başka biriyle yuva kuramıcağımı anladım bunu denedim yapamadım.
uzun oldu biraz kusura bakmayın ama lütfen yardım edin banabiz birbirimizi seviyoruz ve 4 yıldır birbirimizden uzak kaldık artık engelimiz yok o bekar ben bekarım ama ailem engel oluyor. dö
Aslına bakılırsa onların durumu seninkinden zordu. Neden dersen boşanan kadın olduğu için tepki de çok büyüktü. Malum türkiyede boşanmış bir kadın olmak böyle insanlar yüzünden daha zor. Ben bir kadın olarak ona söylenen laflardan edilen hakaretlerden utanç duydum. Çok afedersin kadının bacak arasını konu etti koca insanlar şok geçirdim. Bence biraz sabretmelisin canım ailenin de bu duruma alışmasını bekle. Sonunda senin üzgün olmana dayanamayacaklardır.
Bu devirde ailesi bile insana guvenmiyor canim onlar da isin aslini anlamak istemedikleri icin boyle dusunuyorlar tabii ama emin ol ailenin istemedigi birseyi yapinca mutsuz oluyorsun yoksa evliligin dort dortlugu zaten yok copsuz uzumle evlenmiyor ki kimse mutlaka ciftler arasinda puruz oluyor ama aile meselesi cok baska asilmasi cok zor
valla benımde esımın ıkıncı evlılıgı + cocugu var.
bızde benzer seyler yasadık aıle konusunda onuda ıstemedıler bastan ne aılem ne cevrem hem yas farkımızda var bızım, ama zamanla herkes herseyı kabullendı ve su an mutluyuz...
bence bıraz zaman verın hem kendınıze hem sevdıgınız adama yenı bosanmıs ustune cocukta var bıraz kendını dınlesın, bu aralar bosanma sendromu yasıyor olabılir kendısı.
sızde o arada mantıklı sebepler one surerek aılenizi ıkna etmeye bakın ...
ınsallah hakkınızda hayırlısı olur
cevremde böyle bir olay yasandı benim fikrim ailen istemiyosa rızaları yoksa üstelik ortada cocuk da varsa kesinlikle onları ezip gecme. cünkü cocugun annesi ömrün boyunca eger evlenirsen hayatında olacak her an her türlü bahaneyle cocugu kullanarak sizi rahatsız edecek ve bisüre sonra dayanamıcaksın bu duruma.. belki kadın evlenecek cocuga sen bakabilecek misin.. ailen yanında olmıcak bunu kaldırabilecek misin..,
erkek arkadasın peki suan ayrılmak istesen ailen istemediği için seni rahat bırakacak mı... yoksa ben karımdan cocugumdan ayrıldım bu sekilde hayatımdan cıkamazsın bukadar kolay deil diye baskı mı yapacak..
bunların cevaplarını düşün canım hiçbişey göründüğü kadar kolay değil.. evliyken sonucta hayatlarında sen de vardın aralarını yapmak istesende o kadın bunu böyle bilmek istemiyordur emin ol.. sen iyi niyetle yaklassanda etkin olduguna eminim ve bunu herkes böyle düşünecek...
sevgilini dene bakalım ayrılmak istersen nasıl bir insana dönüşecek...
es adayınız aılenızle konussun bu gercekten etkılı oluyor, benım aılemın fıkrı o aılemle konusup evlılık dusuncesını ortaya atınca degıstı-babam tepkılıydı ılk zamanlar ,bana bırsey demesede kabul edemedı ama sonra hersey rayına gırdı. helekı nısanı da yapınca herkes hemen torun moduna gectıne güzel siz başarmışsınız :) çok sevindimm böyle mutlu hikayeleri duyunca cesaretim artıyor. inşallah hayırlısı bakalım biz acele etmiyoruz zaten ama şartlar acele etmemız için zorlaştırıyor resmen.görüşmelerimiz kısıtlanmaya vs başladı o sıkıntı oluyor. o yüzden sabır kalmadı yani ee bizimkilerin de hiç kabul etmeye niyeti yok ne bekliyoruz diyoruz ister istemez..
Canim bak her hikaye ayni bitecek diye bir kural yok ama sana kendi annemi anlatayimAma bende istiyorum ki bana o şansı versinler beni mirasla vs tehdit ettiler dedim istemiyorum sizden birşey yeterki bana müsade edin. ben sevgilimede kendimide güveniyorum kaldıki olmadı mutlu olamadık en azından ben elimden geleni yaptım derim. bu şekilde yaparlarsa yıllarca hatta ölene kadar lafımı esirgemem siz beni mutsuz ettiniz derim ki yaparım bunu.
yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal
Canim bak her hikaye ayni bitecek diye bir kural yok ama sana kendi annemi anlatayim
Benim annem de babamin ikinci esi
Babam ilk esinden iki kiziyla birlikte ayrildiktam uc yil sonra annemle tanismis bir sure sonra da evlenmisler herkes anneme evlenme bu adamla mutsuz olursun demis
Annem iki kucuk kiza kendi cocugu gibi bakti kizlar buyuyene kadar bir sorun yoktu babam mukemmel bir adam degildi ama yine de idare etti annem ama kizlar buyuyunce ne oldu biliyor musun kendilerini kapinin onune koyup baska adama kacan annelerinin tarafina gecip annemle babami sen ayirdin dediler
Ne yaptilar ne ettiler annemi mutsuz ettiler analari da surekli evimize yuvamiza bir sekilde dolayli yoldan da olsa mudahale etti annem sesini cikarmadi ama omur boyu mutsuz oldu taaaaki ben buyuyup olan bitene aklim erene kadar
Ben buyuyunce annemi korudum laf soyletmedim ve hepsini def ettim laflar soyleyerek kavga ederek
Annemin emekleri de iyi niyeti de sevgisi de o pisliklere yaptigi anneligi de bosa gitti simdi sana anlatirken bile gozlerim doldu bak neymis kul bilmese de Allah bilirmis bunlar bos laf tamam Allah bilir ama benim annem otuz yil mutsuz oldu yazik gunah degil mi kim verecek hesabini simdi benim bile icim yaniyor herseyi de ahirete birak birak bu dunyanin ne anlami kaldi diye sinir oluyorum
Demem o ki uzunoldu biraz ama boyle cocuklu dul adamlar yarin obur gun insanin basina %70bela oluyor bu dedigim elbette genel kural degil ama cogu zaman hikaye boyle neticeleniyor o zamana kadar yuzlerine bakmayan eski karilari adam yeniden evlenince kosa kosa geri geliyor yanlis anlama adami geri almak icin degil asla onu ve yeni ailesini yuvasini mutsuz etmek icin geri geliyorlar utanmadan ben bizzat yasadim gordum ailen bir sey soyluyorsa emin ol bu bos laf degildir onlar bizden daha iyi goruyorlar cogu seyi
Insallah hakkinda en hayirlisi neyse o olur canim da cok cok mutlu olursunAnlıyorum canım anlıyorum haklısın da ailemde haklı ama ben istiyorum ki bana bu şans verilsin. bir kez olsun bana güvensinler bende mutlu olayım ailemin yüzünü kara çıkarmamak için en azından ailem bana güvendi diyeyim. erkek arkadaşımda aynı şekilde onlar ona bir kucak açsalar o onların bir evladı olacak ama farkında değiller.
ama yinede vazgeçmeyecek konu sahibi...her insan illa kendi yanlışını kendi yapıp anlayacak.