fikirlerinize ihtiyacım var çok sıkışık bir durum içindeyim

Insanlar ailelerden birsey beklemeden ne zaman evlenecek merak ediyorum.evlenecek maddi yeterlilik olmadan girmeyin bu işlere. Ailenin görevi takisini takar çekilir budur yani.
Düğün yap Mobilya al beyaz eşya al evini ver gel buyur otur de.gelin-damat mi aldın evlat mi aldın belli değil.
Genel bu söylediklerim tabiki.
Ben ev tutamayan esyasini dugununü yapamayan adama kız vermem.taki sorun değil ama evinin kirasini mutfagini gecindirsin bir zahmet.
Aynı şekilde mesleği olmayan ya da kendini gecindirecek kadar (zor duruma dusulurse)mesleki bilgisi yeteneği olmayan kız da almam.

Siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz sanırım ??
Türkiye'de 25-30 yaş aralığında olup da öyle büyük birikimlere sahip olan kişi sayısı yok denecek kadar azdır.
Ayrıca ananelerimiz geleneklerimiz de bu konuda gençlere destek çıkmayı gözetir.
Tamam işsiz ya da düzenli geliri olmayan biri evlenmesin ama çiftlerden her ikisi de asgari ücretle çalışıyor olabilir napsınlar onlar da mı evlenmesin ya da aileleri kapının önüne mi koysun hadi canım git evlen diyerek...

Hanımlar 1 ay sonra düğünüm var. Nişanlımın ailesi başta herşeyini yapacağız alacağız demesiyle az önce ters köşeye geçtiklerinin haberini aldım. Takı meselesi bile belli değil. Herşeyi tek maaşla halletmek durumundayız. Çok çok geç aldım bu haberi ve heryer tutuldu gün alındı herşey tamam.Düğünü erteleyin fikri artık geçerli değil. Daha farklı fikirlere ihtiyacım var

En ucuz sekilde evimi nasıl düşerim? istanbulda yaşıyorum . Teşhir ürünleri satan bi magaza var mı? Spotçulardan halledebilir miyim? Beyaz eşyaya ne tavsiye edersiniz? Ev tutulmadı şuan acil nakit paraya ihtiyacım var kredi çekmek istiyor nişanlım. Ben istemiyorum ama evi de tutamadık.Hiç birikimimiz yok. Faiz ödemeyeceğiz diyor ama nasıl ödemeyeceğiz anlamadım.

Lütfen bi akıl verin bana. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım nerden başlamalıyım?
Cnm bn naptim bilion mu kampanyalar oluyo ya pesinatsiz evdiz den aldim 3 lu kampanya herseyim var beyaz eşya yatak oturma odası 10 milyar a aldik ayda 667 oduoz 3 ay iniz kaldı cikcaz o borç bitince ewe plastik mutfak eşyaları da ewe çıkana kadar ufak tefek aldım az eksik kaldı bnm perde hali ewe çıkınca yap

Insanlar ailelerden birsey beklemeden ne zaman evlenecek merak ediyorum.evlenecek maddi yeterlilik olmadan girmeyin bu işlere. Ailenin görevi takisini takar çekilir budur yani.
Düğün yap Mobilya al beyaz eşya al evini ver gel buyur otur de.gelin-damat mi aldın evlat mi aldın belli değil.
Genel bu söylediklerim tabiki.
Ben ev tutamayan esyasini dugununü yapamayan adama kız vermem.taki sorun değil ama evinin kirasini mutfagini gecindirsin bir zahmet.
Aynı şekilde mesleği olmayan ya da kendini gecindirecek kadar (zor duruma dusulurse)mesleki bilgisi yeteneği olmayan kız da almam.
Akiliniz size kalsin. O kadar cok sey soyleyecegim ama bu kadar soylesem yeterli. Akliniz size kalsin. Eger esya konusunda fikriniz varsa konusun. Size beni yargilamaniz icin bu konuyu acmadim

Ailenin desteği olmadan çok zor çok sıkıntı çekersin .benim teyzemin oğlu evlenecek onların durumlarıda pek yok 40 bin tl kredi çekecekler düğün için o bile zor yeter diyolar. Düğün yapmak çok masraflı iş. Bide ev tutulmamış daha bi ev tutmak bile en az 3. 4 bin tl .spotçular çarşışı eşyalar ordan alına bilir ama yine nakıt para lazım olacak herhalukarda.ben kaç senelim evliyim daha geçim sıkıntısı çekiyorum.

Canim neden hersey eksiksiz olsun diye sartlaniyorsunuz ki?aileler zaten yardim etmiyorsa ikiniz ne yaparsaniz razi olacaklar.ben evlenirken yatak odam haric hicbisey alamamistik.esimin bekar evinden bi camasir makinasi bir de kucuk buzdolabi vardi o kadar.inan yerde hali bile yoktu.ama ikimizde sorun etmedik.hersey sirayla dedik,ve faize borca harca girmeden cok sukur uc sene sonunda herseyimizi yaptik.simdi birikim bile yapabiliyoruz allaha sukur.oyle cok eski yillari da anlatmiyorum dedigim gibi,3 sene oncesi:)hicbisey eksik olmasin diye kendinizi sikintiya sokmayin bence.zaruri olanlari alin,gerisi allahin izniyle gelir...

siz bişi demedinizmi peki bizdede aynısı olduda kanlı bıçaklı oldukdu.valla bravo size hemen planlara başlamışssınız.ben fevri davranmıştım ayağa kaldırdımdı ortalığı.sonuç gene ben yaptım değişmedi tabi ama burunlarından geldi yüzüstü bırakmak.
kötü bişi almayın eşyalarınızı gerekirse hiç almayın az ve temiz alın o vakit.hiç almayın dediğim yatak odası iki kanepe oda en iyisini alın.düğün yerine nikah yapın.

• Beğen
Reactions: anu
Hanımlar 1 ay sonra düğünüm var. Nişanlımın ailesi başta herşeyini yapacağız alacağız demesiyle az önce ters köşeye geçtiklerinin haberini aldım. Takı meselesi bile belli değil. Herşeyi tek maaşla halletmek durumundayız. Çok çok geç aldım bu haberi ve heryer tutuldu gün alındı herşey tamam.Düğünü erteleyin fikri artık geçerli değil. Daha farklı fikirlere ihtiyacım var

En ucuz sekilde evimi nasıl düşerim? istanbulda yaşıyorum . Teşhir ürünleri satan bi magaza var mı? Spotçulardan halledebilir miyim? Beyaz eşyaya ne tavsiye edersiniz? Ev tutulmadı şuan acil nakit paraya ihtiyacım var kredi çekmek istiyor nişanlım. Ben istemiyorum ama evi de tutamadık.Hiç birikimimiz yok. Faiz ödemeyeceğiz diyor ama nasıl ödemeyeceğiz anlamadım.

Lütfen bi akıl verin bana. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım nerden başlamalıyım?

Allah ağız tadıyla yuva kurmanızı nasip etsin. Avrupa yakasında da Anadolu yakasında da Eskidji Bazaar diye bir yer var, uygun fiyatlara yüzlerce çeşit mobilya bulabilirsiniz. Direkt üretici olduklarından ve mağaza kirası gibi yüksek kiralar ödemediklerinden uygun fiyat veriyorlar. Beyaz eşya + Yatak odası + oturma odası + yemek odası 7.000 - 8.000 TL gibi paketler vardı.

Tek tek alacaksanız; oturma odası 1500-2000 TL arası, yatakodası 1500 - 2000 TL arası, yemek masaları ve sandalyeleri 600 - 1000 TL

Beyaz eşya da spot (ama ikinci el değil, sıfır orjinal) çok uygun rakamlara geliyor. Buraya bakmadan evinizi döşemeyin. Genelde nakit çalışmak istiyorlar; ihtiyaç kredisi çekip nakit alabilirsiniz eşyaları. Hem tek yere borcunuz olur, hem de 3-4 seneye yayarsanız aylık taksitler oldukça uyguna gelir.

Allah ödeme kolaylığı versin.

Ben ve eşimde tek başımıza yaptık hatta evi döşedik düğün yapmadan evlendik
1 sene sonra kayınpederim düğün yaptı
ama mobilyalarım 3.600 hepsi yemek masası almadım mesala
beyaz eşyalarım 3,500 tuttu bulaşık makineside almadım
ama herşey bize aitt biz dayadık döşedik evimizi
araştır nerde ucuz ordan al

ben şimdiki aklım olsa herşeyi internetten alırdım daha ucuz ve kaliteli zaten evlenirken bi köşe takımı bi yatak odası takımı birde beyaz eşyalar aldık geri hepsini netten tamamladık canım benim ben de başlarda herşeyim tam olarak evlenmedim inan zamanla oluyor herşey
sakın ilk başta yemek odası takımı falan alıp borca batma gereklileri al ilk önce bir çok borca girip evliliğiniz ilk yıllarını heba etme eşya için.
orta kalite al süper olmasına gerek yok. küçük şeyleri netten araştır. ben mutfak yemek masasını bile netten aldım hem daha kaliteli hem uygun fiyata ama ilk önce normal bir masa ve ucuz sandalyelerden alıp kullandık

şimdi arkadaşlarımı görünce iyiki de bir anda kocamı borca sokmadım diyorum ilk aylarda maddi sıkıntı çekseydik herşey daha zor olabilirdi

sonra zamanla aldık evliliğimizin ikinci yılına kadar ve eksiğimiz kalmadı şükürler olsun

herkes kendince birşeyler söylemiş ama doğru ama yanlış

eğer doğru bulursanız düşüncelerimi düğüne boşuna para vermeyin , nikah yapıp , kesinlikle ama kesinlikle kredisiz evlenmek daha doğru gibi , evin eşyalarınıda yavaş yavaş teker ihtiyaca göre , indirimler denk geldikçe almak hem sizi zorlamamış olur , erkegin ve kadının çalışmasıda tabii bu durumda çok yardımcı olur

Bu arada şunu da eklemek isterim, herşeyiniz tam olacak diye birşey yok olduğu kadarını alın, gerisini zamanla alın. Yatakodanız, oturma odanız ve bir yemek masanız olsun yeter. Beyaz eşya da ilk etapta bir çamaşır makinası, buzdolabı yeter. Fırına bile gerek yok, uygun fiyata (40-50 TL) kapaklı elektrikli ızgara alın fırın gibi pişiriyor veya ucuz bir mini fırın alabilirsiniz. İki göz de olsa ocağınız olsun.

Gerisi zamanla olur. Biz de öyle yaptık. Nişanlımın birikimi yoktu, ailesi destek olmadı. Ben de o ezilmesin diye kendi ailemden çok yardım almadım. O kredi çekti, ben az birikimimi kullandım. Hallettik Allahın izniyle.

Mutfak eşyanız ve yatakodası tekstiliniz yoksa pazara çıkın. Neler neler var cici bici. A101 ve BİM'e de bakın, yemek takımları tava tencereler vb birçok güzel şey geliyor.

Eski eşyalarınız varsa onları onarma ve değiştirme yoluna gidin. Mesela bekarlıktan kalma kanepeniz varsa yüzünü değiştirin, kitaplık, gardrop gibi eski eşyalarınız varsa yapışkanlı folyo alıp kaplayın veya boyayın, kullanın. Gayet de güzel oluyor, hem de kendi emeğiniz olduğu için severek kullanıyorsunuz.

Siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz sanırım ??
Türkiye'de 25-30 yaş aralığında olup da öyle büyük birikimlere sahip olan kişi sayısı yok denecek kadar azdır.
Ayrıca ananelerimiz geleneklerimiz de bu konuda gençlere destek çıkmayı gözetir.
Tamam işsiz ya da düzenli geliri olmayan biri evlenmesin ama çiftlerden her ikisi de asgari ücretle çalışıyor olabilir napsınlar onlar da mı evlenmesin ya da aileleri kapının önüne mi koysun hadi canım git evlen diyerek...

Gençlere destek dediginiz düğünde takılan altın para vs.dir.aile de yorgandir yastiktir bir iki mutfak tabak catal daha ne anlamiyorum.Yok benim şunumu sen al yok benim bunumu sen al.Evi düz baştan aşağı hatta evi de ver geçip oturalim. Tee allam ya.bu destek mi oluyor evlenene.resmen cöreklenmek.

Turkiye'de yaşıyorum. ..25-30 yaş araligina gelmeden evlendim ailelerin durumu da iyidir baya.

Eşim de ben de calisiyorduk ...ama ne birikim ne bisey.gittik cektik krediyi dugundur eşyadir yettigi kadar aldık. Tabi forumlarda olan yeni gelin evleri gibi olmadı. ..Hatta mutfak masası yoktu orta sehpada yiyorduk.oyle evde büfe vitrin filan yoktu.

Asgari ücretle çalışan yeni gelin evim diye foruma yüklemeyi biliyor ama.sonra da kv. İstediğimi almadı kb. Para vermedi. Bu nasıl midedir nasıl sindirim sistemidir.

Kendine güvenemeyen evlenmeyecek arkadaş. Ben babasından para isteyen kocaya acırım sadece.saglik durumu hariç. Babadan süt dokmus kedi gibi para isteyecek bebesine beşik isteyecek sonra da sana erkeklenecek sinirlenince.

Şimdi iki asgari ücretli evlenecek diyelim cöreklendiler aldirdilar yeni gelin evim diye foruma da yuklediler Ohh. Düğünde gelen takiyi parayi da koydular kasaya...ya da araba aldılar. ..bu nasıl is kardeşim. Anneleri babaları yeri gelsin kredi ödesin. bunlar oh ne ala memleket ya.yillardir çalışanlarda yok böyle rahat.
Durum olur tabiki aile yardım eder ama bir mecburiyetmis gibi lanse edilmesi böyle kabul görmesi ne menem birşeydir ya. KV almadı kb vermedi ühüü .Ühüü . Hele bir de şöyle modeller var.kb ev vermiş geçin oturun diye ama onlara yakinmis o evi satsinlarmis uzaktan ev alsinlarmis onlara.mideye bak kaç dönüm...

Modalife'da 2.999 TL'ye düğün paketleri var yatak odası + yemek odası + oturma odası dahil.

Akiliniz size kalsin. O kadar cok sey soyleyecegim ama bu kadar soylesem yeterli. Akliniz size kalsin. Eger esya konusunda fikriniz varsa konusun. Size beni yargilamaniz icin bu konuyu acmadim
Yazdığım şeyleri genel olarak yazdım. Metinde de belli.yazdim genel diye.sizi yargılamak gibi bir niyetim asla yok böyle algılandiysam çok Üzgünüm. Benim hatam sanırım genel bir mevzuyu sizin konunuz içinde dile getirmek oldu. Mutluluklar dilerim.

Evi nasıl hallederim en ucuz şekilde bi fikir verin lütfen.Teşhir ürünleri satan bi mobilya mağazası varmı bildiğiniz?
Eşyalı bir ev bulup zaman kazansanız. Artık çok güzel eşyalı evler var her yerde. Sonra da eşyalarınızı yavaş yavaş alıp eşyasız bir eve taşınabilirsiniz. Bir de İstanbul Yenibosna'da sıfır mobilyaların satıldığı yerler var. Piyasanın çok altında güzel de mobilyalar satılıyor.

Evlendiğin gün herşeye sahip olmak zorunda degilsin canım, en önemli olanları al gerisini sonra imkanın oldukça alırsın.

X