Bu arada şunu da eklemek isterim, herşeyiniz tam olacak diye birşey yok olduğu kadarını alın, gerisini zamanla alın. Yatakodanız, oturma odanız ve bir yemek masanız olsun yeter. Beyaz eşya da ilk etapta bir çamaşır makinası, buzdolabı yeter. Fırına bile gerek yok, uygun fiyata (40-50 TL) kapaklı elektrikli ızgara alın fırın gibi pişiriyor veya ucuz bir mini fırın alabilirsiniz. İki göz de olsa ocağınız olsun.
Gerisi zamanla olur. Biz de öyle yaptık. Nişanlımın birikimi yoktu, ailesi destek olmadı. Ben de o ezilmesin diye kendi ailemden çok yardım almadım. O kredi çekti, ben az birikimimi kullandım. Hallettik Allahın izniyle.
Mutfak eşyanız ve yatakodası tekstiliniz yoksa pazara çıkın. Neler neler var cici bici. A101 ve BİM'e de bakın, yemek takımları tava tencereler vb birçok güzel şey geliyor.
Eski eşyalarınız varsa onları onarma ve değiştirme yoluna gidin. Mesela bekarlıktan kalma kanepeniz varsa yüzünü değiştirin, kitaplık, gardrop gibi eski eşyalarınız varsa yapışkanlı folyo alıp kaplayın veya boyayın, kullanın. Gayet de güzel oluyor, hem de kendi emeğiniz olduğu için severek kullanıyorsunuz.