fikirlerinize ihtiyacım var çok sıkışık bir durum içindeyim

Canim neden hersey eksiksiz olsun diye sartlaniyorsunuz ki?aileler zaten yardim etmiyorsa ikiniz ne yaparsaniz razi olacaklar.ben evlenirken yatak odam haric hicbisey alamamistik.esimin bekar evinden bi camasir makinasi bir de kucuk buzdolabi vardi o kadar.inan yerde hali bile yoktu.ama ikimizde sorun etmedik.hersey sirayla dedik,ve faize borca harca girmeden cok sukur uc sene sonunda herseyimizi yaptik.simdi birikim bile yapabiliyoruz allaha sukur.oyle cok eski yillari da anlatmiyorum dedigim gibi,3 sene oncesi:)hicbisey eksik olmasin diye kendinizi sikintiya sokmayin bence.zaruri olanlari alin,gerisi allahin izniyle gelir...
Bunlari okuyunca oyle iyi hissediyorum ki. Nisanlimi kirmak uzmek hic istemiyorum hicbirseyin fazlasini da istemiyorum. Bu faiz illetini yuvama sokmadan bi hayat istiyorum. Geri kalan hicbirsey umrumda degil. Allah rizasi ve nisanlimin rizasini alarak su imtihani bi halledebilsem keske

siz bişi demedinizmi peki bizdede aynısı olduda kanlı bıçaklı oldukdu.valla bravo size hemen planlara başlamışssınız.ben fevri davranmıştım ayağa kaldırdımdı ortalığı.sonuç gene ben yaptım değişmedi tabi ama burunlarından geldi yüzüstü bırakmak.
kötü bişi almayın eşyalarınızı gerekirse hiç almayın az ve temiz alın o vakit.hiç almayın dediğim yatak odası iki kanepe oda en iyisini alın.düğün yerine nikah yapın.

Insanin gonlu yikip dokmek cok istedigi anlar olmuyor mu elbette oluyor. Ama sunu dusundum hep bu durum nisanlimi nasil etkiler? Bu durumdan nisanlimi kazanarak mi cikacagim kaybederek mi? Ben burda bagirsam cagirsam hersey hallolacak mi? Kim daha cok uzulecek?
Boyle sorulari daima zihnimde tutmam gerekiyordu. Birde halden anlayan daima pozitif olan akrabalar. Cok uzuldugum cok seytanin durttugu oluyor hala oluyor ama ben ne yaparsam yapayim onlarin durumu hala sikisik olmaya devam edecek.
Ve garip bi sekilde oyle mutluyum ki. O evi herseyi bizim ustlenmemiz oyle guzel ki. Hatta iyi ki boyle oldu.

Allah ağız tadıyla yuva kurmanızı nasip etsin. Avrupa yakasında da Anadolu yakasında da Eskidji Bazaar diye bir yer var, uygun fiyatlara yüzlerce çeşit mobilya bulabilirsiniz. Direkt üretici olduklarından ve mağaza kirası gibi yüksek kiralar ödemediklerinden uygun fiyat veriyorlar. Beyaz eşya + Yatak odası + oturma odası + yemek odası 7.000 - 8.000 TL gibi paketler vardı.

Tek tek alacaksanız; oturma odası 1500-2000 TL arası, yatakodası 1500 - 2000 TL arası, yemek masaları ve sandalyeleri 600 - 1000 TL

Beyaz eşya da spot (ama ikinci el değil, sıfır orjinal) çok uygun rakamlara geliyor. Buraya bakmadan evinizi döşemeyin. Genelde nakit çalışmak istiyorlar; ihtiyaç kredisi çekip nakit alabilirsiniz eşyaları. Hem tek yere borcunuz olur, hem de 3-4 seneye yayarsanız aylık taksitler oldukça uyguna gelir.

Allah ödeme kolaylığı versin.
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Dediginiz yerlere ugrayacagim

herkes kendince birşeyler söylemiş ama doğru ama yanlış

eğer doğru bulursanız düşüncelerimi düğüne boşuna para vermeyin , nikah yapıp , kesinlikle ama kesinlikle kredisiz evlenmek daha doğru gibi , evin eşyalarınıda yavaş yavaş teker ihtiyaca göre , indirimler denk geldikçe almak hem sizi zorlamamış olur , erkegin ve kadının çalışmasıda tabii bu durumda çok yardımcı olur
Nikah fikrini dusundum ama nisanlim buna hic iyi bakmiyor. Memleketinden gelecek takilarimiz da varmis. Bana kalsa hic problem olmaz

Bu arada şunu da eklemek isterim, herşeyiniz tam olacak diye birşey yok olduğu kadarını alın, gerisini zamanla alın. Yatakodanız, oturma odanız ve bir yemek masanız olsun yeter. Beyaz eşya da ilk etapta bir çamaşır makinası, buzdolabı yeter. Fırına bile gerek yok, uygun fiyata (40-50 TL) kapaklı elektrikli ızgara alın fırın gibi pişiriyor veya ucuz bir mini fırın alabilirsiniz. İki göz de olsa ocağınız olsun.

Gerisi zamanla olur. Biz de öyle yaptık. Nişanlımın birikimi yoktu, ailesi destek olmadı. Ben de o ezilmesin diye kendi ailemden çok yardım almadım. O kredi çekti, ben az birikimimi kullandım. Hallettik Allahın izniyle.

Mutfak eşyanız ve yatakodası tekstiliniz yoksa pazara çıkın. Neler neler var cici bici. A101 ve BİM'e de bakın, yemek takımları tava tencereler vb birçok güzel şey geliyor.

Eski eşyalarınız varsa onları onarma ve değiştirme yoluna gidin. Mesela bekarlıktan kalma kanepeniz varsa yüzünü değiştirin, kitaplık, gardrop gibi eski eşyalarınız varsa yapışkanlı folyo alıp kaplayın veya boyayın, kullanın. Gayet de güzel oluyor, hem de kendi emeğiniz olduğu için severek kullanıyorsunuz.
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Soylediklerinizden faydalacagim yerler olacak. Tekrar tesekkur ederim

Sizin Çoktan ev tutmuş dayamış döşemiş olmanız lazımdı.
Hadi bilemedin ev tutulmuş eşyalar seçilmiş alınmış geliyo olmalarını beklemeniz lazımdı.
Neden son dakikaya kadar beklediniz anlamadım.
Krediden başka çareniz yok. Üstelik evime faiz sokmuycam diyosunuz ama zaten nişanlınınız kredi borcu varmış evlenince otamatik olarak sizinde evinize girmiş olacak.

Yok faiz sokmam yok şu yok bu huzursuzluk sokucaksınız ama?

Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Soylediklerinizden faydalacagim yerler olacak. Tekrar tesekkur ederim
Hep oyle derler takilarim gelecek suna buna taki takmistim fln sonra bi bakarsin aaa bizim taki isi yan yatti. Ben sizin isi hic pozitif gormuyorum simdiden size bu kadar yukleniyorlar ikinizede yazik. Aileniz buna nasil göz yumuyor kizlari icin fazla bisey yapmayan dünürler.

Sonucta siz gelinsiniz size yapilmasi gereken seyler bunlar gelin dedigin Prensestir :KK37: baba evinde dügüne kadar onu fazla bisey ilgilendirmez.

O sadece ne giycem sacim makyajim telasina girmeli boyle buyuk telaslar sikintilar altina degil. Allah yardimciniz olsun

Ev kiralanır, eşyalar bir şekilde alınır ama ya sonrası ne olacak?

Nişanlınızın maaşı ne kadar? O maaşla hem kira ödeyecek, hem eskiden kalan 6000 tl krediyi ödeyecek, hem şimdi alacağınız eşyaların taksidini ödeyecek, hem de ev geçindirecek.

Birikiminiz yok ikinizin de. Neye güveniyorsunuz?

Benim tavsiyem, düğünü erteleyin. Nişanlınız önce 6000 tl borcunu bitirsin. Sonra üç beş kenara bir şeyler koysun. Ondan sonra yine taksitle bir şeyler alırsınız.

Gelinliğiniz alındı mı bari bu arada?

Evinde, eşyalarında kendi emeğin olması kadar güzel bir şey yok. Yavaş yavaş alırsınız; canınızı sıkmayın. Tepe Home'da bir kampanya var; vade farkı olmadan bir bankadan kredi çektiriyorlar, 18 ay taksit yapıyorlar. İsterseniz bir bakın.

Hanımlar 1 ay sonra düğünüm var. Nişanlımın ailesi başta herşeyini yapacağız alacağız demesiyle az önce ters köşeye geçtiklerinin haberini aldım. Takı meselesi bile belli değil. Herşeyi tek maaşla halletmek durumundayız. Çok çok geç aldım bu haberi ve heryer tutuldu gün alındı herşey tamam.Düğünü erteleyin fikri artık geçerli değil. Daha farklı fikirlere ihtiyacım var

En ucuz sekilde evimi nasıl düşerim? istanbulda yaşıyorum . Teşhir ürünleri satan bi magaza var mı? Spotçulardan halledebilir miyim? Beyaz eşyaya ne tavsiye edersiniz? Ev tutulmadı şuan acil nakit paraya ihtiyacım var kredi çekmek istiyor nişanlım. Ben istemiyorum ama evi de tutamadık.Hiç birikimimiz yok. Faiz ödemeyeceğiz diyor ama nasıl ödemeyeceğiz anlamadım.

Lütfen bi akıl verin bana. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım nerden başlamalıyım?
borca gırmek ıstemıyorsanız kendı aılenızın durumu varsa onlar el atsın konuya egerkı tek derdınız ev tutmak ve ev esyası almak ıse, aılenızde yardım edemeyecekse, kredı cekmekten baska carenız yok zaten ya da ev kur tarzı magazalardan senetle ılk etapta ısınızı gorcek yatak odası beyaz esya yı alabılırsınız.
zaten hersey tas tamam olması gerekmıyor yatacak yerınız, oturacak kanepenız beyaz esyanız ozellıkle buz dolabı , çamasır makınesı ve ocak olsun gerısı yavas yavas alınır..

Sizin Çoktan ev tutmuş dayamış döşemiş olmanız lazımdı.
Hadi bilemedin ev tutulmuş eşyalar seçilmiş alınmış geliyo olmalarını beklemeniz lazımdı.
Neden son dakikaya kadar beklediniz anlamadım.
Krediden başka çareniz yok. Üstelik evime faiz sokmuycam diyosunuz ama zaten nişanlınınız kredi borcu varmış evlenince otamatik olarak sizinde evinize girmiş olacak.

Yok faiz sokmam yok şu yok bu huzursuzluk sokucaksınız ama?
Nisanlin tayin durumu netlesmeden ev tutmak istemedik. Esya konusunda da begendiklerim oldu ama artik herseyi daha ekonomik dusunmek zorunda birakildim. Yani ister istemez bu dakikaya kalindi. Faiz konusunda ise nisanlim faiz odemeyecegimizi soyluyor. Bilmiyorum...

Hep oyle derler takilarim gelecek suna buna taki takmistim fln sonra bi bakarsin aaa bizim taki isi yan yatti. Ben sizin isi hic pozitif gormuyorum simdiden size bu kadar yukleniyorlar ikinizede yazik. Aileniz buna nasil göz yumuyor kizlari icin fazla bisey yapmayan dünürler.

Sonucta siz gelinsiniz size yapilmasi gereken seyler bunlar gelin dedigin Prensestir :KK37: baba evinde dügüne kadar onu fazla bisey ilgilendirmez.

O sadece ne giycem sacim makyajim telasina girmeli boyle buyuk telaslar sikintilar altina degil. Allah yardimciniz olsun
Taki meselesine cok guveniyor nisanlim. Eger olumsuz bi durum olursa cok buyuk sikintilar yasariz.
Aslinda ben dugunu nisanlimin memleketinde yapma taraftari degilim. Burda sade bi nikah yapalim dedigimde bu bi nevi savas acmak oldugunu soyledi nisanlim. Ama nerden bakarsaniz 5-6 bin tl harcamayacaktik.
Artik kulkedisinin saat 12den sonraki hali gibiyim. Prensesligim dugune 1 aya kadardi. Allah herkesin hesabini gorecek basilsa. Bu yonden kalbim ferah. Ailem de nisanlimla aramda problem cikmamasi icin ses etmiyorlar. Beni yatistiriyorlar ama icten ice kizgin olduklarini hissediyorum.
Nisanlim uzulmesin, evime huzursuzlukla girmeyeyim, ikimizin arasinda kalp kirikligi olmasin sadece bunu istiyorum.

nişanlınızın bundan yeni haberi olması bana inandırıcı gelmedi... nişanlınız size son dakka söylemiş olabilir mi?
nişanlınızla kavga etmeyin ama ailesiyle ilgili saygı beklememesi gerektiğini baştan söyleseler başım gözüm üstüne ama son dakka yapılan resmen seni beni enayi yerine koymaktan başka bir açıklaması yok ailen için hala enayi gibi saygı bekleme gördüğüm de saygı gösteririm ama gel git olmaz diye göz dağı verin...
herşeyin uygun fiyatlısını bulabilirsiniz... kredi çekin ve yapın nişanlınıza da ailenizin size maddi yardım etmek istediğini ama sizin nişanlınızın ezilmemesi için kabul etmediğinizi söyleyin (arada böyle çaktırmadan laf sokmak lazım-ayrıca tabiki aileniz yardım ederse kabul edin :KK66:)

nişanlınızın bundan yeni haberi olması bana inandırıcı gelmedi... nişanlınız size son dakka söylemiş olabilir mi?
nişanlınızla kavga etmeyin ama ailesiyle ilgili saygı beklememesi gerektiğini baştan söyleseler başım gözüm üstüne ama son dakka yapılan resmen seni beni enayi yerine koymaktan başka bir açıklaması yok ailen için hala enayi gibi saygı bekleme gördüğüm de saygı gösteririm ama gel git olmaz diye göz dağı verin...
herşeyin uygun fiyatlısını bulabilirsiniz... kredi çekin ve yapın nişanlınıza da ailenizin size maddi yardım etmek istediğini ama sizin nişanlınızın ezilmemesi için kabul etmediğinizi söyleyin (arada böyle çaktırmadan laf sokmak lazım-ayrıca tabiki aileniz yardım ederse kabul edin :KK66:)
Nisanlim bunu simdi farkettigi bi durum olarak aciklamadi. Duzelecegini umdugunu ve bu zamana kadar bu yuzden bana durumu yansitmadigini soyledi.
Ailemden "ezilmemesi icin" destek istemedigimi nisanlima soylemem bu onurunu kirar ve bizi birbirimizdrn cok uzaklastirir diye dusunuyorum. Zaten o da farkinda herseyin o da cok uzgun. Bu ancak beni yari yolda birakan aileye yapilmasi gereken bi is. Yoksa nisanlim yeteri kadar yoruldu uzuldu bi de canini ben sikmak istemiyorum.
Ama kinam icin istanbula geldiklerinde olabildigince mesafe koyacagim.hosgeldin hosbulduk o kadar. 1 saat suren telefon sohbetlerimiz artik 5 dkyi gecmeyecek kv ile. Beni cok kirdilar cok yiprattilar.

Bende krediye karşıydım ama arkadaşlrım hep kredi çekti. madem Bir ev düzeceksiniz düşünsenize taksitsiz bişey alınmaz beyaz eşya yatak odası oturma grubu hepsine ayrı ayrı taksit olur ve aylık taksit tutarı 1000 tl yi geçer. Ben mesela ihtiyaç kredisi aldım 19000 tl aylık ödemem 680 tl 3 senelik. yani hadi sen 20.000 tl kredi çeksen tabi faizide var doğru ama aylık ödeme miktarını ödeyebileceğin düzeyde belireyebilirsin. Eğer sende çalışıyorsan sıkıntı tabiki borçlar bitene kadar olur. ama biter yani. Arkadaşların dediği gibi bir kere alınıyor böyle şeyler hadi oturma grubun önemli değil sonra değiştirirsin yine ama beyaz eşya ve yatak odası değişmez.

Madem kimseniz yok .Zaruri eşyaları alacaksınız .(TV.buzdolabı ,çamaşır makinası,fırın,yatak ,koltuk ,kap kacak )
Çekyat bile almayın .Katkısı olmayan şerefsizler utanmadan sıkılmadan sefa sürmeye gelirler .
1+1 ev tutun .

Taki meselesine cok guveniyor nisanlim. Eger olumsuz bi durum olursa cok buyuk sikintilar yasariz.
Aslinda ben dugunu nisanlimin memleketinde yapma taraftari degilim. Burda sade bi nikah yapalim dedigimde bu bi nevi savas acmak oldugunu soyledi nisanlim. Ama nerden bakarsaniz 5-6 bin tl harcamayacaktik.
Artik kulkedisinin saat 12den sonraki hali gibiyim. Prensesligim dugune 1 aya kadardi. Allah herkesin hesabini gorecek basilsa. Bu yonden kalbim ferah. Ailem de nisanlimla aramda problem cikmamasi icin ses etmiyorlar. Beni yatistiriyorlar ama icten ice kizgin olduklarini hissediyorum.
Nisanlim uzulmesin, evime huzursuzlukla girmeyeyim, ikimizin arasinda kalp kirikligi olmasin sadece bunu istiyorum.
Evlendikten sonra bu kadar borcla mutlu olabilecegini dusunuyorsan evlen bu cocukla. Bi gelinede bu kadar yuklenilmez esinin ailesi resmen tatli dil guler yuzle dugunu evi herbirseyi size yaptiricaklar. Adamlar isini biliyo. Onlar borcun altinda girseydi cocuklara ne diye yukleniyorlar

Madem aile hic bir seye karismiyo siz de onlarin memleketinde dugun yapip bir de o borca girmeyin. Cok istiyorlarsa odesinler dugun masrafini. Bu savas acmak ise onlarin yaptigi ne. Taviz tavizi dogurur unutmayin

Modalifeye bakabilirsiniz her keseye uygun fiyatla ürün satıyolar beyaz eşya içinde spotçuları yada eskici bit pazarını önerebilirim

X