Deniz Hn. iyi günler. Ben bilmem kim. Numaranızı uzun bir zaman önce X bey vermişti. Eğer siz de uygun görürseniz tanışmak istiyorum. Durumunuzu bilmediğim için arayıp rahatsız etmek istemedim. Müsait olduğunuz bir zamanda buluşup görüşebilir miyiz?
Böyle bir mesaj gönderen adama iki elin kanda bile olsa cevap yazarsın. 37 yaşına gelmiş kazık kadar adam numarayı annesine verip ara şunu diyemez. Sanki küçük çocuk da annesi okula kaydetmek için arıyor. Annesinin yönettiği, kararları annesinin verdiği bir adam olduğu daha ilk saniyede anlaşılıyor. Hatta belki annesi bile değil. Güvenip, iyi niyet görüp numaranızı vermişsiniz, adam da kalkmış başkalarına vermiş. Annesi veya aile büyüğü bir kadın fark etmez. Mahremiyete saygı yok, bu önemli. Kadın beni hiç tanımadan güvenip numarasını vermiş, numara bende kalır kimseye vermemem gerek dememiş. Aile görgüsü terbiyesi önemli. Bak fakir olsun dar gelirli olsun ama oturmayı kalkmayı neyi nasıl konuşacağını bilsin. Ailesinde yoksa kendinde de yoktur.
Yani X abiniz abartmış coşmuş ama ben kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. İşgüzarın önde gideni, belki çok heyecanlandı sizin iş olacak diye. Görmediniz duymadınız sanıp üst üste aramış olabilir. Ben olsam engellemezdim ve kendisine sebebi açıklardım.