fikir verebilir misiniz konu boşanma

Kızlar kuzenimde vajinismus olduğu için ilişkide olmamış henüz o yüzden aslında acele ediyor
Yol yakınken bitirsin bu işi. Diğer meselelerin bile aşılması yeterince zor ve ömür yiyen türden iken bir de üstüne vajinismus gibi zor ve eş desteği olmadan aşılamayacak bir durum olunca bu işin oluru kalmamış. Uygun değiller birbirlerine. Hiç olmaması gereken bir evlilikmiş aslında.

Kızlar kuzenimde vajinismus olduğu için ilişkide olmamış henüz o yüzden aslında acele ediyor
Aralarındaki huzursuzluğa buda büyük bir sebep ama. Tedavi için ne yaptı?

Uyumsuz iki insanın birbirinin hayatını zindan etmesine gerek yok. Ama bana kalırsa da boşanmak için çok acele etmesin.

Vajinismus için tedaviye başlasın,çift terapisi için eşiyle konuşsun. Ha baktınız yine de olmuyor o zaman herkes yoluna.

Bunu baştan söylesenize. Asıl sorun bu zaten. Diğer her şey faso fiso. Cinsellik evliliğin temeli, evliliğin temelinde sıkıntı var. Bütün huzursuzluklar da bundan kaynaklanıyor. Yenmek için bir çaba gösteriyor mu kuzeniniz? 8 ay uzun zaman.

Kızlar selam,

Daha önce kuzenim için burda soru sormuştum kendisi açsın hesap demiştiniz ilettim ancak yanaşmadı eşinin görmesinden okumasından çekiniyormuş benden rica etti. Yorum almak istiyorum sizden. Kuzenim geçen yaz evlendi 8 ay oldu. 2 senelik ilişkisiydi ancak evliliği pek hayal ettiği gibi gitmedi. eşiyle hem iletişim sıkıntıları oldu hemde pek anlaşamadılar sanırım. Kuzenim boşanmayı düşünüyor. bir kaç kere konuşmuşlar bunu ama ciddi olarak değil. bir iyilermiş bir kötü. kuzenim 1 yıldan önce anlaşmalı olmuyormuş diyor. 1 yıl bekleyip karar vereyim diyor. ancak aynı evin içindede çok mutlu değilmiş. şimdi konuşup baba evine dönsem yazın dava açsam mı diyor. yada şimdi çekişmeli olsa yaza belki anlaşmalıya döner diyor. yada eşimle konuşayım yaza kadar aynı evin içinde bekleyelim mi diyor. şuan evi terkederse ve dava açmazsa sorun olabilir mi.

Bir diğer sorusu da şu. 1 yıl evli kalıp ayrılmak kötü birşey mi elalemin lafından çekiniyor hemde tekrar evlenemem diye korkuyor. aynı evin içine girince çok farklı oluyormuş. Buna biraz sabretsem düzelir m, diyor ancak düzelmezse ileride geç kalmaktan korkuyor, çocuk olması veya yaşının geçmesi falan. fikirlerinize açığım bunları ona ileteceğim.

İletişim problemlerini şu şekilde söyledi bana, eşi sürekli telde oyun oynuyormuş çok gezmeyi sevmiyormuş kuzenim gidelim derse gidiyormuş ama kendi önerisi yokmuş konuşacak birşey bulamıyorlarmış. Eşi ailesini çok arıyormuş ailesi memleketteler. sürekli arıyor uzun uzun muhabbet ediyorlarmış kuzenim muhabbetlere çok katılmıyormuş çekingen sessiz biri. bu sefer ona laf atıyorlarmış niye katılmıyor falan diye. Eşi temizlik titizlik konusunda takıntılıymış. bunlardan bahsetti.
Bunlar düzeltilmeyecek sorunlar değil bence. Kaldı ki kuzeniniz de çok kararsız öyle mi olsun böyle mi olsun diye kafası karışık. Acele karar vermek mantıklı değil. Hemen baba evine gitmek veya belki düzelecek bir durumu onlara duyurmak da mantıklı değil.
Eğer çift birbirini seviyorsa profesyonel destek ile çözülür. Hatta olgun kişilikleri olsa karşılıklı fedakarlık ile çözülebilir.
Bir gün geziye giderler bir gün evde vakit geçirirler yani çok büyük problemler gibi gelmedi bana açıkçası 🤷🏼‍♀️Ayrıca ciddi bir konuşma da yapılmamış.
Eşinin ailesi rahatsız edici konuşmuyor ise kuzenin telefonda muhabbete dahil olabilir. Neticede yuva kurulmuş kaç yaşında insan çekinerek bir durum yok ki. Temizlik konusuna gelince pis adam hiç çekilmez şükretsin bence 🙃

Kötü bir adam değil diyor ev işine yardım edermiş ancak tam bir ev erkeği diyor evine bakıyor temiz titiz müsrif para harcamıyormuş ama sosyalliği yok diyor ben deyince götürüyor ama kendi plan yapmıyor diyor
Canım paket program mı bu hepsi dahil olsun 🤷🏼‍♀️ Her insanın kişiliği farklıdır. Eşine sorsa ona göre de kuzeninin artıları eksileri vardır. Sosyal olsa ev işine hiç yardım etmese mesela daha mı iyi olacak 🤔

Hayat tecrübesi bana şunu gösterdi erkekler evliliğin üzerinden yıl geçtikçe akıllanıyor her geçen sene öncekinden iyi oluyorlar tabi o zamana kadar kadın tükenmemiş ise bence kuzenin biraz daha beklesin en azından bir yıl eşiğini aşsınlar

Mışla muşla tam hakim olmadığınız meselelerden konu açacağınıza kuzeniniz kendi konusunu açsa daha iyi olur. Eşi nasıl görecek anlamadım 24 saat birlikteler eşinin telefonunu mu okuyor? Yazın adli tatil olduğu için dava süreci fazla uzar bilginiz olsun, kesin karar verirse boşanmaya bekleyecek bir şey yok bir an önce dava açsın. 2 sene sevgililikte gayet anlaşılabilecek şeyler anlattıklarınız. Uyumlu bir ilişkileri yoksa elbette boşansınlar hayat mutsuz olmak için fazla kısa ama ortada çok ciddi bir sorun yok bence daha 8 ay olmuş. Aynı evde yaşamaya, evlilik hayatına alışmak için erken. Gezmeyi sevmeyen insan bekarken de sevmiyordur. Flört, nişanlılık bunlar evlenmeden tanımak için olan kavramlar. Bu adamla bir ömür anlaşabilir miyim diye düşünmeden evleniyor insanlar sonra da evlenince değişti. Kimse evlenince değişmiyor sadece bekarken umursanmayan huylar insanın gözüne batıyor evlendikten sonra.
Telefonuna bakıyormuş maillerine falan burdan bildirim geliyor o yüzden benden istedi

Boşanmak için eften püften sebepler gibi geldi bana. Ama 1 sene dolmadan aile evine gidip 1 sene sonunda da anlaşmalı boşanan biri olarak kuzeninizin yeniden evlenebileceğini garanti edebilirim. 6 sene sonra yeniden evlendim 1.5 yıllık evliyim. Kağıt üstüne imza atınca göbek bağları birleşmiyor. Zaten öyle 10-20 sene evli kalmamış. Denemişler olmamış ama bence düzelebilecek şeyler bunlar. Aynı evin içine girince alışmak zaman alıyor. Biraz daha tanıyorsunuz birbirinizi. Çok boş sebepler boşanmak için. Tahammül seviyesi düşük galiba kuzeninizin. Biraz düzeltmek için çaba göstermeliler.
Siz bir sene dolmadan aile evine gidip bir sene dolunca basıl boşandınız hangi dönemlerde yazın bir yılları doluyor ama yazın adli tatil dediler ne zaman açmalı hızlı sonuç alması için birde sizin boşanma sebebiniz neydi bu kadar kısa sürede

Kızlar selam,

Daha önce kuzenim için burda soru sormuştum kendisi açsın hesap demiştiniz ilettim ancak yanaşmadı eşinin görmesinden okumasından çekiniyormuş benden rica etti. Yorum almak istiyorum sizden. Kuzenim geçen yaz evlendi 8 ay oldu. 2 senelik ilişkisiydi ancak evliliği pek hayal ettiği gibi gitmedi. eşiyle hem iletişim sıkıntıları oldu hemde pek anlaşamadılar sanırım. Kuzenim boşanmayı düşünüyor. bir kaç kere konuşmuşlar bunu ama ciddi olarak değil. bir iyilermiş bir kötü. kuzenim 1 yıldan önce anlaşmalı olmuyormuş diyor. 1 yıl bekleyip karar vereyim diyor. ancak aynı evin içindede çok mutlu değilmiş. şimdi konuşup baba evine dönsem yazın dava açsam mı diyor. yada şimdi çekişmeli olsa yaza belki anlaşmalıya döner diyor. yada eşimle konuşayım yaza kadar aynı evin içinde bekleyelim mi diyor. şuan evi terkederse ve dava açmazsa sorun olabilir mi.

Bir diğer sorusu da şu. 1 yıl evli kalıp ayrılmak kötü birşey mi elalemin lafından çekiniyor hemde tekrar evlenemem diye korkuyor. aynı evin içine girince çok farklı oluyormuş. Buna biraz sabretsem düzelir m, diyor ancak düzelmezse ileride geç kalmaktan korkuyor, çocuk olması veya yaşının geçmesi falan. fikirlerinize açığım bunları ona ileteceğim.

İletişim problemlerini şu şekilde söyledi bana, eşi sürekli telde oyun oynuyormuş çok gezmeyi sevmiyormuş kuzenim gidelim derse gidiyormuş ama kendi önerisi yokmuş konuşacak birşey bulamıyorlarmış. Eşi ailesini çok arıyormuş ailesi memleketteler. sürekli arıyor uzun uzun muhabbet ediyorlarmış kuzenim muhabbetlere çok katılmıyormuş çekingen sessiz biri. bu sefer ona laf atıyorlarmış niye katılmıyor falan diye. Eşi temizlik titizlik konusunda takıntılıymış. bunlardan bahsetti.
Ben kuzeninizin boşanabileceğini sanmıyorum.

Siz bir sene dolmadan aile evine gidip bir sene dolunca basıl boşandınız hangi dönemlerde yazın bir yılları doluyor ama yazın adli tatil dediler ne zaman açmalı hızlı sonuç alması için birde sizin boşanma sebebiniz neydi bu kadar kısa sürede
Yani boşanma sebebim şuan sizi ilgilendirmez. Yazdığınız sorulara istinaden kendimden örnek verdim. Yazacak olsam bütün evliliğimi yazardım 😃 Konu şuan kuzeniniz. Mayıs ayında davamız oldu. Aralık ayında vermiştik dilekçeyi. Ondan önce tabii yaza ve bayrama denk gelmişti çekişmeli olarak. Ama çok uzun sürüyor. En iyisi başka evlerde 1 sene beklemek.Başka evlerde olduktan sonra acele etmesine gerek yok kuzeninizin zaten o sürece girince her türlü bekleniyor. Hayırlısı olsun.

Aralarındaki huzursuzluğa buda büyük bir sebep ama. Tedavi için ne yaptı?

Uyumsuz iki insanın birbirinin hayatını zindan etmesine gerek yok. Ama bana kalırsa da boşanmak için çok acele etmesin.

Vajinismus için tedaviye başlasın,çift terapisi için eşiyle konuşsun. Ha baktınız yine de olmuyor o zaman herkes yoluna.
Tedaviye başlamış devam ediyor

Hayat tecrübesi bana şunu gösterdi erkekler evliliğin üzerinden yıl geçtikçe akıllanıyor her geçen sene öncekinden iyi oluyorlar tabi o zamana kadar kadın tükenmemiş ise bence kuzenin biraz daha beklesin en azından bir yıl eşiğini aşsınlar
Kuzenimin acele etme sebebi aslında vajinusmus olması ve şuan tedavi sürecinde hazır birşey olmamışken boşanayım diye niyetleniyor

Özellikle karıştırmıyormuş ama denk gelirse bakıyormuş birde kuzenimin mail adresinin şifresi de varmış

O denk gelme nasıl oluyormuş? Sadece bu sitede gördüm eşinin telefonundan bir şeylere denk gelenleri. Birinin şahsi telefonunu eline alıp içindekilere bakmak nasıl denk gelmek? Neyse ana konudan uzaklaşmayalım ben şunu anlamadım kuzeniniz hem bir an önce hazır cinsel birliktelik olmamışken boşanayım diyor hem tekrar evlenememekten korkuyor. Hem çocuk için yaşım geçiyor diyor. Bunlar çok zıt şeyler birbirlerine. Sizin kuzeninizin boşanası var bence

O denk gelme nasıl oluyormuş? Sadece bu sitede gördüm eşinin telefonundan bir şeylere denk gelenleri. Birinin şahsi telefonunu eline alıp içindekilere bakmak nasıl denk gelmek? Neyse ana konudan uzaklaşmayalım ben şunu anlamadım kuzeniniz hem bir an önce hazır cinsel birliktelik olmamışken boşanayım diyor hem tekrar evlenememekten korkuyor. Hem çocuk için yaşım geçiyor diyor. Bunlar çok zıt şeyler birbirlerine. Sizin kuzeninizin boşanası var bence
Denk gelmek dediği içindekilere dğeil telefon ortadaysa falan

Benim eski uzun bir ilişkim vardı bilenler bilir kuzenimle konuştuğumuzda oda benim ayrılma sebeplerimi Eften püften bulmuştu kıyafetime karışmasına denizde mayo bikini giydirmeyesine falan kuzenimin ayrılma sebepleride bana eften püften geldi. Herkes farklı düşünüyor

X