fikir verebilir misiniz konu boşanma

Böyle düşündükçe de devam mı ettireyim bir yolunu mu arayım diyor düzelmesi için
Bu düzelmez ki,biri ak biri kara.Çok nadirdir iki kişinin bir birine ayak uydurması. Aynı şeylerden hoşlanıp aynı şeylerden keyif alınmıyorsa her zaman bir birini yorarlar.Bir taraf hevesliyken diğer tarafın içi geçmiş olması sinir bozucu olur. Bir kaç defa alttan alınır da bir ömür kimse dayanmaz.İki çift sohbet edemediğin insanla ömür geçmez.

Kızlar kuzenimde vajinismus olduğu için ilişkide olmamış henüz o yüzden aslında acele ediyor
Tedavi olmadıysa nasıl olacak?Boşanıp başka biriyle evlense de aynı sorunu yaşayacak muhtemelen.Daha boşanmadan bunları gelecekteki evliliği için düşünmek de ne bilim çok değişik

İletişim sorunu ise sadece mesele terapinin olumlu etkisini görürler.
El ne der diye kötü bi adamla yaşanılmaz. Ancak gerçekten kötüyse...
Burada anlattığınız konular çözüme muhtaç meseleler bunun için de bir uzman yardımı alsınlar.
Kötü bir adam değil diyor ev işine yardım edermiş ancak tam bir ev erkeği diyor evine bakıyor temiz titiz müsrif para harcamıyormuş ama sosyalliği yok diyor ben deyince götürüyor ama kendi plan yapmıyor diyor

Adamı kötü yapan nedir? Ben konuda sadece bir birine uyumsuz iki kişinin bir birine ayak uyduramadıklarını farklı hayat tarzları olduğunu görüyorum.Bunlar olabilir. Önemli olan bunu evlenmeden önce flört dönemi görebilmek

Ben de kötü bir şey göremedim işte o sebepler gerçekten kötüyse diye bir ibare koydum.
Bence hem kadın da hem erkekte iletişim sorunu görüyorum.
Aslına bakarsak hiç birimiz dört dörtlük eşlerimizle aynı zevklere sahip değiliz ancak birbirimize adapte edebilmeyi bilmemizden kaynaklı evliliklerimiz de huzuru yakalıyoruz.

Kötü bir adam değil diyor ev işine yardım edermiş ancak tam bir ev erkeği diyor evine bakıyor temiz titiz müsrif para harcamıyormuş ama sosyalliği yok diyor ben deyince götürüyor ama kendi plan yapmıyor diyor
İşte kötü değil ama ikisinde de bir iletişim sorunu var.
Hiç birimiz eşiyle tam anlamıyla zevki tutan insanlar değiliz ama birbirimizi tamamlamak önemli bir mesele aramızdaki iletişimi doğru sağlarsak birbirimize yük olmayız. Her ikisi içinde ben aile terapisinin etkili olacağını düşünüyorum.

Adamı kötü yapan nedir? Ben konuda sadece bir birine uyumsuz iki kişinin bir birine ayak uyduramadıklarını farklı hayat tarzları olduğunu görüyorum.Bunlar olabilir. Önemli olan bunu evlenmeden önce flört dönemi görebilmek
Birbirlerine uyum sağlayabilirler mi oluru varmı bunu düşünüyor adam kötü değil ona göre de sadece biraz farklı yapıdalar

İşte kötü değil ama ikisinde de bir iletişim sorunu var.
Hiç birimiz eşiyle tam anlamıyla zevki tutan insanlar değiliz ama birbirimizi tamamlamak önemli bir mesele aramızdaki iletişimi doğru sağlarsak birbirimize yük olmayız. Her ikisi içinde ben aile terapisinin etkili olacağını düşünüyorum.
Aile terapistini denemelerini söyledim bunu konuşacak bu hafta sonu eşiyle

Kızlar selam,

Daha önce kuzenim için burda soru sormuştum kendisi açsın hesap demiştiniz ilettim ancak yanaşmadı eşinin görmesinden okumasından çekiniyormuş benden rica etti. Yorum almak istiyorum sizden. Kuzenim geçen yaz evlendi 8 ay oldu. 2 senelik ilişkisiydi ancak evliliği pek hayal ettiği gibi gitmedi. eşiyle hem iletişim sıkıntıları oldu hemde pek anlaşamadılar sanırım. Kuzenim boşanmayı düşünüyor. bir kaç kere konuşmuşlar bunu ama ciddi olarak değil. bir iyilermiş bir kötü. kuzenim 1 yıldan önce anlaşmalı olmuyormuş diyor. 1 yıl bekleyip karar vereyim diyor. ancak aynı evin içindede çok mutlu değilmiş. şimdi konuşup baba evine dönsem yazın dava açsam mı diyor. yada şimdi çekişmeli olsa yaza belki anlaşmalıya döner diyor. yada eşimle konuşayım yaza kadar aynı evin içinde bekleyelim mi diyor. şuan evi terkederse ve dava açmazsa sorun olabilir mi.

Bir diğer sorusu da şu. 1 yıl evli kalıp ayrılmak kötü birşey mi elalemin lafından çekiniyor hemde tekrar evlenemem diye korkuyor. aynı evin içine girince çok farklı oluyormuş. Buna biraz sabretsem düzelir m, diyor ancak düzelmezse ileride geç kalmaktan korkuyor, çocuk olması veya yaşının geçmesi falan. fikirlerinize açığım bunları ona ileteceğim.

İletişim problemlerini şu şekilde söyledi bana, eşi sürekli telde oyun oynuyormuş çok gezmeyi sevmiyormuş kuzenim gidelim derse gidiyormuş ama kendi önerisi yokmuş konuşacak birşey bulamıyorlarmış. Eşi ailesini çok arıyormuş ailesi memleketteler. sürekli arıyor uzun uzun muhabbet ediyorlarmış kuzenim muhabbetlere çok katılmıyormuş çekingen sessiz biri. bu sefer ona laf atıyorlarmış niye katılmıyor falan diye. Eşi temizlik titizlik konusunda takıntılıymış. bunlardan bahsetti.
1)Yazın dava açar ama görülmez adli tatil var süreç boşuna uzar.
2)Evi terk eden ve dava açmayan tarafa genelde kusur atfedilir. O kişi kusurlu görülür. Evlilik birliğinin getirdiği yükümlülükleri yerine getirmemesinden ötürü. İlla ayrı yaşamak istiyorlarsa yine mahkemeye başvurup fiili aykılık kararı alabilirler.
3)evli değilim ama gözlemlerim evliliğin ilk senesinin birbirini ve sınırları tanımakla geçtiği yönünde. O yüzden acele karar vermek yerine çözüm odaklı olmak lazım. Geçinmeye gönülleri varsa ve ortada çok çok büyük bir durum yoksa şiddet gibi bence konuşulmaya değer.
4)bence bu problemler fındık kabuğunu doldurmaya ak problemler. Evlilik, bazen katlanmaktıt. Sevgililik gibi hadi ben gittim değildir. Karşımızdaki insanın karakterine saygı göstermemiz gerekir. Sessiz sakine konuş diye nasıl zorlayalım o kişiyi değil mi ama?

Mışla muşla tam hakim olmadığınız meselelerden konu açacağınıza kuzeniniz kendi konusunu açsa daha iyi olur. Eşi nasıl görecek anlamadım 24 saat birlikteler eşinin telefonunu mu okuyor? Yazın adli tatil olduğu için dava süreci fazla uzar bilginiz olsun, kesin karar verirse boşanmaya bekleyecek bir şey yok bir an önce dava açsın. 2 sene sevgililikte gayet anlaşılabilecek şeyler anlattıklarınız. Uyumlu bir ilişkileri yoksa elbette boşansınlar hayat mutsuz olmak için fazla kısa ama ortada çok ciddi bir sorun yok bence daha 8 ay olmuş. Aynı evde yaşamaya, evlilik hayatına alışmak için erken. Gezmeyi sevmeyen insan bekarken de sevmiyordur. Flört, nişanlılık bunlar evlenmeden tanımak için olan kavramlar. Bu adamla bir ömür anlaşabilir miyim diye düşünmeden evleniyor insanlar sonra da evlenince değişti. Kimse evlenince değişmiyor sadece bekarken umursanmayan huylar insanın gözüne batıyor evlendikten sonra.

Kızlar selam,

Daha önce kuzenim için burda soru sormuştum kendisi açsın hesap demiştiniz ilettim ancak yanaşmadı eşinin görmesinden okumasından çekiniyormuş benden rica etti. Yorum almak istiyorum sizden. Kuzenim geçen yaz evlendi 8 ay oldu. 2 senelik ilişkisiydi ancak evliliği pek hayal ettiği gibi gitmedi. eşiyle hem iletişim sıkıntıları oldu hemde pek anlaşamadılar sanırım. Kuzenim boşanmayı düşünüyor. bir kaç kere konuşmuşlar bunu ama ciddi olarak değil. bir iyilermiş bir kötü. kuzenim 1 yıldan önce anlaşmalı olmuyormuş diyor. 1 yıl bekleyip karar vereyim diyor. ancak aynı evin içindede çok mutlu değilmiş. şimdi konuşup baba evine dönsem yazın dava açsam mı diyor. yada şimdi çekişmeli olsa yaza belki anlaşmalıya döner diyor. yada eşimle konuşayım yaza kadar aynı evin içinde bekleyelim mi diyor. şuan evi terkederse ve dava açmazsa sorun olabilir mi.

Bir diğer sorusu da şu. 1 yıl evli kalıp ayrılmak kötü birşey mi elalemin lafından çekiniyor hemde tekrar evlenemem diye korkuyor. aynı evin içine girince çok farklı oluyormuş. Buna biraz sabretsem düzelir m, diyor ancak düzelmezse ileride geç kalmaktan korkuyor, çocuk olması veya yaşının geçmesi falan. fikirlerinize açığım bunları ona ileteceğim.

İletişim problemlerini şu şekilde söyledi bana, eşi sürekli telde oyun oynuyormuş çok gezmeyi sevmiyormuş kuzenim gidelim derse gidiyormuş ama kendi önerisi yokmuş konuşacak birşey bulamıyorlarmış. Eşi ailesini çok arıyormuş ailesi memleketteler. sürekli arıyor uzun uzun muhabbet ediyorlarmış kuzenim muhabbetlere çok katılmıyormuş çekingen sessiz biri. bu sefer ona laf atıyorlarmış niye katılmıyor falan diye. Eşi temizlik titizlik konusunda takıntılıymış. bunlardan bahsetti.
Boşanmak için eften püften sebepler gibi geldi bana. Ama 1 sene dolmadan aile evine gidip 1 sene sonunda da anlaşmalı boşanan biri olarak kuzeninizin yeniden evlenebileceğini garanti edebilirim. 6 sene sonra yeniden evlendim 1.5 yıllık evliyim. Kağıt üstüne imza atınca göbek bağları birleşmiyor. Zaten öyle 10-20 sene evli kalmamış. Denemişler olmamış ama bence düzelebilecek şeyler bunlar. Aynı evin içine girince alışmak zaman alıyor. Biraz daha tanıyorsunuz birbirinizi. Çok boş sebepler boşanmak için. Tahammül seviyesi düşük galiba kuzeninizin. Biraz düzeltmek için çaba göstermeliler.

X