- 22 Haziran 2022
- 2.681
- 1.075
- 30
-
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
Konuşmuşlar ama birkaç gün sonra yine aynı diyorDüzeltmek icin herhangi bir adim atmislar mi?
Konuşmuşlar ama birkaç gün sonra yine aynı diyor
Mesela kuzenim şunu anlattı yurtdışına gitmek istiyormuş bu yüzden tur satın almış kuzenim eşi başta pek yanaşmamış sonra peki demiş. Ama hiç heyecanlı değil iş her işlemi kuzenim halletmiş vizedir evraktır planlamadır.eşide hiç gitmesek gidelim demem ben pek sevmiyorum daha kendi ülkemi gezemedim demiş. Şimdi kuzenimde hevessiz yani zorla götürüyormuş gibi
Elalemin lafına takacaksa söyleyim, 60 yaşına medinden dayanmış annem boşandı diye bile konuştu insnalar. Biri beşi bırakın yani. Bu zihindeki insanlara göre Kadının tek ayrılma yolu ölüm. Dik durmak laızmKızlar selam,
Daha önce kuzenim için burda soru sormuştum kendisi açsın hesap demiştiniz ilettim ancak yanaşmadı eşinin görmesinden okumasından çekiniyormuş benden rica etti. Yorum almak istiyorum sizden. Kuzenim geçen yaz evlendi 8 ay oldu. 2 senelik ilişkisiydi ancak evliliği pek hayal ettiği gibi gitmedi. eşiyle hem iletişim sıkıntıları oldu hemde pek anlaşamadılar sanırım. Kuzenim boşanmayı düşünüyor. bir kaç kere konuşmuşlar bunu ama ciddi olarak değil. bir iyilermiş bir kötü. kuzenim 1 yıldan önce anlaşmalı olmuyormuş diyor. 1 yıl bekleyip karar vereyim diyor. ancak aynı evin içindede çok mutlu değilmiş. şimdi konuşup baba evine dönsem yazın dava açsam mı diyor. yada şimdi çekişmeli olsa yaza belki anlaşmalıya döner diyor. yada eşimle konuşayım yaza kadar aynı evin içinde bekleyelim mi diyor. şuan evi terkederse ve dava açmazsa sorun olabilir mi.
Bir diğer sorusu da şu. 1 yıl evli kalıp ayrılmak kötü birşey mi elalemin lafından çekiniyor hemde tekrar evlenemem diye korkuyor. aynı evin içine girince çok farklı oluyormuş. Buna biraz sabretsem düzelir m, diyor ancak düzelmezse ileride geç kalmaktan korkuyor, çocuk olması veya yaşının geçmesi falan. fikirlerinize açığım bunları ona ileteceğim.
İletişim problemlerini şu şekilde söyledi bana, eşi sürekli telde oyun oynuyormuş çok gezmeyi sevmiyormuş kuzenim gidelim derse gidiyormuş ama kendi önerisi yokmuş konuşacak birşey bulamıyorlarmış. Eşi ailesini çok arıyormuş ailesi memleketteler. sürekli arıyor uzun uzun muhabbet ediyorlarmış kuzenim muhabbetlere çok katılmıyormuş çekingen sessiz biri. bu sefer ona laf atıyorlarmış niye katılmıyor falan diye. Eşi temizlik titizlik konusunda takıntılıymış. bunlardan bahsetti.
Fiziksel şiddeti yok sadece heyecan yok diyor birşey istiyorum hevesim kırılıyor diyor tamam beni mutlu etmek için isteklerimi kabul ediyor ama kendi eğlenmiyor benimde modum düşüyor diyorÇift terapistine gitseler?1 yıl dolmasına daha 4 ay varmış,bu süreci onarım terapiste giderek,bir biriyle konuşarak çözmeye harcasa?
olmuyorsa zaten 1 yıl dolunca anlaşmalı boşanmaya gitmeleri daha iyi bence,çekişmeli ne zaman açılacak da ne zaman bitecek de çok uzun yıllar sürebilir.
Anlaşmalı tek çelsede bitebilir.
Kızın kocası tamam diyor mu boşanmaya?
Fiziksel şiddet küfür kırıp dökme yok sanırım?4 ay aynı evde yaşamaya devam edip 1 yıl dolunca ilk çelsede boşanırdım olmuyorsa olmuyordur
Adamın ailesini çok aradığını, ailesinin mesafesiz olduğunu, gezmeyi çok sevmediğini anlamak için evlenmek gerekmiyordu ki.
Evliliğin ilk senesi birbirine alışma ve uyum içinde olmayı öğrenme senesidir. Bu tabi kiminde 2 ay kiminde 2 sene de olur.
Geçinmeye gönülleri varsa bir yolunu bulurlar ama yok gibi görünüyor
Uyumsuz iki kişi evlenmiş yazık etmişlerFiziksel şiddeti yok sadece heyecan yok diyor birşey istiyorum hevesim kırılıyor diyor tamam beni mutlu etmek için isteklerimi kabul ediyor ama kendi eğlenmiyor benimde modum düşüyor diyor
ilişkileri pandemi de başlamış o yüzden gezme kısmı çok farketmemiş ama yazın bir kaç kere denize gitmişler pikniğe gitmişler. Ailesini sevgiliyken arıyordu diyo ama ailesi 10 saat bir mesafede olduğu için bunu başta normal karşılamış kuzenim uzak göremiyor diyeAdamın ailesini çok aradığını, ailesinin mesafesiz olduğunu, gezmeyi çok sevmediğini anlamak için evlenmek gerekmiyordu ki.
Evliliğin ilk senesi birbirine alışma ve uyum içinde olmayı öğrenme senesidir. Bu tabi kiminde 2 ay kiminde 2 sene de olur.
Geçinmeye gönülleri varsa bir yolunu bulurlar ama yok gibi görünüyor.
Adamı kötü yapan nedir? Ben konuda sadece bir birine uyumsuz iki kişinin bir birine ayak uyduramadıklarını farklı hayat tarzları olduğunu görüyorum.Bunlar olabilir. Önemli olan bunu evlenmeden önce flört dönemi görebilmekİletişim sorunu ise sadece mesele terapinin olumlu etkisini görürler.
El ne der diye kötü bi adamla yaşanılmaz. Ancak gerçekten kötüyse...
Burada anlattığınız konular çözüme muhtaç meseleler bunun için de bir uzman yardımı alsınlar.