fikir verebilir misiniz konu boşanma

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.075
30
Kızlar selam,

Daha önce kuzenim için burda soru sormuştum kendisi açsın hesap demiştiniz ilettim ancak yanaşmadı eşinin görmesinden okumasından çekiniyormuş benden rica etti. Yorum almak istiyorum sizden. Kuzenim geçen yaz evlendi 8 ay oldu. 2 senelik ilişkisiydi ancak evliliği pek hayal ettiği gibi gitmedi. eşiyle hem iletişim sıkıntıları oldu hemde pek anlaşamadılar sanırım. Kuzenim boşanmayı düşünüyor. bir kaç kere konuşmuşlar bunu ama ciddi olarak değil. bir iyilermiş bir kötü. kuzenim 1 yıldan önce anlaşmalı olmuyormuş diyor. 1 yıl bekleyip karar vereyim diyor. ancak aynı evin içindede çok mutlu değilmiş. şimdi konuşup baba evine dönsem yazın dava açsam mı diyor. yada şimdi çekişmeli olsa yaza belki anlaşmalıya döner diyor. yada eşimle konuşayım yaza kadar aynı evin içinde bekleyelim mi diyor. şuan evi terkederse ve dava açmazsa sorun olabilir mi.

Bir diğer sorusu da şu. 1 yıl evli kalıp ayrılmak kötü birşey mi elalemin lafından çekiniyor hemde tekrar evlenemem diye korkuyor. aynı evin içine girince çok farklı oluyormuş. Buna biraz sabretsem düzelir m, diyor ancak düzelmezse ileride geç kalmaktan korkuyor, çocuk olması veya yaşının geçmesi falan. fikirlerinize açığım bunları ona ileteceğim.

İletişim problemlerini şu şekilde söyledi bana, eşi sürekli telde oyun oynuyormuş çok gezmeyi sevmiyormuş kuzenim gidelim derse gidiyormuş ama kendi önerisi yokmuş konuşacak birşey bulamıyorlarmış. Eşi ailesini çok arıyormuş ailesi memleketteler. sürekli arıyor uzun uzun muhabbet ediyorlarmış kuzenim muhabbetlere çok katılmıyormuş çekingen sessiz biri. bu sefer ona laf atıyorlarmış niye katılmıyor falan diye. Eşi temizlik titizlik konusunda takıntılıymış. bunlardan bahsetti.

Mesela kuzenim şunu anlattı yurtdışına gitmek istiyormuş bu yüzden tur satın almış kuzenim eşi başta pek yanaşmamış sonra peki demiş. Ama hiç heyecanlı değil iş her işlemi kuzenim halletmiş vizedir evraktır planlamadır.eşide hiç gitmesek gidelim demem ben pek sevmiyorum daha kendi ülkemi gezemedim demiş. Şimdi kuzenimde hevessiz yani zorla götürüyormuş gibi

Konuşmuşlar ama birkaç gün sonra yine aynı diyor

Bu öyle tek konusmakla olacak isler degil. Ya profesyonel destek alacaklar yada ciddi oturup plan yapip uygulayacaklar iki tarafin da düzeltmeye nyieti varsa. Aksi takdirde cok uzatmadan bosansin. Bir senelik evli kalmak tabi ki yazik bir yerde onca emege ama olmuyorsa olmuyor. 3 ay sonra ayrilan bir cift taniyorum.zorlamanin anlami yok. Elaleme de bakmam..onlar siz cekerken de yok

Mesela kuzenim şunu anlattı yurtdışına gitmek istiyormuş bu yüzden tur satın almış kuzenim eşi başta pek yanaşmamış sonra peki demiş. Ama hiç heyecanlı değil iş her işlemi kuzenim halletmiş vizedir evraktır planlamadır.eşide hiç gitmesek gidelim demem ben pek sevmiyorum daha kendi ülkemi gezemedim demiş. Şimdi kuzenimde hevessiz yani zorla götürüyormuş gibi

Gezmeye alisik olmayan insanin totosu agirdir. Kendimden biliyorum. Bizde ben evciydim ilk basta ve esim gezmeyi severdi yurtdisina da gitmisligi cok. Ilk basta suraya gidelim buraya gidelim dese "ne gerek var" derdim, simdi ben genelde planlamayi yaparim. Yani hemen pes etmemek lazim

Kızlar selam,

Daha önce kuzenim için burda soru sormuştum kendisi açsın hesap demiştiniz ilettim ancak yanaşmadı eşinin görmesinden okumasından çekiniyormuş benden rica etti. Yorum almak istiyorum sizden. Kuzenim geçen yaz evlendi 8 ay oldu. 2 senelik ilişkisiydi ancak evliliği pek hayal ettiği gibi gitmedi. eşiyle hem iletişim sıkıntıları oldu hemde pek anlaşamadılar sanırım. Kuzenim boşanmayı düşünüyor. bir kaç kere konuşmuşlar bunu ama ciddi olarak değil. bir iyilermiş bir kötü. kuzenim 1 yıldan önce anlaşmalı olmuyormuş diyor. 1 yıl bekleyip karar vereyim diyor. ancak aynı evin içindede çok mutlu değilmiş. şimdi konuşup baba evine dönsem yazın dava açsam mı diyor. yada şimdi çekişmeli olsa yaza belki anlaşmalıya döner diyor. yada eşimle konuşayım yaza kadar aynı evin içinde bekleyelim mi diyor. şuan evi terkederse ve dava açmazsa sorun olabilir mi.

Bir diğer sorusu da şu. 1 yıl evli kalıp ayrılmak kötü birşey mi elalemin lafından çekiniyor hemde tekrar evlenemem diye korkuyor. aynı evin içine girince çok farklı oluyormuş. Buna biraz sabretsem düzelir m, diyor ancak düzelmezse ileride geç kalmaktan korkuyor, çocuk olması veya yaşının geçmesi falan. fikirlerinize açığım bunları ona ileteceğim.

İletişim problemlerini şu şekilde söyledi bana, eşi sürekli telde oyun oynuyormuş çok gezmeyi sevmiyormuş kuzenim gidelim derse gidiyormuş ama kendi önerisi yokmuş konuşacak birşey bulamıyorlarmış. Eşi ailesini çok arıyormuş ailesi memleketteler. sürekli arıyor uzun uzun muhabbet ediyorlarmış kuzenim muhabbetlere çok katılmıyormuş çekingen sessiz biri. bu sefer ona laf atıyorlarmış niye katılmıyor falan diye. Eşi temizlik titizlik konusunda takıntılıymış. bunlardan bahsetti.
Elalemin lafına takacaksa söyleyim, 60 yaşına medinden dayanmış annem boşandı diye bile konuştu insnalar. Biri beşi bırakın yani. Bu zihindeki insanlara göre Kadının tek ayrılma yolu ölüm. Dik durmak laızm

bilmiyorum ben çok eski kafalı mıyım ama bunlar için de 8 ay içinde boşanmaya karar vermek çok doğru değil gibi geliyor bana. 8 ayda eşler birbirine çok adapte olamamış oluyor. ben de yetişme tarzım gereği eğlenceye, bunun için para harcamaya vs pek hevesli değildim ama eşimin gayreti ile şu anda ona ayak uydurabiliyorum. tabi bu süreç biraz yorucu olabilir bir kadın için ama profesyonel destekle kolaylaşabilir. ama baktı çözülmüyor, tabi ki hayatı kös kös ve mutsuz yaşamak zorunda değil. ama böyle hemen bitmemeli. sonuçta sevgi neydi, sevgi emekti.

bir de 2 yıllık sevgililikte bu şikayet ettiği huyları görmek için aynı evin içine girmek gerekmiyor bence, sevgiliyken de belli olurdu

Çift terapistine gitseler?1 yıl dolmasına daha 4 ay varmış,bu süreci onarım terapiste giderek,bir biriyle konuşarak çözmeye harcasa?
olmuyorsa zaten 1 yıl dolunca anlaşmalı boşanmaya gitmeleri daha iyi bence,çekişmeli ne zaman açılacak da ne zaman bitecek de çok uzun yıllar sürebilir.
Anlaşmalı tek çelsede bitebilir.
Kızın kocası tamam diyor mu boşanmaya?
Fiziksel şiddet küfür kırıp dökme yok sanırım?4 ay aynı evde yaşamaya devam edip 1 yıl dolunca ilk çelsede boşanırdım olmuyorsa olmuyordur

Yol yakınken dönsün, milletin ne dediğini umursamasın bence 1 yılda ayrılmak, çocuklarla yıllar sonra ayrılmaktan daha iyi, şimdi bekar gibi.

Sakın düzelir diye de cocuk yapmasın

Adamın ailesini çok aradığını, ailesinin mesafesiz olduğunu, gezmeyi çok sevmediğini anlamak için evlenmek gerekmiyordu ki.
Evliliğin ilk senesi birbirine alışma ve uyum içinde olmayı öğrenme senesidir. Bu tabi kiminde 2 ay kiminde 2 sene de olur.
Geçinmeye gönülleri varsa bir yolunu bulurlar ama yok gibi görünüyor.

Çift terapistine gitseler?1 yıl dolmasına daha 4 ay varmış,bu süreci onarım terapiste giderek,bir biriyle konuşarak çözmeye harcasa?
olmuyorsa zaten 1 yıl dolunca anlaşmalı boşanmaya gitmeleri daha iyi bence,çekişmeli ne zaman açılacak da ne zaman bitecek de çok uzun yıllar sürebilir.
Anlaşmalı tek çelsede bitebilir.
Kızın kocası tamam diyor mu boşanmaya?
Fiziksel şiddet küfür kırıp dökme yok sanırım?4 ay aynı evde yaşamaya devam edip 1 yıl dolunca ilk çelsede boşanırdım olmuyorsa olmuyordur
Fiziksel şiddeti yok sadece heyecan yok diyor birşey istiyorum hevesim kırılıyor diyor tamam beni mutlu etmek için isteklerimi kabul ediyor ama kendi eğlenmiyor benimde modum düşüyor diyor

Adamın ailesini çok aradığını, ailesinin mesafesiz olduğunu, gezmeyi çok sevmediğini anlamak için evlenmek gerekmiyordu ki.
Evliliğin ilk senesi birbirine alışma ve uyum içinde olmayı öğrenme senesidir. Bu tabi kiminde 2 ay kiminde 2 sene de olur.
Geçinmeye gönülleri varsa bir yolunu bulurlar ama yok gibi görünüyor

İletişim sorunu ise sadece mesele terapinin olumlu etkisini görürler.
El ne der diye kötü bi adamla yaşanılmaz. Ancak gerçekten kötüyse...
Burada anlattığınız konular çözüme muhtaç meseleler bunun için de bir uzman yardımı alsınlar.

Geçinmeye gönülleri varsa bir yolunu bulurlar ama yok gibi görünüyor.
ilişkileri pandemi de başlamış o yüzden gezme kısmı çok farketmemiş ama yazın bir kaç kere denize gitmişler pikniğe gitmişler. Ailesini sevgiliyken arıyordu diyo ama ailesi 10 saat bir mesafede olduğu için bunu başta normal karşılamış kuzenim uzak göremiyor diye

İletişim sorunu ise sadece mesele terapinin olumlu etkisini görürler.
El ne der diye kötü bi adamla yaşanılmaz. Ancak gerçekten kötüyse...
Burada anlattığınız konular çözüme muhtaç meseleler bunun için de bir uzman yardımı alsınlar.
Adamı kötü yapan nedir? Ben konuda sadece bir birine uyumsuz iki kişinin bir birine ayak uyduramadıklarını farklı hayat tarzları olduğunu görüyorum.Bunlar olabilir. Önemli olan bunu evlenmeden önce flört dönemi görebilmek

X